Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ciconia

1 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egyre többen érdeklődnek az osztatlan közös tulajdonnal érintett földterületek megosztása, az osztatlan közös tulajdoni viszonyok felszámolása iránt, azonban sajnos a legtöbb érintett nincs tisztában a rendelkezésre álló jogi lehetőségekkel és az egyes eljárások gyakorlati részleteivel. Nekik is,…..
Jelenleg Ercsiben lakom önkormányzati lakásban, határozott idejű bérleti szerződés alapján. Az önkormányzattól májusban kaptam egy értesítés, amely szerint július végéig ki kell költöznöm a lakásból, mert a bérleti szerződés meghosszabbítására nincs lehetőség...
ciconia 2017.07.09 11:39:50
@moonlight777: @Mosolyogj!-nekem bejött.: Nem nagyon vannak ilyen lehetőségek.Három személynek nem elég egy kisszoba, ahhoz nagyobb lakás kell. Másrészt elég nagy a bizalmatlanság is, joggal. Mit várhat egy öreg olyantól, aki a saját dolgát a két gyerekkel nem tudja elrendezni? Nehéz ügy ez. Egyébként ha vállalna öreggondozást a szabadidejében, az óránként egy ezres... szóval lehet hozzákeresni a fizuhoz, csak baromi nehéz munkával. És akkor jön, hogy a saját gyerekeitől veszi el a szabadidőt...
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Az alábbi témában szeretném a…..
ciconia 2014.12.27 14:24:16
@Brandon Frazer: es ennek az embernek abban a kisvárosban utána soha többe semmilyen munka nem jut. El kell költöznie. Költözni nagyon drága. Egyébiránt meg rohadtul sok járulékot kell fizetni minden alkalmazott után.
„Ne higgy el mindent az újságoknak; többet megtudsz, ha magad nézed meg, mi van”   (Winston Groom) Szabadságra rendszerint azért megyünk, hogy kikapcsolódjunk. Ízlelgessük kicsit ezt a szót; roppant kifejező. Kikapcsoljuk, pontosabban nem kapcsoljuk be a tévét, a rádiót, a…..
Ahogy írtam, nem érünk el mindenkit a Facebook oldalra kirakott bejegyzéssel. De mitől függ, ki látja? A Facebook eredetileg egy EdgeRank algoritmust használt, amiben három tényező számított: kapcsolat erőssége súlyozás frissesség. Aztán tavaly egy kicsit ezen faragtak,…..
ciconia 2014.11.05 12:15:27
Ez nem hozzászólás, de nem találtam helyet, ahol leirhatnám a problémámat. Én nem vagyok járatos az internetbizniszben. Ezért lennék kiváncsi a véleményedre illetve arra, hogy van-e a magyar internetbizniszben olyan fogyasztóvédelmi szervezet, amely fellép az ilyen jelenségek ellen? Találkoztam egy nagyon bosszantó dologgal, ami alapján ugy tűnik, hogy az interneten bárki bármit hazudhat marketing céllal. Van egy webkresz.hu nevű oldal, aminek a tartalmához bankkártyával lehet hozzáférést kérni, illetve egy belépési kódot kapni. 2500 forint. A weboldalon az van meghirdetve hogy ezért a kódért két weboldal tartalmához, a webkresz.hu és a kreszmester.hu oldalhoz lehet hozzáférni egy hónapon keresztül. Ezek jó minőségűnek mondható tartalmak, a Kresz-vizsgára való felkészülésben hasznosak, és értelemszerűen elsősorban a fiatal korosztályt érintik. A probléma az, hogy ha az ember megvásárolja a kódot, csak a webkresz.hu oldalhoz fér hozzá, a kreszmester.hu oldalhoz nem. Miután reklamáltam, arra hivatkoznak, hogy a programozók dolgoznak a "hiba" kijavitásán, majd értesitenek. Legalább egy hete "dolgoznak" már rajta... Ismerősöm szerint ez konkrétan félperces meló, mig egy megvásárolt kódot beállitanak, ha valami miatt nem regisztrálta magától az automata. Ők felajánlották, hogy visszafizetik a dijat, csak adjam meg a bankszámlám adatait. Namost ez azért nagy átverés, mert az ember használni akarja azt az egy oldalt is, akkor is ha a másikat csak hozzáhazudták. Levelezésbe bonyolódtam a webkresz.hu oldal akárkijével - neve ugyanis nincs, a "webkresz csapata" levelez... - de ő mégcsak nem is érzi, hogy hibát követtek volna el, nem veszik le az oldalukról azt a reklámszöveget, ami mindkét oldalhoz való hozzáférést kiajánlja. Namost a 2500 forint ugye nem az az összeg, amiért én névvel-cimmel-ügyfélkapuval, stb. stb. beállok kérvényt irni és ügyintézni a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez. Ez simán csak annyi, hogy marhára pipa lesz tőle az ember, és szeretné azoknak a tudomására hozni, hogy hohó öcsikém, itt aztán téged át fognak verni, akik még nem fizettek nekik. Annyit a domain.hu-ról kideritettem, hogy a két weboldalnak nem ugyanaz a tulaja, és a bizniszt egy 10 ezres alaptőkéjű bt bonyolitja. Szóval a kérdésem az, hogy az interneten tényleg bármit lehet üzletileg hazudni? Vagy esetleg lehet a dolognak következménye is....
A Blikk és a Bors is megírta, hogy péntek reggel Sebestyén Balázs élő adásban tudta meg, hogy meghalt egy közeli rokona. A műsor első 15 percében még ott volt a stúdióban, aztán a következő blokkban már csak Rákóczi Ferenc és Vadon Jani maradt a Morning Showban. Ők…..
ciconia 2014.09.06 09:56:24
Ha a műsor által képviselt tahó stilusra nem lenne kereskedelmi igény, akkor nem létezne. De mivel rengetegen hallgatják, akik éppolyan tahók, mint a műsorvezetők, ez egy jó biznisz. A tahó műsorvezetőket épp ezért van miből kiválóan megfizetni. Azaz: a magyar társadalomban van jelen a tahóság nagy mértékben, és az kitermeli az igényt az ilyen alpári hangvételű műsorokra. Az pedig egészen durva és aljas férfi mentalitás, hogy a szerencsétlen megerőszakolt nőt teszik felelőssé, hogy kiváltotta abból az embernek aligha nevezhető élőlényből azt, amit tett. És ha fölraknák az internetre azokat a fotókat, amiket a nyomorult lányról készitett az erőszak közben, ugyanakkora nézettsége lenne a neten, mint a lefejezős videonak. Balázska és társai kereskedelmi termékek, jó pénzért eladható a stilusuk, mert van rá vevő, mindenki aki hallgatja a műsort, egy-egy vevő. A colának is rengeteg vevője van, pedig a sok colaivás ugyanolyan májcirrózist okoz, mint az alkohol, és szépen bele lehet pusztulni. De a colát lehet még reklámozni is.
Ami pedig Balázs gyászát illeti, egy sulyos betegségben elhalt rokon megnevezése - nagymama? nagynéni? após? anyós? - ugyan mi a fenét változtatna a lényegen. Ámde igy a bulvár is sokkal érdekesebb, lám, még én is olyan hülye vagyok, hogy ide kommentelek, mert elolvastam, pedig évek óta nem vettem blikket. De a net ingyen van, még a HVG is Balázska kitudjamilyenfoku elhalt titokzatos rokonkájáról ir. Mert a kattintás kell még a hvgnek is, abból van a hirdetési pénz.
Már az is nagyon klassz volt, amikor a Benczúr utca tócsáiban tocsogtak a tőkés récék, de idén még előrébb léptek a hódításban. Egyszerűen beköltöztek egy Váci úti irodaház belső udvarára és marhára nem érdeklik őket az arra sétáló irodisták.  A képeket…..
ciconia 2014.04.16 11:48:28
Már csak pár hónap és Tarlós mester átadja szeretett városlakóinak a négyes metrót, az elmúlt húsz év egyik legnagyobb elkúrását. Persze a bukásra álló kőbunkó főpolgi helyében bárki más ugyanezt tenné. Nem az ő saruk elsősorban, a fekália ügyes tálalásában és…..
Onlinemarketing blog A biteken túl 2013.09.09 08:48:21
Hogy mi van a biteken túl? A Lapcom és Weyer Balázs szerint a papír. Írtam már az új válogatás újságról, a Posztról, de pénteken a kezembe is nyomtak egyet, így volt szerencsém végig is lapozni. Ez egy valódi hetilap: A/4-es formátum, színes, szagos, egyszerű papírra…..
Két vállalat van Magyarországon, amelyik magasról szarik az ügyfeleire és erre még külön ideológiát is gyárt, vagy a valós és fontos előírások mögé bújik: a Posta és a MÁV. Ha nem kapod meg a csomagodat, vagy azt összetörve, szétbarmolva, megtaposva szeded össze egy…..
Ha a bevándorlók az olcsó munkaerejükkel viszik a háztartást és gondozzák az idős rokonokat, akkor a fejlett gazdaságban a nyugdíjkorhatárhoz közeledő nők tovább dolgozhatnak.„Mi már örökké fogunk dolgozni, nekünk már nem lesz nyugdíjunk.” – hangzik el gyakran…..
Idén is Keszthelyen töltünk egy hetet, szeretem az itteni strandokat, és ha véletlen rossz lenne az idő, errefelé van a legtöbb alternatív program is. Igaz, idén is kifogtuk a nagy meleget, ahogy az elmúlt 2 évben is... Persze pihenni jöttünk, de nem tudok becsukott szemmel járni,…..
Alföldi Róbert még 32 percig igazgatója a Nemzeti Színháznak, a mai Búcsú-gála krónikájának leírását minden bizonnyal már a Vidnyánszky-érában fogom tudni csak befejezni. Elég időbe fog telni, hogy az általam átélt 5 óráról beszámoljak (17.30- 22.30). A roppant erős…..
Hét gondolat a kedvezményreformról Némi elméleti bevezető, valamint a szocializmus és az elmúlt bő húsz év néhány kedvezményének felidézése után a múlt héten a kedvezmény-politika három főbűnéről írtam: túl nagy, túl bonyolult, és az eredeti szociálpolitikai célokra…..
Tisztelt Mt!    A problémám az lenne,hogy a munkáltató nem akar kifizetni,arra hivatkozva hogy nincs pénze.Valami adótartozásról hallottam,de nem tudom pontosan,állítólag a NAV zárolta a bankszámlájukat,viszont én erről azt hallottam,hogy a NAV sose vesz el annyi…..
Az elmúlt napokban riasztó híradások jelentek meg arról, hogy a földtörvény változása nyomán minden kiskertet be kell jelenteni, regisztrálni kell, emellé pedig hatezer forintos illetéket is le kell róni. A hír engem is felizgatott, hisz kertem nekem is van, kicsit hihetetlennek…..
Formailag minden rendben volt a köztársasági elnök éjfél után leadott szilveszteri beszédével, amelyet a nemzethez intézett, mégis olyan dologra vetemedtem, amire korábban soha: a nyílt színen, pezsgőspohárral a kezemben küldtem el egy bizonyos helyre Áder Jánost.A k. elnök nem…..
ciconia 2013.01.01 21:38:52
@CSENDES: én nem is értem az erről szóló polémiát. Konkrét példa.A szomszédomban a 90 éves papának - aki vasuti munkás volt a MÁV-nál, sose volt párttag, 90 ezer a nyugdija, az 54 éves lányának meg, aki ügyintézői státuszban dolgozik a polgármesteri hivatalban nettó 88 ezer a bére. Nem dőzsölhetnek egyikből se.
Az a helyzet, hogy akik 65-70 éves nyugdijasok, azok 140-160 ezret kapnak általában nyugdijként, azok is, akik nem túl magas beosztásokban dolgoztak. Egy aktiv pedagógus csak álmodik ekkora nettó jövedelemről. Miközben egy nyugdijas pedagógus megkapja nyugdijként.
Pénzkérdés Kasszafúrás 2012.12.11 14:08:08
A hétvégén a kormány benyújtotta a pénztárgépeknek az adóhivatallal (NAV) való online összekötéséről szóló törvényjavaslatot. Az elektronikus-naplós pénztárgépeket 2013 második felére kell beélesíteni, így azonban kétséges, hogy a jövő évre várt 95 milliárdos…..
ciconia 2012.12.12 11:33:45
@Bullshit generátor: igen, azért nem kérek, mert akkor ráteszi a 27 százalékos áfát, amit nem igényelhetek vissza magánemberként. És a 27 százalék nagyon sok.
csak annyit akartam jelezni, hogy van egy réteg, aki gyakorlatilag teljesen kiesik az adózásból.
Kép forrása: epresso.hu "Rohanok vissza a Parlamentbe, hogy le tudjak ülni a pedagógus-szakszervezetek képviselőivel, akik sztrájkkészültségben vannak, és alig várják, hogy ne kelljen tanítani." - idézte az FN24 Balog Zoltán minisztert. Erre én csak azt tudom mondani: ha az emberi…..
Miközben kormányzati PR szinten a tyúktartásban látják a mélyszegénység elleni küzdelem egyik lehetséges megoldását, valójában egyre több, évtizedek óta tyúkot tartó vidéki család adja el (vagy eszi meg) az állományt és hagy fel véglegesen a kapirgálók…..
ciconia 2012.09.18 11:58:27
@labi: amikor nagy hideg volt, akkor bizony valahogy melegitettek az ólban. a disznókhoz vittek be pl. melegitett tetőcserepeket, és meleg moslékot adtak nekik, stb. nagy hidegekben igenis gondoskodni kell az állatok melegitéséről is. a kiscsirkéket pl. lámpával melegitették.
ciconia 2012.09.18 12:07:10
@Joooe: nem vághatja. ha vágja, az lopás. de tényleg lopják. és ez baj. mindent lopnak.