Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Narvati

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A büntető törvénykönyv nem mindenható, a rossz házasságokon belüli bűncselekményeket külön tényállással nem akadályozhatjuk meg, talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme…..
Narvati 2012.09.14 10:17:36
Dühös lettem az Egy megcsúszott lélek vallomásaitól. Dühös, de a jó értelemben, akármilyen zavarosan is hangzik. Ez a könyv ugyanis Philip K. Dick egyetlen "hivatalos" szépirodalmi alkotása (félretéve azt a kérdést, hogy számos műve bőven beleférne ebbe a műfajba, ha nem…..
Egyszerűsödhet a munka világának szabályozása, így versenyképesekké válhatnak a vállalkozások. A munkaszerződés akár egy söralátéten is elférhet, és arra törekednek, hogy annyit is érjen. A kormány szerint túl bonyolult, munkáltató ellenes és kommunista a Munka …..
Narvati 2011.05.01 14:57:11
@na__most__akkor: Nem pesszimista. Realista...
Az Egy nap a városban blogon már többször hírt adtam tehetséges utcazenészekről, először Ferencet ismerhettétek meg, majd a népzene két fenegyerekét láthattátok. Most, azt hiszem, megtaláltam a legjobbak után a legrosszabb utcazenészt. Aki egyébként abszolút…..
  Bokros Lajos kommunistázta le már néhányszor az LMP-t, elsősorban azért, mert a neoliberalizmussal szemben határozták meg magukat. Aztán a párt programját olvasgatva olyan részre bukkantunk, amitől összerándult az európai értelemben véve konzervatív gyomrunk: ha…..
Narvati 2010.03.28 12:57:13
Balázs bizarr lépésre szánta el magát. Winkler kollégát hallgatta a Neo FM-en, és ettől olyan transzállapotba került, hogy SMS-ben küldött be egy megoldást a környezetvédelmi játékra. Jött is a büntetés pár nap múlva, ugyanis kiderült, hogy ajándékot nyert. Még az edzett…..
Narvati 2010.01.13 03:36:26
@szbszig: Védd a fákat, egyél hódot!
:)
Na, ezekről mind az online játékok tehetnek, legalábbis a Kínai Központi Kommunista Kultúra- és Sóbizniszügyi Minisztérium Propagandáért Felelős Sóhivatala, vagy valami hasonló szerv szerint.Oké, ne legyünk demagógok, persze nem minden gyilkosságért, drogfüggőért és…..
December 28-án Huntington Beach-i otthonában holtan találták az Avenged Sevenfold dobosát  James Owen Sullivan-t. A zenekar hivatalos közleményben is tudatta a szomorú hírt a rajongókkal. James Owen Sullivan 28 éves volt...
Narvati 2009.12.29 12:34:36
@Anark: Csatlakozom
Megint itt van... Annyira nem rossz, főleg utólag. A szerencsésebbek ilyenkor kapnak két hét szabit, összegyűlik a család, felhívjuk a régi cimborákat, még egy picit pihenni is lehet. Csak az a fránya ajándékozás ne lenne. Mert ajándékozni lehet így is. Ennek van értelme.…..
Autópályák, biometrikus azonosítás, meg négyméteres virágok után egy szívemnek igen kedves téma következik, az ártéri gazdálkodás. Ha nagyon röviden szeretném összefoglalni a lényegét, akkor annyi, hogy régen nem gátak közé szorították a folyókat, hanem az áradáskor…..
Narvati 2009.12.18 09:44:42
Kis tömeg gyűlt már össze, a futók rajtszámot biggyesztgettek egymásra, lányoknak pom-pom bojtokat osztogattak a fotósok meg videósok gyűrűjében. Ez az esemény már jobban megmozgatta a sajtót, a királyi tévén kívül a Stop.hu, Index, RTL és még pár, nem beazonosítható kamerás nézte, mi is fog itt…..
Narvati 2009.12.04 22:32:45
Én költő vagyok és harcos. Ő álmodozó és katona. Majdnem passzolnitudott volna. Majdnem. A kép innenSziasztok! Muszáj megírnom újra és újra, ugyanazt. A szakítást. A Velevaló szakítást. Ami mindenhová visszavezethető, csak ahhoz nem, mitakartam. Pedig én mondtam ki. De…..
FérjBlog gyerek 2009.09.02 20:40:00
A válástól függetlenítve, valójában nagyon apró hibákról van szó, amiket a szülők hajlamosak elkövetni, csak alaphelyzetben nem olyan látványosak a következményei, könnyebben betudhatóak lelkiirányultságnak.A szülő-gyerek kapcsolat egy fontos, de apró része, hogy családi…..
FérjBlog elvált szülők 2009.09.02 06:55:00
Valamelyik nap a Porontyon egy kommentben volt elsütve a következő szöveg: "egy elkényeztetett leányka, akinek pusztán az a baja, hogy a szülei elváltak amikor ő 13 éves volt". Később el lett mondva, hogy a szülők szépen váltak el, nem volt veszekedés, vita a láthatás…..
Narvati 2009.09.02 10:45:54
Az én szüleim mindig békésen éltek, soha egy pofon, de még egy hangos szó se csattant, normális, csendes családnak tűntünk. Aztán anyám egy nap elémállt - lehettem 12 éves - és közölte: apámmal úgy döntöttek, elválnak. Erre én azt válaszoltam: oké, de akkor engem adjanak be intézetbe, mert nem tudok és nem is akarok köztük választani. Nem váltak el. Vagy 10 évvel később kezdődtek a nyílt, már a külső szemlélő számára is látható ellenségeskedések. Én akkor már nem éltem velük, férjnél voltam, voltak gyerekeim. Mérgezték egymás életét, nem beszéltek egymással, először cetliken üzengettek egymásnak, aztán rajtam keresztül. Nagyon rossz volt ezt látni, és hiába mondtam, hogy tegyenek ellene, együtt maradtak. Valószínűleg miattam. Rossz döntés volt a részükről. Akkor megfogadtam, hogy én nem fogok színjátékot rendezni, ha valami rossz, nem teszek úgy, mintha jó lenne. Azután az én házasságom is megromlott, és amikor anyámnak panaszkodtam, hogy válni akarok, csak annyit mondott: És akkor mi lesz jobb? Kb. két évig kínlódtam, míg döntöttem, és beadtam a válópert. Nem volt harmadik személy a képben, se nálam, se nála. Már egymás szagát se bírtuk, nem tudtunk zöld ágra vergődni, nem tudtuk rendbe hozni a kapcsolatunkat. Nagyon sokat gondolkoztam, hogy van-e jogom elválasztani a gyerekeket az apjuktól. Amikor közöltem a férjemmel, hogy beadtam a válópert, másnap elköltözött. Azóta békésen, harmonikusan élek a gyerekeimmel. Nincs hangos szó, veszekedés (csak néha). Az apjuk nem igazán törte, töri magát, hogy láthassa a gyerekeit. Két éve költöztünk külön, azóta egy tucatszor, ha meglátogatott bennünket. Nem is telefonál, nem érdeklődik a gyerekei után. Nem látom a gyerekeken, hogy megviselte volna őket a válás. Igyekeztem mindig őszinte lenni hozzájuk, és nem hangoltam az apjuk ellen őket. Látják, hogy nem érdekli az apjukat, mi van velük, így ők sem igazán érdeklődnek. Azt hiszem, nem döntöttem rosszul, amikor a válást választottam. Szerettem volna neki is és magamnak is megadni az esélyt egy normális kapcsolat kialakítására, hazugságok, félrejárás nélkül. Az apjuk tudja a címemet, telefonszámomat, jöhet a gyerekekhez bármikor. Nem teszi... Valahogy sosem találta meg velük a közös hangot. Mellesleg az ő szülei is együtt maradtak, holott apósom durva, erőszakos, agresszív ember volt, aki nem riadt vissza a tettlegességtől sem. És az én volt férjem, ahogy idősödött, egyre jobban kezdett hasonlítani az apjára. Rosszul döntöttem?
Narvati 2009.09.02 11:02:08
@KomplexSokaság: Igen.

@changebug: A döntésem befolyásolja a gyerekek viszonyulását. Nem mindegy, hogy együtt élünk és nap mint nap tanúja a veszekedéseknek, vagy nem élünk együtt és normális kapcsolatot tud kiépíteni az apjával. A gyerekek miatt tartott két évig, mire a válás mellett döntöttem.
Az ilyen írásokat a művelt svédek unauthorised fan fiction-nek hívják. A műfaj célja semmiképpen sem az eredeti alkotók kenyerének elvétele, hanem a tiszteletadás előttük. Meggyőződésem, hogy ha a kreatív elmék ezen csapata pár ezer kilométerrel nyugatabbra talál egymásra, ma…..
Narvati 2009.06.27 07:33:23
Mindig is érdekelt, milyen Darth Vader maszkja belülről? Hát most megnézheted. Tele drótokkal és légzést segítő kütyükkel. Ilyennek képzeltétek?Via Gizmodo..
Narvati 2009.06.26 08:18:02
Na tessék, még egy bölcsész, aki ráadásul beszól az informatikusoknak. Front van ma, vagy elszabadult valami vírus egy ELTE-épületben? Szia! Bölcsész vagyok, most mégis egy TTK-s poén jutott az eszembe. Mivel büntetik a programtervező matematikusokat? Hát a Progmatica Sanctioval.…..
Narvati 2009.05.06 09:27:03