Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vzsiros

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rammjaeger83 & SchA - Minek nevezed azt a feketét, aki repülőgépet vezet? - Hát pilótának, te rasszista! Ismét jelentkezik a KatPol Filmklub, ezúttal George Lucas az amerikai 332. vadászosztályról forgatott filmje került a terítékre. A szó szerinti fordításban szoftpornósan hangzó "Vörös…..
A Zöld Pardon tavaly a Petőfi híd budai hídfőjénél bezárt. Azóta csend van a ZP körül, a helyén is csak egy sárpark van jelenleg, úgyhogy egyelőre a punkok sem tudnak ott héderezni, szóval tényleg kihalt a környék. Innen-onnan lehet pletykákat hallani, hogy majd kinyit idén is,…..
IDDQD Heti retro: Darklands 2011.08.04 16:30:00
Tudom, régen volt Heti retro, sajnálom is nagyon, de a hosszú ideje működő blogoknál már csak úgy van, hogy a bloggazdáknak néha más dolguk akad (nekem például életem egyik nagy kalandja), és nincs idejük előre betárazni posztokat. Ilyen rovatszüneteket (mert biztosan lesz még,…..
1972-ben aláírták, majd 1975-ben hatályba lépett a Biológiai- és Toxinfegyver Egyezmény (BTWC). Ezt a megállapodást az Egyesült Államok és a Szovjetunió közösen harcolta ki, és ők is voltak a leszerelés fő ellenőrei is. A szerződést számos más ország aláírta. Megtiltotta…..
Év: Ezerkilencszázkilencven-kibaszott-három Van olyan aki nem ismeri őket? A három pécsi rapgengszter, Dope T, Grim Ace és Dr.Mammut olyat alkottak, ami azóta is felejthetetlen. Manapság már ugye mindenhol van internet, mégis igen kevesek ismerik az aktuális magyar underground…..
Ma a Parlamentben belengetett reformcsomagban megpendítették (vagyis inkább kilátásba helyezték) a fegyveres testületeknél dolgozók korkedvezményes nyugdíjbavonulási lehetőségének megszüntetését. Abszolút logikus, hogy a Lemilbloghoz hasonló fórum ne menjen el szó nélkül a…..
Az eddigi képrejtvényeink osztatlan sikerére való tekintettel következzen a KatPol Twitteren is beharangozott harmadik forduló, ezúttal a változatosság kedvéért nem nehézfegyverzet témájában. Feladványunk az alábbi archív fénykép: Remélhetőleg nagyobb fejtörőnek…..
A gyakorlott olvasó minden bizonnyal azt várná a KatPoltól, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezetének áldásos tevékenységéről csakis a csipetnyi cinizmussal vegyített maró gúny hangján nyilatkozzék. Azonban el kell ismernünk, hogy az ENSZ 65 éves fennállása során minden kudarca ellenére számos…..
vzsiros 2010.07.21 10:19:54
@Czelder Orbán: Erre azt hiszem tudok válaszolni.

Korea környéki vizekről azt kell tudni, hogy nagy területen kicsi a mélység, sok a fölkevert iszap stb. Mind a támadó tengeralattjáró, mind a tengeralattjáró vadászat szempontjából szörnyűek a körülmények. A mély és a magas-frekvenciás szonár is igen gyengén, sok visszaverődéssel (nem)működik. Ebben a helyzetben még ma is (nagyon sokszor) vizuális megfigyelésre törekednek. Ami éjjel, ködben (ami igen sokszor előfordul arrafelé), igen nehéz.

Ebben az esetben a tengeralattjárónak piszok nagy mázlija volt, vagy qrvára megtervezték az akciót. Kiküldtek egyszerre nagyon sok tengeralattjárót, a lehetséges útvonalakra, így az egyiknek sikerült lövéshez jutnia.

Megjegyzem azokban a vizekben, az is elképzelhető, hogy a közeledő torpedót egészen a legvégéig észre sem vették. A DK hajónak szerintem semmi esélye sem volt.
A két legutóbbi világbajnokságon Oroszország–Kanada döntőt játszottak, mindkétszer európai siker lett a vége. Ezúttal már a legjobb nyolcban találkozik a két csapat, ugyanúgy, ahogy Vancouverben. Akkor is a tengerentúliak vacakoltak a torna első szakaszában, majd brutális…..
Természetesen az A csoportos világbajnokság hétfői játéknapjára is jutott vaskos meglepetés, Norvégia 3-2-re legyőzte Svájcot, ezzel nagyon nehéz helyzetbe sodorta Csehországot – amely 3-1-re felülmúlta a letteket –, ezt annak ellenére állíthatjuk, hogy tegnapi…..
Nagy volt a különbség a két válogatott között, de szerencsére nem rontottuk el ezt a hatvan percet úgy, mint a Dél-Korea ellenit, értékelt Ladányi Balázs a horvátok elleni 8-0 után. Voltak szakaszok, amikor nem tartottuk be az edzői utasításokat, de összességében nem sikerült…..
Hónapok - sőt, lassan már évek - óta hallhattunk újabb és újabb ígéreteket a 2009. decemberében lejárt START-I. nyomába lépő új orosz-amerikai fegyverzetcsökkentési megállapodás küszöbön álló megkötéséről. Pénteken végre a két elnök telefonbeszélgetését követően…..
vzsiros 2010.03.29 13:39:13
Végig éreztük magunk mögött Vancouver és egész Kanada támogatását – nyilatkozta az olimpiai bajnoki cím megszerzése után a győztes kapitány. A torna legértékesebb játékosa és egyben legjobb kapusa az amerikai Ryan Miller lett, a legjobb védőnek a dettó USA-beli Brian…..
Négy kétesélyes mérkőzés következik a vancouveri olimpia negyeddöntőiben, a hazaiaknak egyszerűen muszáj legyőzniük az oroszokat, más kérdés, nem biztos, hogy sikerül nekik. Fogadni egy összecsapás végkimenetelére sem mernénk, az USA–Svájcot is beleértve.…..
(Előző részt lásd itt.)A leányvállalatok merényletei, kísérleteiAz al-Káida stratégiájának fontos része volt „márkanevének” kialakítása és terjesztése az iszlám világban, de az érintettek is gyorsan felismerték, hogy az al-Káida név több figyelmet és…..
Mint ismeretes, kis hazánkban a (bal)liberális beállítottságú médiamunkások egyik, ha nem a legfontosabb feladatuknak tartják a lakosság figyelmének ráirányítását a (szerintük) mindenhol - és különösen az utóbbi időben - folyamatosan terjedő (szélső)jobboldali tendenciákra, nézetekre. Erre az egyik…..
KatPol Blog Pure Military Porn! 2009.12.23 18:40:00
Rammjaeger83 & SchA A mai napon a hagyományoknak megfelelően ismét anyázós stílusú cikket tálalunk a kedves olvasó elé, de a változatosság kedvéért relatíve könnyed témában. Bizonyos szempontból hiánypótló írásnak is szánjuk egyben, mivel a szellemi…..
vzsiros 2010.01.05 16:15:21
@Első Osztályú Huszárkapitány:

Igen jó háborús szimulátor:
Operational Art of War (I-II-III)

Az egyik legjobb (ha nem a legjobb).
vzsiros 2010.01.06 15:01:00
@Első Osztályú Huszárkapitány:
hja, hogy ez off;-), bocs.
megjegyzem, hogy nem is annyira, mivel ebben a játékban szabvány NATO szimbólumokkal jatszhatsz (a 3D-t rögtön illik kikapcsolni;-)), és a sok küldetés között van olyan, ami 1985 körül játszódik, és NATO-VSZ-el foglalkozik (van vagy 5 ilyen pálya) - node a legszebb, hogy ezen pályák között van, amit hivatásosok készítettek....

tuti milporn;-)
A hatvanas évek Amerikájának légköre, a híres embereket (főleg csúcspolitikusokat) sújtó, akkoriban bekövetkezett erőszakos halálsorozat a legigényesebb ízlésű konteóhívők elvárásait is maradéktalanul kielégíti. Az összeesküvéselméletek kialakulásához és…..
vzsiros 2009.11.29 18:27:23
@CyberPunK:

engedd meg, hogy én is ajánljak egy Tom Clancy könyvet. Pár hónapja egy antikvitásban sikerült végre magyarul is megvennem a Vörös Vihar c. művet. Eddig "csak" angolul olvastam.

Na EZ tényleg jó kis könyv.
Elérkeztünk hát négyrészes reklámsorozatunk utolsó felvonásához, amelyben fellebbentjük a (már eléggé átlátszó és szakadozott) fátylat arról a termékről, amelyet népszerűsíteni akartunk. Sokak számára már nem meglepetés, hogy a hivatalosan az elkövetkezendő napokban megjelenő Operation Flashpoint:…..
A múltkori, VBS (Virtual Battlespace Systems) című posztunkban közölt felhívásomra (melyben azt kértem az Operation Flashpoint: Cold War Crisis című játékot már kipróbált olvasóinktól, osszák meg velem - és ezáltal veletek - élményeiket) több levelet is kaptam, amelyek közül négyből idézek,…..
Belsőség Levegő a bögyömben 2009.06.03 10:45:00
  Vannak jó ötleteik is, de nálam a Levegõ Munkacsoport elvágta magát. Keressünk már egy normális környezetvédõ szervezetet!  Vélemények az azonos című írásunkról...
w Az aknamunka ünnepe 2009.05.05 04:20:00
Magyarország válságának szép fényes tükrei az ünnepei, amiket helyesebb szabadnapnak hívni, mert ennél szélesebb közmegegyezés nincs egyikről sem. A munka ünnepe évtizedek óta folyik össze a majálissal, ami tényleg semmi mást nem jelent, mint hogy most már elég jó idő van…..