Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paci9

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre teljes egészében megalakult a legújabb Orbán-kormány, jön a kolbászból kerítés, meg a kerítésből kolbász, tovább nőnek a bérek és csökkennek az adók, évi négy százalékkal hasít majd a dzsídípí, meg lett ígérve. Ezzel a tempóval végre komoly esélyünk nyílik rá, hogy nyolc éven belül utolérjük…..
paci9 2018.05.26 16:35:46
@nonolet:
Örülök, hogy egyetertünk. Erröl irtam ma a litaniaimat ;-)
paci9 2018.05.26 17:08:18
@nonolet:
Teljesen egyet ertek. Es tudataban vagyok, voltam annak, hogy az EU-nak nincs kormanya, es epp azt szerettem, volna tolmacsolni, hogy szerintem nem lenne jo ötlet, ha lenne neki.
Felreerthetöen fejeztem ki magam. Azt probaltam kifejezni, hogy mar most is müködik a szabvanyok es szabalyok egysegesitese ami egy közös piac letrejöttenek elöfeltetele. Ez lassan megy es en nem is siettetnem. Pont arrol irtam litaniakat, hogy szerintem a politikai szinten nem szabadna egy föderalis EU iranyaban tovabb menni.

Tovabba arra probaltam ravilagitani, hogy egyseges szabalyok es szabvanyok nem teszik lehetöve önmagukban egy EU identitas kialakitasat, mert nem a szabvanyok szamit hanem az, hogy hogyan jutnak a szabvanyok a populacio tudomasara. A töbsegünk akkor talalkozik a szabalyokkal amikor egy adott ügyet kell elintezni. Tehat az engem nem segit ügyintezesben franciaorszagban, ha a szabaly ugyanaz Franciaorszagban mint Magyarorszagon, ha ezzel a szaballyal ennekem Franciaorszagban van elöször talalkam.Engem az segit ha vagy az anyanyelvemen, vagy egy olyan nyelven tudom az ügyemet intezni ami könnyen megtanulhato. Na ez nem a francia vagy a nemet.

A közös szabalyok nem hozzak el a közös nyelvet es nem fogjak a komunikaciot elösegiteni europai polgarok között amikor az EU-ban utaznak. Egy közös, könnyen elsajatithato nyelvnek viszont nagyon gyorsan lenne pozitiv hatasa mind a ket szinten es elvezethetne egy elvezhetöbb EU-hoz.
paci9 2018.05.26 18:05:06
@nonolet:
Ugy latom aprosagokon megy avita. Megint pontatlanul fogalmaztam. Termeszetesen segit! Tovabba termeszetesen nem szükseges egy közös nyelv ezen adminisztrativ szabalyok egysegesitesehez.
Nem azt vitatom, hogy a szabalyok es a szabvanyok egysegesitese problema. Szerintem ennek az egysegesitesnek van pozitiv hozadeka, vde ez viszonylag keveset tud hozza tenni egy EU identitas letrehozasahoz az egyenek szintjen. Tud hozza tenni de messze nem eleget.

Ehhez kepest egy közös nyelv renkivül sok hozzaadott erteket hozna plane, ha ezt lehetne hasznalni ügyintezesre. Kerem olvassa el a korabbi litaniaimat akkor talan jobban erthetove vallik. De hogy egy konkret peldaval eljek. Nekem peldaul Nemetorszagban kell kiserletekre benyujtanom kerelmeket EU szabalyok szerint. Viszont ez esetben engem total nem segitett, hogy a szabalyok es a törveny ugyanaz mint Magyarorszagon, ha be kellet adnom egy nemetül megirt 20 oldalnyi szörny- szöveget. Azt a 20 oldalnyi szoveget aminek jogilag renben kell lennie akkor sem tudnam egy helyi jol kepzett szemely nelkül megirni, ha nemet tanulassal töltöttem volna az idömet az elmult ket teljes evben.
Ehhez az is hozzajarul, hogy a szabalyok alkalmazasa meg a nemet szövetsegi köztarsasagok szintjen is helyileg elterö ertelmezes szerint törtenik. Tehat csak egy nagyon alternative univerzumban lenne realitasa annak, hogy minden ügymenet mindenhol totalisan ugyanaz legyen az EU-ban. Szep lenne de meg ez sem hozna letre EU identitast, ahhoz tobb kell.
En az eredeti cikk azon felvetesere reagaltam, hogy föderalis EU jo lenne. Azt probaltam megvilagitani, hogy egy föderalis EU, vagy nagyobb alamközi ujraelosztasa a javaknak vagy nemzeti közvelemeny(es nem kormany velemny) szinkronizalasa viszont ugy lenne realis, ha az EU identitas erösödne. Ezen identitas viszont nagyon sokat profitalna egy közös nyelvböl.
Nehéz Németországról (is) minden tartományra érvényes listát írni, hiszen hatalmas országról van szó, arról már nem is beszélve, hogy mindenki másképp éli meg a dolgokat. Úgyhogy Pink Peitsch mai posztját is nyilván ennek fényében érdemes olvasni, aztán kommentelni. Jöjjön tehát a „Tíz…..
paci9 2018.01.03 12:00:40
Nos, en 13 eve elek Drezdaban, de nekem ugyanazok a benyomasaim voltak az elsö hat pontban leirtakhoz kepest. Termeszetesen mindenhol kicsit mas a bürokracia (en kiprobaltam Angliaban, Ausztiaban is) es mindenhol vannak jol müködö es kevesbe jol müködö elemek a bürokraciaban. Az elmult nehany evben volt dolgom a magyar bürokraciaval is es nem mondanam, hogy az ügyintezes rosszabb Magyarorszagon mint Drezdaban, inkabb az ellenkezöje volt igaz az esetemben.
Az a benyomasom, hogy ezen blogok jelentös reszere hatassal van az a pszichologiaban jol ismert önkentelen önigazolo magatartas amivel a blogolok maguknak is meg akarjak magyarazni miert is döntöttek jol, amikor az adott orszagba költöztek, es ezert kicsit rozsasabban irjak le az adott orszagot.
Az en benyomasom harom külföldi orszagban eltöltött 25 ev alatt az volt hogy mindenhol vannak jo es rossz dolgok, de ha van az embernek normalis fizetese akkor nincs olyan lenyeges külömbseg Magyarorszag es Ausztria, Anglia es Nemetorszag müködese között ami alapjan azt lehetne mondani, hogy ezekben az orszagokban az eletminöseg sokkal jobb (fontos ebben a mondatban a ha!). Az elmult 12 ev tapasztalata alapjan szerintem az egy marha nagy mitosz hogy Nemetorszagban az ügyintezes egyszerü, hogy a nemetek nagy hatasfokkal dolgoznanak, hogy nem lennenek atpolitizalva a felszin alatt, hogy kiszamithato es tervezhetö lenne a jövö (legalabb is az egyetemi/tudomanyos eletben), hogy minden olyan nagyon fair lenne. Termeszetesen elhiszem, hogy a bloggolonak voltak pozitiv meghatarozo elmenyei, nekem is voltak, es most mar jo ideje Nemetorszagban elek, tehat nem mondanam, hogy rossz itt. De en azert lehütenem a kedelyeit annak aki az elsö 6 pontban felsoroltak miatt akarna Nemetorszagba jönni, mert nem biztos hogy ugyanezt eli majd meg.
Érdekes egybeesés, hogy míg a jelek szerint a AXA nyugdíjpénztárának magyar tagjai nem kaptak 13 év befizetéséből szinte semmi hozamot, a francia cég rekordnyereséget termelt: Négyszeresére növelte első féléves nyereségét Európa második legnagyobb biztosítótársasága, a…..
paci9 2011.08.06 16:21:11
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Ha nagyon akarjok, akkor a manyup-ot is piramisjateknak hivhatjuk.
Miert?
Mert befizetsz, befektetik. De mi kell egy befekteteshez? Hat az hogy valahova be lehessen fektetni. Ahoz meg az kell hogy legyenek cegek ahol emberek dolgoznak. Honnan vannak az emberek? hat onnan, hogy egy allamnak a kozossege legyartja oket es ami nagyon fontos kikepzi oket egy munkara. Nem tudom on hol tanult, de az emberek nagy resze MAgyarorszagon vegy allam altal fizetett iskolaban tanult meg irni es olvasni (ez a minimum ami manapsag azert szuksegeltetik). Masszoval, ha nem keszulnek kikepzett/tanult emberek, nem no, hanem drasztikusan csokken egy az emberek szama a jovo generaciokban akkor vegeredmenyben a manyup sem fog termelni senkinek.
Termeszetesen a manyupnak nem kell a sajat allamodban befektetnie, ezert remenykedhetsz abban, hogy a manyup majd talal egy olyan ceget egy olyan allamban ahol kimuvelt embereket tudnak gyartani, hogy azok majd felviragoztatjak az adott ceget es fizetik a nyugdijadat. Masszoval a manyup is egy piramisjatek, csak nem kis hazank szintjen hanem a fold szintjen. Bar, ha jol tudom a manyupok Magyar alamkotvenyekbe fektettek be a befizetett osszeg nagyobb reszet(talan 70% is), tehat a hozamuk es a kepesseguk arra, hogy 30-40 ev mulva barkinek is visszafizessenek barmit nagyon fuggott attol, hogy a magyar allam lesz e meg akkor es hogy milyen allapotban lesz akkor. Mas szoval on szerint a manyup egy piramisjatekba fektetett bele, tehat maga is egy piramisjatek volt.
  Okkal feltételezzük, hogy a Freedom House-nál nem a Mandiner bloggal kelnek és fekszenek, de ebből sértődés biztosan nem lesz. Hogy miért citáljuk ide megint az intézetet? Azért, mert az Egyesült Államok külügyi helyettes államtitkára, Thomas O. Melia, az amerikai…..
paci9 2011.07.29 20:44:02
Kedves mindenki,
En elegge el vagyok kepedve hogy a nagy tobseg itt ugy kommentel a torvenyrol hogy meg csak bele sem olavsott. Nos, jomagam nem vagyok jogasz es kulfoldon elek(ezert nincsennek ekezetek a hozzaszolasban), de azert a torveny egy jo reszet elolvastam.

A torvenyrol nemetorszagban olvastam eloszor es a hiradasok alapjan teljesen el voltam kepedve, hogy hogyan lehet ilyen diktatorikus torvenyt hozni a mai Magyarorszagon. Ennel mar csak akkor lepodtem meg jobban amikor nagy nehezen ravettem hogy elolvassam a torveny lenyeges reszeit, ugyanis a torveny, legalabb is szerintem, koszono viszonyban sincs azzal amit allitottak es tobben(beleertve az itt bloggolok nagy reszet) maig allitanak rola.

Kedves tarackos
on legalabb beleolvasott bar szerintem nem jol ertelmezi a szoveget. Szerintem eleg egyertelmu hogy a medahatosag azon tul, hogy kotelezi a jogsertot a jogsertes orvoslasara, nem szabhat ki birsagot a kiegyensujozatlan tajekoztatas miatt.

A tobbseg itt a "gumiszabaly"-tol retteg, marmint az emberi meltosag megsertesetol. Talan korbe kene nezni, de amennyire tudom ez mas europai orszagok torvenykezeseben is benne van(Nemetorszag), nem veletlen hogy ezen reszek egyiket sem valtoztatta meg az Eurpai unio, ugyanis osszhangban van az EU joggal. Egyebkent ebben az esetben sem szabhato ki olyan konnyen a magas birsag, tovabba a vegso szoveg szerint a birsagot meg lehet tamadni a birosagon mielott kifizetnek. Es hidjek el, ha egy ketseges iteletet hozna a media hatosag es azutan a birosag politikai megfontolasbol akkor valoban megmozdulna az EU, de eddig olyan nagy felhordulest kivalto konkret esetrol nem hallottam.

Onok igen? Ha nem, akkor talan nem kene ugy hoborogni.

Azok akik azt harsogjak hogy a torveny nagyon rossz mert lam meg kellett valtoztatni EU nyomasra a torvenyt ne feledjek el, hogy lenyeges tartalmi reszeit a torvenynek nem kellett megvaltoztatni, igy ezen kritizalt reszek is jobbara valtozatlanok maradtak ; tehat ezen reszek osszhangban vannak az Europai joggal, tehat vagy az EU orszagaiban sincs mediaszabadsag, avagy Magyarorszagon is az van.

Egyebkent igy kulfoldrol figyelve en nem latom, hogy olyan nagyon el lenne ma Magyarorszagon nyomva a sajtoszbadsag. A Nepszava, Nepszabadsag tovabbra is ekezi a kormanyt. A bloggok szintjen sem latok nagy valtozast, jobban monva semmilyent sem, bar ugye errol is sokan szornyusegeket vizionaltak. Nem tudom, de en mas orszagokban, vagy angol nyelvu hir-weboldalakon nem latok olyan ordenare modon kormanyt vagy elenzeket, vagy kissebseget, tobbseget szido, gyalazo es sertegeto szovegeket mint Magyarorszagon. Ilyen ertelemben a torveny szerintem nem hatasos, ugyanis ha a torvenynek az volt a celja, hogy ezt a szerintem teljesen szuksegtelenul alpari, kovetkezmenyektol mentes nem tul gusztusos szub-kulturat korlatozza, akkor ezt a celt nem erte el. Szerintem egyebkent nem kell ezt feltetlenul korlatozni, viragozzek minden virag, a budos is, majd nem szagolgatom. De az is lehet, hogy a torvenynek nem is volt celja ezen szub-kultura korlatozasa. Teljesen mindegy, a vegeredmeny ugyanaz, mindenki annyi hulyeseget es nagyon gyakran valogatott serteseket kurtolhet szet a vilaghalon amennyit nem szegyel.

Ugyhogy talan szernyebben kene szonokolni holgyek es urak a sajto es a velemenyszabadsag magyarorszagi korlatozasarol es agy kicsit magukba nezni es atgondolni melyik az a hir ami valoban igaz es melyik az amelyik totalis ferdites (mindenki megtalalhatja a torveny szoveget a netten).

Es meg egy kis adalek a szolasszabadsaghoz. Aki gyakran nezett CNN-t avagy BBC-t (ugyebar a partatlansag peldajanak tekintett hir-csatorna - en mindkettot evek ota nezem bar a CNN-tol annyira hanyingerem van, hogy lealltam vele) az tudhatja, hogy mi az az oncenzura(a magyar media torveny nelkul!!!) es hogy minden tarsadalomban vannak olyan dolgok amik tabuk, es bizony olyankor a szolasszabadsag, meg a velemeny szabadsag nagyon tud serulni. A szolas es velemenyszabdsagot a sajtoban ugyanis elsosorban nem egy vitatott magyarorszagihoz hasonlo torveny serti, hanem a sajto (ami egy komoly uzlet) tulajdonosi kore es azoknak a kore akik hirdetnek es ezert megfizetik a media arat (ugyanis nem a mediafogyasztokbol van penze a mediaknak, hanem a hirdetoktol, tehat nem a fogyasztok diktalnak). Ha van egy tulajdonosi kor egy orszagban akik lefedik a legnagyobb reszet a medianak es jo haversagban vannak a gazdag hirdetokkel akik szamara egy tema vagy velemeny tabu , hat akkor ott bizony nincs se sajto, se velemenyszabadsag (ugy tunik ez a helyzet az USA-ban).Ez ugyben tudnam ajanlani Chomsky muveit, aki egy baloldalinak mondott gondolkodo az USA-bol.

Tehat szamomra nagyon ugy tunik, hogy jobb lenne ha az USA media-ugyi szakertoi a maguk hazatajan soprogetnenek es ha mar velemenyeznek akkor elolvassak a torvenyt amirol nyilatkoznak es nem ragalmakat terjesztenek. Ebben az esetben talan az is elkerulheto lenne, hogy a pontosan utana jarni nem kivano magyar alampolgarok nem olyan dolgok miatt ekezik a jelenlegi kormanyukat amiben sem nekik sem egy jobb esetben tajekozatlan, rossz esetben rosszindulatu amerikai burokratanak nincs igaza, hanem olyan lenyeges dolgokban ahol a kormanynak tenyleg nincs igaza. Ugy gondolom, van mostanaban tobb ilyen dolog is, bar azokban az esetekben is jobban tennenek a holgyek es urak, hogyha utananeznenek a hatternek, egy kicsit elgondolkoznanak, levennek a hulye-Orban-kormany szemuveguket es utana atgondoltan es szerenyen irnanak valamit, ezaltal elkerulve, hogy hulyesegeket irogatva hulyet csinalnak magukbol es marhasagokkal toltik fel a vilaghalot.

Udvozlettel es Koszonettel azoknak akik ezt vegig birtak olvasni,
Bubu
w Mágneslady 2010.01.27 06:50:00
A kampány nem a lovagiasság ideje. Konzervatív, liberális, sőt szocialista férfiak is örömmel tréfálkoznak Dávid Ibolya rovására, mintha sose nevelték volna őket illemre. Gúnykacajjal és durva beszólásokkal kísérik egy hölgy élethalálharcát, ahelyett, hogy azon…..
paci9 2010.01.27 16:45:11
Kedves Árpád!
Engem az a mondatod mosolyogtatott meg, miszerint "Egyedül a liberális értelmiség pampoghat némi erkölcsi alappal,". En talan ugy gondolnam, hogy az ugynevezett "liberális értelmiség"-nek öszödi reakcioja utan nem nagyon lehet semmifele erkölcsi alaprol beszelni. Amit itt irtal az finoman szolva egy vicc. Egyebkent az emlitett ertelmisegi csoportosulast nem hivnam liberalisnak. Szerintem korabbi cikkeidben magad is emlitetted, hogy a magyar tarsadalmat nem lehet tiszta elvi csoportokba sorolni, ertsd:liberalis, kozervativ, szocialista etc., a tarsadalom sokkal inkabb inkabb törzsi/csaladi alapon sorolodik be politikai szekertaborokba es ennek gyokerei a masodik vilaghaboruig vagy meg korabbra nyulnak vissza.
Az ugynevezett "jobboldaliak" szamara, valoszinuleg jomagam is ide lennek besorolva altalad, Ibolya fö buene nem az, hogy erős nő vagy , hogy nem hü korabbi konzervativ elveihez, hanem az, hogy lefekszik egy olyan tarsadalmi csoportnak amely a szocialista rendszer haszonelvezoje volt es az akkori uralkodoi elit leszarmazotja valamilyen modon. Mas szoval legalabb reszlegesen eldobta korabbi törzsi hovatartozasat.Megjegyzem ugyanezert utaltak meg sokan az SZDSZt is.
Azzal egyet ertenek, hogy minden politikai partnal latunk elvtelenseget. Hogy hol mennyit arrol el lehet vitatkozni. Az elmult idoszak tortenesei utan kicsit röhejes azon kijalentesed hogy "az mdf a leg-elvszerűbb párt, ever". Talan nem kene kezet labat összetörni az Ibolya magasztalasaban. Egy gondolat kiserlet: Mi lenne, ha megnyernek a valasztasokat, Bokros vegrehajtana programjat es ennek nyoman zuhanna az MDF nepszerusege. Nem lehet, hogy Ibolya ujra serdulne-fordulna es megprobalna megfurni/ejteni Bokrost? A mor mehetne. Akkor is az MDF elvszeruesegeröl beszelnel.
Bocsanat az ekezetekert, a billentyuezet nem az igazi.
Udv,
Paci9