Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bajaj

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor arról olvasunk úton-útfélen, hogy a kiadók meg szeretnék menteni az offline lapokat, akkor igazából arról van szó, hogy meg szeretnék őrizni a korábbi években megszokott profitjukat. Nem kell itt nagy iparági féltésre, meg mindenféle magasztos eszmére gondolni. A nagy…..
bajaj 2010.02.02 23:24:55
@Konrad: Akkor félreértettem az egész posztot. De szerintem az online újságírásban nem műxik egyelőre semmilyen modell. Ennek oka, hogy a megbízható, tényekkel alátámasztott, objektív, nyelvileg helyesen megfogalmazott újságírás nagyon drága mulatság, az online területén meg mindenki úgy van vele, hogy kifizette az internetszolgáltatót, aztán onnan legyen minden ingyen.

@Accordion: Nyilván a PR cikkekre gondolsz, de azt azért egy magára valamit adó print sajtóban szokták jelezni az (x)-szel. Szvsz arra, amiről írsz, egyébként sokkal több (és gusztustalanabb) példa van az online területén, legfeljebb nem kapjuk fel a fejünket rá - mert ingyen van.

Egy normális print termék esetében egyébként nem a hirdető tartja el a lapot - az ő pénze a hab a tortán (a profit). A lap standon kifizetett, eladási árának durván a fele megy a terjesztőnek, a maradékból ki kell jönnie a teljes produkciónak: szerzők, fotósok, szerkesztés, tervezés, tördelés, prepress, nyomtatás. Ahol ez huzamosabb ideig nem így megy, ott vagy nagyon tehetős réteg a vevők köre (pl. magyarországi hajós magazinok), vagy egyéb torzító tényező játszik be (pl. politika, lásd lélegeztető gépen tartott szélsőbalos lapok).
bajaj 2010.02.03 07:27:04
@Cifu78: Most így egy poszt és pár komment nyomán szépen ítéletet is mondtunk egy nagy hagyományú szakma fölött...

Azért ne felejtsétek el, hogy az igazi újságírást ugyanúgy tanítják (és tanulják), mint bármi mást. Azért, mert annak idején ki tudtam (és ki mertem) cserélni az első Ladámon az indítómotort, még nem hiszem, hogy autószerelő vagyok.

Mindez addig fog tartani, amíg azok a botcsinálta, "ingyenes" újságírók másutt tudnak annyi pénzt keresni, hogy megtehetik, hogy írogassanak szabad idejükben. Máasrészt mindig lesz egy réteg, aki értelmesen megírt, szépen tálalt, hiteles információt fog keresni, és hajlandó is lesz érte fizetni. Szerintem ők életben fogják tartani a nyomtatott sajtót és lesz fizetős online is, persze nem a bulvárhírekkel megelégedő tömegnek – az ki fogja szolgálni önmagát a továbbiakban.

@Konrad: Sajnos abból, amit mondasz, az jön át, hogy bármilyen jó újságírást folytat valaki, mindenképpen kereskednie kell (durván így értelmezem). És ez megint csak betesz a független, pártatlan sajtónak. Ekkor jönnek a bújtatott ajánlók, a támogatott terméktesztek, ismerjük őket jól. Szerintem nekünk, olvaóknak áldoznunk kell majd egy ponton azért, hogy ne reklámot, vagy ne hülyeségeket olvassunk...

@Accordion: baromi nagy haszna volna egy efféle szolgáltatásnak. Pl. itt an az index, ugatnak hogy webkettő meg három, de nem tudom megtenni, hogy testre szabom az oldalt: pl. én nem szeretnék sport gézát, különösen nem F1 híreket a pofámba, a velvet szerintem mehet a sunyiba... nyilván azért nem teszik ezt lehetővé, mert akkor kiderülne, milyen szegényes a tartalom. A newsroom hiánya, ugye, mert azt baromi sokba kerül fönntartani... Egyszerűbb a blogok tartalmát tolni, és igen, ott is nagyon sok haveri poszt jön elő érdem nélkül.
w Kérem kapcsolja ki 2009.10.29 05:30:00
Mivel a gyerek lelkileg vashiányos, viszonylag gyakran kell őt gépek közelébe vinni; az mindegy neki, hogy mozdony, autó vagy hajó, csak nehéz gép legyen. Erre szerencsére sok lehetőség van a kisvasúttól a múzeumon át a veteránautó-kiállításig, csak azt sajnáljuk, hogy katonai…..
Ha Gyurcsány Ferenc a visszatérésre készül, akkor mainstream problémákkal és nem marginálisokkal kell foglalkoznia. Gyurcsány Ferenc az utóbbi hetekben határozottan pozícionálta magát. Hosszú idő után először jelent meg a nyilvánosság előtt a meleg felvonuláson és most a…..
A cégeknél az IT-arcok rendszerint arra hivatkozva korlátozzák a munkatársaknak a szoftverek telepítését és egyes szájtok elérését, hogy "az biztonsági kockázatot jelent a cég számára". Persze ennél mélyebb, ésszerűbb érvelést nemigen fogunk hallani. Mert ugyan…..
Van-e mondandója a városnak arról, hogy a romák elleni sorozatgyilkosságok elkövetésével helyieket gyanúsít a rendőrség? Meddig lehet hallgatni?(Mielőtt bárki bármiféle baromságot beleolvasna az alább következő sorokba, leszögezem, hogy szerintem nincs épelméjű ember, akik…..
Olyan államfője van Magyarországnak, aki ért valamit. Személy szerint nem értettem egyet azzal, ahogyan a kézfogás mellőzését kezelte és volt pár olyan lépése amit feleslegesnek ítéltem, de már a kezdetektől (2005) tudtam, hogy Sólyom László egy jeles államfő lehet. A…..
bajaj 2009.08.22 18:34:03
"Létrejönne ugyanis a világ első állama, ahol államnyelv a cigány nyelv, ahol a cigányság államalkotó nemzet és elindulna a cigányok betelepedése"

Biztosan nehéz lenne, de szerintem azért valahogyan adminisztratív úton is elkülöníthetö lenne a két kisebbség. Tudomásom szerint a szlovákiai cigányhelyzet nagyon hasonlít a magyarországira, azaz nem nagyon akarnak dolgozni, annál inkább minden mást.

Tehát szerintem a posztban kifejtett érvelés egy EU-s tagállam esetében szerintem hamis - vagy ha igaz, akkor ez az egyik legsötétebb folt az EU becsületén, ha létezik ez a fogalom egy ilyen politikai alakulat esetében.

A betelepülés sem ilyen egyszerü dolog, ezer és egy módja van, hogy azt szabályozza egy ország. Attól, hogy a magyar és a cigány kisebbség nagyobb jogokat kapna, még nem indulna meg jelentös népvándorlás.

Sólyom feladata, hogy az összmagyarság érdekeit képviselje. A szlovákiai magyarságnak elörelépés lenne, ha jogaiban kiteljesedhetne. Az, hogy ezzel párhuzamosan egy másik, "nehezen kezelhetö" kisebbség is nagyobb teret nyer egy másik államban - nos ez nem Sólyom gondja, hanem Szlovákiáé.

Kissé cinikusan azt mondanám, hogy vívjuk ki a jogokat a magyar kisebbségnek, aztán ostorozzuk Fico-t, mert nem tudja kezelni a cigányproblémát. Rosszul hangzik, de szerintem ez lenne a politikai realitás egy olyan minöségü garnitúrával szemben, mint amilyen a jelenlegi szlovák politikai elit.
Ha nem gondolnám, hogy az Európai Uniónak már a töke tele van a magyar-szlovák diplomáciai konfliktusokkal, azt mondanám, ezt az ügyet most tényleg nemzetközi fórum elé kell vinni. Ficoék láthatóan már nem tekintenek minket tárgyalópartnernek, és visszakézből hülyét…..
bajaj 2009.08.22 16:25:21
@Bereznay András: Egyértelmü, hogy Falcon Lezlinek át kellett volna mennie. Keleti felfogás szerint most annyi "arcot" veszítettünk megint, amit tíz év alatt sem lehet visszaépíteni. Puhap... elnökünknek át kellett volna mennie, aztán lássuk, mi történik? Plexipajzsok gyürüében visszatoloncolják? Megmerényelik?

Magyarországgal addig fogják ezt csinálni, amíg olyan "kiváló" külügyminiszterünk van, aki ezt a meghátrálást a "páratlan bölcsesség" jelének tekinti.

Primitív politikusokkal felesleges a finomkodás, a tárgyalás.

A mostani állapotban ez az egész Brüsszelben megint egy semmi, egy légyfing az orkánban. Bezzeg ha Sólyom átment volna, más lenne a helyzet - bármi is lett volna a kimenetele.

Falcon = opportunista turista.
Szabadelvű Polgári Egyesület néven új liberális kezdeményezés ütötte fel a fejét az SZDSZ szárnyai alatt. Még nem tudni pontosan, hogy a Hankó Faragó és Sándor Klára nevével fémjelzett egyesület mit tervez, csak annyit lehet tudni, hogy "politikai teret szeretnének…..
Nem, ezt a cikket nem a kurucon olvastam és nem is a Demokrata hasábjain. Nem, nem is én találtam ki. Nem, nem Morvai Krisztina nyilatkozta. Nem, nem is Bayer Zsolt. Ez a cikk a nol.hu-n jelent meg.  A kommenek kritikán aluliak, nem is érdemes őket elolvasni. Tulajdonképpen ez a…..
bajaj 2009.08.14 19:26:32
@szomorutojas: Kár ezt a srácot ütni, ö egy kicsit egyszerübbnek látja a helyzetet, mint amilyen, az ö baja.

Ugyanakkor ilyen többezer éves sztorikkal sem érdemes szerintem érvelni, mint az Ótestamentum, mert akkor az lesz a következö, hogy nekünk meg a csodaszarvas odaigérte az egész Kárpát-medencét örökre... Ami persze lehet, hogy így volt, de ezért nem kezdünk el mindenkit löni, aki idöközben beköltözött. próbálunk normálisan együtt élni velük.

Szerintem Izrael ott szúrja el, hogy szavakban a megbékélést hirdeti, de tetteiben a telepeseket támogatja és a teret enged a saját militarista lobbijának. Amig ök maguk nem tudják, meg akarnak-e békélni vagy sem, addig a palesztinokkal kapcsolatosan sem lesz normális a viszony.

De egyre több disznóság derül ki, és ez okkal ellenük fordítja a közhangulatot világszerte. Az araboknak egyszer be fog telni a hócipöje kollektíve, és ha szereznek valahonnan egy bombát, akkor már nem lesz komoly érv a Zsidó Állam tarsolyában.
bajaj 2009.08.15 09:56:45
@szomorutojas: Csak hát Kohn bácsi (áttételes értelemben) néha pont azért emeli a cukor árát, hogy háborúzhasson. Az USA az adóból nyújt támogatást Izraelnek, ami ugyan eltörpül az iráni expedició költségeihez képest, mégis nagyon irritálja a lassan többségbe kerülö fekete és hispán tömegeket.

A módszerek változnak, most már vannak emberjogi szervezetek, ENSZ stb, ezért nem értem, hogyan gondolták annak idején - pont mikor ezek a szervezetek keletkeztek -, hogy az "arab tenger" közepébe betenni egy zsidó törpeállamot jó ötlet. Létrehozása és fenntartása sok vérbe és fájdalomba került, és a palesztinok (mivel nincs más, amivel foglalkozhatnának) nem felejtenek.

Érdekes kisérlet lenne "újra" megalapítani a palesztin államot, de ugyanolyan politikai és pénzügyi támogatással, mint amit Izrael kapott fél évszázadon át. Mi lenne, ha ezek az emberek is részesülhetnének magas szintü oktatásban, látnának értelmes perspektívát maguk elött?

Akkor talán nem a merényletek kiagyalásán törnék a fejüket.
w Amilyen az adjonisten 2009.07.05 18:45:00
Amikor Orbán Viktort eddig ismertté vált legőszintébb pillanatában arról kérdezték, hogyan oldaná meg a Gárda-problémát, ismertette programját – lám, van neki! –, amelynek két meghatározó eleme a pofon és a hazazavarás. Orbán ezt ráadásul Horthy Miklóstól…..
Érzésem szerint - bár levélírónk ezt nem említi - Hargita lehetett az "A" jelú autó sofőrje, esetleg utasa, mert bár mindig a hátulról érkező a hibás, álló autónál pedig ha nem is lehet követési távolságról beszélni, akkor sem lehet ő a hibás még olyan esetben…..
Szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy a "mindent Kínában gyártunk, nincs már európai ipar" c. városi legenda eléggé ellentmond annak a ténynek, hogy az európai ipari termelés tavaly több, mint a háromszorosa volt a kínainak. (És ez csak az EU, nincs benne a norvég…..
Olvasónk a Budapest – Zalaegerszeg utat megtette már busszal, autóval és vonattal is. Legjobban akkor járt, amikor autóval ment, mert rövid idő alatt leért, és ezreket takarított meg a tömegközlekedéshez képest. Második helyen a busz végzett, ami bár nem olcsóbb (ugyan…..
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
NaTi küldte nekünk a következő történetet, amely egy komment innen.Az állandó elutasításban az a legrosszabb, amikor nem tudjuk az okokat.45 évesen keresgélem az állást gyakorlatilag minden formában, irott és digitális média segítségével, ajánlom önmagam cégek HR osztályán…..
bajaj 2009.05.24 16:55:22
@Strici: Az anyát és a gyermekeket nem a társadalomnak kell eltartania, hanem az apának. Hogy mi történik, mikor a társadalom próbálja eltartani őket, pont a szemünk előtt játszódik le: sok lesz az olyan gyerek, amelyeknek a családja nem munkával szerzi a jövedelmét.

Szerintem egy nő fel kell mérje, hogy karriert akar, vagy családot. Mindkét lehetőség nyitva áll előtte. Ismerek ízig-vérig családanyát, és magas szintre jutott nőt (akinek van ugyan gyereke, de mások (babysitterek, stb.) nevelik). A két lehetőség között nagyon keskeny a középút.

A probléma, hogy a nyugati modell tömegekkel hitette el, hogy ez a középső ösvény egy széles sztráda.

Másrészt: semmi ne legyen ingyen, mert akkor megint nem sarkalljuk arra a család nevű intézményt, hogy saját jövedelme, pozitív szaldójú főösszege legyen.

Az pedig nagy gáz, ha a nő a gyerek rabjának érzi magát. Akkor tényleg a másik lehetőséget kellett volna választania.