Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Belus Tamás

27 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
VÁLTOZÁSOK 2018. őszén érkeztek az első hírek, hogy nagy változások lesznek az UTMB (Ultra-Trail Du Mont Blanc) egyik távján, a TDS-en. Tavaly 121 km volt a hossza, 7100 méter szintemelkedéssel, amit most 25 km-rel toldottak meg, és még egy hosszú lejtővel és emelkedővel bővült az egyébként is…..
HOGY LESZ EBBŐL UTH? Amikor a lábam a gödör széléről abba a lyukba csúszott még a reccsenést is hallottam. Fájt, persze, de a fájdalomnál sokkal erősebb volt a kétségbeesés, a lábszárig érő jeges vízben elúszni láttam az összes tavaszi versenyt, a végén a legfontosabbal, az UTH-val, amin tavaly…..
„Ácsorog, eltéved, telefonálgat. Ez az Tomi, nyomjad!” (Neubrandt József) Úgy tűnik ez a védjegyem a Hardon. Tavaly Noszvajba mentem le Felsőtárkány helyett, idén kétszer is megmásztam az Istállós-kőt. De volt egy nagy különbség. A tavalyi bakim a verseny legvégén történt, gyakorlatilag az utolsó…..
Kilométerkövek TDS 2018 #memories 2019.01.01 13:27:04
(08. 30. csütörtök., hajnal 01.30) (110 km, valahol Bellevue és Les Houches között) Megálltam a sötétben és vártam. Pár perce már csak pislákolt a fejlámpám, csak egy halvány foltban világította meg a ködöt és az egyre ritkuló kilégzéseimet, aztán már azt sem. Igazából nem bántam, hogy meg kell…..
Amikor nekifutottunk az évnek, akkor az egész ország lázba került, hiszen a kormány bejelentette, majd egy hónapig a csapból is keményen nyomatta a Propagandát, miszerint minden magyar család, aki képes min. 3 gyereket összehozni valamikor az elkövetkezendő 10 évben, kapni fog 10M állami támogatást…..
Belus Tamás 2016.06.22 06:44:07
@monddazigazatmar: Mit szólnál ahhoz, ha a közös pénzből nem az egyébként is jól boldoguló mérnökpárt támogatnánk, hanem segítenénk munkához jutni azt a segédmunkást, hogy normálisam nevelni tudja a gyerekét és akár egy következőt is vállalni tudjon. Ki tudja, még az is lehet hogy így nagyobb eséllyel lesz két jó mérnök a gyerekeiből és nem reménytelen életet élő munkanélküli segédmunkás.
NHL Ez volt az NHL alapszakasza 2013.04.29 19:26:23
A csonka szezon is hozott sok érdekességet, meglepetést sem keveset, keddtől kezdődik a végső hajrá. Keleten majdnem a fele mezőny kicserélődött, a tavalyi nyolcból idén három lemaradt a playoffról. Sokan még a lockout előtt megjósolták, hogy a csonka szezon egyik legnagyobb…..
Tessék kitalálni, mi a közös a következő sajtóorgánumokban és televíziókban: Tv2, RTL Klub, Hír Tv, ATV, Reuters Wall Street Journal, New York Times, HVG, Origo és Index? Az, hogy mind alaposan beszámolt a budapesti diáktüntetésekről. A köztévé velük szemben annyira azért nem…..
Fruzsi futónaplója ázsiai nászútjukról: Adott egy város, egy hajó és két ember. A város Makaó,a hajó egy Hong-kongba közlekedő szárnyashajó,amire este 6-ra megváltott jeggyel bírnak főhőseink. Van egy kaszinónk is-a Hotel Lisboa gigantikus épületében-ahol igencsak megy a…..
A maratoni futás igencsak fáradságos munka, ezt mind tudja az, aki belevág ebbe a néha-néha embert próbáló hobbiba. Mert a hosszútávfutás nem éppen móka és kacagás, hanem sokszor kínkeserves erőpróba. Nem szórakozni jövünk ide - szokta mondani a Mesterem a szigetre célozva.…..
Belus Tamás 2012.10.16 23:09:14
@BGy: háhá, igazad van Gyuri, adjuk le a rendelést Frunak :-)
Ennyire futja Az első 2012.10.12 08:17:59
Eljött a nagy nap, amire már régóta vártam. Az előző két hét érdekes volt, szerettem volna inkább túlesni rajta, féltem tőle, nem mertem még elhinni. A 2 héttel ezelőtti teszt jól sikerült, ezzel próbáltam nyugtatni magam, azóta nem futottam, ami talán nem volt jó döntés,…..
Takaros település, 2000 természetbarát, kemény terep, de annál kedvesebb szervezők – a déli Bükkben lévő Less Nándor emléktúra 26 km-es terepversenye tökéletes választás volt a hétvégére. Hű ez jó volt – jövőre is jövünk - állapodtunk meg Futrinkás futótársaimmal,…..
Ha a lustaság fájna, valószínű ordítanék… Mentségemül szolgáljon, hogy férjhez mentem, ami – az igenek kimondását nem számítva – egy eléggé időigényes tevékenység (aki csinálta már, most bizonyára nagyon bólogat). A lagzi előtti és utáni hetek kissé zsúfoltak…..
Belus Tamás 2012.09.11 12:18:27
@pantomimes: Az ihletett napok :-) a franc sem érti mi van olyankor velem. Valahogy nem fáradok el. Bárcsak tudnám mit csinálok előtte/olyankor jól.... :-)
Belus Tamás 2012.09.11 12:19:59
@péesz: Szabikám!!!! Nagy gratula! Ügyes vagy. Tudtam én, hogy lefutod ha nekiveselkedsz úgy igazán. A számod a régi? Én egy 970-es végződésűn próbáltalak most hívni...

A négy sört meg kellene oldani valamikor... :-)

T.
Belus Tamás 2012.09.11 12:20:48
@káosz: Ó nem csak Neked :-) Ez szívás volt, csak jól sikerült szívás :-)
Július végén voltam a Pecsenye által szervezett "jótifutin", amit az Angyalszív Down Alapítvány céljainak támogatásáért szervezett. Minden évben van ez a futás, az idén Székesfehérvárról Gyulafehérvárig futottak. Én a Hajdúszoboszló-Debrecen szakaszon szálltam be egy cirka…..
Belus Tamás 2012.09.05 18:09:43
@Simone Lewis: Ha Charles Bukowski írt volna a futásról (persze ő sosem írt sportról a lóversenyen kívül...) akkor úgy írt volna mint Gyuri :) ha bírod a stîlusát, olvass az öreg szemétládától valamit...:)
Régóta tudom, hogy a meleget nem bírom futás közben. Ha a Nap közvetlenül rám is süt és éget, az pedig elég hamar leterít. A hortobágyi Délibáb félmaratonra 2009 óta emiatt nem is mentem. Ott nincs árnyék, meg lehet főni. Nem is olyan régen olvastam Mazur Béla beszámolóját…..
A Runner’s World „Complete Guide to Running” 2010-es kiadványát lapozgattam virtuálisan a minap és egy igazán érdekes cikkre bukkantam. A szerző 25 tippet gyűjtött össze, hogy a rohanó mindennapokba hogyan lehet az edzéseket „viszonylag” könnyedén beilleszteni. A tippek nagy…..
Belus Tamás 2012.07.03 00:16:25
@blur7: Ez jó :-)
Hétfő reggel a kollégáim kérdezték, hogy milyen volt a Balatonnál. Mondtam, hogy király. Kérdezték, hogy nem volt nagyon meleg körbefutni a tavat? Mondtam, hogy de. A cipőnk ragadt az olvadó aszfaltba és 2 km-t sem lehetett kibírni fejlocsolás és ivás nélkül. - És mikorra…..
Pár hete az egyik zempléni futásomon eszembe jutott, hogy milyen jó lenne kicsit jobban megismertetni a hegység déli részének szép futóútjait a környékbéli és a messzebb élő futótársakkal. A témáról írtam már itt néhány posztot, de egy dolog olvasni valamiről és más…..
Úgy tűnik mostanában mindenki terep futóversenyeken is indul, csak mi vagyunk aszfaltbetyárok, pedig edzésként azért jártunk már néha erőben, bányában, dögkútban. Bitliszbá a Terep50/100-nak vágott neki, amit igazából felmérni sem tudok, hiszen nem elég, hogy ultra táv, van…..
Az ilyesmire mondják azt, hogy ÁTTÖRÉS. Amikor valami ment (vagy nem ment) valahogyan és egyszer csak sokkal jobban megy. Futottunk már Fruzsival néhány maratont (többet köztük hegyekben), megküzdöttünk már nehéz tereppel és sokszor komoly szintemelkedéssel is, de ami a Terep…..
A terepfutas.hu oldalon az eredménylistában ne keresse senki a nevemet. A 8 órás szintidőt túllépve, 8:30 alatt értem be. Még egyszer: értem be. Ezért nincs bennem rossz érzés, hiszen sikerült a távot teljesítenem. A baj az idővel van, de azon lehet még farigcsálni bőven. Nem…..
Te 30 fokos hőségben mit csinálnál szívesebben? Jéghideg sört kortyolgatnál az árnyékban, miközben két thai lány enyhe mentaillatú masszázsolajat kenne fáradt tagjaidba vagy inkább köves, göröngyös hegyi terepen futnál 5 órán keresztül? Driiiinggg – Rossz válasz! A…..