Regisztráció Blogot indítok
Adatok
boldogember

58 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Greenpeace Magyarország A fóka 2013.08.13 20:50:04
Fóka úszik a vízben,Mint papírsárkányA szélben, amit istenEngedett fel saját Gyönyörűségére. Kiül egy jégtáblaFelhőjére,De az emberElolvasztja alóla. Acsai Roland verse   ..
A hódok súlyos égési sérüléseket szenvedtek, miután megakadályozták a kiömlő olaj terjedését Az utahi Willard Bay Nemzeti Park hat hódját joggal nevezhetjük szuperhősöknek, miután megállították az olaj beszivárgását az öbölbe és a mocsárba. Sajnos hárman közülük…..
Akinek van videója arról, hogy ugyanez a hurikán mit művelt a szegényebb és elnökválasztás előtt nem álló országokban, linkelje be, kérjük. Nem kevésbé fontos.  ..
Ez egy huszonkét (!) perces videó egy kedves öreg néniről, aki kedvesen és mértékkel piál, senkinek nem akar megszabni semmit, régen meztelenül kertészkedett, meg baltával verte szét az illegális alkoholméréseket, most meg egy egészen fantasztikus kertet gondoz. Nem kapál, mivel a…..
Ha nem látod a feliratokat, kattints jobb alul a CC ikonra!..
Ha Önnek van egy nagy olajtársasága, akkor bizonyára ismeri a problémát: időnként kisebb-nagyobb olajkatasztrófákat okoz, és utána mindenféle zöldek és jogvédők kellemetlenkednek. Nos, van egy jó hírünk: a Greenpeace USA Teleshop-ja önnek találta ki az…..
2012. február 24-én az új-zélandi Taranaki kikötőben a Xéna sorozatból jól ismert Lucy Lawless színésznő hat Greenpeace aktivista társával együtt elfoglalta a Noble Discoverer nevű olajkutató hajót ezzel tiltakozván a Shell Északi sarkvidéken folytatott kutatásai ellen.Ha…..
Vadócz Péter egyperces reklámfilmje döntős volt a durbani klímakonferencián. Méltán.  ..
boldogember 2011.12.14 16:25:47
@bakszakáll: Szerinted szükség van ma Magyarországon hazugságra, ha felelőtlenül kezelt vegyszerek miatt megbetegedett embereket akar találni?
Mit ad isten, kiderült, hogy a fél Európát beterítő jódizotóp Magyarországról jött. Nem az itteni hatóságok állapították meg, hogy Csillebércen szúrtak el valamit, hanem a Nemzetközi Atomenergiaügynökség, de korábban már a szomszédok, illetve még az e téren leghátul…..
Ez egy nagyon véres és felkavaró videó. Az elefántbébi megszületik, de nem akar lélegezni. Az anya szerencsére pontosan tudja, mit kell tenni, és mint ahogy a doki paskolja a baba hátát, úgy rúg hatalmasakat a bébibe. Másfél perc után az végre magához tér és lábra áll.…..
Ma elhunyt Zdenek Miller, a Kisvakond alkotója, aki már huszonöt éve is tudta, mi a baj a nagyvárosokal.  ..
Miféle éghajlatváltozás? Az atomenergia biztonságos, és ha nem, akkor is jobb, mint bármi más! A GMO-k veszélytelenek és majd jól megoldják az éhezés kérdését! Már megint csak a sötétzöldek riogatnak!És társaik...
(Címet én adtam neki, de ha kérik, megmásítom — Pasteur/c)A blog szerint (Dúsgazdag környezetrombolók) a Greenpeace „egyetlen nyilatkozatában se fedezhetni fel se a szaxerűség, se a gimnáziumi szintű környezeti ismeretek, se az elemi logika elemeit se.” Sajnos nekem…..
addict 40 éve szivat a Greenpeace 2011.09.19 10:00:00
Idén 40 éve vágott neki pár elszánt hippi egy szakadt halászbárkán, hogy leállítsák az amerikai kísérleti atomrobbantásokat. És mi lett belőle? Mára a Greenpeace a világ legnagyobb független természetvédelmi és környezetvédelmi szervezete, amely 41 országban rendelkezik…..
boldogember 2011.09.19 14:32:14
@movhu: Itt vannak az eredmények.
www.greenpeace.org/international/en/about/victories
Gondolom, ha az eredményekről lenne videó, akkor meg az lenne a bajod, hogy miért gondoljuk, bárki is megnéz egy ilyen hosszú öntömjénezést.
@notbuddhistprslave: A videó leírásában benne van, hogy ajándékba kapta a greenpeace. Innen van rá pénze. :-)
Amúgy:
HA NEM VAGYTOK VALAMIVEL KAPCSOLATBAN KÉPBEN, AKKOR MIÉRT AUTOMATIKUSAN A ROPSSZHISZEMŰ VERZIÓT ÍRJÁTOK MEG?
A cseh Greenpeace-t megkereste egy munkás, aki az egyik cseh atomreaktor blokk összehegesztésében részt vett, hogy jelentse: legalább egy alapvető biztonsági fontosságú hegesztés hibásan sikerült, nem felelt meg az előírásoknak, de az ügyet eltussolták.A Greenpeace külföldi…..
boldogember 2011.09.09 16:19:31
@pandava: Érdekel, megértetted, ne adj isten valamilyen szinten elfogadtad, amit Aszódiról írtam?
boldogember 2011.09.11 21:25:53
@pandava: Jól van, tessék :-)
Nem gondoltam, hogy ezek olyan kérdések, amikre tényleg választ vársz.
- "Azt csak nem gondolhatod, hogy kizárólag az atomfizikusok beszélnek az atom mellett!?"
Nem gondolom. És? Én most "csak" őket akarom kigolyózni az ultimate tutimegmondó felhők közti trónjából. Te vagy valószínűleg a legértelmesebb visszatérő atompárti vitapartner, ne forgassuk már ki egymás szavait.
- "Szerinted erkölcsös a meglévő atomerőművek bezárásáért drukkolni azon 100 milliókkal szemben, akik globális felmelegedés okozta tengerszint-emelkedés miatt lakhelyük, országuk elhagyására kényszerülhetnek? Erkölcsös amellett, hogy tudjuk az atomenergia kapacitások kiesését nagy részben foszillissal pótolják? Lásd majdnem 100 milliárd $ értékű hosszú távú földgáz vásárlás Japán-Ausztrália között? "
Nincs ilyen szembenállás. Ha a szükséges mértékben akarnánk az atomerőművek rendszerbe állításával csökkenteni a CO2 kibocsátást, annyi atomerőművet kellene építeni, ami az atomipar legszebb álmaiban sincs. Egy atomerőmű, ha ma megkezdik építeni, a legjobb esetben 20 év múlva termel. A megújulók azonnal. Nincs fölös húsz évünk.
Japánban a friss fejleményeken jól látszik, hogy a legtöbbek számára elképzelhetetlen tartalékok vannak az energiahatékonyságban. És ha a különbözetet átmenetileg földgázzal kell pótolni, isten neki, részemről oké. A földgáz még egész jó hatékonyságú energiahordozó, nem váletlen, hogy sehol nem támadják az (értelmes) zöldek. Különösen támogatok egy ilyet magyarországon, ahol egy harmic évvel ezelőtti ruszki technikájú blokkot akarnak még húsz évre üzemben tartnai, ez a sok remek tisztességes szakártő.
Te jössz :-)
boldogember 2011.09.19 09:54:42
@pandava: Helló! Szerintem azért nem áll, amit mondasz, mert nem szélenergiával kellene kiváltani Paksot, hanem a megújulók mixével (biomassza, nap, szél, geotermikus - ez egy tuti alaperőmű, amire nagy szükség van) és főleg, legesleginkább az energiahatékonysággal. Mert a legolcsóbb, legkevésbé szennyező energia az, amit meg se termelünk. Ebben van most a legnagyobb potenciálunk:
Ausztriában ha jól emlékszem negyed annyi energiával fűtenek egy lakásköbmétert mint itt, közben meg nálunk az idei energiahatékonyság növelő pénzek három nap alatt elfogytak, 500 lakásra volt elég. No comment.
Ha ezt mind össze adod, akkor már nem vagyunk messze Paks kiváltásától. Sőt, túl vagyunk. Ha mégse, akkor kapcsolják be Gönyűn a bármikor bekapcsolható 400 megawattos gázerőművet (1 blokk, mondjuk a legveszélyesebb egyes máris megvan.)

Szóval, mit gondolsz arról, hogy Aszódit az eddig nyilvánosságra kényszerített szerződések szerint 12 misivel támogatta a Paksi Atomerőmű, az meg mint egyetemi, akadémiai független szakértő mondja el, hogy Paks kiválthatatlan és biztonságos?
Szöveg: Japan is Bleeding   Neither quakes nor floods can do what radiation can do to you Atomic lobby, you should be proud Doom and ruins all around   Refr.      Japan is bleeding…..
Greenpeace Magyarország Klímatt 2011.08.15 09:11:00
Kevés olyan dolog van a világon, amely mutatná az elmevilág  kényelmes, gyors megoldásra törekvő látszatmegoldásainak képtelenségét, mint a klímaberendezés. Minden elismerésem az elnevezőé, aki teljes joggal keresztelte ezt a szerkezetet így, egyszerre utalván arra, hogy min…..
boldogember 2011.08.18 12:01:50
@pandava: Ne vonj le kérlek túlzott következtetéseket abból, hogy javasoltál egy témát (elég jót!), és nem írta meg senki. Én rendszeresen olvasom ezt a blogot és nem emlékszem rá, biztos volt, aki észrevette, de nem volt kedve hozzá. Ezt önkéntesek írják, ha valamiről nem akar senki írni, akkor nincs kényszer.
Nem inkább ellenkező esetben lenne felülről vezérelt az egész?
De ha te írsz, megigérem, hogy kitesszük, oké?

A fúziós erőműért pedig sokan szurkolnak, akik dolgoznak rajta most legjobb esetben 2050-ra becsülik az első darabokat. :-)
Mások meg másért szurkolnak neki: az lenne csak az igazán nagy húsosfazék, még többet lehet belőle lopni mint az atomerőművekből.
És még kevesebb embernek munkát adni. Akik aztán egy darabig nyomorognak, majd törnek-zúznak. Ezt is be lehet árazni, és szerintem kell is.
A sok zöld munkahely egyre fontosabb érv lesz a megújulók oldalán.
Szerintem.
Nem mozgó vonatból, vagy zuhanó repülőgépből, s nem is a tizedik emeletről. Ennél súlyosabb dologról van szó abban a kisfilmben, amit tegnap láttam itt a blogon.  Molnár Zoltán egy nagyáruház kereskedelmi igazgatója volt. Egész addig, amíg elege lett belőle – és…..
boldogember 2011.08.17 12:18:04
@greenmary: mi csak közzétettünk egy videót, ami tetszett. De a google szerint: szatyor.org :-)