Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kartal (rezervált)

18 bejegyzést írt és 3231 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerdán nosztalgiázhattunk egy picit, ugyanis a miniszterelnök úr felelevenítette a "NeaZemberekkelfizettessékmeg!" szlogent, természetesen a mai kor követelményeinek megfelelően. "Orbán Viktor kijelentette: Magyarország még nincs kívül a veszélyzónán. Hangsúlyozta…..
Kartal (rezervált) 2011.08.19 13:36:52
@s: dobj egy mobilszámot!
Cigányokról Hitelválság 2011.08.03 17:11:00
A társadalom egyik meglepő sajátossága, hogy miközben egyes tagjai egymástól tökéletesen különbözők lehetnek, egy adott kultúrkör társadalmának egésze markáns sajátosságokat mutat. Magyarul: a németek közt vannak echte árja döglusta ingyenélők, de a német társadalom…..
Kartal (rezervált) 2011.08.18 19:55:23
@aszterixagall: bocs, a fenti én voltam, csak valaki elállította a böngészőmet ( így legyen nagy családod :D )
Még januárban Ékes Ilona fideszes képviselőnő levelet írt a fideszes Pintér Sándor belügyminiszternek, többek között jelezve, az új szabálysértési törvény és a BTK között felfedezhető egy kis jogi anomália: "a büntetőtörvénykönyv a 18 év alatti prostituáltat…..
Vastagbőr Zagyvaság 2011.08.15 10:10:00
Röviden és tömören: a HVIM megszívta. Egyértelművé akarták tenni a teljesen nyilvánvalót, miszerint szarnak ők a benzinárakra, egyszerűen csak bele akartak rondítani az utált Szigetbe, ezért a rendőrség által eredetileg elfogadott és jóváhagyott augusztus 1-20-ig tartó…..
Szuper ez a Munka Törvénykönyve tervezet (?), főleg, hogy olyan remek szakember az egyik szerzője, mint Pethő Róbert, aki mellesleg tíz éve a Tesco megbízott munkajogásza. A következő Munka Törvénykönyvét meg biztos a szakszervezetek írják, paritásos alapon, nem?  Dr.…..
Kartal (rezervált) 2011.08.10 17:11:19
@KUCM: ezzel az a baj, hogy ez igazából így működik: dolgozó dolgozik rendesen, de többször szól a főnöknek, hogy ez így vagy úgy nem lesz jó. Teszi ezt azért, mert ő végzi napi 8-10-12 órában azt a munkát, amit a főnök megreformál/átszervez, ő tudja, mit kellene csinálni, hogy a munka jobban menjen. A főnöknek ez persze nem tetszik, meg szólt egy haverja, hogy a kölykét/rokonát/barátnőjét fel kellene venni, így most már simán kirúghatja a rendesen dolgozó kollégát, és felvehet egy semmitérő léhűtőt, akit aztán TÉNYLEG nem lehet kirúgni... Eltelik fél év, és nyíg a főnök, hogy a cég nem megy, semmi nem megy rendesen, válság van, stb. Közben a jó szakemberek meg nem találnak munkát... Ettől tartok én.

És egy kis személyes megjegyzés: csökkent a munkanélküliek száma. Bocs, a REGISZTRÁLT munkanélküliek száma csökkent. Asszony kapott egy levelet a munkaügyből, hogy ugyan semmiféle ellátást nem kapunk onnan, a TB-t is én fizetem, de AZONNAL jelenjen meg. Megjelent. Ránéztek, és közölték, hogy ja, így nem tudunk munkát adni. De jó lenne, ha kivetetné magát a regisztrációból, mert szülés után AZONNAL adni fognak neki közmunkát, amit KÖTELES elfogadni, mert ha nem, megüti a bokáját. Pl. császár után, egyhetes csecsemővel a háta mögött mehet utcát söpörni. Így aztán a feleségem már nem regisztrált munkanélküli.
Így csökkenti a fidesz a munkanélküliséget és ösztönzi a gyerekvállalást.

Köszönjük fidesz! ROHADJATOK MEG!
Kartal (rezervált) 2011.08.10 17:13:55
@Geolány: hát én az ismerősömtől - meg az ő ismerősétől is - pontosan ugyanezt hallottam.
Kartal (rezervált) 2011.08.10 17:15:42
@Seduxen: amennyire én tudom, SEMMIT.
Van egy nagyon jó, ám egyelőre még méltánytalanul kevésbé ismert oldal, Az Ország Háza 2.0, amely lelkiismeretesen tölti fel magához az összes irományt a parlament.hu-ról. Nem tudni, ki csinálja, de ezúton is köszönjük a rengeteg munkáját, mely szerencsére most nyáron sem…..
Kartal (rezervált) 2011.08.06 21:30:07
@Hajszás Láncos: na jó, de vannak esetek, amikor muszáj hitelt felvenni. Nekem a fejem fölül eladták a házat, nem tudtam összespórolni pénzt júliustól novemberig egy lakásra... kénytelen voltam valamennyi hitelt felvenni. De az, aki plazma tévére, nyaralásra, kocsira vesz fel hitelt... na annak úgy is kell.
Kartal (rezervált) 2011.08.07 19:36:08
@Horizont: dehogynem. A környezetemben konkrét példákat tudnék mondani. De tudom, hogy Convnak is igaza van, mert ismerősök között van akinek a törlesztő részlete a duplájára szökött, a fizetése meg konkrétan nullára esett. Építőiparban dolgozott a srác, és több mint két éve nincs munkája. Amikor felvette a lakáshitelt, lazán ki tudta fizetni, külföldre ment nyaralni, és a többi. Most a családdal, gyerekekkel együtt éhezik.

Kár, hogy nincs halálbüntetés, mint Kínában. Aki a frankhitelt kitalálta és rádumálta az emberekre, simán főbe kellene lőni.
Kartal (rezervált) 2011.08.07 19:42:07
@Hajszás Láncos: lószart mama! itt annyid van, amennyi kapcsolatod, gumigerinced és vastagbőröd van. ez NEM kapitalizmus. itt munkából nem fogsz normálisan megélni, legfeljebb beledöglesz, miközben pszichopata öltönyösök röhögve nézik agóniádat a légkondis kocsijukból, ha egyáltalán tudatában vannak létezésednek...
Az új, fantasztikus Mt-tervezetben szerepel:   A hvg.hu által megkérdezett munkajogász szerint az, hogy a tervezet a magánéletre is kiterjesztené a törvény hatályát, aggályos, főleg azért, mert olyan gumiparagrafusokról van szó, amiket nehezen lehet értelmezni. "Ha…..
Kartal (rezervált) 2011.07.30 19:01:35
@Nurrddin: ööö... most egészen pontosan mire gondolsz?
Kartal (rezervált) 2011.07.30 20:00:33
@Nurrddin: tudod ez nem Horthy elleni élcelődés volt. Egyébként semmi bajom Horthyval, nagy kaliberű egyéniség volt. Sokkal-sokkal többre becsülöm, mint azt az írógépszerelő Czermanik nevű törvénytelen gyereket, aki katonaszökevényként a börtönben haverkodott össze Rosenfeld Matyival... Horthy ezzel szemben ellentengernagy volt, hadihajó kapitány, tengeri csaták győztese - és néha vesztese -, akiről még az angol tisztek is csak elismerően tudtak nyilatkozni. Szóval nem mindegy, na.
Kartal (rezervált) 2011.07.31 19:53:15
OFF
@misimisi: Kádár törvénytelen gyerek volt, ez tény, ezért kapta anyja után a Czermanik nevet. Az ezzel kapcsolatos fóbiáid légyszi ne itt éld ki, én nem pejoratív értelemben használtam a szót, csupán tényt közöltem. Amit róla írtam nem vélemény, hanem tény.
Horthy politikájáról lehet vitázni, de én megint csak nem erről beszéltem, hanem emberi és katonai kvalitásáról, és ezek megint csak tények.

Arról meg, hogy ki a bunkó, felesleges vitát nyitni, a megszólalásod pontosan mutatja ki/mi vagy.
ON

Tompikát annyira sem értékelem, mint egy eldobott kétforintost. Súlytalan a faszi, és ráadásul ezt nem is tudja magáról. Szánalmas.

@Adachale: igen, én is ezen akadtam fenn. Nekem pl egy tucat munkahelyem volt... :D
"Hanyatló Nyugat", "közeleg a nemzet reneszánsza", "a világban korszakváltás történik", "a nyugati világot gazdasági válság rengeti meg", "munkaalapú társadalmi rendszerre van szükség", "a magyarok harcolni  harcolni akarnak…..
Kartal (rezervált) 2011.07.28 17:53:36
@Hajszás Láncos: bameg, én egy gyári melós vagyok, de évek óta mondom ugyanezt - igaz, hülye sem vagyok, képes vagyok értelmezni az alapvető közgazdasági ismereteket. De én is erre jutottam, csupán a józan paraszti eszemet használva. Akkor a sok egyetemet végzett léhűtőt mi a faszér' fizetjük???
Komolyan gondolják. És megindultak nagy léptekkel előre a megvalósítás útján. Pénteken megjelent a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása. A dolgozók számára csak egy "jóhír" (=régi taktika) van benne: a próbaidő a beígért 6 helyett marad a mostani 3 hónap.…..
Kartal (rezervált) 2011.07.25 17:35:20
Most nem merek írni azoknak a rohadékoknak, mert csak annyi jönne ki belőlem, hogy A KURVA ANYÁTOKAT BARMOK!!! Mussolini munkajogi törvényei ezerszer jobbak voltak, mint ez a szar. Majd hétvégére összeszedem magam, és megkínálom őket egy kellemes hangvételű levéllel.

@jános515: ismerek olyat. Amerikában végezte a főiskolát, jó munkája volt, de hazajött. Barom.

@Megnevezhetetlenül: mondani is akartam: amíg a határok nincsenek lezárva. Mert a következő lépés az lesz. Persze csak a mi érdekünkben, és hű de jó lesz nekünk ez.
Kartal (rezervált) 2011.07.25 21:01:46
Lét és öntudat
Torkos Matild
2011. július 25. 00:01

Sikeres államot csak akkor lehet felépíteni, ha erős nemzet áll mögötte, olyan öntudatos közösség, amelyet az állam a maga munkájával szolgál – így szól a kormányfő bálványosi szabadegyetemen mondott beszédének fő gondolata.

Teljes mértékben egyetértünk Orbán Viktorral: a nemzetnek, az öntudatos közösségnek szolgája, nem pedig uralkodója az állam. Ebből azonban következik néhány alapvető követelmény az állammal és azon belül a politikai hatalmat gyakorló kormánnyal szemben, például amikor az a törvényalkotás jogát gyakorolva a munka törvénykönyvét akarja módosítani. A nemzetgazdasági tárca által társadalmi vitára bocsátott jogszabálytervezet készítői mintha megfeledkeztek volna a bérből és fizetésből élő milliók „öntudatos közösségéről”.

A törvény előkészítői nem voltak híján a kreatív ötleteknek, amikor csorbítani igyekeztek az idősebb, nyugdíjkorhatárhoz közeledő munkavállalók jogait, amikor megkurtítani javasolták a fiatal munkavállalók szabadságát, vagy amikor a betegek vagy éppen a gyesen lévő édesanyák elbocsátásának megkönnyítése érdekében szövegezték meg jogi passzusaikat. Mintha megfeledkeztek volna arról az apróságról, hogy kiknek is köszönhetik a nemzet jelenlegi szolgálói „fülkeforradalmi” érzületüket, amivel nagy felhatalmazással és még nagyobb lelkesedéssel nekiláthattak a nemzeti együttműködés rendszerének felépítéséhez. Felfoghatatlan, hogy vajon miért akarnak mindenáron beletáplálni a bérből és fizetésből élõ emberekbe is egyfajta forradalmi hevületet akkor, amikor nagy részük már ma is kiszolgáltatott helyzetű bérrabszolgaként éli meg munkavállalói létét, vagyis szinte már csak a „láncait veszítheti el”. Miért kell még jobban megkönnyíteni a munkavállalók elbocsátását akkor, amikor a kirúgottak érdekérvényesítő képessége ma is nagyon csekély? Miért kell gyengíteni a szakszervezeteket, elbocsáthatóvá téve az érdekvédelem konfliktusait vállaló szószólókat akkor, amikor ma a munkavállalóknak amúgy is csak elenyésző hányada élvez szervezett érdekvédelmet? Miért kellett a miniszterelnök által kezdeményezett szociális konzultáció részeként elhúzni a mézesmadzagot az 55 évesnél idősebbek előtt, meglebegtetve a „védett kor” bevezetését? Emlékeztetőül: a válaszadók több mint 90 százaléka helyeselte a kormányfő javaslatát. Csakhogy, mialatt a konzultáció zajlott, a Matolcsy György által vezetett tárcánál gőzerővel folyt a munkáltatók szája íze szerinti törvényalkotás, a védett kor jogintézményének visszametszése. Az új törvénytervezet némi adminisztrációs pluszmunka mellett az eddiginél kisebb összegű végkielégítéssel engedi meg az idõs dolgozók elbocsátását.

A kormány a jelek szerint nem több frontot nyitott a nagy rendrakás érdekében, hanem egyet, de azt mindenki ellen, a saját öntudatos választói ellen is. A nemzetgazdasági tárca által csupán koncepciónak nevezett törvénytervezet „széles körű egyeztetése” az elmúlt hetekben megkezdődött. A minisztérium közleménye szerint a tervezet „tudományos megalapozottsága” érdekében véleményezésre kértek fel egyetemi tanszékeket, munkaügyi bíróságokat, legfelsőbb bírósági bírókat. Megküldték a koncepciót az országos szakszervezeti konföderációknak és a munkáltatói érdekképviseleteknek is, hogy „észrevételeiket beépíthessék”. Ezt tekinti társadalmi konzultációnak a tárca.

Ez így nem lesz jó. A munkavállalói jogokat ilyen brutálisan csorbítani igyekvő törvénytervezet előterjesztőinek illik belenézni a dolgozók és érdekképviselőik szemébe. Ilyen törvényeknél nem elég a tudományos megalapozottság, előbb a társadalmi, politikai konszenzust kellene megteremteni az alapvető változtatásokról, és utána lehetne nekilátni a jogtudomány szakmai igényeit kielégítő törvényalkotásnak. Természetesen csak akkor, ha öntudatos közösségünk szolgái, ott fenn a politikai hatalom csúcsain, a heves nyár után nem akarják, hogy forró legyen az ősz is…

www.mno.hu/portal/799194
Kartal (rezervált) 2011.07.25 21:09:45
@vkindustrial: szó szerint így jártam én is. Papírjaim rendben, több év gyakorlatom és tapasztalatom van, szeretem csinálni, de amikor azt mondták, hogy bruttó 97... hát a nettóm több most éppen. Így maradtam egy "nemszeretem" munkahelyen, és kínlódok. De legalább megélünk. Egyelőre. Mert ha ezek a mocskok megvalósítják amit itt leírtak, akkor megyünk mi is a híd alá megdögleni.
Nálunk sajnos nem divat öngyilkos merénylőnek lenni, de amikor minden mindegy már... nehogy forró legyen az ősz is.
Vastagbőr Gabika számol 2011.07.23 08:35:00
Tegnap felváltva örömködtünk Zeroval, mert mindketten az Allianz Magánynyugdíjpénztárnál voltunk, míg meg nem hallottuk a NER hívó szavát, és ez a gátlástalanburzsujtőzsdecápa pénzintézet a kifizetések elindításának első napján átutalta a reálhozamunkat, aminek bizony…..
Kartal (rezervált) 2011.07.23 10:29:19
@Virág et.: a '30-as éveken a fasiszta Olaszországban is több joguk volt a dolgozóknak mint itt. Hol élünk mi? Anglia, 1840? Szovjetunió, 1930? Rabszolgateleppé akarják változtatni az országot? És panaszkodnak, hogy nem születik elég gyerek? Köpök az mszp-re is, rühellem őket mint háromhetes döglött macskát a küszöbömön, de ezeknek sikerült felül- (vagyis alul-) múlni gyurcsány elvtársékat is.
Abba is hagyom, mert remeg a kezem az idegtől.
Kartal (rezervált) 2011.07.23 23:28:43
@guma: meg azok bírálják, akikből épp rabszolgát csinál a sleppje némi "munkáltatói lobbi" - értsd: legális korrupció - hatására. Attól mennyiben javul a helyzet, hogy elveszik a műszakpótlékot??? Kinek jó ez? Nekünk - dolgozó, adófizető állampolgároknak, vagyis a NEMZET alkotóelemeinek - nem, de le vagyunk mi szarva. Az országnak sem, mert ha kevesebbet keresek, kevesebb lesz az adóbevétel is, de az ORSZÁG IS LE VAN SZARVA!!! Na akkor kinek is jó??? És ezt magyarázzák? Ő a nagy nemzetmentő? Kit akar becsapni, kit néz hülyének?

Meg a másik: családbarát program, meg a gyerekvállalás serkentése, közben az apaszabadságot fizetetlenné akarják tenni. Amikor amúgy is meghasalunk a kibaszott sok kiadás miatt, akkor egy hetet még fizetetlenen legyek itthon. FIDESZ! ORBÁN! NORMÁLISAK VAGYTOK????
Kartal (rezervált) 2011.07.23 23:33:45
@voroner tamas: a pótlékok egy erősebb hónapban a fizetésem 15-20%-át adják. Ezt akarják elvenni? És szaporodjunk, szüljünk gyereket? Mire? Miből fogom felnevelni, amikor ez a mocskos kormány elszedi azt, amiért jogosan megdolgoztam? És nem csak rólam van itt szó, sok százezer emberről, akinek a megélhetése kerül veszélybe, családok mennek tönkre, anyagi csőd az egész. Így menti meg a nemzetet? Normális ez???
Vastagbőr Ide több, oda kevesebb 2011.07.21 12:35:00
A hétfői után a keddi Magyar Közlöny is tartalmazott finomságot: kormányrendeletet a 2012-2013-as költségvetési bevételek kiadások tervezett összegéről. Vagyis irányszámokat kaptunk, amik valószínűleg változnak még párszor, de jó kiindulópontnak tekinthetők az…..
Kartal (rezervált) 2011.07.22 09:14:15
@Seduxen: tegnap pont erről dumáltak a rádióban is. Hogy mennyire jó, hogy "rugalmasabb" lett a munkáltató számára a munkáltatói környezet (magyarul: azt tehetnek a munkavállalóval amit akarnak, úgy élhetnek vissza a hatalmukkal ahogy akarnak, a kurva anyjukat).

Meg azoknak a gerince is rugalmas, akik ezt kitalálták, megszavazták. Ezt a törvényt vajon mennyiért vették a tisztelt háztól? Egyáltalán, mennyibe kerül ma egy törvény? Nem tudja valaki? Mert összedobhatnánk a pénz, és vehetnénk mi is egyet, pl hogy a képviselők páros napokon bohócsipkában kötelesek megjelenni a Parlamentben, páratlan napokon meg házatlan csigának öltözve (ehhez elég ha ugyanúgy nem járnak be mint eddig). Rohadékok.
Kartal (rezervált) 2011.07.22 09:16:42
@Aullah: ezt eddig is tudtuk. Mit gondolsz az egészségügy szétverése miről szól? Hogy lehet, hogy a cigányokat ellátják ingyen és bérmentve, a feleségem után meg én kell fizessem a TB-t, az orvost, különben kirúgják a fenébe.
Kartal (rezervált) 2011.07.22 11:55:14
@FreeTibet: hát te nem vagy normális. nem is részletezném, @orbánmentesítő: már megtette.

@orbánmentesítő: Ne nevezd patkánynak, az egy gerinces állat.

@Seduxen: továbbá a Házatlan Csigák Országos Szövetsége jegyzékben fog tiltakozni, hogy ne hasonlítsuk őket mindenféle férgekhez...
Mindörökké Off Ehhhhhh.... :((( 2011.07.14 16:08:00
Kartal (rezervált) 2011.07.20 23:52:15
@guma: ezt nálunk is erőltetik, csak 6-7 nappal hetente. Közben valahogy nincs meg az 1 nap pihenő, de ki nem szarja le, hogyan és hol döglünk meg. De hogy utána ki fog dolgozni, azt nem tudom...
Kartal (rezervált) 2011.07.21 09:00:42
@guma: na de nem egy műszakban dolgozunk, Te! Vagy rendes három műszakban, vagy 2x12 órában, ami kifejezetten jó, amikor közlik, hogy délutános műszakból gyere vissza másnap reggel 6-ra este hatig. Ennél csak az jobb, amikor éjjelesből kell így váltani. Vagy bemegyek 2-re délutánosnak, és közlik, hogy akkor hajnali 2-ig kell maradni... nem is sorolom. Amióta itt dolgozok, lassan négy éve, öregedtem vagy tíz évet.
Nem tudom, hogy így nyáron kit hoz lázba, hogy a hétfői Közlöny szerint módosították "az állami vezetők és az államigazgatási szervek köztisztviselői számára biztosított juttatásokról és azok feltételeiről szóló 192/2010. (VI. 10.) kormányrendeletet" ...…..
Kartal (rezervált) 2011.07.19 21:01:01
@Kurt S. Earp: ma fordultam meg én is egy megyei kórház szülészet-nőgyógyászatán. Ott is pontosan ez a helyzet, bár az orvosok és a nővérek korrektek. Azonban: cigányok mindenütt. Tömegével. Cigány gyereklányok akkora hassal, mint egy tíz kilós görögdinnye, arcukon enyhe értelmi fogyatékos bárgyúsággal bámulnak a világba. A rokonság ordítozik, követelőzik, hogy most ők akarnak bemenni, igaz, több órát késtek. Nem számít. A kismamák félve ácsorognak, mert a kigyúrt cigánycsávók hangoskodva terpeszkednek a székeken. Erőszakosak, agresszívek, büdösek. Az orvosok, nővérek leplezetlenül utálják őket, de tehetetlenek.

Sírni való. Ez lenne Magyarország?
Kartal (rezervált) 2011.07.19 21:02:38
@kvadrillio: és a megdöglés. Elvégre kit érdekel mi van Magyarországon a magyarokkal?

@Doubledecker: a nép hülye. Eddig nem tűnt fel?
A politikai uborkaszezon unalmát egy picit feldobta a Fidelitas, akik a tegnapi kánikulában strand helyett Debrecenbe mentek, kongresszust tartani.Tisztújítás is volt, "nagy meglepetéssel": A küldöttek 90 százalék fölötti szavazataránnyal (336 érvényes szavazatból…..
Kartal (rezervált) 2011.07.18 12:13:14
@teefau: igazad van. Nem győzünk izgulni: lesz holnap is munkám? Tudom fizetni a lakáshitelt? Lesz miből kaját vegyek? Lesz miből felneveljem a gyerekem?

Kurva anyjukat, én egy unalmas, kiszámítható országban szeretnék élni, ahol nem kell izgulni semmiért. Dettó mint @Conv:
A szép szőke nő mindig jól választ "partnert"... ("azt hittem Európa egy ország... "SSS) egy japán diáklány a szlovákiai magyarokról a magyarok történelméből válogatott összeállítás : vélemények neves személyektől rólunk ..
Kartal (rezervált) 2011.07.13 19:53:10
@Ásó[Mosó]maci: Az nem francia, Te! :DDD
Cselenyák Imrének hívják a fickót.

Egyébként Földi Pál Nagy hadvezérek című könyvét érdemes elolvasni a korszakról, emleget egy olyan hadvezért és politikust, akiről eddig a "magyar" iskolákban nem tanítottak - és szerintem nem is fognak-: Bulcsú horka az illető.

@neccharisnyás útonálló: melyik volt az a könyv? Érdekel minden ilyesmi, és én még nem találkoztam vele.
Kartal (rezervált) 2011.07.17 00:04:08
Köszi mindenkinek! Karczagtól van két könyvem, Tormai Ceciltől meg sok...

@bandika gazdája: állítólag a rendes barna kenyér és a szőlő pont elég az ember egészséges táplálkozásához... én nem osztom ezt a gondolatot maradéktalanul, de van benne valami.

@Ásó[Mosó]maci: Passuthot elkezdtem olvasni, de annyira nem kötött le a lassan csobogó történetszövése és az ugrálása, hogy egy idő után kiesett a kezemből. Majd előszedem újra.
Bodoky Tamás újságíró, a Magyar Narancs és az Index volt szerkesztő-újságírója, jelenleg az  Átlátszó Oknyomozó Újságíró Központ főszerkesztője. A 2006-os rendőri túlkapásokról szóló cikksorozata elnyerte a Gőbölyös Soma-díjat. Az MVM-től offshore…..
Kartal (rezervált) 2011.07.13 17:11:43
@Vidéki: nem tűnt még föl milyen szánalmas vagy? Akkor most szólok bazmeg: szánalmas vagy. Kivéve persze, ha az ördög ügyvédjét játszva trollkodsz, de ahhoz meg kevés az irónia a szövegedben.

Bodokyhoz: vannak az öngyilkosságnak gyorsabb és fájdalommentesebb módjai is, mint ez.
"Itten kérem, az 50-es évek óta nem tartóztattak le kémfőnököt" - kommentálta az egyik ismerősöm szombaton Laborc Sándor, volt NBH főnök letartóztatását. Pedig Laborcz már csak a dominósor egyik bábúja volt, azt még ma nem tudjuk, hogy a sor végéről, vagy a…..
Kartal (rezervált) 2011.07.07 09:12:32
@Jani haverja: na vajon tavaly, amikor látszott, hogy a Jobbik is bekerül a Parlamentbe, miért szavazta meg mindkét oldal a titkosítások szigorítását teljes egyetértésben? Elég egyértelmű, nem?
Kartal (rezervált) 2011.07.07 09:16:33
@Secnir: én azt merném lefogadni, hogy MINDEN internet szolgáltatónál ül egy-két olyan ember, aki megfelelő ellenszolgáltatásért súg a titkosszolgálat(ok)nak.
Vastagbőr Ki lesz az első? 2011.07.01 11:41:00
Csak a zavarosban lehet igazán jól halászni, az új Médiatörvény pedig tökéletesen alkalmas erre. Itt van mindjárt maga a regisztráció: "A törvény hatályba lépéskor már működő, de sem a Hivatal, sem a KÖH nyilvántartásában korábban nem szereplő internetes…..
Kartal (rezervált) 2011.07.01 19:53:03
@zero: Emlékeztek a szopjonleamagyarkormany.com webcímre? Az volt a szövege: "nyugi fiúk, külföldi szerveren mindent lehet". Nos, nézzetek rá, mi található rajta!
Kartal (rezervált) 2011.07.06 10:01:57
@flugi_: a Gárda szerintem sem csökkenti a problémát. Csak felfedi. Probléma eddig is volt, nem is kicsi, a Gárda és a Jobbik csak kimondták, rámutattak. Most, hogy lehet róla beszélni, úgy érzed, hogy hirtelen hű de sok probléma lett, mivel eddig nem is hallottál róla. Pedig eddig is felülreprezentáltak voltak a cigányok a bűnözésben, eddig sem akartak beilleszkedni a társadalomba, eddig is velük volt a legtöbb probléma az etnikumok és nemzetiségek közül, a gaz Gárda ezt csak kimondta. Aki pedig igazat mond, annak betörik a fejét, ugye?

Nem lett TÖBB a probléma, csak végre többet BESZÉLNEK róla. De ahogy nézem megoldani még mindig senki nem akarja...
Félévente egy rendes adok-kapok, már nagyon vártuk! A januári Orbán - Cohn-Bendit verbális párbaj második menete ma zajlott le ez Európai Parlamentbe. A szópárbaj részletei itt. Mindez elég kellemetlen, mivel a hivatalos program a magyar uniós elnökség értékelése lett volna:…..
Messze a legkisebb prioritást kapott legfontosabb kérdés idén. Nézzük leegyszerűsítve: Az állam súlyos pénzekből kitaníttat minden évben x számú embert orvosnak, majd utána ad nekik nettó 82 ezer forintos fizetést. Állam bácsi, normálisnak tetszik lenni?A diplomához…..
Kartal (rezervált) 2011.07.05 10:50:42
@andaluzkutya: na igen. Gondolkozz el egy kicsit: mennyi idő egy péket vagy egy kukást kitanítani??? És egy orvost? És ha egy pék vagy kukás rosszkedvűen figyelmetlenül végzi a munkáját, abból milyen bajok származnak? Mert ha egy orvos nem figyel eléggé, ott emberek halhatnak meg... no mindegy.
Röhögjünk a világon, ha már magunkon nem tudunk!              A nemzetközi humor előtt :      repül a repül a (beton?) csokor...  DDD                  a humor után nézetek be ide is egy…..
Kartal (rezervált) 2011.07.01 17:52:29
@Marcellusca: bameg! Ezt most hogy? Lenyomoztak? Elmondtad a cégnél? Mi van itt???

Még jó, hogy rólam összesen két ember tudja ki vagyok... és így is eljátszottam a gondolattal, hogy törlöm magam a blog.hu-ról. Lehet, meg is teszem.

@Donna (Cara)mba: én néha ott tartok, hogy kiírom a műszakbeosztásunkra ezt a három szót. Utána én is mehetnék lapátra.
Minden nehézség ellenére mégis voltak demonstrációs útlezárások az FRSZ szervezésében, országszerte.Nem, a kormány ebből nem azt szűrte le, hogy talán mégis el kéne gondolkodni azon, hogy mit és pláne hogyan csinálnak, á dehogy. A hiba nem az ő készülékükben van. Nem lehet…..
Kartal (rezervált) 2011.06.30 16:28:52
@zero:
Ilyenkor jövök rá, hogy Hofi örök érvényű igazságokat fogalmazott meg:

"Egy kiöregedett vadászkutya,
Vonyítva ül a kátyúba.
A hűséget én nemcsak mutattam,
Emlékezz rá, érted mennyit ugattam.
Ti kiöregedett vadászebek,
Csont helyett jött a kamatadó rendelet,
Értetek a szív majd megszakad.
De a rosszban jó, hogy ugatni már szabad,
Hogy ugatni már szabad,
Hogy ugatni még szabad!

Nem tudom én mit hozz a holnap,
Az új kutyák mind frissen csaholnak.
Nem tudok én mást vonyítani.
Az igazságból elveszett...
Az igazságból elveszett...
Az igazságból elveszett az "i"!"

youtu.be/lKcwY3vtZAE
Kartal (rezervált) 2011.06.30 16:31:09
@jenőke: Ismét Hofi: nálunk mindent kiharcolnak. Nincs járda? Kiharcoljuk elvtársak! Nem tudom észrevették-e, de a járdát nem harcolni kell, hanem betonozni.
Hát a fidesz pontosan ugyanaz mint az mszmp. Harcolunk az adósság ellen elvtársak...