Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dharma

121 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Nagyim receptje és a család nagy kedvence ünnepekkor ez a sajtosrúd. Általában mire eljutunk az ebédig senkinek nem kopog már a szeme.30 dkg túrót és 25 dkg vajat krumplinyomón átnyomunk. Vagy legalábbis jól megtörjük ezeket. 30 dkg lisztet (1/3 rész rétes-, 2/3 rész…..
Anya! Éhes vagyok! Hatlapos 2010.12.30 17:30:46
 Egy számomra már rég elfeledett,de nagy kedvenc sütemény receptjét sikerült megszereznem. És tényleg olyan finom amilyenre én emlékeztem.Tészta: 50 dkg liszt,7 dkg zsír, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 szalakáli, kevés tej (amennyit felvesz,de óvatosan vele,mert kevés kell). Jól…..
Avagy hogy bonyolítsunk túl egy egyszerű ételt...Már régóta akartam csinálni ilyen virslit, ami nem is érdemel receptleírást, és szerintem nem is finom, viszont a gyerekek úgy örültek neki, és olyan lelkesedéssel gyártották és ették, hogy itt a helye. Még a másfélévesem is…..
Kutatások szerint újabban megint azt mondják egyes tudósok/orvosok,h 7 hós korban már késő,6 hós korban már egyenek a gyerekek glutén tartalmú ételeket. Persze itt is van pro és kontra,mert valaki még mindig kitart az egy évnél. Szóval aki ez utóbbit vallja az tegye el a receptet…..
Fájó szívvel,de itt kell hagynom ezt a blogot.Aki eddig olvasott,vagy netán kommentelt is annak nagyon köszönöm,h érdeklődött irántunk. Folytatás a túloldalon.Új napló leledzési helye: http://novogetunk.blogspot.com/..
dharma 2010.01.02 23:09:06
Elegem van a blog.hu-ból.Nem először tűnik el egy bejegyzésem, de ez volt az utolsó. Amúgy is csomó bajom volt pl. a képfeltöltéssel, és egy csomó minden rosszul működik. Most egy hosszú posztom tűnt el, nincs sehol, pedig ment és bezárt nyomtam, miután nem jutottam dűlőre a…..
....kint van a harmadik rágóka is :D Ezzel most jól megszenvedett a jányka,de sztem még jön a mellette lévő is...
Ezzel a kis videóval kívánok mindenkinek nagyon sok boldog Karácsonyt!    ..
Nekem mindenki panaszkodik,hogy a zöldborsó főzelék soha nem sikerül. Hát eleinte nekem sem ment,mert vagy híg volt,vagy az ellenkezője,vagy ízetlen,vagy ez,vagy az. Így több különböző receptet összevegyítve találtam meg a megfelelőt.Hozzávalók: friss,vagy mirelit…..
Tegnap csináltam Anyukáméknak tárkonyos hagymalevest,akkor vettem észre,hogy a receptet itt még nem is ostottam meg Veletek. Hát gyorsan pótolom.Hozzávalók: kis olaj,sok-sok vöröshagyma (én tegnap 7 nagy fejet tettem bele,ez 7 embernek éppen elég volt,így most ahhoz írom a többi…..
Igen…már szégyellem/szégyellhetném magam,de a sokadik hordozót vettem meg. Mindenesetre arra rájöttem,hogy egy jó hordozón nem érdemes pénzt spórolni. Egyszer beruház rá az ember és utána kényelmesen,ergonómiailag megfelelően tudja hordozni a gyereket. Volt már…..
...ne de,hogy mindig,mindenhol??? :O Áll a járókában,áll a szobája ajtajánál lévő rácsba kapaszkodva,áll a kiságyába és persze a gyomorszájunkon tenyerelve :) Tegnap óta azt játsszuk a délelőtti alvásnál,hogy megetetem,be a kiságyba,cumi a szájba,altatódal…..
Itt van Majácska várva várt tudománya. Nem ma volt ugye az első,de ma 8 percig kitartott. A végén már azért meg-megingott a lábacskája,de olyan édes volt :) Pöttöm panni :) Sajna fényképező már nincs,ezt a hiányosságot pótoljuk mihelyt lehet,így ez most telefonnal…..
Hoztam két kapott képet a keresztelőről. Az egyiken Maja nagyon elfoglalt, a másikon pedig Keresztanyuval+Keresztapuval van. Nincs a gyertya lángjában a gyerek keze! :)..
Maja Lili növöget A fekete leves 2009.11.29 20:42:42
Igen,ma megkaptam Majától az első feketelevest a mosható pelenka miatt. Olyat pakolt bele,h a fal adta a másikat. Én meg öblíthettem ki utána. Na ez azért nem tántorított el attól,h váltsunk,így már legalább tudom mire számíthatok és kiderült,h még így is bírja a popin a…..
Misivel?Hát, igaziból csak az, hogy kicsi. Meg hogy kel éjjel, vagyis még a keléssel talán el is lennék, de torkaszakadtából üvölt. Felver mindenkit a házban, és nem igazán lehet rájönni, hogy mi a baja.Az is az idegeimre megy, hogy eeeee eeeee eeee-zik -szerintem- ok nélkül, és…..
Majácska már nagyon ügyesen mászik. Majd megpróbálok felvenni,h hosszabb távot milyen lendülettel képes lekűzdeni,de most ezt hoztam :)..
Maja Lili növöget Változás 2009.11.15 18:27:33
Az elmúlt időszakban Maja igencsak megváltozott. Illetve nem is Ő,hanem a szokásai,viselkedése. Azt nem mondanám,h nem számíthattam rá,mert várható kb 6-7 hósan a fejlődés ugrásától,megnövekedett érdeklődéstől,h beállhat egy akár 180 fokos változás. Szerencsére nálunk…..
Kikocska tejpép receptje alapján csináltam. Jó minőségű rizst picivel több vízzel,mint amit felvesz feltettem főni. A felénél beletettem a korábban már mélyhűtőbe eltett,leturmixolt őszibarackot és azzal együtt jó puhára főztem. Vártam,hogy kicsit kihűljön,belekarikáztam…..
Majácska 2-val betöltötte a a 6. hónapját. Így hát most kivételesen a babaszobából nézzük,h mit tud a mi félévesünk."6 hónapos korban a baba már könnyedén fordul hasra és vissza, ha felültetjük, ülve marad. Mászni kezdhet, de nem halad előre. Ölünkbe kapaszkodva…..
Maja Lili növöget Harc 2009.11.06 09:21:00
Hoztam egy videót,amin Maja ügyeskedik. Eleinte pelenka hadjáratnak indult,majd közelharccal folytatódott,de Maja nyert és hagytam kicsit tornázni a pelenkázón. Nekem meg dagad a mellem,h milyen ügyes már ez a lány :)A héten Apája itthon van,így én meg kedvet kaptam egy saját…..
Kisebb változtatásokkal újra itt a fél éves kis videó Maja összes kis barátjával. Sok szeretettel!   Fél éve és pár perce ilyenkor már megszületett Majácska is,így Neki is és pár órával korábban született Barninak is sok boldogságot!..