Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rendeket!

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vége a hisztinek: Orbán Viktor politikai, gazdasági és kommunikációs szmpontból is megbukott. Évtizedes hazudozásai után most koppan a medence alján. Így jár az az ember, aki minden reformra azt mondta, hogy nemzethalál: a tandíj is, a vizitdíj is, a kórházi napidíj is. Meg az…..
Rendeket! 2011.11.25 17:22:59
@TommyGun77: Én köztük voltam. Szívesen. Legalább valaki örül neki. Én már megbántam. Bár talán még mindig jobb, mintha a Jobbik is kellett volna a 2/3-hoz.
Ha Matolcsy és Orbán befogja a száját, akkor marad a Szíjjártó-Kósa duó. Inkább beszéljen a Matolcsy. őt legalább nem veszik komolyan.
Rendeket! 2011.11.25 17:29:14
@légycsapó: Szerintem Te ezt endikétől akartad kérdezni, őt idéztem.
Ha helyette válszolhatok, akkor valószínűleg attól, hogy endike világnézete annyira távol áll a liberálistól, hogy onnan már nehéz megkülönböztetni a kettőt.
Rendeket! 2011.11.25 17:33:53
@Yumurdzsak: Bod Péter Ákos? Nekem megfelelne. Talán támogatná a Fidesz, úgy tűnik, reálisan látja a helyzetet. Ennyivel megelégednék.
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
Rendeket! 2011.11.18 10:38:07
@Füredi 3.0: Ha valóban az, akkor ez ki fog derülni. És azon a héten látni fogunk 330-as Eurót, leminősítést, de sikeres államkötvényaukciót nem. Mert a piac túlreagál. És az a mi bőrünkre fog menni.
Matolcsy csúcsformában! Most már biztos vagyok benne, hogy másodállásban a Hírcsárdánál nyomja. "A Fundamenta Lakásvásárt kísérő konferencián miniszter arra biztatta a jelenlévőket, hogy most vásároljanak lakást, mivel három év múlva ezt már nem a jelenlegi nyomott…..
Rendeket! 2011.03.05 09:00:13
@Donna (Cara)mba:
Tényleg nem tudom: Mi a gazdaság, mint olyan mennyiség, ami nőhet? Ha az ország összes forgalma, akkor az nő azzal, hogy eladnak egy lakást.
De ha nem a gazdaság növelése a cél, akkor is indokolható azzal, hogy a keresletet akarja ezzel a nyilatkozatával növelni, a növekvő kereslet pedig felhajtja az árakat, és így kevésbé járnak rosszul azok, akik hiába várnak a kormány megmentőként való működésére.
Továbbá: Nem most érdemes lakást venni. Majd akkor, mikor megszűnik a kilakoltatási moratórium és a kínálat nő, a fizetőképes kereslet viszont nem lesz lényegesen nagyobb a mostaninál.
Régi videó következik, két éve töltötték fel a YouTube-ra (és ki tudja, mikor készült), de mi csak most fedeztük fel, sok külföldi játékportállal együtt. Meggyőzően indul: amerikai tengerészgyalogos konzollal a kezében a elmagyarázza a kamerának, hogy „így kell…..
Rendeket! 2010.10.25 15:12:49
@moli: Valami nyomtatott áramkör, ha már így rákérdeztél. Persze bennem sem merült fel, hogy az nem ikszboksz, csak az, hogy nem a tengerészgyalogosok lőtték szét.
Klikk az első képre!..
Rendeket! 2010.09.10 14:15:06
Nou San Trafford Mocskos Oranje! 2010.07.09 12:20:00
Ismét elővettük tudományos, objektív és szőrszálhasogatóan alapos módszereinket, amellyel feltártuk azokat a tényeket, amelyek alapján biztosra vehető, hogy ez a csapat nem nyeri meg a VB-döntőt. Nincs kedvünk kiszámolni, hány év múlva önti el a tenger teljesen Hollandiát, de…..
Rendeket! 2010.07.09 17:56:20
@vargasanyigól: Remélem, hogy eljön az a pillanat, amikor hollandok felemelik, és utána újat kell csinálni. De az még legalább 16 év, ha jól sejtem.
Ha van Bommelről van szó: Én a spanyolok helyében 3 csrejátékossal kezdenék a középpályán, és 15 perc után jöhetnének a helyükre a kezdőcsapatból. Ez a győzelem kulcsa.
w A gumid kopjon, ne a hazád! 2010.04.29 06:00:00
Hogy mennyire megérett Magyarország a radikális változásra, azt a most lezárult korszak végvonaglásai mutatják be éles megvilágításban. Kiábrándítóan, dühítően ostoba rendszerek uralkodtak felettünk, amelyek már csak megszokásból csuszamlottak előre saját, lassan…..
A kárörömre mindig lehet építeni. A BBC szerint ráadásul akár komoly üzleti tervet vagy műsorstratégiát is, és maximálisan egyet kell velük értenünk. Legújabb, „Vér, verejték, könnyek” címmel induló valóságshowjuk életet lehel a hamar megfáradt, önmaga…..
Tudom, hogy senkit sem érdekel, hogy mit engednek meg bokros teendőim és mit nem, de szabadidő híján most csak egy rövid posztra futja, ám annál érdekesebb jelenség, némi retró érzéssel fűszerezve. Tapika nem az első, aki megkülönböztető jelzéssel való visszaélésről ír -…..
Rendeket! 2010.04.16 11:01:27
@newtehen: Az előzést végzőnek kell arra figyelnie, hogy úgy húzódjon vissza a szélső sávba, hogy az előzött bizotnságos távolságra (követési távolság; 130-nál az több, mint 10 méter) legyen tőle. A posztolt esetben lehet, hogy fizikailag már lehúzódhatott volna, de még nem tartotta bizotnságosnak. A knight riderünk viszont már biztonságosnak tartotta bevágni az előzött elé, és úgy előzni jobbról. Ez is történhetett, de persze nem voltam ott.
Ellenőrző Megoldás-e a tandíj? 2010.04.08 08:00:00
Utolsó részét olvashatjuk a tegnap-tegnapelőtti posztnak. Fő témája a tandíj bevezetésének szükségessége, véleménye szerint önmagában a tandíj nem lenne megoldás, hiszen a mai fizetős szakokon sem magasabb a színvonal az államilag finanszírozottnál. A fizetős…..
Rendeket! 2010.04.08 11:55:31
@Kristl: Tíz százaléknyi fizetős hallgató nem elég bevétel ahhoz, hogy jó oktatók legyenek, akik válaszolni tudnak a kérdésekre.
Rendeket! 2010.04.08 12:06:45
@Kristl: Én azt tapasztaltam, hogy a jó oktatók, jól szervezett tanszékek profin kiszolgáltak annak ellenére is, hogy államilag finanszírozott voltam, de elhiszem, hogy ez a ritkább.
Rendeket! 2010.04.08 12:59:11
@desw: Igen, bizonyos értelemben tyúk és tojás, és ezt javítani hosszútávú befektetés. Ilyen értelemben persze igazságtalan a tandíj, mert attól, hogy a most jelentkezők és utánuk következők tandíjat fizetnének, majd csak esetleg 10 év múlva lesz jó a felsőoktatás. De a pénz érkezhet az iparból is, nem zárom ki.
@Kristl: Az én múltamban a jó tanszékek a matekos tanszékek voltak, ahol a kifejezetten jó matekosok tanítottak (az egyetemi matematikus jobban keres, mint a középiskolai tanár), míg az informatikai tanszékeken leginkább az tanított, aki a diplomáját megszerezve nem kapott máshol állást.
Az ember keze önkéntelenül is ökölbe szorul, mikor ilyen levelet kap, mint amilyet ma reggelre én. Olvassák: Kedves István, A csatolt képen látható autó édesapámé… Volt… Tegnapig… Aztán valakik úgy gondolták, hogy a továbbiakban nincs rá szüksége.…..
Olyan HVCS példányokkal már biztos mindenki találkozott, akik megfúrt kipufogódobbal és kályhacsővel felszerelt tizenhúsz éves, egykor sportos autókból pislognak ki a zselézett hajuk alól és spontán adrenalinsokktól vezérelve bináris gázpedálkezeléssel közlekednek és ha…..
Akár veszi a kalapját, akár kitart, ez a márka már nem az, ami 2009-ben volt. Az MDF magával együtt Bokros Lajos politikai potenciálját is ledarálta. (Fotó: mdf.hu) Az MDF a teljes csőd szélén áll. Az elnökség „kiszervezte” maga alól a pártot, majd egy egészen…..
Rendeket! 2010.03.09 10:15:57
@Lefty: @stratez:
Szerintem aki már a kilencvenes évek közepén 16 milliós végkielégítést kapott, az egész jól elvan a vagyona kamataiból (azóta sem árufeltöltőként dolgozott). Feltételezem tudja jól befektetni.

És csak úgy megjegyezném, én rájuk szavaztam volna. De valószínű fidesz lesz belőle. Erre varrjanak gombot
A magyar választási rendszerben az egyéni választókerületekben leadott voks mellett a szavazók pártok területi listái közül is választhatnak. Az egyes területek – 19 megye és Budapest – lakosságszáma itt eleve jelentősen eltér, ezért értelemszerűen eltérő számú…..
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
Miért ne? A navigációs szoftverekből megismert egyenhangok ideje lejárt, semmi akadálya, hogy az ablaküvegre tapasztott GPS-ünk, illetve ebben az esetben Nokiánk azon a hangon szólaljon meg, amin mi szeretnénk. A videóban Bagi Iván ad ízelítőt abból, milyen lenne Orbán Viktor…..
Rendeket! 2009.11.13 12:52:17
@Deuce Bigalow: Szerintem csak arra céloz, hogy ebben nem ismerte fel Orbán Viktor hangját.
@sanyix: Amikor megvettem az autót, és első utunkra mentünk vele (1 hónaapos jogsival), mentünk egy kört a városban: csak jobbra, hogy csak kisívben kelljen kanyarodni. Az egyszerűbb :)
Az első két forgatókönyvben alapvetően a Fidesz és az MSZP választási szereplésére koncentráltam. A Fidesz kétharmad és az MSZP egyharmad kérdése mellett azonban még akadnak izgalmas témák: a kisebb pártok szereplése például jelentős hatással lehet a Fidesz és az MSZP…..
Rendeket! 2009.11.06 14:31:01
@meotisz: Nem tudom, hogy mit látsz a patkóban. Szerintem Magyarországon a bal és a jobb foglama (főleg gazdasági téren) igencsak felcserélődött. És bizony a Jobbik javaslatai gyakran arra hasonlítanak, ami a szocializmus építése közben volt tapasztalható. Csak ők nem vörös zászlót lengetnek hozzá. És a Fidesz új világrendje, "senkinek nem veszik el a házát"-retorikája sem feltétlen a jobboldaltól lenne elvárható.
Vagy valamit nagyon félreértek.
Rendeket! 2009.11.06 14:35:19
@Rendeket!: Az előző hozzászólásom konklúziója lemaradt:
A szavazók igenis bal-jobb alapján szavaznak: BALRA. Aki nagyobb szociális biztonságot ígér, azt megszavazzák. Hogy az éppen a parlamentben hol ül, vagy éppen nem ül még, az mindegy.
Tegnap már megírta a Blikk, hogy a Boros-Bochkor páros már tárgyal a Neo FM-mel arról, hogy esetleg az új rádión folytatódna a Bumeráng. Több helyről megerősített információink szerint azonban a két rádiós a Klassz FM képviselőivel is leült már tárgyalni. Boros és Bochkor…..
Nem tudom, mennyire szól D mentségére az, hogy elismerte, hogy hibázott, amikor nem vette észre a nagy kerek piros táblát fehér vonallal a közepén, mert ahogy az írásából kivettem, a szemből jövő elengedése után ő folytatni szándékozott volna az útját az illegális irányba.…..
Rendeket! 2009.10.15 10:03:00
@Fulzsenszio: Én már hajtottam be egyirányúba azért, mert figyeltem, csak nem a táblára, hanem az út mellett parkoló autókra. Ebben már én nem bízok.
Rendeket! 2009.10.15 10:11:53
@Fulzsenszio: Az jogos. Mármint szólni érte. Egyszer, érthetően.
De tény, hogy ezt a történetet legfeljebb a barátaimnak, feleségemnek mesélném el lehajtott fejjel, nem nyilvánosan, felháborodva.
Flegman nevű olvasónknak hála kiváló videóval gazdagodott a "tévébemondók hülyeséget beszélnek"-rovatunk, ebben éppen az m1 egyik arca javasolja a ma délutánt munkahelyükön töltő ezreknek, hogy hagyják a francba a melót, inkább nézzék online a Magyarország-Ghána…..