Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mybudapest

39 bejegyzést írt és 825 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hiénák csak erre vártak. Lesik, szinte scrutinize-olják a híreket - és ahogy történik valami, lecsapnak. Falkában, előre, a tények és a háttér ismerete nélkül - elég, ha a gyanú felmerül -, a feleket meg nem hallgatva, azonnal ítélkeznek. Megmondják, ki a tettes, kik a…..
A héten szembesültem azzal, hogy megnyílt egy újabb hely, mely pizzákra és hamburgerekre specializálódott. Mit csinál ilyenkor a jólelkű burger blogger? A) rendel egyet B) rendel kettőt C) Randal és Dante Ha kitaláltátok, akkor folytassuk. A hely listázva van Netpincéren is,…..
mybudapest 2012.12.11 08:09:28
@ergerberger: én életem legjobb pizzáját egy (majdnem) lakatlan szigeten ettem, egy 120 éves törzsfőnök sütötte életében először és utoljára. azóta nem eszem ilyen proli, gyorséttermi szarokat.
A most bemutatott fényképek a Horthy István Hajóslaktanya 1943. november 14-i ünnepélyes felavatásán készültek. A Magyar Folyamhajózási Rt. újpesti telepén, az északi összekötő vasúti híd közelében járunk. A szokványos avatóünnepség képei a korabeli protokolláris…..
mybudapest 2012.12.10 13:28:25
@aeidennis: ez az épület az újpesti parton áll, most yacht bolt van mellette. az első képen valóban látszik a Hotel Népsziget, de nem arról szól a cikk.
mybudapest 2012.12.10 13:30:38
@mybudapest: visszaszívom :) de az újpesti parton is van egy villaépület, ahonnan a kép készült.
Párhetes hír már, de csak most akadtunk rá: egy 21 éves, azeri származású svéd férfi, Vugar Huseynzade futballmenedzser lett Azerbajdzsán egyik legnépszerűbb focicsapatánál, az FC Bakunál. Ami azért érdekes, mert a posztra a focistaként és edzőként is bizonyított Jean-Pierre…..
mybudapest 2012.12.10 12:09:48
@Söprögető: azért ez így elég egyszerűsített hasonlat, gondolom Norbi sem 200-al esett bele egy hajtűkanyarba amikor először ült versenyautóba, hiába "tanulta" meg szimulátorban. teljesen más visszajelzéseket ad egy autó élőben, a felelősségről nem is beszélve. fociban ugyanez, összerakhat egy 13 éves gyerek is egy jó kezdő 11-et, de azért a vezetőedzősködés főleg pedagógia, pszichológia, stb... és az ellenfelek is kiszámíthatatlanabbak a valóságban. olyan nüanszokról nem is beszélve, amikor mondjuk egy csatár meg a jobb szélső pályán kívül összekapnak és a meccsen is kihat az összjátékukra, a hátvédnek haldoklik az apja de nem beszél róla csak indiszponált a pályán, és így tovább.
..
mybudapest 2012.12.10 08:44:12
@zobinszky: én úgy tudom, hogy fiatalkorút csak fiatalkorú pakolhat közös megegyezéssel, egy 60 éves nem... de most nincs kedvem guglizni.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Ki akarna konténerben élni vagy dolgozni? Rideg, egyhangú és minden olyan szögletes, kicsi és nyomasztó. Vagy mégsem? Magyarországon nem éppen elterjedt ez az építkezési forma, ellentétben a világ számos más pontjával. De mit is lehet kihozni egy konténerből, ha nem…..
mybudapest 2012.12.04 16:43:17
@terasz9: belülről szigetelve vannak, nyáron otthon vannak nem koleszban, az adott éghajlaton ritkán van negyven fok, légkondi, stb stb...
mybudapest 2012.12.04 16:44:43
Állatkert a megnyitáskor (1866). Kattintásra megnő! Forrás: zoobudapest.com  Biztos mindenki hallotta, hogy végleges döntés született: a Vidám Parkot bezárják és helyét elfoglalja az Állatkert. A lépést csak üdvözölni tudom, már 2008-ban is hasonlóképpen…..
mybudapest 2012.12.01 18:01:44
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: kisgyerekként fura is volt, hogy az oroszlán mögött robog el a szobi gyors.
A Mr. Skin nevű szaklap minden évben kiválasztja az év legjobb filmes-tévés pucérkodásait, mi meg idén nem választjuk szét őket, hanem egy nagyon pucér posztban betolunk belőlük kilencet videón, egyet meg képen. Helen Hunt új filmes meztelenkedéséről az istennek nem…..
mybudapest 2012.11.28 20:25:44
@Leadfoot: "jó" filmben szerepel, ha szecsődi karcsi játszaná a vámpír szerelmét, rá gerjedne mindenki.
"Ilyen is csak a városban történhet meg: A képen látható úr egy csörlős emelő és egy távirányító segítségével engedi le második emeleti lakása teraszáról a kis gurigurit. Végre el kaptam a pillanatot." - írta Zsuzsi, akinek ezúton is nagy köszönet a képért, annyira…..
  Pár napja egy nagyon különös levéllel lepett meg Palotabarát, a BPXV bloggere, aki nem először küld remek tématippet az Urbanistára. Most egy villámelemzést készített a kerületi önkormányzatok Facebook-jelenlétéről. Ahhoz képest, hogy a plakátokon már dübörög a…..
mybudapest 2012.11.27 23:58:22
@Mexikó: ha ott is ilyen poli-proli stílusban szóltál hozzá akkor érthető ha cinikus választ kaptál. értelmes kérdésekre mindig jön értelmes válasz, de csodákat nem kell várni, általában megmondják, hogy miért nem oldódott még meg valami és mikor fog.
Csak két Suzukiból választhatnak, ráadásul a hitelfelvételre is kötelezik a fogyatékossággal élőket. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
mybudapest 2012.11.27 12:33:31
@PÖFFF!eteg gomba: naja, például megnézném, hogy valaki a Stiftbe betesz hátra egy kerekesszéket. Múltkor segítettem egy Stiftes ismerősömnek költözködni, hát kivett(!) hátsó ülésekkel sem volt egy leányálom.
Az ironikus (vagy cinikus...) módon La Esperanza (Remény) nevet viselő hírhedt börtön a főváros San Salvadortól nem messze északra található. Eredetileg 800 elítélt befogadására tervezték, ehhez képest jelenleg 4700-an töltik itt büntetésüket. A zsúfoltság miatt nincs…..
mybudapest 2012.11.27 08:48:31
@Trójai: azok szerintem a látogatók a bejáratnál, a rabok fehér pólóban és shortban vannak.
A sorozat második epizódja előtt egy mulasztásomat pótlom: nem említettem, hogy a XV. kerületi önkormányzat honlapján is van egy gyűjtemény "Kerületi arcképcsarnok" címmel. Úgyszintén az önkormányzat honlapján tallózhatók a kerület díszpolgárait bemutató oldalak. Babits…..
Talán már páran feltettétek magatoknak a kérdést, hogy hogyan is nézne ki Budapest emberek nélkül. Szabó Ábel festőművész megmutatja fotorealisztikus olajfestményeivel. Némelyik helyszínt egy az egyben felismerni. Hátborzongatóak, ugye? Szabó Ábel…..
Loftlakás a szuterénben (tipp: Anette Laboux) - fotó Karos csillár és kondigép a bevakolatlan szobában - fotó Különleges kútház a pincében, tévével a tetején  - fotó Giccsezhetitek, pusztaromantikázhatjátok, nekem akkor is tetszik - fotó Eladó Vadász…..
mybudapest 2012.11.21 22:31:25
@Eltévelyedés: a loftnak semmi köze a belmagassághoz... nem lakhatásra épült (pl ipari) ingatlanból kialakított, többnyire tagolatlan lakás a loft.
Ma kicsit visszaugrunk az időben egy napsütéses augusztusi vasárnapra, amikor is nosztalgia villamosozást hirdettek a 12-es és 14-es vonalra. Nekem ez volt az első alkalom, hogy kimondottan gördülőállományra vadásztam, így kapóra jött a csupa jól ismert helyszín. Összességében…..
Van egy kis erdősáv a kerület északi végében, a Löffler-telep mellett - egyébként nem is messze a városközponttól. Már korábban felkeltette az érdeklődésem, ugyanis házak között, telkeken állnak a fák. Utca, ház, utca, erdő, megint egy épület…. körülbelül így lehet leírni a Kosd utcai (vagy korábbi…..
Katt ide ..
A taxisokra a köznyelv ráragasztotta a "guruló koldusok" jelzőt. Az ingatlanosokra talán a "pofázó hiénák" lenne a legmegfelelőbb... Van egy lakásunk, aminek az eladását hol felpörgettük, hol hagytuk ellaposodni az utóbbi 3 évben, annak megfelelően, hogy milyennek láttuk a piaci…..
Szép kis film. Megható, szívet melengető. Lenne. Ha nem lenne ennyire álságos az egész. Hiszen senki nem azért megy el ebből az országból, mert az a hobbija, hogy felnőttként a nulláról induljon el az élet rögös útján. Pár évvel ezelőtt én elképzelni nem tudtam volna, hogy…..
mybudapest 2012.11.18 20:51:44
@Tadt: annyiban azért igaza van, hogy a klip túlságosan beszűkült, főiskolás jól szituált fiatalok fesztiválról fesztiválra járnak egész évben... az átlag emigráns nem ez a réteg, hanem aki 3 műszakban robotol hogy befizesse a csekkeket. ha apuci pénzén gondtalanul bulizó huszonéves lennék, én is sírva hagynám el az országot.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
  Apránként valamennyi tömegközlekedési vonal bemutatását szeretném, de a 25-össel kezdem. Nem csak azért, mert ez a két legrégebben a kerületben közlekedő buszjárat egyike - melynek a viszonylatszáma sem változott meg - hanem személyes okokból is. A bevezetőben…..
Na most végre egy olyan téma következik a blogon, ami még eddig nem volt. Bár nem csak autózásra vonatkoztatható a kérdés, de Pál közlekedési szabálysértésért kapott egy bírságot, most pedig azon gondolkodik, hogy közmunkára váltsa-e. Volt már közületek olyan, aki ezt a…..
mybudapest 2012.11.15 19:45:53
@GiaMarie: ez már logikusabban hangzik, az államnak nem hiszem hogy megér 5 rongyot 6 óra falevél szedés meg padfestés, főleg egy közmunkás erőbedobásával.
A nyáron még késő este is nyüzsgő Római-part egészen különleges hangulatot áraszt egy párás téli estén: Hideg és meleg fények találkozása A pesti part egyetlen fényforrása az Észak-pesti szennyvíztisztító telep reflektorai. Sajnos most nem voltak begyújtva a…..