Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mb1

0 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hónapokban nem telt el úgy nap, hogy valamilyen hír ne jelent volna meg az Európai Unió új adatvédelmi rendeletéről. A legtöbb megjelenés, akár jogi, akár üzleti oldalról is született, elsősorban arról próbálja meggyőzni a közönségét, hogy olyan nagy horderejű újdonságok és változások…..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Panelt akarunk venni, mert elég jó befektetés lehet, közel van az egyik nagy főiskola. Nem akarunk sokat vacakolni az adásvételivel, de semmi esetre sem akarunk felületesen eljárni - gondoltuk, amikor készülődtünk az egyezségre. Átnéztük a papírt, amikor elénk tette a…..
mb1 2017.02.09 09:49:24
@chrisred: Megnyugtatlak, hogy ingatlan adásvételi szerződést is lehet kötni ügyvéd nélkül :)
Ptk. 6:215 (2) alapján érvényességi feltétele az, hogy írásba kell foglalni.
Összesen ennyi a különbség ingó és ingatlan adásvétel között. Ingót lehet szóban is, ingatlant nem.

Ha tudsz olyan speciáls jogszabályt, ami ezt derogálja kérlek rögtön szólj ;)
mb1 2017.02.09 10:09:04
És akkor még a másik marhaság:
"És most jöjjön a tartalom! Feltétlenül lennie kell egy előzetes írásos ajánlatnak, amiben a vevőjelölt megteszi a tétet, ennek egyébként ajánlati kötöttséget eredményező joghatálya van.Vagyis meg kell jelölni, hogy meddig áll fönn az adott összegben megjelölt ajánlat. Az eladónak is írásban kell jeleznie, hogy elfogadja ezt az ajánlatot, ez már őt is kötelezi."

Természetesen nem kötelező előzetes írásos ajánlat, de ha ilyen mégis születik, akkor az eladó írásos elfogadó nyilatkozatával LÉTREJÖN A SZERZŐDÉS. Tehát utána nem kell még egy új szerződést is kötni, ajánlat+elfogadó nyilatkozat=szerződés.
A szerződés érvényességének nem feltétele, hogy egy okiratban szerepeljen a vevő és eladó nyilatkozata.

Persze ezek csak elméleti eszmefuttatások, senkinek nem ajánlom ezeke a formákat, csak rögtön kiderül, ha valaki nem ért hozzá és ilyeneket ír.
Ingatlan adásvételinél ha tutira akar menni valaki, akkor menjen közjegyzőhöz, vagy nézesse át saját ügyvéddel is. Különösen, ha az egyetlen lakásáról/házáról van szó, mely általában egy élet munkájának értékét hordozza. Lehet, hogy soknak tűnik az ügyvédnek fizetendő díj, de tessék mérlegelni a kockázatot. Mi van, ha se ingatlan, se pénz? Vagy csak 5 év múlva lesz belőle ingatlan és még közben pár millát ki kell fizetni pereskedésre. Hol fog addig lakni, ha mondjuk a sajátját már épp eladta és az újba költözne be? Megéri?

Étteremben egy szalvétára is írtak már érvényes ingatlan adásvételi szerződést, melyet az eladó másnapra meggondolt és vissza akarta vonni érvénytelenség címén. Nem jött össze. Más kérdés, hogy ezt bíróságnak kellett kimondania, így elhúzódott kicsit.
mb1 2017.02.09 18:13:02
@chrisred:
Szerintem kicsit olvass utána, mert kevered a dolgokat.

Érvényes szerződést ügyvéd nélkül is lehet kötni, és az érvényéből és hatályából fakadóan természetesen joghatása is van. A szerződések jogát a Ptk szabályozza, az inyt. semmilyen rendelkezést nem tartalmaz és nem is tartalmazhat erre vonatkozóan.

Az inyt. kizárólag az ingatlan nyilvántartási bejegyzéshez szükséges előírásokat szabályozza, tehát egy ügyvéd nélkül kötött szerződés annak ellenére, hogy érvényes, közvetlenül nem alkalmas inyt. bejegyzére, magyarul a földhivatal visszadobja, mint ahogy sok más apró alaki hiba miatt is előfordulhat ilyen, amiket utólag lehet korrigálni és ismét beadni.

Ettől még a szerződés nem veszti érvényét, meg lehet erősíteni ügyvéd előtt akarat egyezés esetén, vagy bírósági ítélettel is meg lehet oldani. Erre írtam a szalvétás példát.

Egy a lényeg, ne írjon senki olyat, hogy nem lehet érvényes szerződést kötni ügyvéd nélkül, mert a Ptk alapján lehet. Más kérdés, hogy nem ajánlott :)
Az alábbi történetből is kitűnik, milyen trükkös módszerekkel operál az adóhatóság  a kisemberek esetében, miközben elkenődik az őszi NAV botrány.     Szia Zugügyvéd,A következő történt apósommal: volt egy üzlete, amit egy Bt.-vel üzemeltetett. A Bt.-n volt kb .…..
Nem. A már meglévő, rágalmazásra és becsületsértésre vonatkozó rendelkezések is olyan cselekményeket kriminalizálnak, amelyek feleslegesek a Btk-ban, ellenük a polgári jog eszközeivel sokkal hatékonyabban fel lehet lépni. A most beterjesztett, bajai videó ihlette javaslat azonban…..
mb1 2013.10.30 08:51:37
Mielőtt ex cathedra kijelentéseket tennél érdemes lenne a Btk. utalásaidnak utána nézni:
"A Btk. jelenlegi szabályai szerint (itt: 226. §) rágalmazás vétségének minősül, ha valakiről más előtt becsület csorbítására alkalmas tényt állítunk. Az abszurd netovábbja, hogy a tényállás akkor is megvalósul, ha az állított, becsületet csorbító tény igaz! Ez esetben megállapítják ugyan a „bűncselekményt”, de az „elkövető” nem büntethető. Vagyis kimondja a bíróság, hogy rágalmaztam, ha valakinek az igaz simlijét tártam fel. Ugyan büntetést nem fogok kapni, de ez akkor is elvi kérdés: igaz kijelentés miatt ne állapítsák meg senkinek a bűnösségét, akkor sem, ha az másnak mégoly kellemetlen!"

Természetesen ez nem igaz, vagy legalábbis pont azokban az esetekben nem, amire gondolsz, ugyanis létezik a valóság bizonyítása jogintézmény pár szakasszal később:
"229. § (1) A 226-228. §-ban meghatározott bűncselekmény miatt nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul.
(2) A valóság bizonyításának akkor van helye, ha a tény állítását, híresztelését, illetve az arra közvetlenül utaló kifejezés használatát a közérdek vagy bárkinek a jogos érdeke indokolta."

Ez azt jelenti, hogy amennyiben valóban valós tényre alapulna a becsület csorbítására alkalmas tény közlése, úgy az igazolása esetén nem valósít meg bűncselekményt. Természetesen amennyiben semmilyen jogos magánérdek vagy közérdek nem indokolja a valós tény állítását úgy megvalósulhat, de ott már a motiváció teszi jogellenessé a cselekményt.
Klasszikus példa, hogy amennyiben valakit sikkasztásért elítéltek és büntetését kitöltötte, aká már a hátrányos jogkövetkezményektől is mentesült és jogkövető életmódot folytat úgy amennyiben valaki, akinek erről tudomása van és az utcán szétkürtöli ezt a valós tényt, megvalósíthatja a rágalmazást, míg ha pl. egy társadalmi szervezet tisztségviselő választásán az illető jelölt megválasztásával szemben érvként hozza fel ugyanezt a tényt, nem valósít meg bűncselekményt, hiszen közérdek vezérelte.

A bűnösséget tehát pontosan meghatározza az elkövető célja a cselekménnyel.

Mellesleg szerintem nem érdemes feltétel nélkül felülni a dekriminalizációs divathullámnak, mivel ezek a cselekmények a Csemegi kódex óta pönalizáltak büntetőjogilag, megjegyzem nagyon helyesen.
Mozgalmas és eredményes áprilist tudhat magáénak az LMBTQ mozgalom: három állam is legalizálta az azonos nemű párok házasságát, ezzel tizennégyre bővítve világszerte azoknak az országoknak a számát, ahol az azonos nemű párok egyenlő jogokat élveznek a különnemű párokkal.…..
mb1 2013.05.02 14:08:44
@Radio Silicon:
miért kellene bevezetni a reformátusoknak az egyházi esketést, mikor mindig is volt?
mb1 2013.05.02 14:31:08
@Radio Silicon:
nem-nem, rendes esketés van, hiszen van eskü szöveg is ugyanúgy mint a katolikusoknál.
mb1 2013.05.02 14:33:31
@KruGer:

hihi, vicces vagy. Ezt mondták anno az éjjeliőr állam élharcosai is ...
majd a piac és a verseny megold mindent
ennek lett az eredménye a vörös és a fehér terror
mára kiderült, hogy a szociális piacgazdaság a nyerő, ahol az állam keményen szabályoz és a piac ezen keretek között mozoghat csupán

hogy ki van a történelem rossz oldalán azt meglátjuk 50-100 év múlva, vagy még több

addig a Tied is csak egy vélemény, még ha megalapozatlan is :)
Úgy tűnik, sosem volt véget érni Ferenc küzdelme a Lombarddal. Hitelátvállalt autója Cascóját az aláírt szerződésébe nem számították bele, ezért utólag akartak a havi összegen emelni. Ez akkor annyira nem sikerült, hogy a PSZÁF is megbüntette őket emiatt. Ehhez képest most…..
mb1 2013.03.22 09:30:42
@étcsokinyuszi:

"Én a melóhelyen találkozok ezzel"

Én meg interneten találkozoK ezzel, olyan emberek bírálják mások heJesítását, kik maguk sem tudnak heJesen írni :)
mb1 2013.03.22 09:33:54
@MacChicken:

akkor ha megindítóan elsírom magam, hogy tönkreteszik a családomat ha vissza kell fizetnem a hitelt, a véges tartozást vagy a közértben a kefírt akkor ne kelljen kifizetni?

mesélje már el valaki, hogy hol van ez a mostani hitel/árfolyamválság a 90-eshez képest?

Akkor 2%-ért volt a fél országnak lakáshitele és felment 30%-ra!

Nem dupla, 15-szörös!
mb1 2013.03.22 09:36:47
@étcsokinyuszi:
kultúrválasz, gratulálok
jobb ha tényleg nem vezeted le, mindenkinek ...
Mint a rossz lelkiismeret, úgy üldöz engem a Puch. Ez az autó a legsötétebb lelkiismeretem fizikai megtestesítője. Egyetlen szerencsém vele - oly régóta lohol a nyomomban, hogy alig kellett ráköltenem. Nem viccelek, valamennyi közül a legelfeledettebb, legmellőzöttebb, ugyanakkor…..
mb1 2013.01.06 10:38:53
@cukkorborsó: ugye-ugye? erről beszéltem én is
irigylem is meg nem is :)
mb1 2013.01.06 13:56:14
@kkn: értem én, meg olvastam is, csak hát azokkal is mindig kell foglalkozni.
olyanra gondoltam amivel nem kell állandóan gyötrődni, nem csak az az érzés, hogy megy-megy, de még ezmegezmegezmegez jó lenne ha ki lenne cserélve rajta.

ha értitek mire gondolok.

szerintem Csík értette csak én fogalmaztam kicsit pontatlanul

nekem ez túl van az ingerküszöbömön, hogy fakanállal kelljen megállítani, hát még a nejemén! :)

de elfogadom és megértem a választ :)
Itt valami történt. Néhány napja Szájer József és Rogán Antal még hevesen kardoskodott a választási regisztráció mellett. Pedig feltételezem, hogy a Fidesznek is lehettek karácsony előtt információi a szabadságjogokat lábbal tipró ötletük elmeszeléséről, hiszen már én is…..
Majdnem kinyírta a fekvőrendőr a motoros rendőrt: még nézni is rossz, ahogy a gép megpattan, majd a hátsó kerék a levegőbe emelkedik. A Mexikó városban felvett videón a kormányőrség alakulata látható: szinte hihetetlen, hogy emeli ki a farát a konvojt vezető gép, majd…..
Gréczyblog Az élőlánc üzenetei 2012.11.20 07:17:26
Gondolom, sokan reménykedtek, hogy nem fog körbe érni a Demokratikus Koalíció élőlánca a Parlament körül. Ők most bizonyára csalódtak. Más pedig a tényt viselhette nehezen, hiszen több résztvevő eskü alatt vallotta, hogy a "közrádió" arról tájékoztatta a hallgatóit, hogy…..
mb1 2012.11.20 12:14:49
@genyamagyar:

úgy látszik nem a valóságban élsz.

amit felvetettem az a legutóbbi 2-3 választáson bevett gyakorlat volt, amivel a kisebb pártok és egyéni jelöltek indulását akadályozták meg. Mindezt a hatályos jogszabályok maximális betartásával!!!

És miért adnád oda a fideszes kopogtatónak? Hát mert akkor épp még MSZP-s lesz, vagy LMP-s, vagy DK-s, vagy amit akarsz. És ha nem töltöd ki, akkor még keresnek is a hülyeségeden, mert eladják olyannak aki megosztja az ellenfél táborát.

ez tipikus esete a joggal való visszaélésnek, amit senki soha nem fog tudni bizonyítani, de hogy tenni kell ellene az ezer százalék!
És képzeld akkor is tenni kell ellene ha ezt a Fidesznek lenne lehetősége megcsinálni és akkor is ha másnak.

Az egész kopogtatócédula rendszer egy idejétmúlt, korrupció, választási csalás és alkotmányos jogsértés melegágy volt eddig és nem csak lehetőség volt, hanem sajnálatos realitás is. Ezen mindenképp változtatni kellett.

Az hogy egyes országokban van regisztráció, másokban meg nincs önmagában nem jelent semmit azon kívül, hogy ahol van az mindenki által demokratikusnak tartott, sőt többjük annak etalonja, akkor tán itt se fog megszűnni a demokrácia mint azt vízionálod :)
mb1 2012.11.20 12:16:33
@genyamagyar:

hogyhogy nem vizsgálhatták?

először megvizsgálják ugye a tényállást és utána jönnek a büntethetőséget megszüntető okok

jó, szerintem hagyjuk :)
mb1 2012.11.20 13:25:30
@dr Kangörény:

"Aki az elmúlt 2 év szabadrablása után kitart a fidesz nevű rablóbanda mellett, az nem ember, hanem csak egy vegetáló lény, valahol a növény és az állat között. "

háháháááááááá

a hét vicce :)

bearanyoztad a napom
Tavaly szinte ugyanekkor szintén a KDNP családról alkotott véleményéről írtunk. Most megint muszáj. Tegnap, mikor a parlament megszavazta Matolcsy csomagját és az új választási törvényt, a törpepárt benyújtott egy, a frakció valamennyi tagja által aláírt módosítót az…..
mb1 2012.11.13 13:05:31
Attól, hogy egy pártnak nem nagy az országos támogatottsága még lehet jó ötletük.

Sajnos az a helyzet, hogy ebben igazuk van. A regisztrált élettársi kapcsolat nem család, mivel annak lényegi eleme az egy férfi és egy nő egymást éppen a nemek különbözősége okán kiegészítő kapcsolata. Innentől miért tartozzon a családi jogba?

Ilyen alapon a nyitott házasság 8-10 szeretőjét is be kellene venni, meg a közeli és igaz barátokat is nem?

És ettől még az azonos nemű emberek kapcsolatáról semmi rosszat nem mondtam, sem magukról az emberekről. Ez az ő magánügyük, ettől még lehetnek ugyanolyan értékes vagy utolsó szemétláda emberek, mint a házasság férfi és nő tagja közül bármelyik.

Az sem jó indok, hogy így az azonos neműek diszkrimináció alá esnének, mivel annak fogalmi alapja egy csoporton belüli hátrányos megkülönböztetés. Az, hogy a házasságban élő emberek számára a jogrendszer bizonyos védettséget, előnyöket ad az nem diszkriminálja azokat akik ebben nem vesznek részt. Az előnyök meg nem adása egy egyértelműen másik csoport számára semmiképp nem diszkrimináció.

Az élettársi kapcsolattal igen hasonló a helyzet. Szokás mondani, hogy a házasság csak egy papír. Hat ha valóban csak az, akkor miért ágálnak ellene annyian? Mert nyilván nem csak az :)
Az egy ideiglenes állapot, amíg a pár nem tudja eldönteni, hogy véglegesen összeköti-e az életét avagy sem. (Megjegyzem lehet, hogy sosem tudja vagy nem is akarja, ez valamilyen szinten a kapcsolatot is jellemzi) No ha valami, akkor ez inkább pusztán gazdasági célú együttélés, mint a házasság néhány kommenttel feljebb
Laci elkövette azt a végzetes hibát, hogy 2,2 millió forint értékben előre fizetett építőanyagokért. Eleinte szállingóztak a teherautók, aztán elmaradtak, végül a céget is felszámolták. Meglepő módon nem a válság csapott be, azóta új helyen új Tüzéppel próbálkozik a…..
mb1 2012.05.31 13:38:52
@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:

Ez az ügy nem valósítja meg a csalás tényállását, mivel a tüzépes nem tévesztette meg a vevőt.
Nem állított tevékenységéről valótlant, azt kellett volna teljesítenie, amit elvállalt.

Ez BTK 289§ csődbűncselekmény
5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

korábban a joggyakorlat igen ritkán alkalmazta ehhez hasonló ügyekben, de 2012-től már nem olyan egyszerű megúszni.
mb1 2012.05.31 13:52:35
@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.:

Persze, igazad van én megértem és utólag mindig okos az ember, DE

jó szívvel lehet ajánlani egyrészt a behajtós (nem ukrán összeverős) cégeket, akik legálisan a fentebbekben leírt módon "kizaklatják" a pénzt az ürgéből

másrészt a büntetőeljárás során ha a fickó nem akar sokat ülni, akkor enyhítő körülmény az okozott kár megtérítése és akkor már meg is ússza az utána következő polgári pert, amiből jó eséllyel csak további kiadásai lesznek, bevétele nem
mb1 2012.05.31 13:53:33
@mb1: mármint a károsultunk ússza meg a polgári pert, ha már a büntető során megkapja a pénzt
Valamiért minden évben úgy alakul, hogy Anyák Napja környékén előkerül ez a csöppet sem vidám téma. Tavalyelőtt tiniabortuszok, tavaly plakátkampány, idén abortusztabletta. Szombaton olvastam, először az MNO-n, majd az Indexen, hogy "az Országos Gyógyszerészeti Intézet…..
mb1 2012.05.25 08:46:56
A sok egoista, önmegvalósító individualistának azért feltennék egy kérdést:

Miért állandóan a "probléma" megoldásáról beszélnek, miért nem a megelőzéséről, elkerüléséről?

A szex nem játék, hanem veszélyes üzem, aminek lehetnek olyan következményei, amit nem mindenki szeretne.
Csak exemplatív jelleggel:
- AIDS
- nemi betegségek
- és akár még egy új ember is szélső esetben :)

Nomármost a 21. században vagyunk, tehát akármilyen felvilágosítást is kapott a fiatal otthon, az azért az első dezodor reklámból lejön, hogy a gyerek az nem úgy történik, mint amikor a madár véletlenül letojja az embert, ha a parkban a fa alatti padon ül.

Az individuális felelősség igenis a megelőzésnél kezdődik és ha valaki ezzel nem törődik, az sajnos hanyag gondatlanságot követ el.
ez definiatíve: előre látja magatartása következményeit, de könnyelműen bízik azok elmaradásában

Ezzel eddig semmi gond nem is lenne, ha csak magának okozna ezzel "kárt", mert ebben a felfogásban a majdan megszületendő gyermek az esetek többségében anyagi okok miatt abortált.
Viszont sajnos nem csak magának okoz vélelmezett "kárt", hanem a magzatnak is egy egészen elhanyagolhatót: az életével fizet.

És most itt nem menvén bele abba a vitába, hogy mikortól élet, de hogy az lehetne bizonyos idő után ugye azt nem kérdőjelezi meg senki.

Azért a liberális felfogás a jogrendszeren is érdekes torzulásokat végez:
a magzatnak joga van a feltételes jogalanyisága alapján a születése előtt is örökölni, tehát vagyoni jogai lehetnek, csak épp az élethez nincs joga, ami minden más jogának anyajoga, ebből fakad minden.

És még valamit a csúnya, rossz abortuszra vágyó nőkről a teljesség kedvéért:
Az esetek nagy részében a nő nem saját elhatározásból végeztet abortuszt, hanem a férfi erkölcsi/lelki/anyagi zsarolásának következményeként.
Mert nem lát más kiutat, csak hogy nyugalom legyen körülötte.
És ezek a férfiak persze ugyanúgy otthagyják utána egy másikért, aki éppen akkor kapható volt és x évvel fiatalabb.

On di áder szájd a másik halálom a 40-es 50-es férfiak "bepánikolása"
Kérem ha egy férfi otthon mindent megkap, akkor nem kacsingat másfelé.
A nőknek is foglalkozniuk kell magukkal (no nem a személyi edző meg konditerem szinten) és ugyanúgy a férfiaknak is oda kellene figyelni, hogy egy nőnek mire van szüksége.

És ha ez mind klappol, akkor megvalósul a szeretet közösség, melyben a testi kapcsolat igen nagy boldogságforrás tud lenni.
Csak sajnos nem fordítva, csak a testi kapcsolat nem hozza létre a többit, sőt.
mb1 2012.05.25 09:47:25
@Lord_Valdez:
Elméletileg benne lennék, csak gyakorlati okokból inkább a mechanikus védelmet pártolom.
Ezen azt értem, hogy sajnos mára már tudományosan igazolt tény, hogy a meddőség társadalmi méretű problémáját az ivóvízbázisba visszajutó permanensen "adagolt" fogamzásgátló szerek le nem bomlott anyagai is okozzák.

Az anyagi helyzettel kapcsolatos kérdés, mármint hogy a védekezés legyen-e támogatott azt mondom, hogy bizonyos valódi anyagi problémák esetén igen, de előtte azért megnézném, hogy az illető mennyit költ egy hónapban:
- cigarettára
- üdítőitalra
- energia italra
- márkás ruházati termékekre
stb.

de ezt ugyanúgy érvényesíteni kellene az abortusz feltételeinek "válsághelyzet"-re hivatkozásának esetén is.
mb1 2012.05.25 10:16:47
@Lord_Valdez: Ezt én értem, de ettől még ha egy 30 éves Zsigulival 150-nel mész főúton, akkor is veszélyezteted saját magadat, a veled utazókat és a közlekedés többi résztvevőjét, ha az IQ-d 30, vagy akár 160.
Ergo a következményekért vállalni kell a felelősséget.

Mivel látszólag következményektől mentes a teherbe esés, így nem is foglalkoznak azzal, hogy előre kellene gondolkodni. Bezzeg a feltöltőkártyás mobilnál tudnak előre kalkulálni hogy beosszák az SMS-t és a hívásokat hogy kitartson hó elejéig :(

Minden szemlélet kérdése.

És persze hozzá kell tenni, hogy semmi sem csak fehér és fekete, valóban lehetnek emberi tragédiák, amikor szűk körben engedélyezni kell az abortuszt, de ne az abortusz szabad lehetősége legyen a főszabály, hanem az legyen a kivétel.

Ha pedig csupán anyagi teher a gyermek, akkor annyi felelősséget vállaljon az illető, hogy megszüli amit az állam akár támogathat is valamilyen szinten és aztán döntsön arról hogy megtartja-e vagy örökbe adja. (borítékolom, hogy sokan megtartanák ilyen esetben)
A többi esetben pedig nem venné el senki a megszületendő gyermek életét, hanem már csecsemő korban megfelelő szülőkhöz kerülne, mivel hiány van csecsemőkorú gyermekekből ez még a társadalomnak is hasznos.

Azt is ki kellene kalkulálni, hogy mennyibe kerül egy posztabortusz szindrómás nő betegségének pszichiátriai kezelése, ami adott esetben az abortusz után nem sokkal, de van hogy csak 5-10 év múlva jelentkezik.
"Budapest nagy mosolya :) (Panoráma légifotó 400 méter magasból; 10-12 próbálkozás kellett hozzá, nem volt egyszerű összehozni.)" - írta Sárközi Szabi, aki az Urbanista Facebook-oldalára töltötte fel képét. Nagyon örülök, hogy nem adta fel hamarabb és gratulálok a fotóhoz,…..
mb1 2012.05.22 15:22:38
Manapság divatba jött, hogy cikkeket vagy blogbejegyzéseket Facebookon keresztül is lehet kommentelni, és ez bizony időnként furcsa helyzeteket szül.Nemrég egyik "nagy blogunk" posztja alatti Facebook kommentek között találtam egy olyan kommentet, melyben a hozzászóló…..
Bár még nincs vége az évnek, az biztos, hogy nálam tévés produkciók tekintetében a Top5-ben benne lesz a Spektrum TV saját gyártású természetfilm sorozata, A Láthatatlan Madárfotós, amit karácsonykor mutat be a csatorna. Hogy ez így lesz, már júniusban sejtettem, amikor egy…..
mb1 2011.12.25 23:44:23
@foto85: maraggyámá gagyi 800k-s objektíveddel!!

szerinted 30 millából milyet tudnék venni magamnak? :)
mb1 2011.12.25 23:49:31
@Stohl András: Ma Te vitted a prímet! Zseniális :)

De azért én a helyedben a terepjárósoknak rokkantparkolót csináltatnék

érted ...

ha már :)
mb1 2011.12.25 23:50:50
@dex.ion: gyerekek, komolyan itthagylak benneteket, reggelre rekeszizomlázam leszen ...

egyre jobb

sztendáppban is elmenne
Van ugye a Szabadság téren az USA Nagykövetség. Már vagy 80 éve ott vannak és azt is megértem, hogy igyekeznek megvédeni magukat.Ezért vannak ugye randa oszlopokkal teletűzdelve a park ágyásai, nehogy valaki robbanóanyaggal tömött autójával nekik száguldjon. (Nevezhetnénk…..
Kémkedéssel gyanúsítják az egyebek mellett a kémelhárításért is felelős Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját. A katonai bíróság végül nem helyezte előzetes letartóztatásba a nyugállományú titkosszolga tábornokot, de elrendelte a háziőrizetét. Egyelőre nincs…..
Van az úgy még az én életemben is, hogy elkészülnek dolgok. Na, nem teljesen, de mondjuk, legalább részfolyamatokat sikerül lezárnom. Például Csabi elkészült Dezsővel. Mielőtt bárki arra kezdene gyanakodni, hogy tudósítás következik a Capellából, sietve leszögezem: Csabi a…..