Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jamon

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így kezdődik. És a panoráma is megunhatatlan, de ráadásul most hétvégén még a Ádám Csaba (Olimpia) menüje van! [Van még pár hely a jövő héten rendezett Bazi Nagy BBQ-ra! És érdemes elolvasni a világ legjobb étterméről szóló friss posztot is.] Már hónapokkal…..
Rég bedőlt volna a Heti Válaszhoz tartozó, szerkesztőbizottságában Orbán Viktor nejét is felvonultató Magyar Konyha magazin az állami hirdetések nélkül. Bemutatjuk a Magyar Konyha receptjét. Nyomtatott lapot indítani kifejezetten kockázatos vállalkozásnak számít…..
Javasolnék egy kollektív újévi fogadalmat: 2014 szilveszteréig, vagyis mostantól számítva háromszázhatvanegynéhány nap alatt érjük el, hogy tiltsák be a szilveszteri petárdázást Magyarországon. Betiltás alatt azt értem, hogy végre valóban és határozottan kriminalizálják…..
jamon 2014.01.01 16:40:23
@élhetetlen: Igen, ha szerinted régen minden jobb volt,. akkor megöregedtél.
jamon 2014.01.01 16:41:43
@intézetis utcagyerek: Szerintem elég jól behatárolt, hogy hol van petárdázás, miért mész te oda?
Pályázatírással foglalkozó vendégszerzőnk első írásában bemutatta, mi a kapcsolat az uniós túlzottdeficit-eljárás megszüntetése és a Simicska-Nyerges cégbirodalom felhizlalása között, második cikkében pedig önkormányzati példán keresztül szemléltette, hogyan szövi át…..
Érdekes időpontban érkezett be egy Huffington Post cikk a Facebook oldalunkra egy like-olótól, amely egy neurobiológiai előadásról szól, és arról, hogy felvetették, a radikális, fundamentalista hitet betegségnek lehetne nyilvánítani, és lehetne gyógyítani. Érdekes, mert épp az…..
Az év végére ismét szép összegek halmozódtak fel a lottón, a hatoson több mint 300, az ötösön közel 760 millió forint a nyeremény az idei utolsó sorsoláson. Ha Fortuna kegyes lesz valamelyikünkhöz, érdemes elgondolkodnunk azon, hogy melegebb éghajlatra helyezzük át…..
Indafilm blog Hibabejelentő 2009.11.11 18:34:00
Drága néző és reménybeli néző! Jó sok álmatlan óránk ment rá, hogy az Indavideó Film minél egyszerűbben és megbízhatóbban működjön. Mivel azonban a számítástechnika ingoványos terület, az ember pedig gyarló, lehet, hogy egyes felhasználóknál gondok adódnak.…..
Két napon belül volt egy tipikus, hol együnk és egy tipikus, hol ne együnk élményem. Kezdem az utóbbival: épp egy videót forgattunk, összesen húsz percünk volt ebédelni, és nem nagyon volt más lehetőség a közelünkben, csak egy McDonald's. Leírtam már párszor, hogy alapvetően…..
Pilu Kommandósok VS kismamák 2010.10.06 08:10:00
 Súlyos kor-, és kórkép ez. Gyalázat. Olvasat #1: Kommandósok mennek egy - ránézésre - negyvenkilós nőért. Nem lőtt, nem rabolt, nem robbantott, és még csak meg sem zsarolt senkit, missziójának tekinti az otthonszülést. A jelek szerint társadalmunk, államunk torkán…..
jamon 2010.10.06 10:23:38
@lumi888:

Buták vagytok. A kórházon kívüli szülések mindenhol a világban úgy zajlanak, hogy csak az alacsony kockázatú szüléseket vállalják be, ez kb. az esetek 90%-a.
Azon váratlanul bekövetkező tragédiák, vagy komplikációk aránya, amelyeket nem lehetett előre látni, és a kórházban meg lehetett volna oldani (vagy nincs idő a kórházba menetelre), a több évtizedes statisztikák alapján elhanyagolhatóan alacsony.
jamon 2010.10.06 10:50:08
@helytelenke:

Geréb Ágnesnél a szülés nem kerül pénzbe. A felkészítő tanfolyamért szoktak fizetni az emberek annyit, amennyit tudnak, átlagosan 50 ezer forintot két főre a 40 órás tanfolyamért.
jamon 2010.10.06 10:51:22
@feketebarany666:

A gyerek a legnagyobb biztonságban a családban van, a szülei mellett, nyugodt, kiegyensúlyozott és szeretetteljes közegben.
de Sade márki Padre 2010.02.10 19:52:00
A gyóntatófülke barna színű fából van, a két térfél között sűrű, sötét rács, még a plébános körvonalát sem látom. Atyám, vétkeztem, mondom, és közben előveszem a farkam, viszonyom van egy 17 éves Jázmin nevű lánnyal. Ideges székreccsenés a túloldalról. Nem…..
A legtöbbjüket a teszteléskor nem is utáltam. Lehet persze, hogy csak mert valami miatt különlegesek voltak, és örültem, hogy egyáltalán vezethettem őket. Ezért az eredeti tesztben néha nem is borzadok el rajtuk igazán. Aztán az ember alaposan megrágja a dolgot, és azt mondja: na,…..
Olvasónk szerint a lottón nyerni is esélyesebb, mint egy állásinterjúra bejutni. Én vállalati hr-esként dolgoztam, már szerencsére nem, de elmesélek 1 sztorit mindenki okulására. Történt nálunk, a nagynevű multinál, hogy megüresedett 1 asszisztensi állás egyik szakmai…..
jamon 2009.04.22 08:32:17
Attól tartok, erre a HR-sre legfeljebb annyit bíznék, hogy hozzon nekem egy pohár vizet.

Aki nem képes leszűrni a jelentkezőket, az nagyfokú alkalmatlanságról tesz tanúbizonyságot.

Mi többfordulós felvételt tartunk az asszisztensek kiválasztásánál, összesen kb. 8 szűrési kör van, amire valaki kiválasztásra kerülhet - feladatokat kell megoldani, levelezni kell a kiválasztást végző munkatárssal, telefonon kommunikálni, majd pedig több interjú következik.

Nevetséges, hogy 350 alkalmas jelöltet talált. Mi legutóbb 300 jelentkező asszisztensből találtunk néhányat, akit valamilyen szintten alkalmasnak láttunk, és nem támasztottunk olyan diszkriminatív feltételeket sem, mint a bejegyzés írója (azt, hogy nem lehet gyereke pld.).
Ellenben vizsgáltuk azt, hogy alkalmas-e a munka ellátására - külöböző szempontok és feladatok alapján.

Végüól nem, találtunk egyetlen alkalmas jelöltet sem, aki képees lett volna magas színvponalon ellátni a munkáját, és rendelkezett volna 4-5 év releváns gyakorlattal is.

Az elmúlt évek tapasztalata alapján állíthatom, hogy egy igazán jó asszisztenst találni rendkívül nehéz. Ez egy nagyon komoly szakma, akinek van 4-5 év releváns gyakorlata, és jól dolgozik, általában elég hamar elhelyezkedik, továbbá a jó asszisztensek nem szívesen hagyják ott a munkahelyüket.

Most ismét keresünk asszisztenst, most még többen jelentkeznek, de szintén tapasztalat, hogy a beérkeőz önéletrajzok legalább fele eleve nem felel meg a kiírási feltételeknek sem, tehát pld. legyen 5 év assziosztensi gyakorlat.

Rossz hír a nyavajgóknak: aki hajlandó normálisan, keményen dolgozni, új dolgokat megtanulni, az előbb-utóbb talál munkát Budapesten. Ehhez persze némi rugalmasságra van szükség + öngondoskodásra.