Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B_Jano

226 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Öt évvel a projekt elindítása után a betegségem nagyjából kezelhetővé vált és ez az állapot már egyátalán nem zavaró számomra. A kezek és a könyökök minden hatóanyagot nélkülöző, "Lipobase" krémmel történő kezelése napi egy alkalommal, elegendő rugalmasságot…..
Divatos közhely lett, hogy "régen minden jobb volt". Ha elolvassuk a lenti cikket szomorúan fogjuk azt is hozzátenni ehhez, hogy "semmi se az már, aminek eddig hittük". Hiperszuper blackmetal konteó Vikernessel, Savanyú Leventével, lángoló templomokkal, góbésan. (A nyitókép csak…..
Lőrincz Lilla és Borsos János képzőművészeket a jelek szerint a nyomasztó helyzetek motiválják. A legtöbbünket a blogposztokat követő kommentek kilencven százaléka egyszerűen csak elszomorít. Vagy erősíti a meggyőződést, hogy sokak számára vonzóbb és egyszerűbb az…..
A tapasztalt kiállításlátogató nem számít olyasmikre, hogy a megnyitókon majd létkérdésekkel szembesül, hanem helyette rég látott ismerősökkel, vidám vagy búskomor képzőművészekkel kerül kapcsolatba, valamint olyan információkkal, hogy a neves festő összeköltözött egy…..
B_Jano 2009.06.02 15:13:56
Egy kicsit reflektálnánk az idáig elhangzott kommentekre.

Akár milyen hihetetlen, a sztori pont úgy történt, ahogy a blogon látható riportfilmben elmondjuk. Tényleg az Esterházy alapítvány vette meg a képet, és tényleg átutalták a Diákhitel számlájára az azon szereplő összeget (ha minden igaz épp ma érkezett meg). Természetesen számlát adtunk az alapítványnak, amiből még jól leadózunk. De hitelünk nincs többé és ez a lényeg.:)

A kép születésének motívuma, hogy Lillának lelkiismeretfurdalása volt, hogy a pénzt annó elszórta és a hitelfelvételéről nem szólt a szüleinek (nincsenek gazdag szülők, csak nyugdíjasok). Ezzel a képpel szeretett volna megállni előttük úgy, hogy ezen keresztül el is rendezi az ügyet. Iyen módon a kép egy bűnvallás is.
Kb 2008 augusztustól fogva dolgozunk azon, hogy ez sikerüljön. Nem voltak kapcsolataink, egy-két korábbi elismerésen, díjon kívül. Ott kapott az ügy nagy löketet, amikor Csillag Tamás, a Diákhitel vezérigazgatója válaszolt a neki címzett e-mailünkre, amiben felajánlottuk neki, hogy a képért cserébe lenullázhatná a hitelünket. Természetesen azt mondta, hogy -állami cég lévén- nem áll módjukban ezt megtenni, de mivel nagyon tetszett neki a "pofátlanságunk" behívott minket egy találkozóra. Ott közösen kitaláltuk, hogy csinálunk a kép köré egy kiállítást és a sztorit jobban kibontjuk új festmények, installációk, videók, riportfilm és egyéb művek keretében, a lehető legtöbb művészettörténeti előképpel (Duchamp, Warhol, Varázsceruza c. lengyel rajzfilm, Millió dolláros honlap, vagy akár a 2 hete beharangozott new yorki művészpár munkája és a vele foglalkozó index-es cikk stb...). A beszélgetés után feltöltődve mentünk haza és 2 héten át dolgoztunk a kiállítás koncepcióján, aztán pedig beajánlottuk az OCTOGONart Galériába, ahol már ismerték a munkáinkat és örömmel fogadták az ötletet.
A következő 2 hónapos időszakban keményen dolgoztunk a kiállítás anyagán és eközben kerestek meg minket (teljesen érthetetlen módon, minden előzmény nélkül), pontosabban Lillát az Esterházy Alapítványtól, hallva Lilla korábbi festészeti sikereiről és megnézték a képeit. Amikor a Diákhiteles képhez értek, kikérdeztek minket az egészről és végül közölték velünk, hogy Ők szeretnék befejezni ezt a képet azzal, hogy kifizetik a tartozásunkat a képért cserébe a Diákhitel Központnak.
Ezt csodának éltük meg.
Ezután még kb 1 hónap munka volt a projekttel, mire végre eljuthattunk a megnyitó napjáig, amikor mindez publikussá válhatott. Köszi a visszajelzéseket!

diakhiteltartozasom.blogspot.com
Istenem / Modem, Debrecen, 2010.02.26-05.15. Kurátor: dr. Sturcz János Kiállítók: Asztalos Zsolt, Bukta Imre, Borsos János, Ganczaugh Miklós, Gerber Pál, Huszár Andrea, Kicsiny Balázs, Lőrinc Lilla, Mátrai Erik, Lovas Ilona, Oláh Mátyás, Udvardy Emese bővebben: itt Kritikák: Rieder…..
Zeroval sírva vertük a fejünket az asztalba (természetesen nem ABBA !!), hogy nem indultunk a kormányablak-dicsőítő pályázaton legalább a négyéves lányom egyik rajzával. Egy absztrakt mű + áhítatos arc + némi rizsa = tuti siker. Bár Zero rosszmájúan megjegyezte, hogy szerinte a…..
Még ilyet! Égbolt-idő karóra 2010.06.23 20:43:22
Az égbolt aktuális - felhők fölötti - színét látod rajta, hátha kedvet kapsz fölnézni egy percre ebben a leszegett fejjel rohanó világban... Addig, amíg megtanulod pontosan beazonosítani az árnyalatnyi színkülönbségekhez tartozó időpontokat, gombnyomásra a Nap, vagy a Hold…..
A Szenteleki Gáborral, .page.-val és Mátrai Erikkel közös The Corporation művészeti szervezet 10 éves jubileuma kapcsán megrendeztük első önálló galériás kiállításunkat az acb-ben. A tárlaton -a galéria tereit összekapcsoló közös installáción kívül- mindenki egy-egy…..