Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KatonaAndré

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két napja fejeztem be Katona André elsőkönyves író regényét, és sokáig filóztam azon, hogy mit is gondoljak, avagy írjak róla. Egyrészt határtalan boldogsággal tölt el, amikor magyar szerző meleg témájú könyvét veszem a kezembe (és én ezért pénzt is kiadtam, ami azért…..
KatonaAndré 2013.04.28 13:09:15
Mióta láttam, hogy a könyv a "most olvasom" címek között szerepel, azóta vártam a kritikát. És számítottam rá, hogy a regény itt végre megkapja a magáét. :) Nagyon örülök, hogy írtál róla, és sok mindennel egyet is kell értenem (plusz köszönöm a kedves szavakat, és örülök, mert szerintem te vagy az első, akinek a kritikája végre nem a megosztó befejezésről szól). Ez volt az első regényem, amit három éven keresztül írtam, szívvel-lélekkel, azt akartam, hogy tökéletes legyen, ne legyen sablonos, és legalább annyira logikátlan legyen, mint a szerelem, amiről szól. Nem melegeknek írtam, ami tudom, tök furán hangzik, és egy nagyon naiv elképzelés. Az volt a célom az egésszel (ami egyébként nagyjából az írási folyamat közepe táján vált egyértelművé számomra), hogy az olvasó elgondolkodjon azon, hogy gyakran saját magunk állunk a boldogságunk útjában. Észrevegye Noelben a saját hibáit, és haragudjon rá ezért. Tudom, a végén már én is gyakran péklapáttal csapkodtam volna Noelt, de be kellett áldoznom őt a cél érdekében (még ha nálad nem is feltétlenül sikerült elérni a célom). :) Hogyha most a kezembe veszem a könyvet, nekem is az az érzésem támad, hogy annyira erősen koncentráltam a szerkezet megtartására, a történet szálak felépítésére, hogy azt valóban a regény gördülékenysége bánta. A túlmagyarázások, igen. Mikor újraolvastam nyomtatott formában a könyvet, én is sokszor mosolyogtam magamon. Pedig képzeld el, ezekből a túlmagyarázásokból így is nagyon sokat kihúztam addigra (eredetileg 800 oldal körül volt a regény)! Remélem, ennek csak az az oka, hogy ez volt az első regényem, és mindent bele akartam írni. Ezért is nagyon örülök az ilyen kritikáknak. Mert most dolgozom a másodikon éppen, és sokat segítenek az ilyen vélemények abban, hogy a helyes irányba tereljenek. Persze úgy, hogy közben ne veszítsem el a saját stílusomat (ha van ilyen). :) Úgyhogy még egyszer köszönöm. KA
Blake Livley játszotta volna a Side Effects főszerepét, de most kiderült, hogy Rooney Mara lépett a helyére.Mara Emily Hawkinst játssza, aki rákap a depresszió és szorongás elleni szerekre, mivel férje hamarosan szabadul a sittről. Ura három évet töltött a rács mögött, a gyogyók…..
moziba:be 99 francs (2007) 2011.01.15 12:59:00
A reklámszakmában dolgozom: hát igen, szennyezem a világegyetemet. Én vagyok az, aki eladja nektek a szart. Aki miatt olyan dolgokról álmodtok, amiket sosem kaphattok meg. Örökké kék ég, sosem randa lányok, tökéletes boldogság Photoshopban retusálva. Dögös képek, menő zenék.…..
Filmdroid The Flowers of War 2012.01.25 22:35:00
 1937 decemberében a japán erők lerohanták Nanking városát, több ezer embert gyilkoltak meg és több száz nőt erőszakoltak meg. A kínaiak fel-felemlegetik ezt az időszakot, a mai napig sem heverték ki, a másik fél, azaz a japánok úgy vélik, hogy az egész csak túl van…..
Egy ijesztően közeli jövőben a mesterséges intelligenciával rendelkező számítógépek fellázadnak és az emberiség elpusztítására törekednek. Az emberiség majdnem elbukik, ám egy John Connor nevű férfi az emberek élére áll, és megfordítja a háború menetét. A gépek…..
Ban Affleck fogja megrendezni Stephen King Végítélet című regényét. A történet szerint elszabadul egy halálos vírus, amelyet az amerikai hadsereg fejlesztett ki. Az emberiség csupán egy kis csoportja éli túl a halálos kórt. De ez a kis csoport sem egységes: az egyik fele egy…..
Madonna a zeneiparban ért el nagy eredményeket, színészként is próbált megvillanni, de a filmszakmában kevés babér termett számára. Pedig próbálkozott, játszott drámában, képregényfilmben, vígjátékban és még erotikus thrillerben is, de talán Evitaként tudott a…..
A Warnert egyszerűen nem hagyják, hogy nyugodtan, mosolygós arccal számolják a Másnaposok folytatásából befolyt milliókat. Először egy tetoválóművész akasztott pert a stúdió nyakába, mondván, hogy nem lehet ám csak úgy felhasználni a Mike Tyson-féle tetoválást, majd Ed…..
Filmdroid Bosszúállók előzetes 2011.10.11 16:08:00
A képregényben mit is szoktak harsogni?: Angyaloook gyülekezőőőő. Íme az előzetes, amire a képregényrajongók nagyon vártak.  Nem tartott sokáig, itt a szinkronos előzetes..
Jonathan Safran Foer Rém hangosan és irtó közel (Extremely Loud And Incredibly Close) regénye 2005-ben jelent meg, már ekkor elkeltek a megfilmesítési jogok, Eric Roth írta a forgatókönyvet, a rendezői teendőket Stephen Daldry-ra bízták. Decemberben kerül bemutatásra, erősen…..
A toplista élén nyitott az Egyesült Királyságban a John le Carré Árulás című világhírű regénye alapján készült Tinker, Taylor, Soldier, Spy című thriller, s ezzel minden idők harmadik legerősebb szeptember eleji  mozibemutatójának  bizonyult a szigetországban. A…..
Joseph Gordon-Levitt ellavírozgat a különféle műfajok között, az 50/50 dráma-vígjáték után érkezik a Premium Rush akció, majd a Looper sci-fi, aztán a Batman harmadik része. A Premium Rushban egy biciklis futárt alakít, akire rábíznak egy igen fontos küldeményt, ő pedig teker,…..