Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pytho

108 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A megszokotthoz képest valamivel későbbi időpontban ugyan, de idén is összeült a közgyűlés, amely a kollégisták legfontosabb döntéshozó szerve minden tanévben.  Szerencsére az október 14-én, kedden megrendezett közgyűlés nem csak a döntéshozatalról szólt. Az évente…..
"Félkarú világbajnok? Gól Sztálingrádért? Meghalni egy öngól miatt? Mikor találták ki a sárga lapot? Melyik vébét nézték sokan lenémított készüléken? Ezekre az igencsak érdekes kérdésekre kaphatunk választ ma - az önmagát baranyai sport megszállottnak aposztrofáló - Falcao12 posztjából. Régóta…..
pytho 2014.07.12 13:26:20
@Kovács Endre: Ez még így sem stimmel, a fogalmazás nem az igazi.
Vér Márton Gergő doktorandusz szakkollégista mesél nagy alapossággal különböző ösztöndíjtípusokról. A következő írás elsősorban a kollégium legfiatalabb tagjainak szól, de remélhetőleg az ”idősebb” generációk is találnak majd számukra érdekeset és hasznosat benne.…..
Mostanában a Bizalmas beszélgetéseket (Colloquia familiaria) olvasgatom Erasmustól. Mielőtt bárki is elkezdene irigyelni: nem valami kutyabőrbe kötött könyvritkaságból, no nem! Még csak nem is könyvből, ami azért sokat levon a műélvezetből. Mindegy: szóval olvasgatom,és úgy…..
pytho 2012.09.17 11:21:54
@Stephanus Nugator: Kedves Stephanus! Az említett fordítást a kötetben én követtem el, most találtam rá a posztodra. A felvetésed nagyon tetszik, vsz. a kettős értelmezési sík volt a szándéka, ahogy máshol is rájátszik a derék kópé a kétértelmű szavakra - ami így hirtelen eszembe jut: dea maris valamelyik dialógusában, illetve a coire ige kettős jelentéstartalmára való rájátszás a Senatulusban.
hogyvolt VV4 - 4X21 2011.01.05 11:49:00
Ennyi fájdalmat, szenvedést Zsákos Frodó és hű barátja, Samu nem élt át, míg vitték az Egy Gyűrűt Mordor felé, én mondom. Keserű könnyek, búcsú, elválás, a tündék ideje lejárt. Meg Gináé is. A jó Szürke Gandalf, miket beszélek, Stohl Buci bácsi tegnap olyan szigorú és…..
pytho 2011.01.05 22:15:22
@haruka: Engem is érdekelne, bár van egy sanda gyanúm, hogy valami rasszista megjegyzést tett, a "diszkriminatív" szó használatából, és az egész család megsértéséből erre tudok következtetni.
Jena :( 2010.10.14 00:07:40
 Na, most kicsit rámtört a honvágy.   ..
pytho 2010.10.15 15:42:16
Mindig az az érzésünk a magyar válogatottal kapcsolatban, hogy újra és újra van valamiféle nekibuzdulás, de valahogyan inkább tartunk a következő megmérettetésektől, mintsem, hogy egészséges drukkal, esetleg önbizalommal vágjunk neki szurkolóként a következő…..
Az előző rész tartalmából Szkülla, Kharübdisz, Lux Aeterna Maradona bukásával Paul, a polip lett a vébé legnagyobb alakja. Először titkolták a hírét, mint egy Holdon talált sikoltó monolitnak, hogy fogjuk a jeleket, nehogy pánikot okozzon, aztán sms-ekben kezdték…..
A vasárnap véget ért világbajnokság statisztikái, rekordjai, megdöntött és beállított csúcsai az alábbiakban olvashatók: Játékosok: Legtöbb gól: Müller (GER), Villa (ESP), Sneijder (NED), Forlán (URU) 5-5 gól Legtöbb gólpassz: Özil, Müller, Schweinsteiger (GER), Kuyt…..
Spanyolországot Andrés Iniesta 116. percben szerzett gólja a labdarúgás nyolcadik világbajnokává tette minden idők egyik legalacsonyabb színvonalú és legsportszerűtlenebb világbajnoki döntőjén. A torna 64. meccs egy nagyszerű világbajnokság méltatlan befejezése volt, amiért…..
Az egész világbajnokság talán legnagyobb mérkőzésén Németország legyőzte az ismét utolsó lehelletéig küzdő uruguayi válogatottat s négy év után újra bronzérmes lett. A német fiataloktól talán most még irreális elvárás lett volna a torna megnyerése, de négy év múlva…..
Az előző mérkőzések bombaformájának nyomát sem mutatta a német válogatott a spanyolok elleni elődöntőn, mintha csak megismételték volna a két évvel ezelőtti eb-döntőt: az előző két meccsen pazar formát mutató német válogatott értékelhetetlen teljesítménnyel kap ki a…..
A holland válogatott a végletekig kiélezett, drámai mérkőzésen verte meg a négy közé jutásának jogosságát maximálisan igazoló Uruguayt, így harminckét év után újra világbajnoki döntőt játszhat. Uruguay az utolsó pillanatokig küzdött, ám három kulcsemberének hiánya…..
Üdvözlet a Kedves Olvasoknak!Hosszu idö utan vegre van idö es lehetöseg, hogy hosszabban irjak arrol mi a helyzet idekint. Mivel az elmult öt napban rengeteg dolog törtent nem biztos, hogy minden bele fog ferni ebbe a bejegyzesbe, de most mar remelhetöleg rendszeresen fogok tudni irogatni.…..
A brazil válogatott és Maradona elbukott, Suárez egy kezezéssel hőssé vált, a szívünk szakadt meg Ghánáért, ámultunk a németek csodás játékán, Paraguay képtelen volt túllépni saját árnyékán, Sneijder fejjel és lábbal is villant, David Villa pedig a négy közé küldte az…..
Noha korántsem a világbajnokság legjobb mérkőzése volt a Paraguay-Spanyolország csata, néhány dologról így is mindenképp emlékezetes maradhat. A mérkőzés ahol Paraguay 0-0-nál előbb szabályos - ám meg nem adott - gólt lőtt, majd tizenegyest rúghatott, ahol öt percen belül…..
Az elmúlt évtizedek egyik legmegdöbbentőbb végeredménye született a világbajnokság szombat délutáni negyeddöntőjén, ám a mérkőzés képét és a két válogatott formáját tekintve nem is annyira meglepő, legfeljebb egy picit túlzásnak tekinthető a száraz tény:…..
Török túra Gyors bejelentkezes 2010.07.01 06:08:00
Üdvözlet mindenkinek innen a Boszporusz partjarol!!!Most csak annyi, hogy elunk es egyben van mindenki. Ma megyunk tovabb Bursaba a 10 oras komppal, ezert picit rohanos ez a reggel. Holnap remelem tudok majd bovebben irni! No szaladok is összepakolni a cuccom!..
A világbajnokságok történetének egyik legnagyobb drámáját hozta az Uruguay-Ghána találkozó, melynek végén alighanem mindenkinek vérzett a szíve a torna egyik üde színfoltjáért, a színvonalas és látványos fuballt bemutató ghánai csapatért. A meccs embere nem feltétlenül…..
Tizenkét év után újra világbajnokságon találkozott egymással Hollandia és Brazília. A mérkőzés képes igen változatos volt, az első félidőben jobbára még a brazilok támadtak, a másodikban azonban Hollandia fordított, s könnyen kiütés is lehetett volna a vége, ha az utolsó…..
Spanyolország a sok nyekergés ellenére elrendezheti, hogy csak egy dél-amerikai jusson az legjobb négy közé, és újrajátszhassák a 2008-as Eb-döntőt a világbajnokság elődöntőjét Németországgal. Hogy ez a spanyol csapat nem olyan erős, mint az akkori, azt látjuk (meg azt is,…..
pytho 2010.07.04 12:31:23
@Mr.AT: Azért a "Messi SZAR és SEMMIt se mutatott" így nem igaz, tessék megnézni ki vezeti a vb gólpasszlistáját. :)
pytho 2010.07.04 12:38:43
Hát eljött ez is. Reggel hatokor kelés. Segíteni anyunak. Fél hétkor kicsit még visszafekszem de már nem tudok igazán aludni. Egy óra hánykolódás után neki a napnak. Dohánybolt, DM, gyógyszertár. Elsőkör pipa. Pénzváltás, bank, utasbiztosítás. Második kör pipa. Listákat…..
A spanyol válogatott - noha ez az eredményen nem látszik -, magabiztosan gyűrte le a fantáziátlan portugálokat, és története első világbajnoki elődöntőjére készülhet (hiszen azt senki nem hiheti, hogy Paraguay megállítja őket). Portugália semmit nem érdemelt, annak a…..
Lezárultak a világbajnokság nyolcaddöntői, az elmúlt négy nap hozta a vb legjobb meccseit, legnagyobb botrányait és a legborzasztóbb mérkőzést is. A tovább után a nyolc meccs értékelése, legjobbjai: A forduló legjobbja a német Thomas Müller, aki két góljával és egy…..
Minden idők egyik legborzalmasabb világbajnoki nyolcaddöntőjét játszotta egymással Paraguay és Japán, úgy tűnik, az Albirroja mérkőzéseitől semmi jót nem várhat az ember. Ahogy az USA-Ghána meccsen azt mondtuk, hogy mindkét csapatnak tovább kellett volna jutnia, most azt…..