Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BPO-105

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban mutattam képeket a hódmezővásárhelyi villamosvágányokon először közlekedő vasúti járműről, illetve az első oda szánt tram-train megérkezéséről, és 2021. március 10-én megtették a következő lépést is: a MÁV első Stadler Citylinkje Vásárhely utcáin járt! Ott lenni most se tudtam, szerencsére…..
BPO-105 2021.03.30 19:43:25
@ebella: Mindig is érdekes felfogás volt új vonalakat szociális indokkal megnyitni, létezőket pedig piaci indokkal bezárni - természetesen ugyanazon vállalatoknál.
Tomáš Dvořáktól eddig csak villamosos képeket mutattam, de a jelek szerint a trolikat is fotózta - mi pedig csendben örülünk ennek :) A Podmaniczky - akkori nevén Rudas László - utcában ma is jár troli, de már nem a Kármán utcából kanyarodik ki oda. A Nyugati (akkor Marx) téren levő régi…..
A Porsche Hungária szervezésében megrendezett In-Mobilty rendezvényen, amelyet a zalaegerszegi ZalaZone tesztpályán tartottak, a magyar kormány aláírt egy összesen 700 milliárdos harcjármű gyártási szerződést a német Rheinmetall-lal. Azonban egy másik érdekes fejlemény is napvilágot látott,…..
Megtudtuk miért vonták össze a két állami mamut vállalatot. Egész egyszerűen időt akarnak nyerni ezzel a húzással, hiszen ez év végén kellett volna megkezdeni a Volán piacnyitást...
Két hónapja említettem, hogy idén negyven éve közlekednek a csehszlovák Tatra villamosok Budapesten. Természetesen ez a történet nem azzal kezdődött, hogy az első T5C5 szerelvény kigördült az 59-es vonalra, de nem tudtam mivel demonstrálni az előzményeket. Ez hirtelen megváltozott, amikor egy kedves…..
Húsz éve és néhány hónapja lettem villamosmániás. Mit mondjak, nem választottam valami hálás időpontot arra, hogy megint olyan lelkesen nézzek a sárga síndöcögényekre, mint hat-hét évesen! A sínek kopottak és öregek voltak, a villamosok szintén kopottak és öregek voltak, és állandóan el- vagy…..
BPO-105 2020.05.29 15:20:00
@Hamster: Na igen, a jó kis 12-es - de a hurok nélkül már az sem az igazi.
Bár nekem sokkal inkább a 37-es temető melletti, mára átépített szakasza égett be, mint igazi "utolsó" járdás megállóhely-sorozat, az valahogy sokkal elhagyatottabb, vadregényesebb külsővel rendelkezett.
BPO-105 2020.05.29 15:21:37
@mester utca: 2800-asból nem volt iker, de ez már csak amolyan kötözködés :)
Eredményes lett a BKK húsz szóló, plusz opciósan újabb húsz, autóbuszra kiírt szolgáltatói tendere. A végeredmény meglepetés, ugyanis kivételesen nem a Széles Gábor érdekeltségi körébe tartozó VT-Arriva húzta be a pályázatot, hanem a százhalombattai M6 L.O.G. Kft. egyik cége a B6 Euro Car Kft...
Cikkünkben megkíséreljük a lehetetlent: toplistára rendezzük a keleti blokk legszebb autóit, mert bizony születtek igazi szépségek is a „dobozkorszak” előtt...
A HM Currus Zrt. hamarosan átadja a századik Ariest a Magyar Honvédségnek. Azonban van munka a haderő megrendelésein túl is: jelenleg készül a büntetés-végrehajtásnak személy- és rabszállító változat, valamint a Készenléti Rendőrségnek is építenek egy törzsbuszt. A HM Currus Zrt. az új…..
BPO-105 2019.05.21 19:19:17
  A nagy NOHAB vadászat   Volt már szó ebben a blogban kedvenc mozdonyomról, s a velük való találkozásokról. A nagy rendezvényekről, ahol egy kupacban jelentek meg, lemaradtam. Tavaly Kelenföldön azért sikerült a távolból megcsodálni őket, ahogy elhúztak Tapolcára. Ezen kívül maradtak a…..
Múlt vasárnap nem csak villamosok vonultak körbe a városban, a Rudas fürdőnél ugyanis egy sor veterán busz csatlakozott hozzájuk: Hihetetlen látványt nyújtottak, ahogy az indulásra vártak! Sajnos a forgalmat nem állították le, így nehéz volt fotózni őket: amikor épp nem jött autó, akkor mindig…..
Sok újdonságot és érdekességet kaptunk tavaly, keletről és nyugatról egyaránt. Persze mi, a magunk magyar módján kezeljük buszgyártó nemzetünket, ezért összefoglalónkat négy nagyobb részre bontottuk, amelyekben a 2017-es év hazai autóbuszos eseményeiről lesz szó...
Az 1960-as évek Londonját nevezik a lendület időszakának. A háború utáni mélabúból felépülő főváros leveti szürke, rosszkedvű köntösét és a divat, ill. zene fővárosává növi ki magát. A beinduló gazdaság megteremti a fogyasztói társadalmat, javul a munkásosztály helyzete. A beat zászlót bont...
BPO-105 2018.01.11 22:10:16
@Szaktanár: Úgy bizony. Akkoriban még ilyesmi játékszer is előfordult Londonban.
Megalakult az Ikarus-Yinlong Járműgyártó Zrt. Megnézzük mit tett le a kínai fél eddig az asztalra. Gagyi vagy a jövőnk záloga?..
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
BPO-105 2017.04.21 16:37:30
@Napi Maflás: Engem pedig az érdekelne, hogy a több száz, régóta Magyarországon élő orosz közül (akik egyébként valószínűleg többször is meg-megálltak, esetleg még egy-egy virágot is elhelyeztek már az évfordulón az ismerős emlékmű előtt) hogy nem ért előbb senki oda szintén önként, hazafias érzelemből cselekedő szimpatikus csecsen barátunk előtt? Na ez a jó kérdés.
BPO-105 2017.04.21 16:38:14
@BPO-105: Javítom: minimum több száz. Pontos számot nem tudok ugyanis.
BPO-105 2017.04.21 17:00:39
@tiboru: Igen, főleg ott fordulnak elő. Hogy vidéken (Pakstól eltekintve) van-e valahol jelentősebb létszámú közösségük, azt nem tudom.
No meg először automatikusan Budapestre gondoltam, aztán rájöttem, hogy ezzel párhuzamosan meg Magyarországot írtam, így ha másért nem, már ezért is kellett tennem némi helyreigazítást...
A kikötővárosok izgalmasak: népek, kultúrák és szokások keverednek. Európa egyik legszórakoztatóbb települése Hamburg. Évszázadok óta zajlik az áru- és pénzcsere. És ahol árus meg hajós van, ott nők is vannak. St. Pauli a város piroslámpás negyede volt, és még ma is az,…..
BPO-105 2010.09.25 19:05:53
Ikarus projekt Ú devagány 2009.05.25 23:41:00
Brutálisss ..
BPO-105 2010.08.29 21:42:54
@Divi: Meg tudod mondani, hogy hova mutatott a kép találata? Mert én éppen a google-ban találtam meg, és az ide mutatott...
Megvalósítjuk Reitter Ferenc korábban elvetett ötletét és bevezetjük a Nagykörútra a Dunát. Az amszterdami mintára megvalósuló csatorna és lagunahálózat forradalmasítja a főváros közlekedését, az elöntött Nagykörúton garantáltan megszűnnek a dugók. Ünnepnapokon a…..
Tardai történetek Negyvenkilenc 2009.04.15 08:00:00
Húsvétkor az Ignác faterja átmegy pusztítóba. Nem csak pia vonalon. Pár éve kurva hideg volt így április elején, azt' az öreg, mivel már eltüzelte a bespejzolt fa meg szén nagy részét, egy alkesz vasutas spanjával belement az okosságba, és nagypéntek éjjelén a kisbusszal…..