Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pazarlási Lista

8 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köszönet az összes új olvasónak, akik immáron népesebb számban is megjelentek látogatóink körében. Az idén volt itt már árvíz, orkán erejű szél, most meg (anyád) a szúnyogok. Igaz, hogy a Dunakanyart szúnyoginvázió sújtotta területté nyilváníthatnák mostanság, de…..
PL PAZARLÁSI LISTA 1.1 2009.06.26 17:46:00
Áttekintettünk már néhány súlyos pazarlást, most közreadjuk a pillanatnyi állást. Az idő malmai lassan őrölnek, bővül még a lista.  Íme a pillanatnyi TOP 5.Prémium kategória, szupernehézsúly: 1.…..
 Egyszer majd, mondjuk 20 év múlva, talán létrejön a Rendszerváltás Éveinek Intézete, s egy szép kora nyári júniusi napon nyilvánosságra hoznak egy listát, mondjuk 181 hálózati személyről, akiket az állambiztonsági szolgálatok beszerveztek, elősegítendő a…..
Ezer euró letéti díjért nyilatkozik csak Vona Gábor az "ellenséges sajtónak". Állítólag, mert ők tagadják, a Neue Zürcher Zeitung meg állítja, bár nehezen elképzelhető, miért lenne érdeke egy ennyire neves újságnak könnyen kideríthető valótlanságokat írni egy…..
  Ezek a fiúk valóban a Fidesz köpenyéből bújtak elő. Kétségtelen. Igaz, korántsem abban az értelemben, amelyben Lendvai Ildikó használná ezt a mondatot. Itt ugyanis nem arról van szó, vagy legalábbis teljességgel mellékes, hogy a Fidesz a kezdetek kezdetén támogatta-e…..
Jó rég jelentkezett már összefoglalónk a politikai hetilapok vélemyéncikkeinek végszavaival. A múlt vasárnapi EP-választás után azonban úgy éreztük, ez a hét ideális lehet minden magyar publicista számára. Szerencsére nem is kellett csalódnunk.DEMOKRATA - És van még sok más…..
Pazarlási Lista 2009.06.12 01:09:04
* A fiatal-demokraták-keresztény-népiek-szövetsége:

Irdatlan fiatalos hevülettel, hatalmas erőket mozgósítva, óriási árokokat ásva választotta le magát felettes énjéről. A gigászi küzdelem során a növekedés ára a torzulás lett.
Elpazarolták fiatalságukat, romantikájukat, hitelességüket, felvilágosultságukat, észérveiket.


* A senior-demokraták-mindenféle-fóruma:

Nyugodt erőként, lépésről lépésre csökkentve cserélte le tagságát és arculatát.
A gigászi küzdelem során egyik lábát az egyik, másik lábát a másik oldalon támasztva csúszott az árok fenekére, fejét mindig a gödör fölé tartva. Elpazarolták tapasztalataikat, bölcsességüket, nyugodtságukat, megbízhatóságukat, szavazóikat.


* A senior-szocialisták-mindenféle-platformja:

Tékozló fiúként (pária többségként) visszakapaszkodott a hatalomba, de érdemtelenül magasra szállt. A gigászi küzdelem során megmámorosodva a szédítő magasságtól, Daidaloszként, megégve zuhant alá a pokol bugyraiba, a valóság rideg talajára.
Elpazarolták baloldali értékeiket, apa szerepüket, hitelességüket, kompetenciájukat, hálózataik pozitív lehetőségeit, költségvetési pénzeiket.


* A felvilágosult-polgárok-szövetsége:

Túldimenzionált szerepét is túljátszva lépett színre, sokáig sikeresen elkerülve a túlfújt léggömb-lét kippukadását. A gigászi küzdelem során folyamatosan zsugorodva az általa is álmodott árok mélyére süllyedt.
Elpazarolták álmaikat, jobbító szándékaikat, hitelességüket, szakértelmüket, megbízhatóságukat, jövőjüket.
 Nagy és hasznos vitát váltott ki a Reakció Jobbik-elemzéseinek első etapja, amit köszönünk aktív olvasóinknak. Jobbik-vitánk második felvonásában megfejtjük, mi érdekelheti valójában a párt szavazóit, melyik celebjük hasonlít Hagyó Miklósra, mi okozta az igazi odabaszt…..
PL A politikai bizalom elpazarlása 2009.06.10 23:30:00
Egy-egy politikai választás eredménye megmutatja az aktuális politikai-közéleti hangulat arculatát. A 2009. júniusi EP-választás egyáltalán nem meglepő eredménye, hogy a mainstream (parlamenti) pártok, így vagy úgy, de eljátszották 20 éves bizalmi tőkéjüket. Régen elpazarolt…..
Gulyásdemokrácia Pécs vs. MKKP 2009.05.30 12:01:08
Perelni a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, igen. Az kell csak ahhoz, hogy tökéletes legyen Pécs 2010 hírneve. Ritkán hallunk a pécsi szervezők különleges aktivitásáról, de amikor perelni kell, mert valaki báncsa őket, na, akkor azonnal. Tökéletes.Meg is kímélnék mindenkit egy…..
PL Az elpazarolt idő nyomában 2009.05.24 20:44:00
Az idő pénz. Az elpazarolt idő, elpazarolt pénz. Az eltűnt 20 év minden költségvetési forintja elpazarolt pénz volt. (Nagyságrendileg - szerényen és elegánsan: évi kb 5000 Mrd Ft, összesen 20x5000 Mrd, azaz 100 000 Mrd Ft). Ugyanis minden fillért sokkal hatékonyabban lehetett volna…..
Egy dél-budai panellakó barátom mesélte múltkor, hogy érdekes fordulatot vett a forradalminak beharangozott lakógyűlés. Egy ilyen esemény önmagában is kabarészerű, amikor hirtelen kiderül, hogy mindenki villanyszerelő, közgazdász és térfigyelő kamera egyben, de ha a házmester…..
Végtelenül átlátszó "mindenki nyugodjon meg, erősek vagyunk és tesszük a dolgunkat" kormányzati propaganda kampányidőszakban – böszmeségVégtelenül átlátszó "mindenki nyugodjon meg, erősek vagyunk és tesszük a dolgunkat" kormányzati propaganda…..
A privatizáció témájával elérkeztünk pazarlási felmérésünk legátláthatatlanabb, legingoványosabb és kiemelkedően legnagyobb tételéhez.Természetesen az állami vagyon lebontása, a magánosítás önmagában nem elítélendő, mivel alapvető feltétele a piaci viszonyok…..
w Az aknamunka ünnepe 2009.05.05 04:20:00
Magyarország válságának szép fényes tükrei az ünnepei, amiket helyesebb szabadnapnak hívni, mert ennél szélesebb közmegegyezés nincs egyikről sem. A munka ünnepe évtizedek óta folyik össze a majálissal, ami tényleg semmi mást nem jelent, mint hogy most már elég jó idő van…..
  Újabb két autópálya-szakasz épül Horvátországban: az A12-es 86 kilométer hosszú lesz, s 45 milliárd forintnak megfelelő kunából épül, ez körülbelül 0,5 milliárd forint kilométerenként. Igaz, egy 23 kilométeres szakasz már létezik gyorsforgalmi útként, amit csak…..
Pazarlási Lista 2009.04.29 09:39:19
Sajnos a horvátokat ebben lenyomjuk.
Az autópálya-építések pazarlásaival foglalkozunk éppen mi is:
www.pazarlasilista.blog.hu

Mi 2-3 milliárd Ft/km összeggel számolunk az elmúlt 20 év átlagában, mai árakon.

Üdv,
Pazarlási Lista
PL Highway to hell 2009.04.28 18:32:00
A mostani bejegyzés csak amolyan felületi (út)kaparászás az út- és hídépítés milliárdos pazarlási tételeiben. Itt kifejezetten csak az autópályák pazarlási költségeit igyekszünk megközelíteni, mivel publicitásuk, kiemelt helyzetük és "megszámolhatóságuk" okán,…..
Legfőbb mondanivalója az alább vázoltaknak, hogy azt a pénzt, amit a választók  behülyítésére, egymásnak ugrasztására költöttek el a pártok, azt a választók (az adófizetők) pénzéből költötték minderre.Szóval, kedves olvasó, a te adóforintjaidat a te politikai…..
PL Bemelegítés a pazarlásba 2009.04.22 01:27:00
Bemelegítésnek felajánlunk pár közismert és brutális pénzkidobást egy kezdetleges listaként. Várjuk kiegészítéseiket, javításaikat, további ajánlataikat, és teljesen új dimenzióikat. PAZARLÁSI LISTA 1.01. Privatizáció: A magánosítás 18 éves összbevétele 3000 milliárd…..
PL Beköszönő 2009.04.22 01:22:00
Kedves látogatók, tisztelt kommentezők! Játékra hív az élet!Ez a blog egy minden állampolgárt érintő össznépi játékba szeretne bevonni minél több érdeklődőt.  Tippeljük meg hány (tíz)ezer milliárd forint ment veszendőbe demokráciánk vadkapitalista korszakának elmúlt…..