Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tmnk

12 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkezett az a pillanat, amikor valami olyat osztok meg veletek, amin garantáltan behugyoztok. Egy anyag, valamikor '72 szeptembere előttről, merthogy ugye még itt sincs Tibusz. Nem is biztos, hogy egy anyag a másik két dallal, mindenesetre én így kaptam, hát így kapjátok most ti…..
Teranesia Ha belekezdünk egy Egan könyvbe, tudjuk mit várhatunk: az ötleteiben dúskálást, és hogy beleteszi a science-t a scifi-be. A Teranesiában sincs ez másként, de néhány meglepetéssel is szolgál a könyv. Ezek egyike a karakterközpontúság. Egy trópusi szigeten lakik egy…..
Az Amanita Design-t mindannyian jól ismerjük, a Samorost sorozat, illetve főképp a Machinarium kapcsán. Új játékuk a Botanicula, melyre tmnk fedőnevű olvasónk is felhívta a figyelmet, egy erdei kaland, tele pszichedelikus élménnyel. A történet nem túl bonyolult, vannak mutáns…..
tmnk 2012.04.24 14:27:57
A humblebundle-ös betankolás után (kedves dolog, hogy általunk megválaszott áron lehet kivitelezni az ügyletet és mi oszthatjuk el az általunk utalt pénzt a fejlesztők, egy természetvédelmi alap és az ügyletet hosztoló oldal között) még csak a zenéjét hallgattam meg (soundcloud.com/dvadva/sets/dva-botanicula/s-fbLkY), a Kooky c., a cseh erdők misztikus varázsgombáinak hatását az Amanita Design játékainak és egyéb dolgainak látványvilágához hasonlóan (pl. ez a mexikói, halus-kattingatós videó is megvolt? amanita-design.net/games/osada.html) néhol szintén magán viselő bábfilmet néztem meg, amelyben a lassú zene szintén szép, a gyorsabb témák ott annyira nem az eseteim (www.youtube.com/watch?v=MBQbkbnj780), illetve a Windosill c., nem rossz, de jóval rövidebb point'n'click-et kattingattam végig.
De már várom, hogy sikerüljön időt kerítenem a Botanicula végigjátszásra is, legkésőbb a hosszúhétvégi természetjárás után remélhetőleg össze is fog jönni a dolog. :)
Sziasztok, Kristóf vagyok, engem ért a megtiszteltetés, hogy átvegyem kicsit a stafétát Stökitől. Rólam annyit, hogy a ZX Spectrum megjelenése óta folyamatosan játszom, mostanában szinte csak flashjátékokkal. Azt pedig a jövőre nézve mondom, hogy ha valami nem tetszik, nyugodtan…..
tmnk 2012.04.19 13:45:39
@gibson: ja, a zárójelben írtam is, hogy azért, mert ezen az új blogon csak itt találta meg a kereső a Machinarium kifejezést (az öt bombermannál volt említve), bár azóta rájöttem, hogy szp is linkelte az Egy oldal mind felett c., KMK ötödik születésnapja kapcsán született posztjában, szorri. :)
Magamra vállaltam azt a hálátlan sorsot, hogy elsőként kezdem a heti nosztalgia adagot. Annak fényében, hogy eddig nem sok ilyet csináltam, talán nem volt túl bölcs döntés, de legalább nem kiáltok fel egy másik szerző posztját olvasva, hogy basszus, pont ezt akartam én is.…..
Tegnap délután az országgyűlés fideszes, jobbikos és KDNP-s támogatással elfogadta a szabálysértési törvény módosítását. December 1-től a "közterületen való életvitelszerű tartózkodás", azaz konkrétan az utcai hajléktalanság 150.000 Ft-tal vagy azonnali 60 nap…..
tmnk 2011.11.15 13:12:44
@08.szabogabor: a kurva anyádat, öreg! És még van pofátok alkotmányba foglalni a keresztény értékeket, miközben - igazi keresztény cselekdetként - minden ellenérzés nélkül törvényben rögzitítek elesett embertársaink kriminalizálását. A jó kurva anyádat, azt, remélem egyszer leesel még a magas lovadról.
tmnk 2011.11.15 13:18:09
@komcsi, a salabakter: nem fogok most itt mindenféle floodba belemenni, pusztán kicsapta a biztosítékot az, amikor ezredszerre láttam azt, hogy egy-egy rossz és embertelen törvény meghozása után továbbra is megmaradt a nagy arc és az arrogáns stílus az elkövetők részéről. Higgy amit akarsz rólam, nem érdekel, üdv.
8ker Subbás 2011.10.03 08:32:00
 Egyre többen fedezik fel a fészbukon a csevegési lehetőséget - a kerület oldalán ilyen gyöngyszemeket lehet találni:Vicces amúgy, a kerület weboldalán nincs fórum - mondjuk a fészbukon mindenki névvel kommentel, posztol. Láthatjuk szabógáborunk szerkesztői hozzáértését…..
A világ zeneirodalmának hány százaléka magyar? A világon rögzített zenék hány százaléka magyar? Egy? Esetleg három? Az új média törvényben a közösségi rádiókra előírt szabály, hogy legalább ötven százalékos arányban magyar zenének kell szólni. Ami valljuk be…..
tmnk 2011.01.04 16:21:19
@A kacagó ember: távol álljon tőlem, hogy paragrafusokkal dobálózzak (mivel nem vagyok ügyvéd vagy büntetőbíró), de ha már idézted a "lineáris rádiós médiaszolgáltatókra" vonatkozó részt a médiatörvényről, akkor felhívnám a figyelmedet a "lineáris _közösségi_ médiaszolgáltatókra" vonatkozóra is néhány oldallal lejjebbről, a kozlony.magyarorszag.hu/pdf/8074
pdf-en 59., Közlönyben 31987. oldalán, a törvény 66. §-a (4)-es bekezdésének h) pontjára,
mert ott bizony sajnos 50% az, ami korábban (a nem közösségiekre) valóban 35% volt.

Egyébként a poszt elején felrakott kérdésre nem tudom a pontos választ, de azt igen, hogy Magyarország becsült népessége jelenleg 9 996 000, a világé pedig kb 6 891 000 000 fő.
Magyarország népessége ezek szerint kb a _0,145%-át_ teszi ki a világénak.
Nézzen rá valaki egy világtérképre vagy a földgömbre, és gondoljon bele egy pillanatra, hogy milyen muzsikák születtek és születnek nap mint nap a világ különböző pontjain, és ha utána nem követ el mentális harakirit az _50%-os_ előírás gondolatától, akkor gratulálok neki, ill. rádióhallgatás helyett - csakis jószándékkal - inkább mondjuk a kapálást javasolnám neki.
Úgy tűnik, egyszerűbb keresni ötszáz afrikait, aki eljön egy bicikliért Budapestre, és lábon hazaviszi, mert az adománynak szánt kerékpárok elszállítása nagy kihívás, legalább akkora, mint a kitartó adománygyűjtés. A 1000 bringa Afrikának projekt küzd a feladattal.…..
Elnézést kérek a más típusú játékok kedvelőitől, ma még velem kell beérnetek. A Pencilkids játékaiból már volt egy linkgyűjteményes poszt, most cukiságfaktorban erős újabb remeket ajánlok figyelmetekbe. Az Anbot gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a Bowja the Ninja-sorozat,…..
Kezdjük a hetet egy folytatással. Másfél éve kattintgathattunk először a pingvines játékkal, ahol fáradozásaink jutalma minden pályán egy kulcs volt. Én szerettem, ti kevésbé, néhányan kifejezetten szemétparasztnak tartották. Most itt a második rész, ezúttal huszonöt…..
Több városban már nemcsak az egészségügyi, hanem a tájékoztatási és riasztási szintet is meghaladja a szálló por koncentrációja. Az adatok folyamatosan nyomonkövethetők a legszennyezes.hu oldalon (helyett inkább az idokep.hu oldalon, ami a KvVM mérőhálózatára támaszkodik -…..
Mielőtt megnyernénk a választást, eleget kell tennünk bizonyos formaságoknak, például én is gyakrabban borotválkozom, és össze kell szednünk a kopogtatócédulákat. Mert ez olyan, hogy ha nem kapunk elég ajánlószelvényt, akkor nem is lehet majd ránk szavazni a választáson.…..
A még három évvel ezelőtt a KMK-n megénekelt Castle Wars nem volt rossz játék, de lehetett azért érezni, hogy hiányzik belőle valami. Ez a hiányérzet a második részre valamelyest elmúlt: ugyan továbbra is kártyalapokat kijátszva kell lezúzni az ellenfél várát (vagy 100 egység…..
tmnk 2010.08.19 20:48:40
Szerettem ennek a játéknak az első részét, bár egyrészt sokszor túl könnyű volt a gép ellen játszani, másrészt azért nagy szerencsejáték volt, hogy mikor jönnek ki a jó lapok, harmadrészt meg mintha lett volna valami nagyon kemény lap (amelyik levett az ellenfél mindhárom szkilljéből egyet-egyet és hozzáadta a játékoséhoz, és ami most már mintha nem lenne benne, csak a gép elleni partiknál a legvégén megkapható bónuszlapként, az emberek elleniknél meg csak drágán vásárolhatóként, és csak fél szkillel, azaz "csak" az ellenfeléből egyet-egyet levevővel).
Azt megfogadtam már magamban, hogy az Elements-szel soha többet nem fogok játszani, mert nem sok értelme van végtelen időt elfecsérelni pl azzal, hogy olyan játékosok ellen játszok, akik még ezerszer annyi időt eltöltöttek már a játékkal, mint én, és embertelenül erős paklijuk van, de ezzel a folytatással még játszok egy-kettőt az emberek ellen, mert 1.: gyors 2.: tudok választani könnyen és gyorsan olyan ellenfeleket (ill. azok kihívását elfogadni), akiknek feltehetően olyan erős paklijuk van, mint nekem, és nem játszanak ki negyedikként egy olyan lapot, ami porrá, földig rombolja a váramat, és amit én csak kb 1647782176 parti múlva tudnék megvenni (ill. azt sem, ami egyből leveszi a szkilljeimet eggyel-eggyel, ezzel gyakorlatilag eldöntve a meccset) :-),
szóval részemről megy rá az ötös, köszi a jelzést róla!
Bár nem értek a filozófiához, továbbra is szeretem az olyan játékokat, amik amellett, hogy pár percet kellemesen eltöltök velük, közben-utána elgondolkodtatnak. Ilyen az Every day the same dream is. Főhőse, Mr. Átlagember reggel felkel, felöltözik, elautózik a munkahelyére, és…..
Szentimentális tőzsdeblogger II.A Saxobank online platformja átmenetileg bemondta az unalmasat és  kényszerpihenőre vagyok kárhoztatva. Így viszont van időm ultraharmonikus hétvégémnek is hangot adni néhány sorban. Bánkitó szerintem... Nincs fesztivál hangulatom, talán…..
Rég elmúltak azok az idők, amikor a társasjátékra vágyók a Monopoly, a Gazdálkodj okosan és a Legyen Ön Is Milliomos közül választhattak csupán. Az elmúlt 10-15 évben hihetetlen módon megnőtt a játékpiac, és színvonalasabbnál színvonalasabb játékok láttak napvilágot. A…..
tmnk 2009.08.31 20:12:28
Nevezném a rovatba a Race for the Galaxy c. kártyás társasjátékot.
Néhány barátommal együtt elég sok társasjátékot beszereztünk és kipróbáltunk már (legtöbbször a Compaya Bakáts téri üzletéből, de van még a Ráday utca felé (azt hiszem a kicsi Biblia utcában) egy másik, szintén széles választékú bolt is, mindenesetre az előbbi szokott a legszimpatikusabb lenni az átlátható weboldala (ponthu a nevük után), és ott a játékokhoz biggyesztett boardgamegeek.com -os, és (sokszor magyar) játékszabályos linkek miatt), és a legelvetemültebb ill. legaktívabb keménymagunk azt hiszem egyetért abban, hogy ez a legjobb játékunk az összes közül. Csak néhányat kiemelve az erényei közül: kevesebb időt, ki- és elrakást igényel, mint a többi, minden játék másmilyen, csak a saját dolgait építi benne mindenki, így nincs összeveszés és olyan "lassítás" sem, ami az egymással "alkudozós" játékokban szokott lenni.
Egy rövid, de csak kezdeti leírás itt van róla a Compaya azóta megboldogult blogján (úgy tudom, hogy azóta néhány ottani dolgozó is rákattanhatott és lejátszhatott néhány száz partit vele :) ):
compaya.freeblog.hu/archives/2007/10/31/Race_for_the_Galaxy
(a bejegyzésben francia feliratú képek vannak belőle, de kapható angolul is, érdemes rákeresni a boardgamegeek-en is, ott 8000 ember 10-ből 8 pontosra értékelte átlagban, szóval nem vagyok/vagyunk egyedül a rajongással :) )
Meglepő döntést hozott kedden a fővárosi közgyűlés. A képviselők támogatták az előterjesztést, amely a Margit híd déli oldalán is kerékpárút kialakítására tett javaslatot.A Bőhm András, Lakos Imre, Katona Kálmán és Hock Zoltán által jegyzett előterjesztés célja, hogy…..
tmnk 2010.06.08 13:30:32
Megtaláltam a forrását: www.indavideo.hu/video/Margit_Hid_felujitas
Aki jobban rajta van, az jelezhetné, hogy most itt csak az animáció kidolgozottsága hiányos, vagy tényleg előfordulhat, h a déli oldalon nem is lesz bringasáv, míg az északin lámpák lesznek a bringaúton.
(Ha az utóbbi a helyzet, akkor szerintem felesleges az egész felújítási küzdelem, mert valaki a végén atommal fogja lekezelni az egész átadott hidat.)
Kedves kommuna, szerettem volna mást írni ide ma – hiszen ma van a blog harmadik születésnapja –, de bizonyos körülmények miatt egy elég rossz hír az idei születésnapi ajándék. A KMK mostantól határozatlan ideig szünetel. Lehet, hogy napokon belül újraéled, lehet, hogy…..
A dolog egyszerű. Összeválogattuk az általunk 19 legnépszerűbbnek tartott földönkívüli fajt, a szavazataitok alapján pedig kihirdetjük az Univerzum Mindenkori Bajnokát (legalábbis a következő hasonló jellegű szavazásig)! Miért "csak" 19? Nos, arra gondoltunk, hogy…..
Hétvégén tettem egy próbát: felraktam a gépemre a Day of the Tentacle-t és megpróbáltam végigjátszani. Simán ment, minden egyes fejtörő (vagy hogy a bánatba fordítsam a puzzle-t) megoldására emlékeztem, még az olyan szemétségekre is, hogy az egyik emeleti szobában be kell…..