Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kurugla

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai mese a falusi életről Reflex 2010.03.05 23:18:00
Azt még nem is meséltem, hogy elkezdtem két tanfolyamot. Távoktatásban hallgatok fitoterápiát, és háromszor három nap alatt - remélhetőleg - megtanulom a reflexológiát, vagyis a talpmasszázst. Ennek két hete volt az első három napja, és néhány döbbenetes élménnyel…..
Én már régóta tudom, hogy borzasztóan el vagyok kényelmesedve. Egy csomó olyan dolgot, amit amúgy meg tudnék csinálni (pl. kicserélni egy égőt, megoldani valami egyszerűbb problémát, becsavarni egy csavart stb.), ahelyett, hogy nekilátnék, inkább elmondom embernek. Aki, persze,…..
Fel a kezekkel, ki volt annyira türelmetlen, hogy tegnap délutánra elintézte a napsütést? :-)Ez itt a bejárat az utca felől. Ez az a bizonyos kiskapu, amin a kutyaház nem fért át :-).Ez itt a ház bejárata, jól látszik, milyen szép teraszunk van. Idővel majd valami kiülős helyet…..
Komolyan mondom, ügyintézés közben teljesen ledöbbentem. Volt ugye hétfőn a rendkívül hosszas várakozás a t-home-mal, meg a nem kicsit rugalmatlan ügyintéző a tányéros tévével. Kedden úgy láttam hozzá, hogy na, ha ma kettőt letudok, már jó voltam. Először is felhívtam a…..
Mai mese a falusi életről Csoda? 2009.11.03 21:16:00
Vagy a sors? Esetleg csak véletlen? Nem tudom, viszont az utóbbi tíz nap történései miatt valahogy helyére kerültek a mozaikok, az elmúlt pár hónap csalódásai. De menjünk csak sorjában. Azért nem írtam eddig, mert nem akartam elkiabálni. Ma viszont aláírtuk a…..
Végre - sok-sok keresgélés után - megtaláltuk Őt. Az új lakásunkat. Negyedik emelet, tetőtér, hatvan négyzetméter, és gyönyörű. Az általam előre felállított kívánalmaknak (gáz-cirkó fűtés, külön wc és fürdőszoba, sok ablak, világos terek, szép és jól használható,…..
Gyűlnek az élményeim lakáskeresés ügyben. Tegnap három, ma két lakást néztem meg. A tegnapiak az ingatlan.com-ról összeszedett magánhirdetők (általában akik nem raknak fel képet) voltak, ma pedig egy ingatlanügynök vitt el két lakásba.Már egyszer írtam arról, hogy nem…..
Nos, ennyi kedvesség és pozitív megerősítés után hol vagyok én attól, hogy ne folytassam, uram bocsá töröljek? :-) Köszönöm szépen mindenkinek, aki írt, telefonált, skype-on keresett, nagyon jól esett. Bevallom őszintén, én tényleg azt gondoltam, hogy ha eladjuk a…..
Kedves Mindenki, akik eddig türelemmel kivárták, hogy írjak végre! Kicsit sűrű volt az elmúlt két hét, de - remélem! - vége jó, minden jó. Eladtuk a házat, így a falusi mese itt és most véget ér. A történet eléggé jó példázza, hogy a világon minden mindennel összefügg,…..
Annak "örömére", hogy a kettőből mindkét házaspár másik házat vett végül meg, nem a miénket, újra lefényképeztem a házat, mert van néhány újítás-felújítás, ami azóta történt, hogy a legutóbbi képek kikerültek. Így az oldalsó linkeken már az új képek…..
Hazaértünk :-). Elnézést a kimaradásért, én próbáltam a nyaralás alatt is onlány maradni, de a mobilinternet, bár elvileg széles sávúnak becézik, nem nagyon akarta ezt. Pontosabban túl sok éve van már gyors netünk, és egyszerűen nem bírtam cérnával a két-három perceket…..
Tegnap este úgy feküdtem le, hogy ma muszáj elmennünk valamerre, csak úgy, mert három hete nem léptem át a falu határát. Ma reggel ezt meg is osztottam családtagjaimmal, addigra már megfelelő számú csalit is dobva a zavarosba: mozgólépcsőzés (a lányoknak), éttermi ebéd…..
Kicsit tele van a mintás liberóm, úgyhogy ez egy mérges, cinikus, rosszindulatú bejegyzés lesz. Tessenek gyorsan olvasni, mert holnapra lehet, hogy elmúlik a depresszióm, és törlöm. Persze, lehet, hogy nem. Az itt felsorolt dolgok természetesen csupán a képzelet szülöttei. Bármi…..
A T-Com ma kicsapta nálam a biztosítékot. Azt megszoktam már, hogy itthon levőként folyton megtalálnak mindenféle cégek mindenféle ajánlattal (tudom, én vagyok a hülye, minek veszem fel, de hát sose lehessen azt tudni, épp ki keres, a legtöbb szám nélkül, PRIVÁT HÍVÓ-ként…..
Hihetetlen dolgokra képesek a madarak. Én - mint általában a macskakedvelők - nem csípem őket különösebben, de ezen valahogy könnyekig meg bírtam hatódni.Azt már megszoktuk, hogy a kertünk fáin mindenütt feltünedeznek ilyentájt a szárnyasállatok. Az akácunkon idén pintyek…..
Újabb értelmetlen önostorozás következik. Arról van szó, hogy nekiláttam a 20 éves általános iskolai találkozónk megszervezésének. Mentek is szépen a dolgok a maguk útján, kikerültem a korábbi, hasonló szervezős dolgokkal kapcsolatos tapasztalataimból leszűrt buktatókat (nem…..
Amikor ismeretlen ismerősök megtudják, hogy mi a foglalkozásom, két kérdés szokott rögtön felmerülni (na jó, három, de az "és nem félsz a bűközőktől"-t most talán hagyjuk ki, mert egy szóval megválaszolható: nem). Elsőként általában az, hogy "és mondd…..
Ezt mondta rá az ember. Hát tessenek nekem megmondani, egyáltalán létezik ilyen?! De hogy az elejéről kezdjem: Dóra lányom nem eszi meg a sütijeimet. Ha nincs benne-rajta csoki, akkor meg sem kóstolja, ha van, akkor leeszi róla a csokimázat, vagy lecsipegeti a csokidarabokat, és kész.…..
Mai mese a falusi életről Játék 2009.05.12 23:33:00
Van itt a faluban egy játszótér is. Valamilyen pályázati pénzből csinálhatták, nem tudom a részleteket, de amikor elkészült, nagyon szép volt, meg eurokomform, meg minden. Az elején igen sok gyereket lehetett ott látni, kicsiket, nagyobbakat, ahogy használták az eszközöket.…..
Tegnap óta forr bennem a méreg, úgyhogy most terápiásan kiírom magamból. Tessenek csak nyugodtan átugrani, de aki elolvassa, az kérem, reagáljon rá: most igazam van, vagy igazam van?!Felhívott tegnap az egyik ingatlanügynökünk (a másik még erre sem szokott vetemedni). Először…..
Mai mese a falusi életről Közel 2009.05.04 01:00:00
Visszatértem :-). Rögtön egy élménybeszámoló, múlt hét végéről maradt el. Az volt eredetileg betervezve, hogy a tavasz örömére elmegyünk biciklizni a csajokkal (mármint emberrel ketten biciklizünk, ők meg ülnek a gyerekülésekben, és élvezik), de a nagy szélre való…..
Mai mese a falusi életről Nát-ha 2009.04.28 08:05:00
Tessenek nekem megbocsátani, a blog nem halt meg, csak pillanatnyilag az éjszakáimat más foglalja el írás helyett. Ember és Dóra után sikerült Orsolyának is megfáznia, márpedig koránál fogva ő ezt sokkal nehezebben viseli. Éjszaka kb. harminc percenként felébred, és ha nem vagyok…..
Bár a falusi élethez nem sok köze van, de mivel a munkámról imádok beszélni, nem maradhat ki a blogból ez sem :-). Először is szeretném tisztázni, hogy aki az amerikai filmekből látott börtönre asszociál, az nagyon messze jár a valós magyarországi képtől. Itt egészen másként…..