Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Halfbreed

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mozgalmas nap ez a mai. Egyrészt MSZP kongresszus, másrészt melegfelvonulás, mellegellentüntetés. Először is megkockáztatok egy gyors értékelést, erre a kongresszusra (is) illik az a képletes mondás, adtak a szarnak egy pofont. Mindenki mondta a magáét. Akárcsak a focimeccsen. A…..
Újra hallatott magáról Gróf Spanyol Zoltán, egy állítólagos vízzel hajtott autó feltalálója. Ezúttal egy (2005-ben!) Nyíregyházán tartott előadásáról készült kisfilm keltett széles körben feltűnést az interneten. Nem új keletű témáról van szó, már több mint tíz éve nagyjából változatlan formában…..
Halfbreed 2011.03.09 10:42:41
@Giraffa: Szívesen várok a válaszára.
Halfbreed 2011.03.09 11:54:12
Én azt gondolom, hogy alapból a 100% feletti hatásfok feltételezésével van a baj. Aki klasszikus értelemben azt állítja, hogy egy almából lesz két alma, az nem gondolta át teljesen amit mond, aki pedig tudós létére ezt szeretné mindenáron cáfolni, az értelmetlen időtöltésre fordítja az energiáját amit biztos vagyok benne, hogy jobb célokra is használhatna. Elég összetett ez a kérdés ahhoz, hogy újra kelljen értelmezni hozzá nagyon sok fizikai jelenséget, egészen az energia fogalmától kezdve, viszont ennek két oldala van: Azt gondolom, olyan effektust kell keresni, ami energiaveszteség nélkül - tehát a 100%-os hatásfokot megtartva, de nem túllépve - képes a folyamatot megadott energiaszinten fenntartani, és ehhez céltól függően olyan "fogyasztó" használati eszközt tervezni, ami ennek a folyamatos energiaszintnek csak egy bizonyos százalékát használja szintén veszteség nélkül, hogy a körből való kiiktatása utána a "generátor" 100%-os energiaszintje ismét helyreálljon. Itt viszont nem csak elektromos áramra lehet gondolni.

@Bonee: Azt gondolom, hogy egy olyan pár centiméteres elektromágnesnél ami mindössze csak egyszerű lágyvasat valamint rézhuzalt tartalmaz és szobahőmérsékleten működik, nem célravezető szupravezetést feltételezni.

@hornos: A mellett, hogy "'közöm' sincs a fizikához" örülök, hogy felhoztad az LHC-t. Épp egy olyan gépet, amivel a személyes véleményem szerint úgy próbálják megtalálni a vizet a tengeren, hogy vízhullámokat vágnak ketté vízhullámokkal. Ehhez kapcsolódik, hogy a kvantummechanikát pedig sokkal célszerűbb lenne kvantumstatikának hívni, mert pillanatnyi kvantum-szintű állapotokat le tudnak írni vele, de folyamatokat nem - hogyan került egyik részecske "A" pontból "B" pontba. Több szempontból is kérdéses tehát, hogy jó irányba kutatnak-e.

@pounderstibbons: Nem a MEG-re gondolok, megtekinteni itt lehet az asztalomon. Külön köszönöm az intelligensen feltett kérdést, ezért amennyiben elfogadod felveszem veled a kapcsolatot, és nagyon szívesen elküldöm neked a darabot postán egy érthető ismertetővel együtt a technológia alapjairól ajándékba, ingyen. Érdekességképp ez ott kezdődik, hogy a mágnesesség mibenlétéről máig elfogadott tudományos álláspont téves, ezt korrigálva viszont nagyon könnyen a hangtalan és mozgó alkatrész nélküli mágneses hajtóművek alapjainál találja magát az ember. Kézzelfogható dologról beszélek.
Halfbreed 2011.03.09 12:44:55
@NKing: Ezért írtam a hatásfok mellé "energiaszintet". Tegyük fel, hogy időben folyamatosan 100%-os energiaszinten van egy "generátor", majd bekötünk a körbe egy "fogyasztót", egy meghajtott gépet, ami ebből az energiaszintből folyamatosan 20%-ot nem elhasznál, hanem csak átirányít magába a működéséhez, és szintén folyamatosan megtartja azt működés közben. Így 80-20%-on osztozik a kör, de a 100% megmarad, a fogyasztó 20%-os szintje a "generátor" 80%-os energiaszintjének így a 25%-a lesz. Azt kell észrevenni, hogy ha a meghajtott gépet ezután eltávolítjuk a körből, akkor sehonnan sem kell energiával tölteni a generátort, hogy ismét 100%-on legyen, mert a lekapcsolt fogyasztó a generátor számára abban a pillanatban egy 25%-os negatív terhelésként fog megjelenni, tehát újra a kezdeti 100%-os energiát lesz képes folyamatosan rendelkezésre bocsátani. Nem elképzelhetetlen dolog, egyszerűen csak az energiát amit használunk nem kell másik formába alakítani és vissza, mert akkor már biztos, hogy veszteség lép fel.
  A nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítását kezdeményezik indítványukban fideszes országgyűlési képviselők. A módosítás értelmében júliustól tilos lehet a dohányzás minden közforgalmú intézmény (így a vendéglátóhelyek) és munkahely zárt…..
  A budapesti rendőrfőkapitány határozatában megtiltotta, hogy a melegfelvonulást a Hősök tere - Andrássy út - Erzsébet tér - Bajcsy-Zsilinszky út - Kossuth tér útvonalon tartsák meg. Az indoklás szerint a tiltás oka az, hogy a közlekedés más útvonalon nem…..
Halfbreed 2011.02.14 22:13:14
@TH: Félreértés ne essék, elfogadom, hogy vannak, sőt. Van meleg ismerősöm akivel egyáltalán semmi bajom és tisztelem mint embert mert intelligens, és kulturált. Viszont erről a rendezvényről neki is az a véleménye, hogy idézem - "a gyomrom felfordul ettől az egésztől". Az a baj, hogy ebben a világban túl normális mindenki, és mindenkit tolerálni is kell(ene) mellé.

@gauche caviar: El fog az, hidd el.
 A következő bejegyzést főként azoknak szánom, akik  gyakorló szülők, vagy gyermek vállalását fontolgatják. Az utóbbi időben egyre több olyan LEGO-t hirdetnek,  melyek burkoltan vagy nem burkoltan agresszivitásra sarkalnak és mentesek a kreativitástól.Mivel nem…..
Halfbreed 2011.01.25 00:46:54
@bonebear: "Még mindig jobb, mint LEGO politikus figurák :D"

És ilyenkor nem lehet kommentet nem lehet lájkolni...:D
 A november 22-én indult Való Világ miatt már harminckilenc panasz érkezett a médiahatósághoz, de az Ifjúsági Kereszténydemokraták Szövetsége panaszbejelentő formanyomtatványának segítségével elképzelhető, hogy ez a szám a sokszorosára fog emelkedni. Stágel Bence, az…..
Halfbreed 2011.01.07 23:14:58
@serwer: Örülök, hogy ezt pont egy olyan valakinek mondod, aki egyáltalán nem néz tévét. Tudod szeretem, ha a saját gondolataim vannak a fejemben, művelődni pedig máshol szoktam, jó éjt.;)
"Mindenki szabadon eldöntheti, hogy a magánnyugdíjpénztári vagy az állami rendszert választja", de aki nem az államit választja, azt megfingatjuk. - mondta Matolcsy."Mindenki szabadon eldöntheti, mit akar, de aki nem azt akarja, amit mi, azt lelőjük." - gondoltam…..
A mai történet nem intővel, hanem egyessel végződött, ennek ellenére igen érdekes tanulságokkal szolgál mindenki számára. Általános iskola, nyolcadik osztály, erkölcstan óra (keresztény suli), éppen az eutanáziáról volt szó előző órán, az ominózus napon pedig feleltetés.…..
Halfbreed 2010.11.06 17:44:51
Veszélyeztetett terhes voltam. Volt egy kisfiam, most kislányt vártunk. Elég problémásan indult a terhesség, vérzés, nyitott méhszáj, stb. Kórházban is voltam közben, majd betegállományban. Szinte végig nyitott volt a méhszáj, nagyon oda kellett figyelni. 7 és fél hónapos…..
Halfbreed 2010.10.05 16:34:10
@cenzorilla: "Törölni fogok mindenkit aki nem tartja tiszteletben az érzéseit!"

Ez szép, több ilyen ember kellene a világra, akiknek az érzések fontosabbak.

Legmélyebb részvétem az írónak! Gondolj arra, hogy a férjednek nagyon nehéz helyzetben kellett döntenie, és biztos lehetsz benne, hogy mindketten ugyanannyira szerettétek a kislányt. A férjed választott: ahelyett, hogy mindkét gyermeket anya nélkül hagyta volna, megmentette a kisfiad édesanyját. Neki mindkettőtökre szüksége van, neveljétek szeretetben, neveljétek becsületre, neveljétek Emberré.
Találtam egy Tumblr-blogot, a Shit my Kids Ruined nevűt (via Cup of Jo), ahova a szülők beküldhetik annak képes bizonyítékát, mit tettek tönkre a gyerekeik. Néha egészen megdöbbentő az eredmény, a következő kép például öt perces "munka" eredménye. Asszem tényleg ez…..
  A világért sem szeretnénk elrontani az MDF-jelöltvideóknak köszönhető összmagyar jókedvet, a mai sajtószemlében azonban megakadt a szemünk egy nyilatkozaton, amely mellett nem szívesen megyünk el szó nélkül.   Herényi Károly így fejtette ki…..
Fighter Ha késsel támadnak ránk 2010.02.25 23:25:00
Néhány poszt erejéig a késes támadások témakörével fogunk foglalkozni: először megnézzük, milyen esélyeink vannak kés ellen, majd azt is, hogy mit tehetünk ilyenkor. Senki sem nyerhet kés ellen fegyvertelenül, mondják. Általánosításnak tűnhet, de az egyik leggyakoribb tévhit…..
Halfbreed 2010.02.26 14:36:19
@newnt55: Ha egy szúrásban kinyújtott kéz mellé a belső oldalára fordulsz egy miközben egyik karoddal a könyökét támasztod, a másikkal pedig csípőből vitt lendülettel fordítasz rajta 180°-ot ellenkező irányba, garantáltan szilánkosra törik. Ez csak egy pár pillanat, ha képzettebb ember ellen van komolyabb támadás annak a filmekkel ellentétben másodpercek alatt vége, mert a támadó vagy harcképtelen lesz, vagy nagyon nagyon elmegy a kedve a harctól.
Akinek esetleg nem világos elsőre, a címben némi irónia is érezhető. Tessék érezni!A post azon felindulásból született, hogy mostanában egyre több magyar nyelvű spamet kapok. Igen, spamet. Nem reklámlevelet, mert valahogy nem érzem reklámnak az efféle megnyilvánulást.…..
Halfbreed 2009.12.13 15:46:03
Halfbreed 2009.12.13 16:10:32
@dJw_: Teljesen igazad van. Mondjuk a politika tipikusan egy olyan "munkakör", ahová egyáltalán nem "szaktudás" kellene, hanem csak egy kis józan paraszti Ész.
A magyar himnusz Erkel Ferenc [Franz Erkel, ein peschter bürger] szerzette dallama eredetileg verbunk [verbung] volt, azaz pontozva, gyorsacskán is énekelhető ám! /minden külön értesítés helyett!!/  Öregedő, lassan levénülő poen az, miszerint Alexandr Petrovity se volt magyar,…..
Mandiner blog Propaganda 2009.11.03 14:01:00
    Tudatos pártstratégia a jobbikos kommentelők internetes propagandája, derül ki egy írásos dokumentumból, ami az Index birtokába került. Nem lepődtünk meg: nekünk is csiripelték már verebek, hogy írásba foglalt útmutató alapján szállták meg a magyar online…..
Kislány korodban anyukád mindig elvitt a mosdóba, megtanította, hogy legelőször le kell törölni a wcdeklit wcpapírral, majd ezt követően kis darab wcpapírkákat tett a wcdekli teljes felületére.Végül megtanította: "Soha ne ülj rá a nyilvános vécékre".Ezt követően…..
Halfbreed 2009.06.05 23:36:24