Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bore_out

0 bejegyzést írt és 810 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Munkahelyi terror blog,   Nem rég óta vagyok az oldal olvasója, de annál lelkesebben igyekeztem vissza-vissza olvasni a cikkeket. Persze még a felét sem sikerült letudnom, ezért nem tudom, járt-e még más is hasonlóan hozzám. Ahogy látom, sokan azért emelik fel a szavukat,…..
Sziasztok! Sokat gondolkoztam azon, hogy írjak e ide vagy ne. Nehezen vettem rá magam, de úgy gondolom muszáj! Én ápoló nő vagyok, több helyen dolgozom ügyeleten. Nagyon sok tévedés van az ügyeleti munkával kapcsolatban. Akut belgyógyászati feladatokat kéne ellátni az ügyeleten,…..
bore_out 2010.07.29 09:55:01
@adamantium: Én még arra is emlékszem 70-80-as évek, hogy nyaranta nem volt semmilyen hőségriasztás, csak nagy-nagy forróság az Alföldön (még úgy tudtuk, hogy nyáron melegnek kell lenni), ügyelet csak a másik városban, autó sehol, telefon sehol, hétvégén busz nem járt, vonat reggel és este 1-1 és bizony felnőttünk. Amikor '86-ban a Bp. mellé költöztünk, csak kapkodtuk a fejünket, hogy micsoda tápos népség, minden sz@rért rohan az orvoshoz, ügyeletre.
2 éve folyamatosan keresek állást. Közgazdász vagyok +2,5 felső fokú OKJ-s képesítésem van. Ugymint: - regisztrált mérlegképes könyvelő - mint költségvetési belső ellenőr a regisztrációm folyamatban - jelenleg egy Munkügyi és TBJ továbbképzésen nyomulok (még két…..
bore_out 2010.05.27 14:21:14
@margaritt: "És 35 évesen nem zavarna egy 26 éves főnök, hacsak nem ősbunkó, az viszont egy 50 évestől is zavarna."

Hidd el zavarna. :( Én is ezt mondtam, momtmár lassan 1,5 éve benne vagyok, nem leányálom, inkább a tűrésről szól a dolog.
Én mindig egy becsületesen élni szerető ember voltam és vagyok. Mindig szerettem betartani a törvényeket , sőt katolikus révén a 10 parancsolatot. De sajnos eddigi tapasztalataim alapján rá kellett jönnöm , hogy olyan világot élünk , hogy az él meg benne , aki csal , lop , hazudik…..
bore_out 2010.05.17 11:29:37
@Babette: Én még nem voltam olyan osztálytalálkozón, ahol lett volna valaki, akinek az élete nem merő sikertörténet. Ott mindenki elővezeti magát, ha pedig nem fér a pofájára, hogy lehazudja a saját életéről a csillagos eget, inkább el sem megy. Még rontaná az összképet.
Ugyanúgy, mint az IWIW, Facebook, ott is csupa sikerember(nek látszó) emberke van fent, akiknek az élete csupa móka és kacagás (látszólag). Az emberek a saját nyomorukról nem dicsekednek.
Nekem is volt részem munkahelyi terrorban. A kereskedelemben dolgoztam és a főnök (férfi) úgy próbált magának tekintélyt kiharcolni,hogy ordítozott,csapkodott,tört-zúzott és nem utolsó sorban a vevők előtt alázott minket nőket!   Merthogy csak a nőkkel merte ezt…..
bore_out 2010.05.15 15:45:25
@_John_Doe_: " folyamatos volt a pozícióharc, az állások betöltésénél fontosabb volt a politikai megbízhatóság (kapcsolatok), mint a hozzáértés."

Mert most nem így van, ÁÁÁÁÁ.
bore_out 2010.05.15 15:46:38
@Strici: "és igyekeznek segíteni, ha az illető fontos munkatárs, pl. fejlesztő mérnök."
Na helyben vagyunk, és ha nem fejlesztő, és nem is mérnök, akkor meg le van magasról ....
Sorstársaim! Nem szeretek ilyen oldalakat olvasni, mert alapjában véve mindig bizakodó, optimista természetű vagyok és hiszem, hogy talán jobb lesz és itt nem csak magamra gondolok… De az elmúlt 2 hónapom álláskereséssel telt és elkeseredtem…4 ( mások által is ) igen…..
Még mielőtt valaki komolyan azt hinné, hogy a fiataloké a jövő, hadd osszam meg mindenkivel az én történetemet, röviden: Elvégeztem az egyetemet. Mérnöki diplomát szereztem. (Amolyan “egyéb mérnök”, tehát nem kifejezetten gépész kategóriában). Gyakorlatilag szóba…..
bore_out 2010.05.12 19:45:40
@Strici: OFF/ Megkaptad a levelem? Mert még olvasási visszaigazolás sem jött.... /OFF
Sziasztok!   Sajnos elég szomorú tapasztalatom volt egy multinacionális vállalatnál.   Bevitték az önéletrajzom mielőtt megjelent az álláshirdetés , majd mikor megjelent a HR-eseken keresztül, behívtak interjúra, (középvezetői állás) ,a cicababa Hr-es, lézer szemekkel…..
bore_out 2010.05.10 17:02:43
@Strici: OFF/ Küldtem mailt, nézd meg a SPAM foldered, mert az én leveleim általában ott kötnek, ki, hajrá Magenta!
Az alábbi összefoglalót Babette becenevű kedves olvasónk küldte, hála és köszönet érte! Amennyiben kiegészítenéd, vagy bővítenéd, írj az ismert E-mail címünkre!    Az alábbiakban arról lesz szó, hogyan keressünk állást. Vagy munkát. Kinek mi. Induljunk ki…..
bore_out 2010.05.06 11:45:53
@Strici: Ja ja, álmaimban :D. A fizu annyi, hogy 0-án vagyok hónap végére. Pedig hogy biztatnak, hogy tegyek félre, és mivel nem sikerül az odadobott pénzből, így ha valami gond lesz, én leszek a hibás, mert nem gondoltam a jövőmre, mikor "futott a szekér". :(
bore_out 2010.05.06 12:44:32
@Babette: El. :)
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Jelenlegi munkahelyemen 4 éve dolgozom, IT…..
bore_out 2010.04.20 15:45:52
@Püspök utcai gombaszedő: " és hagyták magukat teljesen a fejlesztők által uralni, az amúgy se lehet nagyon jó cég."

Ezt a gondolatot továbbviszem. Ha egy cégnél a teljes vezetés asszisztálásával elfogadott az, hogy a fejlesztők a kiskirályok, mindenki más senki, ahol, a vezetőség nem avatkozik bele az olyan kommunikációba, hogy egy fejlesztő lef@szságozhassa egy másik ember feladatkörét, és a teljes munkát, amit rábíztak.

Hangsúlyozom, hogy nem a minőségét, mert arra nyíltan megmondja, hogy magasról sz@rik bele, hanem magát a feladatot, amivel egy másik nem fejlesztő munkakörben dolgozót megbíztak, és az a szerencsétlen még az elején motivált is lenne, ott nagyon nagy a baj.

Ha ki mered kérni a véleményét, a magasságos fejlesztő úrnak, akkor mi ez a sok szemét a postaládájában, ha legközelebb, nem zavarod a f@szságaiddal, akkor mi az, hogy ő nem szólhatott bele.

És ez az egész, nem burjánozhatna el cégen belül, ha maga a menedzsment nyíltan nem különböztetné meg a fejlesztő és nem fejlesztő kollégákat, legyen szó velük való kommunikációról, határidőkről, szabadságokról, bármiről.

Senki nem vitatja, hogy okos emberek, senki nem vitatja a tudásukat, de egymás kölcsönös tisztelete nélkül nagyon nehéz kényszerűen összezárva tölteni. :(
bore_out 2010.04.20 15:47:37
@bore_out: lemaradt: "kényszerűen összezárva 8-9 órát eltölteni. :(
Birka nép A mobilizált birka 2010.03.13 19:39:00
Semmi sem állandó, csak a változás – hirdeti a dialektika alaptétele. S valóban: a születés-növekedés-szaporodás-öregedés-halál meg-megújuló körfolyamatában is minden, mindig változik. Az elmúlt 100-150 évben ráadásul ez a változás egyre nagyobb sebességre kapcsolt,…..
bore_out 2010.03.15 09:11:31
"Hogy közünk legyen mindig egymáshoz. Mert az az érzésem,hogy aki gyerekkorában túl sokszor költözködött, túl gyakran íratták másik iskolába, s akinek túl gyakran változtak a gondviselői, az az ember könnyebben lett talajt vesztett, cinikus, önző és megbízhatatlanabb felnőtt. Hiszen nem volt kitől megtanulnia az összetartozás, a felelősség, a bizalom elkülönítetten nem gyakorolható titkait. Számára nem pici halál egy szakítás, csupán mozgékonyság. Számára a barátság mindössze az eszközök egyike, amelynek segítségével előnyökre tehet szert."

Húúú, basszus Strici, Te ilyen gondolatolvasó vagy? Pont pár hete gondolkodom hasonlókon.

Adott egy csapat, ami kezd egy kicsit összekovácsolódni. Amiben mindenki ért valamihez, amivel hozzátesz, hogy az egész kerek egész legyen. Kivéve egy embert. Valahogy körülötte mindig valami simlis, mindig utólag derülnek ki dolgai. Eltitkolt hibák, félresiklató javaslatok. Nagyon ügyesen csinálta hónapokig, most kezd kirajzolódni mit művelt. És az egészben az az érdekes, hogy olyan szemrebbenés nélkül tett dolgokat, ahogyan egy magasabb erkölcsi gátú ember nem is lenne képes.
Tudunk pár dolgot a családjáról, gyerekkoráról, és eléggé összecseng ezzel az írásoddal. A szülei egyik országból a másikba vitték, munkájuk folytán. Csak általános iskolája volt, vagy 4, középiskolája 3-4 stb.. Soha nem lehetett stabilitás az életében, és olyan gyökértelennek tűnik. És közben mindenkinek az az első benyomása, hogy nem egyenes. Mindig valamit titkol, és mindig valami óriási galiba adódik, mikor 1-1 kiderül belőle. Már gyakorlatilag mindenki haragszik rá a csapatban, én mégsem mondom azt, hogy az esete fekete vagy fehér. Dolgozni én sem szeretnék vele tovább, hiszen rengeteg kellemetlenséget okozott nekem is. De valahol áldozat, a sors áldozata.
Érdekes, hoogy mindig így beletalálsz az írásaiddal.
bore_out 2010.03.15 10:40:30
@miriamele: Én is 2-be jártam, és még sokan. A leírt esettel más gond van, itt utólag néztünk utána az embernek, amikor már úgymond csőstől jött a baj. Brutál szakmai hibák derültek ki, rengeteg igaztalan dolog. Egyszerűen hihetetlen pókerarccal tudta titkolni.
  Férjem sofőr. Egy közúti ellenőrzés során megbüntették a főnökét 660eFt-ra. Azért írom, hogy a főnökét, mert a büntetésről szóló határozat a főnöke /aki egyéni vállalkozó/ nevére jött. A szabálytalanság többek között a nem megfelelő pihenőidő és…..
bore_out 2010.03.15 08:21:09
@nyíregyházi betti: Betti! Igazad (lenne) valahol, de a dolog, azért nem ennyire egyszerű. Az ilyen minimálbér+zsebbe többi, soha nem a munkavállaló szabad választása. Nincs az a munkavállaló, aki adott esetben, nem azt választaná, hogy szabályosan legyen bejelentve TELJES BÉRREL. Stircinél van a pont, hogy ezt a helyzetet mindig a vállalkozó kezdeményezi.
bore_out 2010.03.15 08:57:53
@nyíregyházi betti: "Vannak olyan munkavállalók is, akik kifejezetten a fekete bérre hajtanak. Otthagyják a teljesen bejelentett állásukat majd azzal büszkélkednek, hogy jóval többet keresnek mint azelőtt. Nem érdekli őket a jövő. Carpe diem! Az államtól viszont elvárják ugyanazokat a szolgáltatásokat mint azok, akik csak az adózás utáni jövedelmükből élnek."

Ez így igaz, én is ismerek jó pár ilyen embert, sőt cifrábbakat is, pl. amikor az alvállalkozó titkolja, hogy nem ért ahhoz, amit csinál, de valami valag munkaórát elszámol, nem győz a fővállalkozó tejelni. Vagyis már csak győzött, mert a fővállalkozónak felnyílt a kicsi szeme, és rájött a turpisságra.
Sziasztok, Egy érdekes mozzanatot szeretnék megosztani veletek a választási hajcihő kapcsán, ami bizony begyűrűzött a kisebb községek önkormányzatába is, mint azt az alábbi példa is mutatja: Köztisztviselőként dolgozom önkormányzatnál, több, mint 12 éve... A mi derék…..
No igen, József Attila óta tudjuk, tanulni miként kellene. De mondd ezt egy skizofrénnek, próbáld rávenni, hogy összeszedje minden bátorságát, és iskola padba üljön. Meg fogsz lepődni mennyire nem lesz egyszerű. Én folyamatosan duruzsoltam Attilának, hogy fejezze be a negyedik…..
bore_out 2009.12.28 17:58:36
@Szumóné: Köszönöm, természetesen ezen már túltettem azért magam. Ami nagyon nehezen megy, hogy valaha alkalmazkodni tudjak. Az együtt töltött 6 év alatt a leírtaknál sokkalta több furcsaságát elnéztem, teljesen alárendeltem a kapcsolatunknak magam. Pedig ez egy beteg kapcsolat volt. És tudatalatt a jelentkezőknek 100-ad annyi, vagy inkább 1000-ed annyi "nem tetszést" sem viselek el, pedig nem tehetnek róla, de ez itt nagyon OFF.

Fényeske! Senki kedvéért ne hagyjátok abba a blogolást. Igenis sokan vagyunk, akik alig várjuk az újabb bejegyzést. Pl. már nekem sokat segítettél az írásokkal, hogy bizonyos dolgokra ráismertem, így utólag is. Pl. döntésképtelenség. Amikor álltunk a fagyisnál, az én egészségesnek hitt párommal, és mondja, hogy csoki.... Áll az eladó, hogy és a következő gombóc???? És csak állt, állt, és állt.. Majd 1 perc múlva rákérdez az eladó, hogy akkor csak ezt az egy gombócot kéri? Mire mondja, hogy vanília.... És nekem ez fel sem tűnt akkor, pedig hány és hány ilyen volt. Nekem ez a blog egy kis terápia, napról napra kerülnek helyére a dolgok.

És az érettségihez egy nagy-nagy gratula!!!
bore_out 2010.01.17 08:52:33
@Deszkás: Szia Deszkás! Ha nem össznépi becsapás, eltitkolás esete állt volna fent, hanem már együtt vagyunk, és úgy tör ki, akkor megpróbáltam volna segíteni, és nem hiszem, hogy elhagytam volna.

A mi esetünkben viszont, amint jött az epizód, beindult a "megszokott" gépezet (ami csak nekem volt új), és gyakorlatilag az anyja ki is mondta, hogy itt most rám semmi szükség, ők tudják, mit kell csinálni, menjek haza, és "majd szólnak, ha átjöhetek". Vagyis hirtelen már volt fontosabb feladat, hogy a fiúnak legyen csaja.

Mint utólag beszéltem az egyik unokatestvérével, a családban nagyon fontos volt kifelé az ideális kép mutatása, vagyis hogy a huszonéves fiatalember mellett lánynak kell lennie. Ehhez én pont jó alany is voltam, a magam alkalmazkodóképességével (kellett is, mert gyakorlatilag mi soha nem voltunk kettesben, a szülők mindig mindenhol ott voltak, szó szerint, mi négyesben éltük az életünket), ami nekem elég nagy megpróbáltatás volt, mert én az önállóság megtestesítője vagyok. És amikor beütött a krach, és rájöttem, hogy össznépi becsapás áldozata lettem, nem tudtam már ottmaradni.
Én 28 éves vagyok. 7 évig köztisztviselő voltam éhbérért, mint ügykezelő, előtte fizikai munkát végeztem.A pár ezer forinttal több mint a minimálbér összegű "illetményemből" elvégeztem egy OKJ-s szakmát+ letettem egy középfokú nyelvvizsgát és jogosítványt is…..
bore_out 2010.01.14 21:37:57
@Strici: Ez komoly? Szabad gratulálni? Találtál korrekt munkahelyet? De jóóóóó! :)
A Society for Human Resource Management 500 fő bevonásával készített felmérése szerint a HR vezetők 40 százaléka megbocsáthatatlannak tartja, ha az állásinterjú közben megcsörren a jelentkező telefonja. Szintén "öngyilkos" lépés, ha a pályázó idő előtt kérdez a…..
bore_out 2009.11.21 21:21:28
Nem tudom miért, de én már a HR szó olvasásakor idegbajt kapok, pedig tudom, hogy nem minden sz@rról ők tehetnek, inkább csak asszisztálnak.

Pl. ha valaki tucatállásra jelentkezik, akkor megbocsáthatatlan bűn, ha.... (ide be lehet helyettesíteni a cikkben van), de ha valami különleges tudású emberről van szó, legalábbis a főnök szeme előtt lebegnek a milliók, ha csak arra gondol, hogy azt az embert, csak ennyi meg ennyi hónapra megnyeri magának, már mennyit keres a cég (illetve ő a jó húzásért cserébe), akkor még az sem bűn, ha a delikvens rágózik az interjún, megcsörren a mobilja, vagy épp azt sem tudja melyik cégnél interjúzik, hirtelen semmi sem bűn. Vagy amikor a kisebb beosztású ott ül bent egész nap, a csúcs fejlesztő meg egész nap a városban csavarog, majd bekeveredik du. 4 órakor a céghez, de 5-kor már el is kell húznia, de a főnöknek még az arckifejezése is megváltozik, ha ezzel az "istennel" szembe találkozik a folyosón.

De utálom ezt a kettős mércét.
„Ahhoz, hogy megnyerhessék a pályázatot, hazudni fognak nappal, hazudni fognak éjjel, és hazudni fognak minden hullámhosszon.” – olvasható annak a jelentésnek a záró mondataként, amelyet az egykori  Phare-programmal kötött támogatási szerződés részeként…..
Birka nép A csecsemő birka 2009.10.27 10:03:00
„Mindenki csak egy mozdulatra emlékezik, azt ismétli meg újra meg újra, amit az anyaméhben megtanult, és értetlenül nézi a másik furcsa táncát a mély kút körül.” (Hervay Gizella: Zuhanások) A személyiség fejlődésének „feladata”, hogy amikorra az ember a…..
Kedves Despota!  Néhány perccel ezelőtt adta ki az alábbi közleményt az MTI-nek a Magyar Rádió Üzemi Tanácsa:  A Magyar Rádió zrt. Üzemi Tanácsa Közleménye:  A Magyar Rádió Üzemi Tanácsa ezúton fejezi ki szolidaritását Tóth Csaba ÜT elnök mellett a Magyar…..
A 42. héten a Hét Dolgozója kitüntetést Strici kapta a szavazatotok alapján. Gratulálunk Neki, csak így tovább!   Hmm...volt szerencsém éveken át HR-t tanulni, és sok HR osztály működését látni egészen közelről. Szóval azért van valami (nem is kicsi) igazság abban,…..
bore_out 2009.10.19 11:05:00
@Strici: Én nem azt mondtam, hogy csak a spec. tudásúakra van szükség, hanem azt, hogy lényegesen kevesebb energiájukba kerül munkát találni, illetve nekik megadatik a válogatás lehetősége is. Ha valami nem tetszik, állnak tovább, várja őket a következő munka. Azért ezt egy átlagtudású nem igazán teheti meg. Pl. nekik teljesen érthetetlen, hogy ennyire messziről járok be minden nap. Ilyet szólnak, ők alapban csak olyan munkát vállalnak, amihez 30 perc alatt beérnek. Ők megtehetik, én nem.
Van köztük olyan, akinek eddig a leghosszabb munkaviszonya 9 hónap volt, pedig nem ma kezdte. Érdekes, nála nem hátrány, emlékszem, amikor felvették, mondta az egyik kisfőnök, "ha megnyerjük magunknak 4 hónapra, már megérte". Viszont tud is a srác nagyon, el kell ismerni. Csak hát, aki nem programozó, annak meg az egész élete legyen egy merő megalkuvás?