Regisztráció Blogot indítok
Adatok
break

1 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nejlon Zev a 14 éves fotószseni 2013.04.29 13:09:24
Zev egy 14 éves fiú, aki már most elmondhatja magáról, hogy mestere a fényképezésnek és a photoshopnak. A képei egy varázslatos világba repítenek bennünket ahol ő is jelen van hiszen majdnem mindegyik képen szerepel. Ez a portrésorozat egy tini szemszögéből mutat be és mesél el…..
Elefántcsont bunker ALKOHOLFREI 2013.03.12 15:37:12
(Megjelent február 27-én) Nincs abban semmi meglepő, ha egy politikusról, netán államtitkárról is kiderül, hogy egykor volt valami köze az underground zenei szcénához. Úgyhogy nem lepődtem meg én sem, amikor a Magyar Narancs múlt heti számában azt olvastam, hogy a kulturális…..
Az előző bejegyzésben azt próbáltam meg bemutatni, miként állhat elő olyan helyzet a 2010-es választás után („első forgatókönyv”), hogy a Fidesznek kétharmados parlamenti többsége legyen. Röviden azt mondhatnánk: nehéz, de nem lehetetlen. Egy politikai…..
break 2013.03.01 19:21:58
A budapesti Muzikum Klub & Bisztróban lép fel ma este az Alba Hyseni Project, ami az albán származású énekesnő vendégzenészekkel kiegészült formációja, olyan tagokkal, mint Kollár-Klemencz Gergő, Soós Tamás, Déri Zoltán, Gergácz Gábor és Rozmán Zoltán. Az eseményre…..
A kétszeres Oscar-jelölt színész és felesége ismét nekifutnak és megpróbálják eladni Beverly Hills-i házukat. Ezúttal már alig 13 millió dollárt kérnek az ingatlanért, amit most van szerencsénk megmutatni. Még 2001 novemberében vette meg az A Tégla és az A harcos…..
Bornai Tibor Horthy hangján 2012.06.16 13:23:00
A magyar élelmiszerlánc kokakólát reklámoz egy régen halott magyar színész-óriás képével és hangjával. Amit ő annak idején nem mondott, azt parodistával pótolják. Felmerül bennem, ez vajon ízléses-e? Szabad-e valakinek a halála után szájába adni olyasmit, amiről az ő…..
Cenzúraregiszter Lex Klubrádió 2012.05.15 18:11:00
Orbán Viktor és a Fidesz már régóta így focizik. Előbb megnézik, hová gurult a labda, majd odatolják a kaput, és büszkén közlik, hogy: Gól!!Ez történt a Klubrádióval is. Az Index 2012. május 15-ei beszámolója szerint előző éjszaka az országgyűlés Szabó Csaba fideszes…..
 „Hatalmas érdeklődés övezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) programjait.... Az NMHH kiemelt célja a tudatos médiahasználattal és a biztonságos internetezésselkapcsolatos ismeretek átadása. ... A gyerekek és a játékos kedvű fiatalok belekóstolhattakaz…..
break 2012.05.15 18:43:23
"a médiatudatosság (media literacy) újkeletű diskurzusában is két megközelítés ütközik"

Ha meg nem talalkoztal volne vele, akkor ajanlok figyelmedbe egy uj konyvet: NetSmart

rheingold.com/netsmart/

Mindful use of digital media means thinking about what we are doing, cultivating an ongoing inner inquiry into how we want to spend our time. I outline five fundamental digital literacies, online skills that will help us do this: attention, participation, collaboration, critical consumption of information (or "crap detection"), and network smarts.
Fű alatt és sunyin — mondhatjuk, visszamenőleges hatállyal — írta ki a Klubrádió frekvenciáját a színfideszes Médiatanács.Azok, akik esetleg — puszta kíváncsiságból, vagy éppen szakmai érdeklődésből — időnként rákattintanak a Médiatanács honlapjára,…..
Sorsdöntő napok jöhetnek. Barroso levele után nem tűnik légből kapott feltételezésnek, hogy az ország minden bizonnyal nem kap pénzügyi segítséget, ha a rohamtempóra kapcsolt parlamenti többség megszavazza azt a két törvényjavaslatot, amelynek visszavonását az EU a…..
break 2011.12.21 00:57:59
„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról.…..
törökgáborelemez 404. Vágta 2011.10.21 15:28:00
Most már szinte biztos: szombaton olyan történik, amire eddig még nem volt példa a magyar politikában. Releváns pártjaink az elmúlt két évtizedben – különösen regionális összehasonlításban - meglepően erős szakítószilárdságúaknak bizonyultak, s ha akadt is néhány…..
break 2011.10.21 16:06:43
Az MTV online archivumaban talaltam kisse elrejtve ezert kihoztam onnan a 2008-as Magyar Dal Napja felvetelei kozul az underground block  ismertebb eloadoitol 1-1 szamot.URH: Ismeretlen katona (szoveg)  Európa Kiadó: Szabadíts meg (URH) (szoveg)  Kontroll Csoport: A…..
Hogyan építsünk egy X-szárnyú gépet az irodában található cuccokból, mint toll, gémkapocs, ceruzahegyező stb. Nagyon egyszerű, csak arra figyeljünk, hogy a színek passzoljanak. Mégsem mehetünk szivárványos hajóval a Galaktikus Birodalom ellen, nemdebár?Via BoingBoing..
Tizenhárom év szünet után 2010-ben újraindult a Swans, a korai 80-as évek amerikai No Wave színterének legendás zenekara. A zenekarvezető Michael Gira - aki 1997 és 2010 között az Angles Of Light Swans-utódzenekarral foglalatoskodott - egy koncerten olyan élményt élt át,…..
break 2011.05.12 15:35:09
Marciusban lattam oket. Felvettem a koncert veget lasd itt:
www.youtube.com/watch?v=d82npf2hSl4

Es irtam egy angol nyelvu beszamolot is:
www.pgabor.com/wp/2011/03/08/swans-concert/

Es van egy elado Swans poszterem, amin a Burning World cimu lemez boritoja van.
Az Alkotmánybíróság pénteken megint elmeszelte a végkielégítésekre kivetett különadót. (A határozat teljes szövege itt.) Ezt rendesen elkúrta a Fidesz, mivel a törvényük nem csak a "pofátlan" "Szalainés" 90 millió végkielégítésekre vonatkozott, hanem…..
 Ha nem is olyan régi, mint a Logodi utcai lelet, azért mindenképp kortörténeti emlék. az ifjabbaknak meg kifejezetten történelem, amit Kovács Dani, a hg.hu főszerkesztője lőtt és küldött. Nagyon köszönöm! Helló Dávid, biztosan te is hallottad, láttad már, hogy…..
break 2011.04.13 21:06:45
break 2011.04.13 21:27:00
@ninimimi: Aha, ertem. Itt leltarban van veve, de kep nincsen rola:
www.btm.hu/palyazat/plakat/plakat.htm
„Ha a Fidesz-KDNP-n kívül más párt nem szavaz igennel az új alkotmányra és népszavazásra sem bocsátják az új alaptörvényt, akkor a húsz poszt-kommunista ország alkotmánya közül a magyar alkotmány mögött állhat arányaiban a legkisebb társadalmi/politikai…..
break 2011.02.10 02:22:08
Apropo, Alkotmany: hadd idezzek az ESbol:

www.es.hu/2011-02-02_alkotmnynotmdosts

„Ma sokat emlegetik az alkotmányt, pedig mi az alkotmány? Az alkotmány egy nemzet életében nem lehet cél, hanem csak mindig eszköz. Mihelyt az alkotmány nem felel meg a nemzet fejlődésének, természetesen nem ésszerű az ehhez való ragaszkodás. Nekünk az örökkévalóhoz kell ragaszkodnunk. Ha választanunk kell az alkotmány, törvény és jog, továbbá élet, nemzet és igazság között, én mindig és minden esetben csakis az utóbbiakat fogom választani, mert ezek örökké valók" - mondta Szálasi Ferenc 1942 őszén Dorogon.
A Twin Peaks, a Radírfej, vagy a Mulholland Drive filmek kultikus rendezője, David Lynch már korábban is közel került a könnyűzenéhez, hiszen ő készítette az artworkjét Danger Mouse, és Sparklehorse közös lemezének, a Dark Night of the Soulnak, de most saját zenét is kiad.…..
Felborul a pálya: egyetlen politikai centrumból irányított kétharmados többség a parlamentben, a kormányfő akaratából hivatalba kerülő lojális vezetők az intézmények élén, októbertől minden bizonnyal szinte egypártivá váló helyi hatalom. Mi következik ebből, a…..
Tegnap este a hazai „legmagasabb intelligenciájú emberek klubja”, a Mensa HungarIQa meghívására vettem részt egy beszélgetésen. A közel három órás élve boncolás során – meglepetésemre – komoly érdeklődés mutatkozott aziránt, hogy vajon hogyan szerzi az…..
Rendhagyó bejegyzés lesz, előre elnézést is kérek érte, éppen csak egy gondolat, valamiről, amit nehéz elfogadni. Egyszer a rádióban hallottam valakit arról beszélni, hogy mit is jelent a hazaszeretet. Nagyon megfogott, amit mondott: azt állította, hogy hiába a látványos…..
break 2010.08.23 17:03:38
Gondolat jatek Illyes versevel.

Hol hazaszeretet van,
ott hazaszeretet van,
nemcsak a puskacsoben,
nemcsak a börtönökben,

...
nemcsak a titkon
félig nyílt ajtón
ijedten
besuttogott hírekben,

a száj elé kapott ujj
“pszt”-jében, hogy ne mozdulj,
hol hazaszeretet van,
ott hazaszeretet van

...

az van az éjben halkan
sikló gépkocsizajban
meg abban,
megállt a kapulajban;

...

mert hazaszeretet van,
nemcsak a talpra álltan
harsogott éljenekben,
hurrákban, énekekben,

az ernyedetlen
tapsoló tenyerekben,
az operában,
a trombitában,

ott van az utca sarkán
az éppoly harsány –
vígan vagy kongó zordan
feszülo koszoborban,
...
mert hazaszeretet van
az óvodákban,
az apai tanácsban,
az anya mosolyában,

abban, ahogy a gyermek
dadog az idegennek,
ahogy, mielott súgtál,
hátrafordultál,

...
az ott van
a búcsúcsókban,
ahogy így szól a hitves:
mikor jössz haza, kedves,
...
tányérban és pohárban,
az van az orrba-szájban,
világban és homályban,
szabadban és szobádban,
...

a nyüzsgo égi sátor
egyetlen munkatábor;
mert hazaszeretet szól
lázból, harangozásból,

a papból, kinek gyónol,
a prédikációkból,
templom, parlament, kínpad,
megannyi színpad;
...

s mert minden célban ott van,
ott van a holnapodban,
gondolatodban,
minden mozdulatodban;

...

hol hazaszeretet van:
mindenki szem a láncban;
beloled buzlik, árad,
magad is hazaszeretet vagy;

..

mert ahol hazaszeretet van,
minden hiában,
e dal is, az ilyen hu,
akármilyen mu,

mert ott áll
eleve sírodnál,
o mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál.