Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Demokrapia

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkezdődtek az NHL főcsoportdöntői. A Philadelphia hatot lőtt odahaza a Montrealnak, a Chicago némi meglepetésre, 0-1-ről fordítva legyőzte idegenben a San Josét. Hiába szerzett vezetést a San Jose, a Chicago fokozatosan őrölte fel kaliforniai ellenfele erejét, és a harmadik…..
Demokrapia 2010.05.17 15:22:50
@Még_mit_nem!: Hát Haláknak a Washington és a Pittsburgh ellen is voltak eleinte gyenge meccsei. A Washington ellen egyszer Price is védett gyengébb teljesítménye miatt. De 5 meccsen, ahol kieshetett volna a Montreal, nagyot alakított, illetve alakítottak, ezért nem írnám le őket. Igaz, ugyanezt a Flyers is megcsinálta 4 meccsen.
  Egy periférikus, gazdasági és politikai szempontból is jelentéktelen ország csődje elég volt ahhoz, hogy végre mindenki számára világos legyen: egy ország nélküli pénz nem életképes. Az Európai Unió megpróbálta a politikai unió nélküli monetáris uniót létrehozni,…..
Demokrapia 2010.05.03 23:39:51
@Androsz: Abban egyetértek, hogy a teljes politikai únió életképtelen. De a gazdasági és részleges politikai unió szükséges. Főleg a keleti országok vannak nagy veszélyben. Magyarország az EU nélkül rövid időn belül orosz vagy kínai érdekszféra lehet, ami hosszabb távon a magyar nép és nyelv eltűnéséhez fog vezetni. Az EU-n belül is van ilyen veszély, de éppen sokféle érdek miatt kevesebb a valószínűsége. ha a francia, a német, a holland meg akar maradni, a magyarnak is megvan minden esélye.
EU nélkül Magyarországnak nincs esélye hosszabb távon és a herderi jóslat beteljesülhet.
Demokrapia 2010.05.03 23:56:33
@jorda: Eddig minden emberi társadalom kitermelte a maga uralkodó osztályát és a maga gazdagait. Már az ősemeberek korától ez így van, de a kommunizmusban is így volt. Egyáltalán nem kell a globalizációt okolnod. Ma persze gondban lehetsz, mert a ha van, ha nincs munkád saját magadnak kell gondoskodni magadról. Régebben a jobbágynak, vagy jobb esetben a rabszolgának egyszerűbb volt a helyzete. Ha azt akarták, hogy jól dolgozzon, valami ennivalót be kellett nekik biztosítani, sőt hitelt sem kellett felvenniük mégis volt a fejük felett fedél. Azt az esetleges kis korbácsolást meg ki lehetett bírni, az a fontos, hogy nem kellett a holnapra gondolni.

Nem azt mondom, hogy ma minden rendben van, de nem kell azt hinni, hogy a mai rendszer a legrosszabb.
Demokrapia 2010.05.04 00:10:03
@Androsz: Igen értsd úgy!
De ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs korrupció vagy politikai alárendeltség. De az EU-ban a politikai alárendeltséget ki lehet érdemelni. Egy orosz vagy kínai viszonylatban ez így már nem igaz.
Mondjuk most a görögök is elég alárendelt szerepben vannak. Magyarország is elég alárendelt szerepben van. De ezek az országok a politikusok rossz ténykedése miatt jutottak ilyen helyzetbe. Magyarország is meglett "segítve" az IMF és az EU által, mert "jó időkben" a magyar kormány 10%-os hiányt volt képes csinálni. Mit vársz ilyen hiány után? Partneri vagy fölérendelt szerepet? Az EU nem kényszerítette az MSZP-t a nagy hiány kitermelésére. Legyen már felelőséggel a magyar politikus Magyarország iránt, akkor jogosan elvárható a partneri szerep. Luxemburg nem nagy ország, nincs akkora szavuk mint a németeknek, mert picik, de partneri szerepük van. Sőt!
Nehéz, de nem nagyon nehéz mérkőzésen vertük Nagy-Britanniát a ljubljanai vb negyedik fordulójában. Az első harmad nem hozott gólt, a másodikban és a harmadikban egyet-egyet szereztünk, 2-0-ra nyertünk. Ellenfelünk a végén egy büntetőt is kihagyott. Két fanatsztikus…..
Demokrapia 2010.04.22 08:40:14
@Csehszlovák Kém: Egyébként én éppen a cseh sport1 csatornán fogom nézni a magyar-szlovén meccset, mert máshol nem tudom nézni. Tehát Csehországban is közvetítik élőben. Eddig minden meccset közvetítettek, főleg a cseh Sport2 csatornán.
Nagyon fogok drukkolni a magyar csapatért, hogy jövőre Pozsonyban láthassam őket, remélem nem Kassán fognak játszani. ...avagy játszhatnak Kassán is, csak ott legyenek! Sok sikert.
gg.blog.hu A kampánycsend halála 2010.04.12 16:46:00
A vasárnap este 7 óra után történt, egyszerre vicces és botrányos események halálos csapást mértek a kampánycsend intézményére. Nem maradt más választás, el kell takarítani ezt a hullát az útból, minél hamarabb. Az internetes tartalomszolgáltatók egyesületének soros…..
Jégkorong Kanada–Szlovákia 3-2 2010.02.27 06:18:00
Érdekes mérkőzésen jutott a döntőbe Kanada. Az első ötven perc alapján egyértelmű meccsről számolhatnánk be. Húsz perc alatt 2-0 a hazaiaknak, középtávoli, távoli lövésekbe értek bele a kapu előtt, védhetetlen gólok estek Marleau és Morrow jóvoltából. Mindkét…..
Magyarország kiesett az A csoportból. A dánok elleni meccsen egy jó, egy közepes és egy rossz harmadunk volt, sorsunkat Vas János ötperces kiállítása pecsételte meg. Jövőre a divízió 1-ben folytatjuk. Az utolsó helyen bukunk lejjebb, így a számítások szerint Szlovénia,…..
Demokrapia 2009.05.03 14:02:47
Demokrapia 2009.05.03 14:27:37
@krinya78: Hát a lövéskülönbség fordítva is lehetne, ha fordítva lennének a kiállítások.

Én Szlovákiában sok hokimeccset láttam, egyértelműen több a szabálytalanság a magyar oldalon a lassúság miatt, de nem ekkora a különbség. Sajnos a bírók nagyon rosszul fújtak. Ellenben a második gólnál, vagy néhány kiállításnál nyugodtan lehetett volna többet reklamálni. A kapitány odamegy a bíróhoz és elmondja a véleményét illetve kérnie kell a videobírót.
Az edzőnek is az interjúban el kellene mondani az elégedetlenségét a bírókról. Nem azt, hogy ellenünk fújtak, hanem valahogy úgy, hogy junior kezdő szinten voltak a bírók.
Demokrapia 2009.05.03 14:39:17
@Raon: Néhány kemény legény valóba kell. Az elején tiszteletet teremteni, azért kiálíthat ugyan a bíró, bár nem mindig, mert lehet tisztán keményen is belemenni, de lagalább a kisebb szabálytalanságokra utána már nem annyira érzékeny a bíró.
Ausztria rettenetesen megverte Magyarországot. Az első harmadban is halványabbak voltunk egy kicsit a vártnál, a közbülsőnél gyengébbet nagyon régóta nem láttunk. Az osztrákok többet lőttek a kapunkra – 60-28-ra nyertek ebben a mutatóban –, hatszor be is találtak.…..
Németország garantált bent maradása miatt sem az osztrákok, sem a dánok elleni meccsünket nem veszíthetjük el a rendes játékidőben. Igaz, végső sikerünk egy bukással sem kizárt, de sorsunk onnantól kezdve nem maradna csak a saját kezünkben. Körbenéztünk, hogyan készülnek…..
Amikor kijöttünk, úgy gondoltuk, Kanada ellen semmi esélyünk, a szlovákok ellen sem nagyon, talán csak a beloruszokat közelíthetjük meg. De hogy ennyire, azt nem hittem volna, mondta blogunknak Ladányi Balázs. A vb eddigi legszebb gólpasszának szerzője szerint a magyar csapat csak…..
Jégkorong Dánia–Norvégia 4-5 2009.04.29 18:45:00
Hirtelen halálban – avagy diadalban, vö.: sudden victory – harcolta ki a középdöntőt a D csoportban Norvégia. Teljesen egyenlő erők küzdöttek a jégen, 3-3-ig rendre a dánok szerezték meg a vezetést, de a norvégok minden alkalommal egyenlítettek. 4-3-nál a norvégoknál…..
Magyarország harmadjára is óriásit játszott, az utolsó percekig harcban voltunk a középdöntőért a világranglista-kilencedikkel. Az első harmadot elvesztettük, a másikat fantasztikus teljesítménnyel nyertük. Rengeteg helyzetünk volt, de csak egyből lett gól. Az ellenfél…..
Demokrapia 2009.04.28 18:55:24
@red7: A szlovák tévében néztem, ők is úgy látták, hogy a magyar játékosok ésszel játszanak. A hiányosságokat is abban látták tulajdonképpen amiben Te! Ha nem is vagy hokirajongó, az észrevételeid helytállóak.
Demokrapia 2009.04.28 19:00:00
@t81: A németek verik a franciákat szerintem. A norvég, francia, osztrák csapatot tippelem.
Holnap már biztos azt fogom gondolni, hogy van értelme folytatni, mondta Ladányi Balázs még a kanadaiak elleni mérkőzés után közvetlenül, a kloteni jégcsarnoknál, a busz indulására várakozva. Mindenkit megnyugtatunk, tartotta szavát. "Most nagyon rossz érzéseim vannak.…..
A Kanada–Magyarország 23. percében Scottie Upshall rárontott Benk Andrásra a félpálya közelében. Az ütközés következtében a csatár kulcscsontja három részre tört. A sérült hokis szerint balesetről volt szó, nem haragszik ellenfelére. Két hónap alatt…..
Demokrapia 2009.04.27 19:13:29
@Szenszej: Láttam néhány NHL mérkőzést, azért ott is néha fergeteges a hangulat. Nézz meg néhány playoff mérkőzést a tévében, abban is érzékelhető! Természetesen nem mindegyik meccsen.
Demokrapia 2009.04.27 23:26:23
@flea: Nem szabályos az NHL-ben sem. Ha jól megnézitek könyökkel ment rá. Ezt büntetik mindenhol. Szabályos lett volna, ha vállal teszi. Azt nem büntetik az NHL-ben, bármekkora sérülést okozna. Tehát csak egy pici hazugságcsavarral akarják nem durva fényben feltüntetni. Egyszerű PR.
Benk keményen és szabályosan ment rá előtte pár másodperccel, a kanadai törlesztésképpen megfélemlíteni akarta. Merik, mert a bírók sokat tolerálnak nekik. Alattomos dolog az ilyen az NHL-ben is.
Demokrapia 2009.04.27 23:50:26
@Demokrapia: Itt megnézhettek hasonló esetet az NHL-ben. (Elbowing a szabálytalanság angol neve)
sports.yahoo.com/nhl/blog/puck_daddy/post/Video-Brendan-Witt-s-elbow-tests-the-NHL-suspen?urn=nhl,144545
A Kanada elleni mérkőzésről nem érdemes túl sokat beszélni, mondta Énekes Lajos, a válogatott edzője. Megtapasztaltuk a két csapat közötti különbséget, tette hozzá. Lesz szó a vasárnapi mérkőzésről, de már a fehéroroszokra is vetünk egy-két pillantást. "A…..
Demokrapia 2009.04.27 23:37:07
@ComLo: Tudomásul kell venni, hogy a fehéroroszok sokkal esélyesebbek.
A fáradás valóban veszély, de egy nagyon letartalékolt meccs nagyon leblokkolhat egy csapatot. Mindig teljes erővel kell küzdeni annak aki játszik. Csak az edző teheti meg, hogy bizonyos embereket pihentet.
Egyébként nemcsak a rendes játékidőben lehet nyerni. A magyar csapat két ponttal is továbbjut, hacsak valamit nem változtattak az idén a szabályokon, amit nem vettem észre, de eddig mindig az egymás elleni eredmény volt a döntő, ha 2 csapat egyforma ponttal állt. Tehát az ellenfél sem játszhat döntetlenre.
Demokrapia 2009.04.27 23:38:54
@Demokrapia: Ja akkor nekik 3 lesz! Túl lassan gondolkodtam. Mindent vissza. Akkor csak valóban a rendes játékidő a nyerő.
Kanada nem sok esélyt adott nekünk, már az elején elrendezték a dolgokat. Az első harmad felétől már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e megúsznunk a két számjegyet, és hogy be tudjuk-e ütni a becsületgólt. Az egyik összejött, a másik nem. Szuper Levente hat gólt kapott,…..