Regisztráció Blogot indítok
Adatok
davkedav

0 bejegyzést írt és 166 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarázatképpen hadd mondjam el röviden, hogyan kapcsolódik fejemben ez a két szó: bűnös és reakciós. Azt már régóta gondolom, hogy a bűn létezéséről és az emberi nem bűnös voltáról vallott meggyőződés nem holmi sötét, homályos, félelemkeltő tétel, hanem…..
davkedav 2013.05.23 13:23:25
@doomhammer:
>>Itt egy farkasfalkaban figyeltek meg, amikor a tarsait terrorizalo nosteny ellen hosszu evek kinzasa utan fellazadtak a tarsai es megoltek.

Van egy teljesen hasonló esetről felvétel is, csimpánzok között, hímek egy csoportja körülállja és halálosan megsebzi az ereje teljében lévő "wannabe-Caesart" (akit Grapelli-nek nevezték el a kutatók). Túl gyorsan és túl mohón akart fölemelkedni a "társadalmi" ranglétrán, szövetségesek nélkül, viszont sok, az évek során elszenvedett sérelmeikre túl jól emlékező, haragossal.

"Many, if not all of them put a lot of effort trying to achieve the highest status that they can."

www.youtube.com/watch?v=CPznMbNcfO8

Persze a legérdekesebb viselkedést az eseményeket csak kívülrő figyelő "békéltető" csimpánz mutatja, ő nyilvánvalóan semmit nem nyer, ha leállítja a támadást, miután a megtámadott nem szövetségese, valamiért mégis ezt teszi. Ez a valami talán értelmezhető a csimpánz kezdetleges felfogásaként az addig érvényben lévő szabályokról, normákról - a "bűnről".

@poszt:
>>A reakciós nem mindig ellenzi a változást, és nem veti el mindenestül a haladást. Az állandó haladás eszméjét veti el; azt az eszmét, mely szerint nemcsak az ember anyagi körülményeit lehetne jobbá tenni, hanem a természetét, szellemi és lelki természetét is. Tagadhatatlan, hogy az emberi lét körülményei potenciálisan javíthatók. De ne feledjük – különösen most, az ezredforduló táján – hogy el kell gondolkoznunk azon, mit is jelent a haladás.
(...)
1930-ban a chicagói egyetem teológiai fakultásának dékánja azt mondta, hogy „az eredendő bűn doktrínája az emberi viselkedésről alkotott olyan elmélet, amely megfelelt a Szent Ágoston idején rendelkezésre álló tudományos ismereteknek, de az újabb kutatások fényében tarthatatlan.” 1989-ben minden értelmes olvasó belátja, hogy e progresszív teológusnak a kijelentését a „tudományos ismeretekre” meg az „újabb kutatásokra” való hivatkozás teszi nevetségessé.

Ha amellett érvel, hogy az emberi viselkedés zsigeri "mozgatórugóit" alapjaiban nem változtatja meg egy akármennyire is szofisztikált technológiai környezet, az csak megerősíti a biológiai (etológiai) nézőpontból történő vizsgálódás létjogusultságát.

>> (...) ostobaságokra, mint „emberjogi” törvények és „csillagháborús” tervek; a „szexuális” nevelés és a hírszerző „közösség” (bármit jelentsen is ez); a világkormány és a „világ biztonságossá tétele a demokrácia számára”, az absztrakt „művészet” és a bruttó „nemzeti termék”; az atomenergia és a génmanipuláció; a kvarkok és a fekete lyukak; az ökumenizmus és a közgazdaságtan; a mesterséges intelligencia és a közvélemény-kutatás; a pszichohistória és a kvantifikáció és így tovább.
(...)
Nem elég, hogy a legfényűzőbb összejöveteleken, vendéglőkben, szállodákban, üdülőhelyeken és otthonokban nem különösebben kellemes emberek nyüzsögnek, hanem a közelmúlthoz képest (történészként a változást 1955 tájékára teszem) ezek már nem azok az összejövetelek, vendéglők, szállodák, üdülőhelyek és otthonok, amelyek a legínycsiklandóbb ételeket, a legszebb környezetet vagy berendezést, a legnagyobb kényelmet, a legérdekesebb társalgást kínálják.

No, jó, hát, nagyon gonosz leszek, de azért itt az emberben csak megfogalmazódik a gondolat, hogy Lukács legnagyobb baja azért mégicsak az, hogy már elmúlt húszéves.
davkedav 2013.05.23 15:47:00
@Doomhammer:
>>Azonban amig az igaz, hogy egy kardszarnyu delfin mindig kepes megolni a kikepzojet, akarmennyi ev egyuttes munka utan is, addig az is igaz, hogy ezt ezek a verszomjas fenevadak ritkan teszik meg. Vagyis az elemi osztonuket el lehet nyomni annyira, hogy az orokletesen belejuk kodolt viselkedes normabol ritkasagga valik.

Jogos, de egy biológus sztenderd válasza erre az, hogy az embernek kedvező viselkedésformák reprodukálásának irányába terelgetni, szoktatni, nevelni csak olyan állatokat lehet, akikben eleve megvan az ilyen irányba való elmozdulásra a hajlam.

Lásd: háziasítás kutyáknál, macskáknál. Nyilván nem a legvadabb kutyaőst kellett betörni, "puhítani", hanem legkiváncsibbat, legbéketűrőbbet. Aztán a tapasztalat azt mutatja, hogy ezeket azért nem olyan könnyű megtalálni:
www.dailymail.co.uk/news/article-2169089/Andrew-Oberle-Chimp-attack-student-badly-mauled-parents-left-traumatised.html
www.guardian.co.uk/world/gallery/2009/apr/12/animals-germany

De hát ez persze a szokásos, végtelen "nature" vs. "nurture" vitákhoz vezet el.
Érdekes, hogy ilyen vitákban a politikai ideológiai preferencia nem igen szokott számítani, a humánértelmiség egységes harci alakzatba tömörül bármely a viselkedést elsősorban biológiai-genetikai okokkal magyarázó elmélettel szemben. György Pétertől is hallottam már nemegyszer, hogy ő igyekszik távol tartani magát ettől a "Csányi-féle vircsafttól."
Jobbosok, gondolom, a természettudományos determinizmus, balosok pedig az eugenika kísértő emléke miatt.
Horn Gyula és Orbán Viktor vitája 1998-ban, ma tizenöt éve „Az ezredforduló kihívása a polgári Magyarország megteremtése.A kormány készen áll, hogy megfeleljen a kihívásnak.Készen áll arra, hogy valóra váltsa a polgári jövő programját. Hogy mindent megtegyen egy szilárd…..
davkedav 2013.05.21 01:30:20
@Zuckerbrot: "Készséggel elhiszem hogy csökkent 2010 óta a mai napig a reálbér, amennyiben látok egy számsort."

Bár nem nekem szólt a felhívás, de parancsolj:

3.2. A háztartások jövedelme és fogyasztása (háztartási szektor makrószintű mutatói)

Év Egy keresőre jutó reálkereset indexe
2005 176
(...)
2010 174
(...)
2012 172

forrás:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_zhc001.html
Erkölcstelen dolog-e a zsidók, feketék, katolikusok kiirtását követelni ?   Igen, az. Ebben minden tisztességes ember egyetért. Az Amerikai Egyesült Államok alkotmányának jelenlegi értelmezése szerint ez a roppantul erkölcstelen, mondhatni undorítóan bűnös…..
  Volt itt egy - nem túl erőteljes, de mégiscsak - választási kampány. Kubatovval, Szanyi kapitánnyal, vákuumos péniszpumpával, adócsökkentéssel. Volt értelme?   A következő mondatokat tavaly júniusban írta le az EP-választás szavazóköri…..
Az elmúlt hetek után, amikor a ballib megmondóemberek egymás után sorakoztak fel az addig védhetetlennek tűnő Gyurcsány-beszéd mellé, sokan azt hittük, hogy kész, vége. Nincs felelős értelmiség, megtörtént az írástudók árulása. Logikai bukfenceikkel, mindent elmosó erkölcsi…..
davkedav 2010.03.31 17:50:09
@elGabor: "Már elnézést, én Esterházyt nem elsősorban a mosdató cikkeiért nem szeretem, hanem a posztmodern nonszensz miatt. :)"

Ja, az más. :)

Hát istenkém, kifogytak a témákból, mint a zeneszerzők a hangjegyekből; jobb nem jut eszükbe, minthogy szövegeket emeljenek át, szétdarabolják és rekombinálják őket.

Korszerű, környezetkímélő, energiatakarékos eljárás. :)
davkedav 2010.04.10 10:43:19
A Wikipedia már a halála napját is feltüntette a szócikkében.

"Lech Aleksander Kaczyński (Polish pronunciation: [ˈlɛx alɛˈksandɛr kaˈtʂɨɲskʲi] ( listen); 18 June 1949 - 10 April 2010)"

en.wikipedia.org/wiki/Lech_Kaczy%C5%84ski

A hivatalos vizsgálatok lezárulta előtt ez kicsit korainak tűnik (na nem mintha krokodilkönnyeket akarnék hullajtani Kaczynskiért, csak kissé kegyeletsértőnek tűnik ez a nagy sietség.)
Ezen a héten annyira pozitívak vagyunk, hogy az már szinte fáj nekünk. Minden nap egy párt mellett érvelünk. Minden nap más párt bérence vagyunk. Döntened úgyis Neked kell.Mert az egész annyira trendi, és a csajok is itt a legjobbak. Ők a zöldek. Szeretik a virágokat, a földet,…..
  Már csak néhány nap van hátra a második fordulóig és bő egy hónap telt el tippjátékunk első köre óta. Most újra tippelésre kérjük kedves olvasóinkat, kíváncsiak vagyunk, ki szerint változott a helyzet március óta. Sikerült-e az áttörés Mesterházy Attilának?…..
Mandiner blog Te kire szavazol? 2010.04.06 07:01:00
  Tegnap a tumblr-közösségben már végigszaladt a mém Bede kérdése nyomán, miszerint ki kire szavaz vasárnap?  A magunk részéről kíváncsian várjuk a Mandiner olvasóinak válaszait is a kérdésre: kire szavaztok egyéniben, illetve listán - és miért? (S másokra miért…..
Mandiner blog Kosztolányi – 125 2010.03.29 16:16:00
 Ezernyi dolog bánthat és bánt minket: közállapotaink, egy visszautasítás, a vizezett langyos sör. És az odavetett, hányaveti, széttoccsanó vagy épp visszaverődő szavak. A bizonytalanság.   Bárhol, bármilyen közegben jár az ember, ha kellően érzékeny a nyelvre…..
davkedav 2010.03.30 08:42:18
Én tizenkét-tizenhárom éves koromig tiszta szívből utáltam olvasni, egészen addig, amíg valamelyik nyáron valami házimunka (portörlés?) elszabotálása közben kezembe nem került Kosztolányi Esti Kornél novellafüzére.

Azt hiszem Arany János mellett ő az másik magyar író-költő, akire igaz, hogy az életnek nincs olyan pontosan meg nem érthető történése, homályos jelensége, rejtélyes mozzanata, amit magyar nyelven mégis ne lett volna képes kifejezni, valahogy mindenre jutott, lett szava.

"Tyrteus talán háborús uszító és számon lehet tõle kérni a termophylei halottakat, az anyák könnyét, vagy talán Romain Rolland a bűnös, a békére uszító író, aki a gyõzelem-akaratot bénítva kárt okoz valamilyen közösségnek? Nem, ez gyermekes vádaskodás. Hogy az író miképen szólal meg, az pusztán véralkat dolga. Én a világháború alatt kétségbeesetten jajveszékeltem. Nem erény ez, nem is bűn, csak egy idegrendszer megnyilatkozása.

(...)

Nyugtalanul aludnék, ha a világ sorsát az író kezére bíznák. Sok kitünő alkotót ismerek itthon és külföldön is. Akadnak köztük eszesek, de akadnak olyan buták, mint a tök és olyan hiúk, akik azonnal átnyújtanának az ellenségnek egy egész gyarmatot, mihelyt az hivatalos átiratban megdícsérné egyik hasonlatukat. Ha van valaki, aki nem született vezérnek, az író az. Nem az már a mestersége mivoltánál fogva sem, mely látókörét kis térre korlátozza, a papír síkjára. Az órás szemlélete hasonlít az övéhez. Élesen, finoman akar látni valamit s első gondja, hogy ki is fejezze ezt, sőt - ez az igazság - mindig a kifejezés lehetõségéhez szabja mondanivalóját. Aki az alkotás e szemérmetlenül kényes titkát letagadja, az vagy nem író, vagy nem mer õszinte lenni magához. Jelenségeket vesz észre az író, tüneményeket s ezekbõl a lenge, pókhálószerû holmikból teremti meg a valóság káprázatát, mely élõbb, mint a valóság, de azért nem valóság. Egy éjszaka leírásához például elegendõ számára néhány árnyfolt, vagy fénypászma, egy szag, mely a levegőben kóvályog s az elemek vegyülése, művészi aránya adja az egész éjszakát - pars pro toto - és sohasem a lényeg, sohasem a valószerűség és az igazság, mely a tudomány dolga és ellentéte a művészetnek. A tudós meghatározza, milyen órában nyugodott le ekkor a nap és mennyit mutatott a hõmérõ. Ezzel az író nem törõdhet, nem is érdekli az ilyesmi. Shakespeare-nél nyilván nincs különb emberismerő. Mégse őt küldeném el egy tárgyalásra, ahol a létem érdekei forognak kockán, hanem egy jólfésült gentleman-t, aki oly közönséges, mint maga az élet, egy minden hájjal megkent államférfiút, akiben a telekügynök szimata párosul a kígyó ravaszságával. Az ábrázoló, föltáró emberismeret más, mint az alkalmazott, gyakorlati emberismeret."

epa.oszk.hu/00000/00022/00587/18363.htm

Isten éltesse, legalábbis a közös emlékezetben.
davkedav 2010.03.30 12:33:45
@egy nik a sok közül:

Nem akarok a lelkedbe tiporni, de ha jól megírt paródiákat akarok olvasni, akkor engedelmeddel maradok inkább Karinthynál.

"na, kosztolányi lírája is pont ilyen rímbe szedett üres fecsegés"

Egyrészt: nem. Másrészt, mondjuk, Petőfi verseinek többsége akkor micsoda?

Szeretem a szőke lyeányt,
De a barnát jobban,
Hejehuja, dínomdánom,
A pipámban a dohányom,
Bizony, nagyot lobban... stb.

Mindenkinek van kb. negyven jó verse, a többi mehet a levesbe.
davkedav 2010.03.30 13:38:30
@egy nik a sok közül: egy Kovi veszett el benned. :)

Nem akarsz csatlakozni a Gárdához?
  20 évet a 20 évért! - hirdeti a Jobbik szlogenje. A párt szerint minden politikust felelősség terhel az elmúlt két évtizedben történtekért, ígéretük szerint a Jobbik kormányra kerülését követően az első intézkedésük az ő felelősségre vonásuk lesz, húsz…..
  Az Agitprop Nagykönyv keményvonalas kiadásában vélhetően elismerően emlékeznének meg a Nol Orbán-fotójáról, amivel a Fidesz elnökének évértékelőjét illusztrálta (és amelyre elGabor hívta fel a figyelmünket):    Ha egy kicsit bevállalósabb a…..
  Alfőmérnök hívta fel figyelmünket Morvai Krisztina erősen pikáns szereplésére, még a nemzeti radikális ébredése előtti időkből. 2000-ben Morvai a Közép-Európai Egyetem (CEU) színeiben adott elő a Közgáz Társadalomelméleti Kollégiumában (TEK), a…..
davkedav 2010.03.23 19:00:54
Volt már egy ilyen meccs tavaly Bencsik és Morvai között. Nem hiszem, hogy Morvait meg lehetne ezzel fogni.

barikad.hu/node/29925

(Ja, és örülnék, ha imitt-amott elejtett megjegyzéseimbe nem magyarázna bele senki többet, mint amit én beleértettem. Úgyhogy, ha egy (történetesen a katolikus egyházról szóló) igen gyenge posztot, igen gyengének merészelek minősíteni, attól még nem kell másnap megsértődni. Kösz.

Ja, és korántsem csak azokat blogokat olvasom, ahol kommentelek.)
A protestáns lelkészek nagy része házas, mégis jóval gyakoribb náluk a pedofília, mint a katolikusoknál. Nem a cölibátus eltörlése vagy a még „toleránsabb” politika a megfelelő válasz: éppen ellenkezőleg! (Fotó: Gary Rivett/ABC News) A Vatikán botrányoktól…..
Mandiner blog Heló 2010.03.18 15:01:00
davkedav 2010.03.18 17:11:57
Jó, hát akkor még egyszer idézném, amit pár hónappal ezelőtt is (ismétlés meg tudás meg édesanya meg ilyenek):

"Az újfasiszta fiatalok a rendszerváltás árvái.

A mi szerencsétlen gyermekeink.

Ők az új polgári középosztály elkószált, borzas, aranyos kölykei.

Nem olyanok, amilyennek a balközép, szociálliberális sajtó szerint lenniük kellene. Nem frusztrált tradicionalisták. Nem sujtásos-vitézkötéses, népnemzeti tökfilkók. Nem a verseny és „a tudásalapú társadalom” lúzerei. Nem koldusszegény proligyerekek. Nem vallásosak. Nem múlt felé fordulók. Nem antimodernisták. Nem fogyasztásellenes puritánok. Nem műveletlenek, sőt. Nem tájékozatlanok. Már amennyire bárki művelt vagy tájékozott a korai huszonegyedik század sötétjében.

Magyarországon ráadásul az itt még kezdetben avant-garde liberális szubkultúrákból is jönnek szegénykéim. Ők vannak ott a Zöld Pardonban és a Mumusban a szkeptikus, halványan balra hajló srácokkal együtt, a jobb együttesek koncertjein, a jobb professzorok óráin, ők nézegetik a menőbb honlapokat, ők töltik le a balos nyugati cuccot, ők ténferegnek a rizikósabb kiállításokon. A kilencvenes évek elején a MaNcsot olvasták volna. Nem idegen tőlük a kicsapongás, a csoportszex, a mélabú, a heroin, a kokain, a vállalkozás, a bilbaói operaház, a velencei Guggenheim, a kasseli Documenta, a balos antiglobalizmus. Kezükben a Pesti Est, szívükben a sötét gyűlölet. Farmer, edzőcipő, anorák, mobil, hátizsák, joint: pár éve ránézésre azt hittem volna, A MIEINK."

www.es.hu/index.php?view=doc;8709

Elhúzódó posztadoleszcens korszak, kísérletezgetés különféle identitásokkal, villámsebesen váltogatott életszerepek és ideológiák stb.

Négy év múlva csegevarás vagy hejnekenes pólóban fognak (ál)partizánkodni nyilván. Túl komolyan vannak véve.
  Nagyjából negyven nap van hátra az első fordulóig, s kíváncsiak vagyunk, t. kommentelőink mire számítanak a választásokon. Öt párt területi listás eredményeinek országos átlagára vagyunk kíváncsiak (tehát arra, hogy az összes pártlistás szavazat hány…..
Mandiner blog PolitikaBulvár 2006.08.18 18:59:40
Brit minta alapján nálunk is bulvárosodik a politika: a Nógrád megyei Pásztó városában Dömsödi Gábor ún. tévésztár indul a polgármesterségért MSZP-s támogatással. Dömsödi Gábort a nagyérdemű leginkább a közszolgálati tévé kínos és még  kínosabb…..
davkedav 2010.02.18 22:45:07
@Doomhammer: Rendben, rendben. :)

Miután önbevallás van, ezért tisztában voltam vele, hogy a cenzusban szereplő adatok feltehetőleg nem pontosak; bár én elsősorban a romák a népszámlálásban megállapított és a tényleges számuk közötti különbségét gondoltam jelentősebbnek.
Örülünk, Vincent? Vér a vízben 2010.02.01 21:59:00
Az Örülünk, Vincent? blog szerzői üdvözlik a rendőrség és az ügyészség következő eljárási lépését, hogy meggyanúsítják Hagyó Miklóst a BKV-nál történt botrányos végkielégítésekkel és korrupciós ügyekkel kapcsolatban. Imponáló, hogy alig öt hónappal Kocsis…..
davkedav 2010.02.02 18:25:46
@Kettes: "Nem tudjuk nem észrevenni, hogy az ügyészség egy pszichopata sorozatgyilkos módszerességével, lassan, de tervszerűen halad sorban a fenti Fidesz-plakáton látható tablón."

Van másik verzió is. Ha igaz, az se valami szívderítő:

"A kérdésre, hogy miért is éppen most kerülnek nyomozati szakaszba egyes ügyek, Gyurcsány Ferenc adott először - hozzá méltóan bumfordi - választ. Hogy ugyanis a Fidesz árnyékpolipja bedugta csápjait az ügyészségre, az mozgat mindent.

(…)

Nem, korántsem MSZP-Fidesz csata van itt a háttérben, hanem bizony oligarchák, pénzemberek, a politikával érintkező, de a fölött álló hatalmi központok háborúja. Nehéz legalábbis másra gondolni, amikor azt látjuk: akkor kezd szorulni a hurok Hagyó Miklós nyaka körül, amikor megpiszkálja a Kocsis István BKV-vezér korábbi, MVM-es ügyeit. Azét a Kocsisét, aki Csányi Sándor OTP-vezér régi fegyverhordozójának számít, tehát nem akármilyen hátországgal bír. Bizony, nem érdemes rángatni az oroszlán bajuszát. Mert akkor szépen előkerülnek az akták, a bizonyítékok, amelyek megvoltak persze eddig is, csak éppen kéz kezet mos alapon lapultak egy kies kis páncélszekrényben, hogy szükség esetén aztán előkerülhessenek.
Nem mintha kicsit is sajnálnám a korruptakat és járadékosokat, vagy Hagyó Miklóst. Nem sajnálom. Az viszont elvette kezdeti nagy lelkesedésemet, hogy láthatólag csak akkor van itt igazságszolgáltatás, ha hirtelen érdekellentét keletkezik a különféle, átláthatatlan hatalmi csoportok között.
Persze senki sem állította, hogy nekem feltétlenül lelkesnek kell lennem."

hetivalasz.rcom.hu/jegyzet/sajnaljuk-e-antal-attilat-26774/
davkedav 2010.02.02 21:06:22
@Kettes: ’Meg lehet nézni a hírkeresőben, az angol rendőrség által a Saab/Gripen ügyben bejelentett vádemelésekről a Szentkirályiból kézivezérelt médiabirodalomban semmi nem jelent meg’

Hát, máshol se nagyon. Én csak két hosszabb cikket találtam a rendkívül bizalomgerjesztő ábrázatú www.origo.hu/i/0706/20070620alfonsmen.jpg Alfons gróf úr viselt dolgairól.

"A hivatalos vádemelési tényállítás szerint Mensdorff-Pouilly 2002. január 1. és 2008. december 31. között "összeesküdött másokkal" egyes közép- és kelet-európai kormányok - köztük Csehország, Magyarország és Ausztria - "ismeretlen tisztviselőinek és más ügynökeinek" történő, korrupciós jellegű kifizetések folyósítására, vagy ilyen kifizetésekről szóló egyezségekre. Ennek célja a vád szerint az volt, hogy "ösztönözze" a SAAB/Gripen harci repülőgépek szállításáról szóló szerződések elnyerését e kormányoktól, vagy "jutalmazza" a már elnyert szerződéseket."

www.origo.hu/itthon/20100129-vadat-emeltek-a-grippenek-keleteuropai-ugynoke-ellen.html

2002.01.01 - 2008.12.31. Ez öt hónap Fidesz, hat és fél év Mszp.

"A vadászgép-tender kapcsán korábban a svéd államügyész is vizsgálódott. Christer van der Kwast 2009 nyarán azt nyilatkozta, fennáll a gyanú, hogy a Gripeneket gyártó Saab cég partnere, a brit BAE Systems Magyarországon is kenőpénzekkel népszerűsítette a repülőket.

(...)

A szóvivő múlt évi nyilatkozatában hozzáfűzte: a külföldi hatóságok megtehették volna, hogy a vádemelések és nyomozások koordinálását végző Eurojust nevű szervezeten keresztül felveszik a kapcsolatot a magyar féllel. Ezt azonban Christer van der Kwast legutóbbi, 2009-es kijelentései után sem tették meg, így Magyarországon hivatalosan nem létezik Gripen-ügy."

www.mr1-kossuth.hu/hirek/kulhon-091219-091219-091228-091228-100104-100109-100111/brit-vademeles-a-magyar-gripen-szerzodesek-ugyeben.html

Ebből viszont tényleg nem az jön le, hogy olyan nagyon törték volna magukat a magyar ügyészségen - ami lehetett mindkét nagy párt érdeke is.
Mandiner blog Az értelem bére 2010.01.29 16:01:00
  Mádi László, a Fidesz szakpolitikusa azt találta mondani egy tegnapi szakmai konferencián, hogy az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, hosszabb távon azonban (megfelelő ingatlan-nyilvántartás alapján, gazdasági konjunktúra mellett) bevezethető.…..
davkedav 2010.01.30 11:27:44
@Hattory Hanzo: "Ez hivatalos álláspont?"

A megfogalmazás színvonalából ítélve, igen. :)
davkedav 2010.01.30 15:02:34
@café: "Azok a kommentelők, akiknek mindenről a kommerek diktatúrája jut eszükbe, tök úgy viselkednek, mint a diktatúrák legodaadóbb alattvalói.

Az összes nyugat európai nagy pártban tipikusak az olyan esetek, mint Mádié, mert minden pártban vannak áramlatok, személyiségek, akik eltérnek a fősodortól. Kampányidőszakban is! És ott nincs nagy vezír, aki lecsap, seggbe is rúgnák, ha megpróbálná, hiszen a párt valamennyi tagja tudná, hogy holnap esetleg ő mond a lelkisimeretéből kiindulva olyat, ami a "Párt érdekével" ellentétes."

Pető Iván:

"PI: Ha van visszatérő vonulata az SZDSZ-kritikáknak, az a Tocsik-ügy, függetlenül attól, hogy emiatt hányan mondtak le, vagy ki mit tett valójában. Az ilyen vádak ellen az SZDSZ mint párt védtelen. Mivel nem centralizált szervezet, ha valakiben fölmerül a gyanú, hogy például valamelyik önkormányzatban szabad demokraták korrupciós ügybe keveredtek, valójában semmit sem lehet tenni. Ha az a gyanú, ami miatt Gál György most letartóztatásban ül, politikai értelemben vád lesz korábban, és az SZDSZ emiatt kizárja őt, a bíróság simán megítéli, hogy jogtalan volt gyanú miatt kizárni. Vagy ha a helyi szervezet a gyanúba keveredett politikus mögött áll, a központi vezetés akkor is tehetetlen. Nincsenek eszközök, hogy egy korrupciós gyanút szankcionálni lehessen, mielőtt arról a rendőrség vagy az ügyészség állítana biztosat. Csak egy Fidesz-típusú pártban van lehetőség arra, hogy akit a pártelnök nem akar, az nincs. Ha kell, akár más okra hivatkozva nullázza le, például azt mondja, hogy nem vezette a választókerületet elég hatékonyan. A Gál Györgyék ügyében például az érintett egykori fideszeseket a Fidesz már leváltotta, és a makulátlanságát hirdeti.

MN: Bizonyos értelemben joggal, hiszen a gyanúba keveredett tagjaikat elhajtották a párt közeléből.

PI: Az SZDSZ azonban soha nem volt olyan struktúrájú párt, hogy ezt megtehette volna.

MN: És ez például nem hiba?

PI: De az."

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=19386
davkedav 2010.01.30 15:46:52
@café: "Hogy lehet összehasonlítani a két típust: a korrupciós ügyeket, amiről Pető beszél, és azt, hogy egy szakpolitikus elmondja a véleményét?"

Az idézet természetesen nem a korrupcióról szól, hanem a két párt működési mechanizmusának különbségéről.

Megint Pető, ugyanonnan:
"És más miatt is: az a párt, amelyiknek a vezetője nem rendelkezik erőteljes vezetői jogosítványokkal, hosszú távon nem tud érdemben beleszólni a versenybe. Ám még azokat a gyenge kísérleteket is leverték, amelyekkel pártelnöki tapasztalataim alapján az Országos Tanács (OT) elnökeként próbálkoztam. Úgy véltem ugyanis, hogy egy versengő többpártrendszerben egy politikai testület ülése nem nyilvános népi fórum, ezért arra törekedtem, hogy az OT üléseire csak a tanács tagjai és a személyükben meghívottak járjanak. A pártdemokrácia "megnyirbálása" miatt aztán létrehozták a Szabad Tanácskozást, amelyben Fodor Gábor vitte az egyik főszerepet. Ez a szervezeti gyöngeség kétségkívül hibája az SZDSZ-nek."

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=19386

Ha egy edző az öltözőben fölvázolt egy taktikát, erre mindenki rábólintott, majd a pályára kimenve az egyik játékos úgy dönt, hogy ő mégis inkább söprögetőt játszana középcsatár helyett, és a saját tizenhatosánál téblábol, akkor az edző cserét kér és lehozza, nem pedig kérvényt ír a klubvezetésnek, akik összehívják a küldöttgyűlést, akik beadvánnyal fordulnak a felügyelőbizottsághoz, akik 30 napon belül válaszolnak, hogy bezony: tehetetlenek az üggyel kapcsolatban.

Nézd meg, hogy amikor bármilyen feszültség volt házon belül az MSZP-ben az összes belső ellenzéki ember, amint kiért a KB-ülésről (Szilitől kezdve, Karsain keresztül Szekeresig) sikoltva rohant a Hír Tv-be, Magyar Nemzetbe, Heti Válaszba hörögni az elviselhetetlen, korrupt, diktatórikus pártvezetés miatt.

Ez nem demokratikus működés, ez debil amatőrizmus.

"Két napja még őt védtétek volna bármilyen vitában!!!"

Se kutyám, se macskám, mondom, itt nem Mádiról van szó, aki bizonyára egy rokonszenves ember, hanem arról, hogy tudatosan megsértette az általa korábban elfogadott játékszabályokat. Teljesen mindegy, hogy igaza volt-e vagy sem.
Konzervatórium Reményrezsim 2010.01.22 10:01:00
A baloldali, Bush-kritikus street art-művész, Shepard Fairey az Obama-kampány alatt rohamosan ismertté váló és önszorgalommal terjesztett, átalakított plakátot készített a demokrata jelöltről. A stencil-sablon stílusú kép Warhol pop-art alkotásait és a forradalmi szocreál…..
davkedav 2010.01.27 10:22:57
@davkedav: infotainment lesz az
davkedav 2010.01.27 17:04:43
@Gabrilo: "Na látom most már inkább igyekeznek egyesek feloldani az általános langyiságban :)"

Feloldani? Egy kád vitriolban inkább. :)
davkedav 2010.01.27 17:10:52
@davkedav: "Egy kád vitriolban inkább. :) "

Mármint talán abban kellene egyesek görcsösségét feloldani - ha elsőre nem volt érthető. :)
  Az előkészítő manőverek után ma megnyílt a kampány hagyományosan legvéresebb terepe, a nyugdíjasfront. A 2002-ben és 2006-ban megszokott felállás szerint az MSZP és a Fidesz teljes erőbedobással küzd az idősek kegyeiért, akik aztán elmennek s (nagyrészt) leszavaznak…..
davkedav 2010.01.15 20:56:56
Iszonyat.

Viszont azt továbbra sem értem, hogy ez a "Figyelem! Figyelem! Végkiárusítás a sarki 100 Ft-os boltban" stílusú, hirdetőoszlopok fénymásolt tacepaóinak látványvilágát idéző
fidesz.hu/img/1263548468.jpg fejléc, meg plakát mire jó?

Meglovagolják a retro hullámot, back to the (early) 90's? Viktort a kampány idejére most keletnémet, diszkófrizurás focistának öltöztetik majd?

Ezt leellenőriztették Szijjártóék fókuszcsoportokkal és kijött, hogy egy csicsás, drágának kinéző kampány visszatetszést keltene? Vagy MIÉRT?

Magyarázatot akarok :)

@mefisto: "Lehet, hogy az én képzettársításommal van baj, de nektek erről a szoci plakátról nem egy óvszerreklám jut az eszetekbe? XD"

Nem, nekem kávéreklám: Dauegbertszomnia vagy Neszkáfé, sőt: Csíbó, a legtöbb, mi adható! :)
  Mint egy magát megnevezni nem kívánó hírportál beszámolt róla, tegnap több megbízható szemtanú látta Herényi Károly MDF-elnökhelyettest, ahogy a Ferenciek terének aluljárójában egy szál tollboában - Bokros Lajos és volt frakciótársa, Lengyel Zoltán, valamint…..
davkedav 2010.01.08 12:03:30
@Pallos Levente: "Fodor már többszörösen bizonyította, hogy nem jó vezetőnek. Nem értem, ki lesz az, aki megszavazza, hogy ő vezesse Budapestet. Pont tökös dolgokat kéne tenni most, nem ködös szemmel nézni a levegőbe. Előbbit szerintem senki sem tudja komolyan elképzelni róla."

Hahahaha.

Fodor két dolgot tud: médiahaknizni meg papír nélkül szónokolni (amire a magyar politikai mezőnyben egyébként kábé még Sólyom László képes, azt annyi*).

Operatív dolgokkal foglalatoskodni, meg nagy szervezeteket irányítani sohasem tudott, remélem most sem jön meg újból a kedve hozzá, mert különben még tényleg kénytelen leszek leszavazni Tarlósra.

*= esetleg Navracsics - egyetemi emberek előnyben.