Regisztráció Blogot indítok
Adatok
holdlátó

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság egyre divatosabbá válik az a téves nézet, hogy a buzik is emberek, és hogy őket is édesanya szülte. Egyre több meleg bújik elő, vonul fel, aztán még nekik áll feljebb, ha a normális emberek nyíltan lerohadtbuzizzák, ratyizzák vagy köcsögözik őket. Lassan már meg sem lehet rugdosni a buzikat…..
Aki hitelt vesz fel, ne csodálkozzon, ha visszakérik – kamatostul. Egyes devizahitel-adósok viszont, úgy tűnik, csodálkoznak, hiszen a Kúria csütörtöki döntése nyomán Orbán Viktor házához indultak tüntetni. Pedig ha van valami, amiről a miniszterelnök tényleg nem tehet, az az,…..
  „Ez az ideál nem új; ezt világosan mutatta a klasszikus politikai gazdaságtan azon nem megkérdőjelezett előfeltevése, hogy a vita activa célja a növekvő gazdagság, bőség és »a legnagyobb szám boldogsága«. És vajon mi más a modern társadalomnak ez az ideálja, mint a…..
holdlátó 2013.05.08 09:45:43
@Virág et.: Azért az óvodai rendelet anno, hogy a gyerekekkel ne játszanak nemi "sztereotípiákat" erősítő játékokat, ld. "papás-mamás", lányoknak babázás, fiúknak kisautózás, tehát ez a majdnem bevezetett rendelet megmutatja, hogy de bizony, már a spájzban vannak.
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Balavány György feltalálta a spanyolviaszt az ízlésesen augusztus 20. elé időzített posztjában, amiben arra igyekszik kíméletlenül rámutatni, hogy szadista testvérgyilkost ünnepelünk államalapítóként, nem pedig szentet; valamint hogy Magyarország sosem volt keresztény.…..
holdlátó 2012.08.22 15:45:44
@nwp: Ezt mindíg le kell írni ezek szerint ilyenkor: a X. század személyeit és eseményeit érdemes a X. század kultúrkörnyezetében értékelni. Nem pedig a maiba. Bár ki tudja - lehet, hogy még így is jobban állnának.
   Vastag a jég, de azért mindennek van határa: minden dzsip Arnold Schwarzeneggeréből, a Hummerből kettő is a fagyott tóba szakadt. A partról most próbálják kivontatni őket Akarattyán. Köszönjük Jeney Györgynek a Darwin-díjas alakítás megörökítését! via…..
holdlátó 2012.02.07 22:55:53
Január 3-án harmincezren, ötvenezren vagy talán még többen tüntettünk az Operaház előtt. A résztvevők közül sokan úgy érezték, hogy betelt a pohár, nincs tovább. Az új Alaptörvény életbe lépése után vége a köztársaságnak. Az Országgyűlésben már nincs érdemi vita. A kormánypárti képviselők…..
holdlátó 2012.01.23 13:11:42
@zupasta: Sajnos a tömeg elsősorban tömeg, függetlenül attól, hogy demokratákból áll, vagy monarchistákból. Ezért tömegként viselkedik. A hatalmak jobban is szeretik a tömeget, mert nem kell vele vitatkozni - szétspriccolható, mint egy hangyaboly. Mindegyik hatalom...
  Fotósorozat a Békemenetről.  ..
holdlátó 2012.01.22 00:09:41
@vitéz g.e.: bezzeg az opera előtt.... :)
  Hű, de kurvára nem lennénk az Orbán helyében! – gondoltuk tegnap délután, amikor már a Deák téren szembejött velünk Vajnai Attila, a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnöke, egy ismert anarcho-feminista hölgy társaságában, akinek elfelejtettük a nevét. Valami…..
  A Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának   Budapest.   Mint az MSZMP tagja kommunista kötelességemnek érzem, hogy a Párt tudomására hozzam, hogyan látom ma utolsó három éves tevékenységemet, hol látok ebben olyan hibákat, melyekkel szembe kell…..
  Előkerült a szigorúan titkos tisztek listája és rajta volt a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökhelyettese, Bérczes Róbert. Általában nincs következménye annak, ha valaki ilyen listákon szerepel, például Medgyessy Péterről is kiderült, hogy szt-tiszt volt, aztán mégis…..
holdlátó 2011.03.07 18:56:18
  Heller Ágnes valami egészen elképesztő produkciót adott elő kedden az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök:  Senkit nem lőttek meg, mutasson…..
  Jelentős piaci rést vélek felfedezni: hittant kellene tanítani a baloldali lapok újságíróinak, vagy bevezetést a keresztény kultúrába. Nemrég Gréczy bombázott minket viccesnek vélt publicisztikájában régen megválaszolt teológiai keresztkérdésekkel, aztán a NOL egy…..
holdlátó 2011.02.09 11:40:21
@parlamentarista: Nyilván az a legegyszerűbb, ha nem ért valamit, közönségessé teszi. Ettől persze nem lesz igaza és azok az érvek is leértékelődnek amiket egyébként valóban érdemes lenne elgondolkodni. Kár, hogy csak magának lehet igaza...
holdlátó 2011.02.09 11:47:37
@Legelő Őse: "nem mellékesen a pedofil vádak 90%-ban katolikus papok ellen születnek" - ez így természetesen rettenetesen torz - mert nem igaz. Esetleg úgy, hogy a pedofi sajtóanyagok 90% a katolikus egyházat érinti. Ez ügyben érdemes inkább a szakirodalmat böngészni - mint a sajtót. Mert ez a sajtóról szól és nem magáról a problémáról. Persze egy eset is rettenetes, de léteznek kutatások /jellemzően az Egyesült Államokban, ahol a legnagyobb támadások érték az egyházat/ amik a témával foglalkoznak és nem ez az adata szerepel az eredményeik között.
Mandiner blog Milyen nagy a világ? 2010.11.12 14:01:00
  Nemrég megtudhattuk, mi van az általunk éppen látható világegyetem szélén, amelyről aztán érdekes vitát folytattak tudós olvasóink. Egy honlapon most nagyon egyszerű (ezért zseniális) eszközökkel ismerhetjük meg a világegyetem méreteit, nagyságrendenként lefelé és…..
  Jól szoktunk szórakozni Bayer Zsolt verbális és textuális felhorgadásain: a régebben egész jó publicista a minap élő adásban fejtette ki végtelen körmondattá kibővített szarozós, anyázós szidalmait. A kocsmai politizálás mediatizált változatát mesteri szinten művelő…..
  Néhány hete, azaz az új kormány megalakulása óta Andrassew Iván rendkívül éles szemmel őrködik a magyar demokrácia felett. Nem csoda hát, hogy ő figyelt fel az internetes médiaháború első ütközetére, mely sajnálatos módon a köztársaság ellenségeinek…..
  „Az ellenforradalmi szervezkedés bűnöseinek felelősségre vonásánál, a politikai jellegű bűncselekményeknél sok az enyhe ítélet és viszonylag kevés a fizikai megsemmisítések száma.”   Azt hiszem, ebből a Biszku-idézetből érdemes elindulnia minden…..
holdlátó 2010.06.15 11:28:18
  Pöp egy éves és nyolc hónapos, s nemrég beszélni kezdett. Buftu ebben a korábban már folyamatosan nyomta a hülyeséget, de ő lány, sőt egy idő után nő lesz, és anélkül nem lehet az ember igazi nő, hogy folyamatosan hülyeségeket beszélne. Pöpöt viszont kevésbé…..
  Egymásba érő tüntetéseket szerveztek pénteken a Kossuth téren, amiket, ahhoz képest, hogy mennyire viccesek és érdekesek voltak, méltatlanul alulhirdettek. (Nekem is Tóni szólt, mert ő szemmel tartja az antifasiszták minden egyes lépését.)   A térnek…..
  Valóság nagybátyó megint hatalmasat alakított. Történt ugyanis, hogy szemétlerakóban végezte a Bajnai-kormány munkájának eredménye. Még csak nem is átvitt értelemben kell ezt érteni, hanem szó szerint. Úgyhogy ezúttal nem az ÉS-ben és a 168 Órában sűrűn…..
w Kegyelem szegény fejüknek 2010.04.26 09:30:00
Elvégeztetett. A jó kormányzásnak csak a matematika szab már határt, azt viszont mostantól érdemes komolyan venni. Sajnos ez bele fog rondítani az eddigi mesékbe, és az ügyesen felszedett, ám csekély értelmű szavazók elvárásaiba. Orbánnak sikerült, ami eddig soha, és ami mindig…..
Mandiner blog Szanyi kapitány 2010.04.13 13:31:00
  „Szanyi kampánycsapata nem pihen” - hirdeti az Egyenlítő TV, egy új vírusvideót ajánlva mind a nyolc societasos olvasó figyelmébe. A videót a Miss Sün fémjelezte Demokratikus Hálózat töltötte fel a Youtube-ra, akik valóban gyorsak voltak, az új opus már az első…..
Mandiner blog El 2010.04.12 00:41:00
  És végezetül, küldenénk az alábbi számot az est igazi főhősének, aki ugyan nem jelent meg pártja székházában, de hát azért mégiscsak ról szólt itt minden.Jó éjszakát minden kedves olvasónknak!..
holdlátó 2010.04.12 08:47:12
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
  Olvasótáborunkról készült felmérésünk harmadik, befejező része arról szól, milyen gyakran és milyen úton keresnek fel minket olvasóink, milyen tulajdonságokat tulajdonítanak blogunknak és kik a kedvenc szerzőik.    A legtöbben blogunk kezdőoldalát…..
holdlátó 2010.03.31 09:16:34
@Talon Karrde: Majd június 16 után, miután Biszku et. vallott, más lesz a képlet.