Regisztráció Blogot indítok
Adatok
titok84

0 bejegyzést írt és 609 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ReAd-blog Olvasnak a magyarok? 2019.11.10 11:29:17
Minap szembe jött velem egy kérdőív. Hogy én még sosem készítettem egyet sem? Nosza rajta, az ember mindig tanul, így nagy érdeklődéssel ástam magam bele a kérdőívkészítés fortélyaiba. Az nem volt kérdéses, hogy az én kérdőívem mire fog irányulni. Természetesen az olvasási szokásokról és a blog…..
A Világegyetemben Mindenkinek Utat Mutató Hírműsor, a Valaha Készített, Legmodernebb és Legjobb Híradó, azaz a TV2 Tények című műsorára ha minden igaz, 340 millió forintot költött a tévé, de tegyék, ha fussa, én a helyükben a kihasználatlan stúdióterületre kiszórnék pár gyémántot is, vagy kiraknám a…..
1969. december 7., a Mexikóvárosi Női Börtön.  Zsúfolt vasárnapi látogatási nap volt ez, ennek ellenére minden jól ment. Nem volt sem verekedés, sem lázadás, az őrök is nyugodtak voltak. Este megtartották a szokásos létszámellenőrzést, és megdöbbentő felfedést tettek: eltűnt az egyik rab. A zűrös…..
Hallottam a miniszterelnökkel készült reggeli interjút a Kossuth Rádióban. Kijelentette, hogy a brüsszeli bürokratáktól meg fogja védeni a rezsicsökkentést. Nem engedni, hogy a magyar emberek világpiaci árat fizessenek az energiáért. Mivel érdekel, hogy mitől akar megvédeni, gyorsan megnéztem…..
Az első részt ITT találod. A forradalom kitörésének hírére azonnal repülővel Bécsbe, onnan újságírókat hozó autókonvojjal Győrön keresztül – ahol a forradalmi tanács ülését fényképezte – Pestre jött. „Annak ellenére, hogy egyáltalán nem vagyok haditudósító,…..
A nélkülözhetetlen kellék Ő volt. A Kékes. Fekete-fehér. Kicsi. Közel és körbe ültük, hogy jól lássuk. Valahol Európában 1947 "A film a második világháború idején játszódik. Szereplői az árván, otthontalanul kóborló gyerekek, akik bandákba verődve járják az országot, és úgy tartják el magukat,…..
Röszkén és környékén járt a TV2 és hanghibás mikrofonja, annak a végén meg Váczi Gergő, a Vujity Trvtko-díj Frei Tamás-szalagos nagykeresztjét érdemlő riporter, a téma persze az ördögi migránsok, akik egy éjszaka alatt ösvényt taposnak ki maguknak a határon, elhajigálják…..
Itt az év vége, itt az ideje a filmes listáknak, ám mi olyan szexik és faszák vagyunk, hogy a litániázást összekötjük egy kis időutazással is, mert hát "régen minden jobb volt", 30 éve aztán különösen. Orwell nem sok jót jósolt 1984-re, és ugyan ez volt az az év, melyben az AIDS-vírust…..
Legközelebb már biztosan pénzt teszek arra, hogy a köztévé Híradójában nem fér bele a legfontosabb (headline) hírek közé, ha valami kormányellenes tüntetés történik. Miközben a Parlament előtt a tüntetők kordonokat bontanak el, addig az MTV Híradójában fontosabbnak…..
Bródy János maga írta a Facebookon, hogy bár a köztévé teljes terjedelmében levetítette Koncz Zsuzsa emlékkoncertjét, egy dalt valahogy mégis kifelejtettek belőle. Valahogy kimaradt a koncertből az Ezek ugyanazok című dal, holott Bródy János maga énekelte el ezt a dalt az…..
titok84 2014.09.12 09:12:20
@Mr. Közbiztonság Szilárd: ez csak részben igaz. Nézd meg az Akadémia helyesírási tanácsadó portálját: helyesiras.mta.hu/
Itt az AkH. mellett ott vannak az OH-s hivatkozások is.
Ez azért is érdekes, mert van, ahol nem ugyanazt mondja AkH és az OH. (Persze nem sok ilyen van.)
Most megnéztem a Bakost is (Akadémiai K.), két érdekességet találtam. A 'média' ilyen jelentésben nincs benne (1989-es kiadás van előttem), a 'médium'egyik jelentése viszont "tömegközlési és tájékoztatási eszköz".
Ezek alapján nekem Kálmán László állítása a legelfogadhatóbb, legszimpatikusabb.
titok84 2014.09.12 13:35:41
@Mr. Közbiztonság Szilárd: Előhozakodhatnék azzal, hogy a példáid többsége a médiára mint nagyobb egységre, több szereplőből álló "valamire" vonatkozik, de valójában nem mindegyik. És akárhogy töröm a fejem, nem találok ellenpéldát...
Szóval meggyőztél.
A -va/-ve + létigés nyelvi babona mellett van még két kedvencem: a rövid dzs-vel ejtett 'büdzsé' (annyira rövid a dzs, mint a lodzsában, vagy a madzagban a dz), illet a 'felvállal' ige. Utóbbinál nem tudok olyan példát, ahol ne lenne jó helyette a vállal. (Ellentétben a 'bevállal'-lal, amelyik tényleg mást jelent.)
Egyre jobban úgy tűnik, hogy Ördög Nóra lett a magyar kereskedelmi televíziózás Gavrilo Principe, akinek egyetlen mozdulata elindított egy förgeteget a TV2-n és az éppen a kormány baszogatásával elfoglalt RTL Klubon. A Bors megtudta, hogy a viccesen haldokló Tényeket adó csatorna…..
titok84 2014.07.13 20:38:12
@dr Smittpálelnökúr:
Tök komolyan kérdeztem. Piacvezető csatorna. Azt én nem hiszem el, hogy most hirtelen nem lesznek nyereségesek, de nyugodtan sajnáld őket, biztosan nagyon sokat sírnak majd.)Pár éve milliárdokat is el tudtak tenni az APEH elől, ha igaz.)
Az adóról annyit, hogy mondjuk tíz éve mekkora volt az adókulcs? 36% körülre emlékszem. Rémlik, hogy túlélték.
Ne dőljünk már be.
Egymásnak estek a kormánnyal, szép csata, jól elgyepálgatják egymást, de ez egyik felet sem teszi tönkre.
A főszerkesztő menesztése miatt érthetően zabos origósok címlapja előtt megemeljük a kalapunkat.  ..
titok84 2014.06.04 23:33:52
"@falomb: Az sokkal felháborítóbb, amikor mindannyiunk közpénzéből működtet a fidesz ordas propagandacsatornát, és zülleszti le a közmédia műsorait szócsővé."
Ez igaz. Ezért nem nézek Híradót az MTV-n. De akkor azokat a médiumokat, amelyeket nem kötelez a "közszolgálati hűség", miért nem lehet korrektül működtetni???
Azt gondolom, a média színvonala itthon a politika szintje alá süllyedt. (Pedig...) Olyanok osztják azt észt és egymást, akik csak abban különböznek egymástól, hogy máshova nyalnak.
Naiv vagyok: most azt gondolom, ha lenne egy tisztességes lap/site, szerintem azt bírnák az emberek.
A BBC és az HBO közösen készít háromórás minisorozatot J.K. Rowling Átmeneti üresedés című könyvéből. A Harry Potter-könyvek szerzőjének első, kifejezetten felnőtteknek szánt regényét meglehetősen vegyesen fogadta a közvélemény a meglehetősen komor témaválasztás…..
A Sorozatwiki szerint a közmédia már megrendelte Usztics Mátyás fiatal rendőrökről szóló, Végzős kezdők című sorozatát, aminek első két része már eddig is 60 millió forint közpénzbe fájt. Az oldalnak Fonyódi Tibor forgatókönyvíró (Tűzvonalban, Géniusz, az alkimista)…..
Van egy David Blaine nevű illuzionista/bűvészember, aki a David Coperfield-i értelemben vett, leginkább parasztvakításnak tekinthető (átmentem a Nagy Falon, baszki) varázslás helyett olyan minimál, mégis eszementen szórakoztató és lenyűgöző trükkökkel/mutatványokkal…..
titok84 2013.11.23 19:29:53
@k_a_: így van, ráadásul előbb mondja, hogy nincs a pakliban, és Ford csak aztán bizonyosodik meg erről. Szerintem ügyes.
Ötven felé jön a kapuzárási pánik a férfiaknál, legalábbis Geszti Péter esetében tuti. A 49 éves X-Faktor-mentor a Blikk szerint egy biolifting nevű eljárás segítségével töltette fel a ráncait, ahelyett, hogy mittudomén, beújította volna magának Krasznai Tündét vagy egy…..
Andrew Vajna filmipari kormánybiztos jó hírnév megsértése miatt kétmillió forintra perelte be Farkasházy Tivadart, amiért a Heti hetesben azt mondta, hogy Vajna még sosem készített művészfilmet és nem véletlenül nem megy vissza Amerikába. A Bors szerint Farkasházy Tivadar ugyan…..
A 4500-adik csapóval október 20-án, vasárnap befejeződött a Kossuthkifli című tévésorozat forgatása, kaptuk a hírt a produkció környékéről, kiegészítve pár képpel. Az egyikről Kapitány Iván operatőr úgy néz ki a világba, hogy nem merjük nem megmutatni.…..
titok84 2013.10.21 19:08:37
@juhaszvik: nekem pl. Haumann kifejezetten tetszik filmszínészként. És Scherer is. És őt nem is láttam még kosztümösben. Szarvas Józsefet sem. Nagy-Kálózy nekem nagyon bejött filmekben is. Básti Juli meg... Hát nem is akarok magyarázkodni vele kapcsolatban.
Szóval nem annyira értem. Sejtem, mire gondolsz, de pont nem ezek azok az arcok, akik elhasználódtak a kosztümös filmekben -- szerintem.
Ül egy pali egy kanapén, és rém vicces tájszólással arról győzködi az embert, hogy a fizika lehet érdekes. Nekem, aki kegyelemkettessel abszolváltam az összes olyan tanévet, amiben volt fizikaoktatás (régen volt, mittudomén hány ilyen volt), és csak annak köszönhettem, hogy nem…..
45 millió forintra akarja beperelni Hajdú Péter Dömsödi Gábort, akivel korábban együtt vezetett műsort. Hajdú azért akar perelni, mert Dömsödi Friderikusz és Hajdú serpája voltam című könyében többek között azt írta, hogy Hajdú Medgyessy Péter volt miniszterelnöknek…..
Hihetetlen, milyen érzékeny a magyar ember, (legyen Magyar Ember, nehogy ebből is baj legyen) ha úgy gondolja, hogy az ő böcsületébe acélbetétes, szaros talpú bakanccsal gázoltak bele. Volt ugye sok tyúkper abból, hogy valaki…..
titok84 2013.10.03 19:01:48
@Mugli: Jó példa. A magyar "celebpiacon" keresgéltem, Artest nem jutott eszembe. Meg is érdemli, ha kap ezért a fejére.
Ez, feleim, mármint a Dexter nyolcadik évadát és egyben a sorozatot is lezáró epizód egy kalap szar volt. Biztos lehetne ezt szebben is írni, meg eufemizálni, hogy nem volt olyan jó, esetleg lehetett volna jobb is, de minek, ez így úgy volt elbaszva, ahogy azt a közmondásos…..