Regisztráció Blogot indítok
Adatok
contractor

0 bejegyzést írt és 387 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyugat-balkáni állam, amellyel az összes szomszédjának kisebb-nagyobb problémája van, amelynek társadalma etnikailag, kulturálisan, politikailag és demográfiailag egyaránt szélsőségesen megosztott, amely a korábbi Jugoszlávia legszegényebb része volt, amelyet súlyos kivándorlás sújt, amelyben…..
A kérdésre nyilván majd csak az idő adja meg a választ, az az egy biztos, hogy szerdától a brit Konzervatív Párt új vezetője Theresa May utódja, azaz rá hárul az a feladat, hogy kivezesse az Egyesült Királyságot az Európai Unióból. De kicsoda is Boris Johnson?..
A "trianon-szindróma" ugyan ma is ható jelenség, de magának a békediktátumnak valódi gyakorlati jelentősége ma már nincs. Több mint száz évvel ezelőtt országunk már de facto elvesztette területének mintegy 2/3 részét, a Párizs melletti Trianon-palotában csupán ennek a helyzetnek a de jure rögzítése…..
  Néha olyan, mint ha az egész emberiség egy óriási nagy technológiai bumm előtt állna. Mindenki várja, toporog izgatottan, hogy vajon mikor kezdődik már. Mikor mehetünk nyaralni a Holdra, mikor rendelhetem már meg azt az önvezető autót. Jelenleg még be kell érnünk az Apple, Samsung, Sony, stb……..
Macedónia ugyan nem szomszédos ország, és nem tagja az Európai Uniónak sem, de a Gruevszki-botrány finoman szólva nem tett jót Magyarország regionális megítélésének. Már régóta egyértelmű, hogy Orbán Viktor csak olyan kétoldalú kapcsolatokban érzi jól magát, melyekben ő diktálhat, ám például…..
• Az új cseh külügyminiszter nem azt mondja Magyarországról, mint a főnöke  • Orbán már exportálná Dél felé politikai sikerének ugródeszkáját: a sajtó megszállását  • Minden kormányzati propaganda ellenére Magyarországon a nagy többség még mindig jó véleménnyel van az unióról, az EP-választásra…..
contractor 2018.10.23 22:52:56
@John Brennan: Ez így nem igaz. Már a monarchiának is a legiparosodottabb területe volt. Míg Mo. csak összeszerelő bázis ahol csak betanított munkások tömegei dolgoznak, akiknek fogalmuk sincs mit miért csinálnak, addig a csehek a tervezéstől a gyártásig benne vannak mindenbe és megvan az ipari kúlturájuk is hozzá. Legyárják otthon ugyan a Mercedest és az Audit is, de a magyar know-how zéró mindebben és ennyi is marad.
contractor 2018.10.23 23:34:03
@John Brennan: Autó tervező vagyok 1993 (Holden, Opel, Saab, Alfa Romeo) óta és ahhoz hogy egy tervező ház elvállaljon csak egy karosszériát (Body-In-White - BIW), - padlólemez nélkül!- ahhoz 400-550 tervezőre és mérnökre van szükség. Ennek fényében az a 400 mérnök az Audinál a futószallagokat igazgathatja és jelentéseket küldhet a központba, ha valami változtatást kérnek, vagy csak leírják a problémát, úgy hogy a tervező is értse. Mást nem tudok elképzelni ilyen kevés mérnökkel egy ekkora gyár esetén.
Szinte napra pontosan 5 éve, hogy itt élünk Ausztráliában, Sydney-ben, és eddig szerencsére minden évben legalább 1x sikerült hazalátogatnunk pár hétre. Ezek a hazalátogatások fantasztikusak, megterhelőek is egyben mind fizikailag, mind lelkileg. Néha úgy érezzük, hogy a kiköltözésünkkel két…..
contractor 2018.10.20 19:05:35
@contractor: Annyit még, hogy Ausztráliában egy ház árának 80-85%-át a telek teszi ki és 10-15 százalékot a ház ami a telken áll. Igen egészségtelen arány. Meg is látszi a minőségen.
Miért – és főleg hogyan - költözik egy magyar család Alaszkába, pláne Las Vegasból? A kérdés jó, a választ Judit legutóbbi posztjából részben már megtudtuk, most azonban magát a költözés folyamatát, az első hetek élményeit is megosztotta velünk jó sok fotóval együtt.…..
Olyan dilemma kezdett el foglalkoztatni, mellyel úgy érzem megintcsak érthetetlenül keveset foglalkozunk. Itt ez a pici ország Európa közepén, körülvéve számtalan országgal, mégis elszigetelve, igaz barátok nélkül működve 1000 éve, saját nyelvvel, identitással, kultúrával. Mert kikkel lennénk mi…..
contractor 2018.10.15 14:46:28
@Borondot jol pakoljatok be lippsik:

Nem egészen ez a helyzet. A német cégnek van gyára Spanyolországban, Kínában, Argentínánban, USA-ban, Kanadában. Nos a német nyelv így kb. használhatatlan a kommunikációban és az e-mailben is, mert ezen helyeken senki nem beszél németül. Ìgy marad az angol mint 'lingua fanca'. Mivel szinte az összes nagyobb német cégnek van külföldi gyára ahol semmit sem beszélnek németü,l így megkerülhetetlen az angol.
contractor 2018.10.15 15:10:45
@Borondot jol pakoljatok be lippsik:

Azt én sem tudom, de az összes komolyabb tervezö szoftvert angol nyelvi módban használja mindenki, a rajzok is angolul készülnek el, mert nem lehet tudni, hogy ki fogja legyártani a szerszámot - lehet hogy német , de az is lehet, hogy kínai vagy japán cég. De a beszállító is jöhet minden honnan a végén. Nem köztudott, de az európai autóiparban is nagyon sok présszerszámot japánban csináltatnak pl. A Honda Engineering-nél, amely nem azonos a Honda autógyárral, csak a tulajdonosi köre egyezik. Nem lennék meglepve ha a kecskeméti Mercedesnél is az angol lenne az üzleti nyelv, mivel a Mercedesnek van hatalmas gyára az USA-ban is és kinában is gyártanak valamit. Tehát a multiknál az angol mindent visz. Ugyan ez lehet a helyzet a Lidl, Penny és az Aldi-nál is, mivel ezek ott vannak mindenhol Európában és 25 nyelven nem lehet egy céget vezetni.
A Népszava mai számában látott napvilágot N. Kósa Judit Eltelt két év című cikke. Tartalmát tegnap mondta el egy utcai összejövetelen. Érzelmi hangoltságú eszmefuttatás egy volt Népszabi-munkatárs tollából, és akadt egy félmondata, mely továbbgondolásra késztet. Azt fejtegette, hogy „a Népszabadság…..
Három héttel ezelőtt foglalkoztunk egy Gallup-felméréssel, amelyben a közvéleménykutató-intézet munkatársai 66 ország lakosságát reprezentáló mintát kérdeztek meg arról, hogy a hat legnagyobb katonai hatalom közül melyiket választanák katonai szövetségesnek egy fegyveres konfliktus esetén. Most egy…..
Néhány hete érkezett a hír, miszerint az anglikán egyház 5500 templom esetében áttér a megújuló energiaforrások használatára, hogy a jövőben hozzájárulhassak a fenntartható működéshez és a létesítmények karbonlábnyomának csökkentéséhez. „Zöld” templomok tekintetében egyébként Magyarország sem áll…..
Hollik István is házhoz ment a méretes lószerszámért...
contractor 2018.07.16 23:04:35
@0rdas: Úszás pl. nem nagyon megy nekik. Pont a testfelépítésük és csontozatuk miatt nagy hátránnyal indulnak. Én egyetlen olimpiai bajnok fekete úszóról tudok, de ő is 100 vagy 50 méteren - tehát nagyon rövid távon - nyert
A legfrissebb hír szerint több, mint tíz éves mélyponton van a bevándorlás Ausztráliába a kormány szigorúbb hozzáállása miatt. Ennek ellenére sokan vágynak az országba, talán azért, mert messze van, és bizonyos romantikával közelít hozzá az ember, emellett az országimidzs…..
contractor 2018.07.15 22:31:53
@P.Elliot: Tényleg van citrom narancs, banán,- csak akkor van baj ha 1 kg finom cseresznyét, őszibarackot, sárgabarackot, szilvát, körtét szeretnél. Na az nem biztos, hogy olyan könnyen összejön, hacsak nincs ismerősöd valamilyen farmon. Nem finomat persze kaphatsz.
contractor 2018.07.15 22:43:16
@hoppika: Melbourne arról híres, hogy egy nap van négy évszak! Elég ha a szélirány változik. A déli sark felől mindig hideg érkezik déli széllel, az északival meg forróság Ausztrália sivatagos belső területe felől.
contractor 2018.07.16 20:46:04
@Larrikin: Tedd azt is hozzá, hogy ezek heti bérleti díjjak és heti $1000 fizetés amiről beszélsz, nem pedig havi! Mo.-on mindenki havira gondol automatikusan, Ausztráliában meg mindenki hetivel számol. Alapvetően mindenki hetente kap fizetést, én kéthetente kaptam és csak a nagyon magas beosztásban beszélnek havi fizetésről.
Határátkelő Átok olasz módra 2018.06.24 06:30:00
Van az úgy, hogy az embernek egy adott helyen, vagy adott időszakban semmi sem jön össze (vagy legalábbis így érzi). Ilyenkor csak kapkodjunk a fejünket... Ezzel indítunk ezen a vasárnapon, hogy aztán elgondolkozzuk azon, vajon egy adott városról (ebben az esetben Párizsról) bennünk kialakult kép…..
contractor 2018.06.24 09:54:42
Az utóbbi 3 napban csak két illegális határátlépő embert láttak, de három medvét...
contractor 2018.06.18 22:18:35
Érthetetlen, miért jó a magyarnak folyton a múltba révedni. És ha lehet, lemásolni azt. Most például olyan, mintha a 21. századi Horthy-korszakot építenénk. Tény, hogy a 2010-es évek eddig nem arról szóltak, hazánkat hogyan alakíthatjuk át ultramodern országgá. Se technológiában nem vagyunk a…..
contractor 2018.06.12 10:27:07
Magyarország sok éve élen jár a fesztiválokban, ez pedig 2018-ban sem lesz másképp. Közhelyesen mondhatnám, hogy tényleg mindenki megtalálja a neki valót. Június elejétől pedig tényleg minden hétre jut valami. Szemlézzünk egy kicsit.  via SZIN Sokszor szoktam azt mondani, hogy én a rock'n'roll…..
contractor 2018.06.12 10:15:22
Kemény László üzenőfalán vita zajlik. A politológus digitális ismerőseit noszogatta, hogy szóljanak hozzá Hegyi Gyula tegnapi cikkéhez. A hajdani kulturális újságíró az MSZP egyik platformját vezeti, és jól írta meg az álláspontját. A Facebook-on kialakult vitában érdekes szempontok merültek föl, az…..
contractor 2018.06.07 22:20:45
Ausztráliáról a legtöbbünknek alighanem meglehetősen romantikus elképzeléseink vannak, a napsütés, az óceán, szörf, kenguruk, és alapvetően egy kellemes, nyugodt élet. Csakhogy Ausztráliának is, mint minden országnak, több arca van, ráadásul nem csak a helytől, hanem embertől…..