Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rhönadler

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Énvezettem? A lopakodó üzemanyag 2010.11.23 10:15:00
Érdekes cikket közölt az Energy&Fuels című szaklap a mesterséges üzemanyagok szennyezőanyag kibocsátásáról (http://dx.doi.org/10.1021/ef100727t), amelyet a NASA és az amerikai légierő (Air Force) közösen tanulmányozott. A cikkben a hangsúly a Fischer-Tropsch…..
Az UTE négy forduló után négy vereséggel áll, gólkülönbsége 4-40. Tavasszal közel állt a megszűnéshez az első osztályú csapat, az alapemberek közül hárman-négyen maradtak. A keretet saját nevelésű, 16–18 éves fiatalokkal töltötték fel. Néhány évvel az…..
Rhönadler 2010.09.17 10:37:08
@Theutus: Jó az ötlet, van addig majdnem két hét, csak sikerül leszervezni, hátha segít a blog is...
Új MÁV blog 3 órás késés 2010.05.20 14:54:00
Kálmán Imre EN vonattal volt egy kis fennakadás vasárnap Budaörsön, levél alant.Sziasztok!   Hétvégente mindig utaznom kell valahova így viszonylag gyakran vonatozom a Győr-Bp viszonylatban. Szerettem a vonatot mert gyors és kényelmes, de a legutóbbi élmény után nem biztos,…..
Rhönadler 2010.05.20 17:00:26
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: a reptéren a legjobb az a "hátsó kisszárny" a repülőn
Ha van igazán környezetszennyező módja az utazásnak, akkor az bizony a légi közlekedés. Miközben utasszámban az összes közlekedésnek csupán 1%-át teszi ki, addig az összes közlekedésre fordított üzemanyag 10-15%-át használja fel.…..
Rhönadler 2010.05.19 16:56:14
@belekotty: Legközelebb számolj a légellenállással is és utána alkoss véleményt. Utazómagasságon a légnyomás kb negyede a tengerszintinek, ami azért nem kis különbség.
Rhönadler 2010.05.19 18:07:34
@Androidus: a légellenállás valóban a sebességgel négyzetesen arányos, de ugyanakkor a levegő sűrűsége meg exponenciálisan csökken a magassággal. ezt figyelembe véve viszont egyértelműen kisebb a légellenállás

az emelkedés nagyobb fogyasztását meg kompenzálja a süllyedésnél a minimális fogyasztás, amikor negyed órát megy alapjáraton a hajtómű, ami sokkal tovább is tart mint az emelkedés
A blog szerkesztősége Szeghalomról kapott egy érdekes kérdést feszegető levelet. A téma itt-ott már felbukkant a lemil oldalain (a hozzászólások között), de most megragadjuk az alkalmat és nyilvános, célzott vitára bocsátjuk nately olvasónk kérdését. A levelét…..
Rhönadler 2010.05.18 07:56:29
@Sváb: "Egyébként van különbség, az egyik szervezet tagja (SS) az ellenség ellen küzd, a másik (AVO) pedig a saját honfitársai ellen. Ez egy lényegi különbség."

Az SS is a sajátjai ellen kezdte. Lehet, hogy egy 3. háborúban az AVO is harcolt volna.

Egyébként meg a háború helyett otthon lett volna a helye mindenkinek. Igenis emlékezni kell azokra akik életüket áldozták azért, hogy egy demokratikus európában élhetünk. Illetve mindenkire aki háborúban esett el, mert soha nem azok esnek el a fronton akik miatt az egész kirobbant. A katonák csak áldozatok. A politikai rendszerek áldozatai.
Belsőség Budai polgár rohadj meg 2010.05.05 09:05:44
  Szar önti el az agyamat, ha rá gondolok, kötélen lógva szeretném látni azokat, akik ezt így kihozták. Vélemények az azonos című írásunkról...
“Remélem, elénekelhetem majd, ‘nincs már felettem más, csak a tiszta ég’ ”   Várkonyi László ezzel a Fonográf dalcímmel búcsúzott el egy üzenetben az Everestre utazása előtt. A Mount Everestről az 5300 méteren fekvő Alaptáborból egy hete telefonált, s azt mondta, hogy most egy kis időre…..
Érmet várunk, a feljutás lenne a ráadás, írtuk a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság előtt. A válogatott szokása szerint természetesen simán teljesítette, amit reméltünk tőle, az érmek megvannak, ráadásul minimum ezüstből lesznek. Már csak az a kérdés, hogy meglesz-e a…..
Május 3-ától visszatérhetnek a jégkorongozók a Gyakorló Jégcsarnokba az MJSZ, a korcsolyázószövetség és az Önkormányzati Minisztérium sportszakállamtitkára közötti megállapodás szerint. A hokisok azért szorultak ki, mert olyan palánkot szereltek fel, amelyhez plexi nem…..
Rhönadler 2010.04.16 19:20:03
@Iceblack: de azt is csak azért, hogy lekopjanak az élei és vinni lehessen...
Jégkorong Stars-FTC 7-4 2010.03.20 19:34:00
Nem vacakoltak a csapatok, a negyedik percben már 2-1 állt az eredményjelzőn az első bronzmérkőzésen. Jánosi Csaba sérülése után gyors góllal tért vissza, ő egyenlítette ki Ennaffati vezető találatát. Az első harmadban hét gól esett, 5-2-re vezetett Williamson csapata húsz…..
Rhönadler 2010.03.21 07:46:52
@Bambalazs: Ismét egy jó döntés...
Augusztus végén megint 3 ember fog lézengeni a csarnok előtt, mint csapat....:((
Amióta katonai repülés létezik, nagy az igény rá, hogy a harci repülőgépeket az ellenség hasonló masináitól valamiképpen megvédjék. Ennek az igénynek a kielégítésére hadtörténelemben számtalan érdekes próbálkozás született. A haditechnika szakzsargonja parazita…..
Rhönadler 2010.03.11 10:13:52
@Űrlény Lajos:
Rendszeresen szállították egy átalakított B-747 hátán az űrsiklókat, sőt, a berepülés alatt indították is róla, de csak vitorlázó üzzemmódban.
Rhönadler 2010.03.11 10:18:59
@proletair: Igaz, csak indító platformként funkcionáltak...

Majd elfelejtettem, nagyon jó cikk, köszönjük!
Rhönadler 2010.03.11 10:06:23
Három mérkőzés van hátra az alapszakaszból, és két kérdés vár még megválaszolásra. A fontosabb, hogy a Ferencváros vagy a Miskolc lesz-e a harmadik rájátszásba kerülő csapat, a kevésbé lényeges pedig, hogy negyedik vagy ötödik helyen végez-e az Újpest. Hétfőn pont…..
Rhönadler 2010.03.09 17:18:53
@progmet: A legszebb az volt az egészben, hogy az ellenfél kétszer odarúgott neki, a spori két méterre állt, de neki csak két perc jutott...

Köszönjük Imi
Mániám, hogy Budapest abban (is) különbözik a legtöbb nagyvárostól, hogy olyan panorámája van, amivel talán csak Rio de Janeiro és pár egyéb egzotikus hely versenyezhet. Ezt valamikor korábban kommentekben elemezgettük is itt a blogon, hogy pl. Bécsben csodálatos utcák és…..
Inkább a rájátszásra készültünk az elmúlt másfél hétben, és nem a Klagenfurt és a Medvescak elleni két mérkőzésre. Természetesen ez a két találkozó is fontos, de inkább azt a célt szolgálja, hogy a playoffra jók legyünk, mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár…..
Ott folytatjuk a Messerschmitt Bf 109-esekkel való ismerkedést, ahol előzőleg  abbahagytuk. Itt a képen Adolf Galland E3-masa látható, amiről szintén esik majd szó, de sorrendben most előbb a D változat következik.Jöjjön tehát a Dóra:   D - A Dora, ami már nálunk is…..
Rhönadler 2010.02.05 12:48:35
Szeretnénk megemlékezni Vedres Mátyásról. A huszadik század egyik legnagyobb magyar kapuszsenijének haláláról sokan írtak, dicső pályafutásának fontosabb mérföldköveit megannyiszor megemlítették. De egyvalami mindezidáig elmaradt. Egy olyan kezdeményezés pattant ki…..