Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mendson

0 bejegyzést írt és 429 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
disrupt Pajzán bútorok 18+ 2014.03.30 19:03:41
A második világháború során a szentpétervári Carszkoje Szeló negyed egyik palotájában egy különös szobára és még különösebb bútorokra bukkantak a katonák. Szemtanúk szerint az egyik fal teljes egészében különböző méretű és formájú fa péniszekkel volt teleaggatva,…..
mendson 2014.03.31 07:22:52
@magyar bucó: Pedig a németek fosztogattak. A hires borostyán szoba falait is ök bontották le és vitték el.Azóta sincs meg.
Egyre kevésbé lehet megállítani az ukrán ultra nacionalistákat abban, hogy lángba-vérbe borítsák Európa keleti és nyugati felének ütközőzónáját. Céljuk, hogy ukranizálják az oroszokat, vagy ha ez nem megy, akkor erőszakkal űzzék el őket az egy nép, egy ország hitleri…..
mendson 2014.03.27 08:38:05
Ez a valóság nol.hu/kulfold/a-volt-nemet-kancellar-ostobasagnak-nevezte-az-eu-szankciokat-1452537

Valójában amolyan geopolitikai kavarás van , amire a nagyok mindig hajlamosak voltak. Az USA/Nato beszeretne telepedni az oroszok közvetlen szomszédságába az oroszoknak meg ez nem nagyon tetszik. Ami érthető , nem akarja , hogy beszorítsák a Fekete tenger keleti sarkába. Ami nem érthető , az USA hihetetlen eröveszitéseket tesz ebből a célból , közben a csendesóceánon lassan lassn kinai engedély kell neki ha hajókázni akar rajta.
A kijevi forradalom alatt Kateryna Kruk Twittere fontos tájékozódási pont volt sok nyugati hírügynökségnek. Írásai megjelentek a Guardianben és az EuroMajdan csöndesebb napjaiban lengyel lapokban is publikált, de a The Atlantic is készített vele interjút. Nemrég a CEU-ra hívták…..
Az ország akkor még a nyugatias fejlődés útján haladt, bár a szovjet befolyás is érezhető...
mendson 2014.03.24 11:29:56
@rolldog: A talibánokat az a usa fegyverezte fel az "ellenségem ellensége a barátom" logíkával. Nem vette figyelembe , hogy az iszlám világban az usa a legnagyobb ellenség melytől csak szükség esetén kérnek segítséget.És még frusztráltabbak lesznek tőle.
mendson 2014.03.24 17:51:46
@milliliteratura: Ugyanez a helyzet Sziriával.A mostani Aszad és az apja mindösszesen vagy negyven éve diktátoroskodnak.Az USA mi a turót látott mostanság , ha negyven év után most vesszi észre , hogy micsoda rusnya figura ez az Asszad. Kéremszépen mikor Irak rossz fiu lett akkor a szirek fasza gyerekeknek számítottak , mert ök adták a hátteret az első irak-usa dzsemborinek.Most , hogy visszabombázták a középkorba Irakot , már le is van szarva Sziria. Erre az országra is rászabadították az iszlám terrort és támogatásuk révén a közelkelet legrégebbi keresztény közössége is -kik Jézus nyelvén, az arámin, miséztek- a szétesés szélére került.
Minden rendben az Esztergom-Budapest vonal felújításának költségével? Az Esztergom-Budapest vasútvonalról írt cikkünk után kaptunk hideget-meleget, csak azt nem, hogy itt minden rendben. A NIF Zrt. még azzal is megtisztelt bennünket, hogy minden képünket kommentálta. A minimum,…..
Senki nem olyan jó, mint te vagy – írta felettese és barátja.   Eddig ismeretlen kézirategyüttes került elő, amit 1917-ben írt az Arab forradalom idején Arábiai Lawrence felettese és közeli barátja, Stewart Francis Newcombe alezredes. Az archívum három, a szárazföldi…..
Az egykulcsos szja bevezetése egy olyan fejlett gazdaságban, mint az USA elhibázott döntés lenne, Magyarország azonban logikus lépést tett a bevezetéssel.Parázs vita kerekedett a magyar egykulcsos adóról írt posztjaink kapcsán - az első cikk itt olvasható, a második itt érhető el…..
mendson 2014.02.19 08:38:50
@porthosz: Nagyon tévedsz. Még egyszer. A skandinávok rendkivül magas -és több kulcsos -adószintje a fejlödésük arányában csökkent a mostani,csak önmagukhoz képest alacsony, és szintén több kulcsos adószintre.Alacsony adókból semmit sem lehet csinálni.Nem velem kell vitáznod olyanról a tényekről.
mendson 2014.02.19 08:46:50
@kovi1970: Lefordítva , ha a tolvajt nem tudjuk elkapni akkor meg kell szüntetni a lopás bütethetőségét. Innentől kezdve a lopás nem létezik.
mendson 2014.02.19 09:04:05
@porthosz: Megmondom én neked .Kb. az 50-es évek közepéig.És nem úgy fejlettlenek , hanem inkább fejlödöek voltak.És akkor a maximális adókulcs 80 % körül volt.Érted , több kulcsos és magas.Mert ugye a vita arról szól , hogy mikor lehet egykulcsos adó.És ugye nem amolyan általános valamiről beszélünk , hanem arról , hogy egy ország miként tudja saját fejlődését az adókulcsok révén segíteni.Az 50-es évekig semmiféle kiugró svéd fejlödés nem volt.Viszont volt az un. svéd modell.Nem találsz a földön olyan országot ami egykulcsos és viszonylag alacsony adóval fejlődne. Nincs miből építeni azt az infrastrukturát ami a fejlödést előidézi. Például a sok és magasan képzett szakember , a kiváló kulturális,egészségügyi, közlekedési környezet mely vonzó a beruházni vágyóknak.
Érdekes jelenség alakult ki Fletó tegnapi évértékelője alatt/után: az élő közvetítés megszakadása miatt az ATV faszbúkján kitört a forradalom, és Ferenc hívei verbálisan "seggbe dugdozást" helyeztek kilátásba, mire Somogyi Zoltán műsorvezető finoman szólva is…..
mendson 2014.02.17 09:09:41
@Fabius: Kérlekszépen , már a "8-900000 ezres" becslésed közt is 12.5% a különbség.
Passport Ukrán rezsicsökkentő 2014.02.14 23:22:15
Küldök most egy kis energiát – néz bele a szakállas a szemembe, mély áhítattal, majd félig lehunyja a szemét a nagy erőlködésben, ez tisztán látszik a fél szoba falát elfoglaló hiperhd felbontású és megafogyasztású tévén. Nézem, nézem én a villanyórát, de csak nem lassul. Na, ezt is bebuktam, valami…..
Megtalálta a rendőrség a japán világutazó Budapesten ellopott kerékpárját szombat délelőtt. András Tamás rendőr főhadnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese elmondta: a kerékpárt egy XVII. kerületi piacon találták meg szombat…..
A közelmúltban kettő, eddig viszonylag ismeretlen fazon engedett bepillantást a Magyarország című bohózat kulisszatitkai mögé. Az egyik a volt adóellenőr, Horváth András, aki szerint bizonyos szint felett az adófizetési kötelezettség relatív. Ez a bejegyzés nem róla szól. A…..
A Horváth András volt adóellenőr által indított NAV-ügy napról napra dagad, a kormánypárti (köz)média pedig szinte kínos módon próbál nem foglalkozni vele. Sőt, ha az mno.hu-n rákeresünk a NAV szóra, akkor az utolsó kapcsolódó hír 2 napos, amiben épp a HírTV-n magyarázza egy navos fejes, hogy a volt…..
mendson 2013.11.15 12:50:38
@Conchobar: Meg az ügyészsége. Ugyanis itt néhányan átsiklanak afelett , hogy Horváth gyakorlatilag az ügyészségen tett 130 oldalas feljelentésével egyidőben tartott sajtájt.
mendson 2013.11.15 12:55:19
@Online Távmunkás: Például a CBA amely fenntart nagykert -többek közt a franchise boltokra ellátására-és kiskert , valamint van saját márkás terméke.
Az államok ahelyett, hogy a zöldenergiát támogatnák, két kézzel öntik a pénzt a fosszilis energiaiparba. Kit érdekel itt a környezetvédelem? Sorozatban dőlnek a meleg- és hidegrekordok, évszázados áradás a Dunán, aszály és özönvízszerű esőzések, április eleji hóesés,…..
mendson 2013.11.10 13:23:07
@Sir Galahad: Arról nem is beszélve , hogy az "évszázad árvize " nem jöhetett volna létre a Duna gátak közé szorítása nélkül. Például a békásra tervezett ,az árteret lecsökkentő , mobilgát a Dunán felfelé végig megnöveli a vizszintet és ezzel újabb évszázados rekordot dönt az ár mondjuk Leányfalun.
Apró-Gyurcsány érdekkör privatizációból, állami megrendelésekből, illetve állami hitelekből történő meggazdagodásának titkairól elnevezésű vizsgálóbizottság vizsgálatának eredményéről olvashatunk az alábbi dokumentumban. Lássuk a baloldal, a Demokratikus Koalíció…..
mendson 2013.11.06 10:49:11
@Stef1989: Milyen és hol bujkál az az új politikai nemzedék? Olyan kérlek nincs , hacsak nem a fidelítasban bohóckodókra gondolsz akik politikusnak még nagyon újak , de a közpénzt már vidáman lenyulják.
Kétségtelen, hogy a hétvégi, huzatos kárpát-medencei történések sorában a Székelyek Nagy Menetelése nevű demonstráció kiemelt helyet foglal el. A Kökös és Bereck nevű települések - azaz Gábor Áron születési helye és hősi halálának helyszíne - közötti, körülbelül 55…..
mendson 2013.10.28 05:52:11
@guu: Ha nem emlékszel emlékeztetnélek. 1914 augusztusa.
Az összes akkori -jobb és bal- párt lelkendezett a hadüzeneten. Ennek lett következménye triannon. Aggódva várom , hogy a mostani összefogásra mi lesz a reakció. Lehetséges például , hogy az összes román-magyar kettős állampolgárt kibasszák a közhivatalokból, mint a román állam számára megbizhatatlant.
Még mielőtt alant indokolnám: nem. Mondom ezt úgy, hogy én -- hegymászó nem lévén -- elfogadom azok objektív értékelését a nyolcezresek természetéről, és hogy miért nem szokták egymást az oda mászók menteni. Elfogadom, hogy az ilyen mentések szinte esélytelenek,…..
mendson 2013.06.07 11:04:52
@profilo: Láttam még ilyen hősöket.A vonattal futottak szembe.Mit csinált ez a két pacák? Kimentett élete árán a tüzből, vizből gyerekeket,felnőttek ?Önfeláldozó módon megmentett bárkit , védve hazáját , embertársát életét vesztette stb. ?Lószart saját hiuságát fényezte. Szóval kérlek ne degradáld le a "hős" jelzőt.
mendson 2013.06.07 12:13:38
@profilo: Én az olimpikonok ajnározásával sem értek egyet. Saját magukon kivül az égadta világon senkinek sem hoznak hasznot. Sőt elég rendesen megélnek a kltsvetésből életük végéig.Viszont hazánk még meglévő imidzsét a sok-sok nevesincs és nem is kellően dijazott emberek által tervezett, épített vagy alkotott mütárgyak hirdetik.
„Auf hårt’m Fels håd sein Bluad ve’goß’n, Am Bauche liegend fand man ihn, Von hinter wår er ang’schoß’n, Zerschmettert wår sein Unta’kinn.” („Kemény sziklára folyt ki a vére,/Hason fekve találtak rá,/Hátulról lőtték le,/Szétverték az állát.”) Jennerwein,…..
Majdnem azt mondtam: jó, akkor most beszéljünk a hüvelygombáról. De nem illendő a Magyar Szocialista Pártról így beszélni, még ha érezhető is egyfajta tapintat közéletünkben (természetesen nem kormánypárti oldalon) annak kapcsán, hogy kimondjuk, mi az, ami nem tetszik a…..
A tartósan 3 százalék alatti magyar államháztartási hiány mára vágyott, de elérhetetlen és romantikus céllá változott. Sziszüphosz, Don Quijote és Lorca lovasembere elbújhatnak a magyar gazdaságpolitika irányítói mellett. „Córdoba. Álmom távola.  Telehold, fekete…..
Kilenc évvel az európai uniós tagságunk után felemás érzésekkel tudok viszonyulni az Európai Unióhoz. Gazdasági és szociális szempontból az EU-s tagságunk segítséget jelent, hiszen ma szinte nincs Szlovákiában olyan közberuházás, amelyben ne lenne valamilyen uniós támogatás…..
Jó ideje nem kenyerem a pártpolitizálás, és nem is szívesen megyek bele ilyen témába, azonban az elmúlt időszak jobboldali támadásai kapcsán valamilyen szinten muszáj ezt megtennem, pusztán a múltam tényei miatt. Egyet azért mindenképpen szeretnék leszögezni már az elején:…..
mendson 2013.04.21 14:53:00
@Távmunka blog: Sőt.A bankok azért tudták bevezetni , mert az első fideszkormány 2001-ben meghozta a "2001. évi XCIII. törvény"-t amely a devizakorlátozások megszüntetéséről szó.Jelesül a belföldi magánszemélyek, belföldön történő devizamüveleteít is szabaddá tette.
mendson 2013.04.21 15:01:24
@Attitude Adjuster: Milyen tervezett eurózónás csatlakozásról beszélsz. Amikor Orbán beindította a "minden gazdag embernek legyen ócsó és sok lakása" cimű akármit, nos akkor éppen az uniós csatlakozás különböző pontjaíról tárgyalt és zárt le. Csak mellékesen ami ellen most hadakozik azt ő irta alá , mint betartartndó irányelveket. Szóval 2004-ig semmiféle eurózónás csatlakozásról szó se lehetett , tervezni vele meg tökéletesen felesleges lett volna , mert még van az ERM-II az "előszoba".