Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HitelesBalu

83 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog A Devizahiteles 2010.05.09 16:45:00
-Hijj, 268... 269... 274... mi a faszom van itt? -Mi az? -Az euróárfolyam, apám, az. A helóták hegedültek sok-sok nyáron keresztül, aztán szar lett a palacsintában. Pedig már kezdett volna normalizálódni a helyzet. Aztán majd csodálkozom, ha nem tudom miből kifizetni a…..
HitelesBalu 2010.05.09 18:50:19
@nadivereb: vagy keresni kell egy profit aki képben van az apróbetűs részekkel és anélkül tud neked hitelt ajánlani, hogy 550% lenne a thm. Nemde-e?
Ma kaptam a Vatera ügynökségétől levelet, a kampány eredményeivel, sajtóközleménnyel. Azt hiszem így lesz kerek a történet, álljon itt a sajtóhír vágatlanul. Egy érdekesség... Youtube-os stat gondolom máshonnan származik, mindenesetre a Youtube counter-eken ekkora számokat én…..
HitelesBalu 2009.12.10 15:13:20
Hitel Tippek Törvénymódosítás 2009.12.10 08:00:00
Újabb törvénymódosításról hallhattunk a napokban, mely azoknak segít, akik munkanélküliek lettek vagy átmenetileg fizetési nehézségekkel kell szembenézniük. A válság hatására létrejozott törvény alapján már az idei évtől igénybevehető kedvezmények kevés rászorulóhoz…..
HitelesBalu 2009.12.10 14:58:26
@Kaga: biztosan a pofátlan féreg a hibás azért, mert a kedves anyuka nem fizette be időben a részletet? Ennek okán pedig kiküldték a pofátlan férget, hogy hozza el azt, ami a szerződés szerint - amit a kedves anyuka bizonyára elolvasott aláírás előtt - a hitelező kárát leginkább fedezi....
Érdekes gondolatmenet :)
A pofátlan férgeket pedig meg kell büntetni!
Gomes augusztus 20-án, Budapesten szeretett volna pénzhez jutni, ám az Unicredit ügyfélszolgálatosa csak akkor tudott volna neki segíteni, ha külföldön kerül pénzzavarba. A pár perces, egyszerű műveletet így semmiképp nem tudták megoldani, pedig Gomes még Párkányba is…..
Aláírásra kész a banki magatartáskódex, melyet szeretnének kiterjeszteni valamennyi pénzügyi intézményre. Ezzel új világ kezdődik a bankok életében. A kódex átfogja a hitelezés teljes egészét, a hitel gondozását, a problémás hitelek kezelését. Szerepel benne az is, hogy a…..
HitelesBalu 2009.09.30 15:37:55
@Navigátor Credit: na igen... manpság fű-fa-virág beállhat hitelközvetítőnek. Lassan csak eljutunk odáig, ahol az eladó szakma járt, hogy manapság már kötelező a végzettség is hozzá...
Tessék mesélni, milyen volt a tüzijáték? Mi szépet láttál? Fotókat is lehet - mi több kötelező - linkelni! Meséljetek! :)..
Te merre fogod ünnepelni Szent István királyunk és az államalapítás ünnepét?..
Hitel Tippek GYIK: mi az az EBKM? 2009.07.22 08:00:00
Egységesített betéti kamatlábmutató. A bankok kamatozó betétein nehéz eligazodni a tényleges kamatot tekintve. Az EBKM 365 nap elteltével mutatja az elhelyezett betét után fizetendő kamat összegét. Tartalmazza a kezelési díjat, jutalékokat és egyéb költségeket. Az EBKM…..
HitelesBalu 2009.07.24 16:35:04
@pocokkaa: :DDD
Baricz István szellőző cipő nevű találmányának terve alapján gyárt majd egy itthoni cég különleges lábbeliket a Tolna megyei Bonyhádon.A cég több mint 10 millió euróért felvásárolja és újraindítja a város egyik cipőgyárát, amelyet tavasszal, kereslethiány miatt zártak…..
HitelesBalu 2009.05.13 19:21:15
@kicsizazi: szállításai költség, raktározási költség, adminisztrációs költség, adók, járulékok, bérek, prémiumok...
valakinek meg kell fizetni :) az vagy Te + én + a többi kisember... amíg fel nem találunk mi is valamit :)
HitelesBalu 2009.07.20 00:37:41
@drukkker: mi is kíváncsiak vagyunk... megosztanád velünk is itt a blogon? :)
A DEVIZAHITEL olyan hitel, amelynek összegét nem forintban, hanem valamely más pénznemben határozzák meg: a magyarországi gyakorlat szerint jellemzõen svájci frankban, euróban vagy japán jenben.Az Ön hiteltartozása és a törlesztőrészletek tehát devizában vannak nyilvántartva, Ön…..
Megkülönböztethető a devizahitel és a deviza alapú hitel. Devizahitelnél a folyósítás és a törlesztés is ténylegesen devizában történik. Deviza alapú hitelnél a folyósítás és a törlesztés forintban történik, de devizában van meghatározva a hitelösszeg és a…..
Az ügyfelek érdekeinek teljes körű védelme érdekében a KHR-rel kapcsolatos tájékoztatás több lépcsőben történik. A pénzügyi szervezeteknek először a szerződés megkötésének kezdeményezését megelőzően kell tájékoztatni az ügyfeleket arról, hogy amennyiben okirattal…..
A KHR két részre tagolódik, a vállalkozói nyilvántartásra és a lakossági nyilvántartásra. Alapvető eltérés van a két alrendszer között abban a vonatkozásban, hogy a szerződések mely köréből tart nyilván adatokat. A vállalkozói alrendszer teljes körű, tehát az összes…..
Tekintettel arra, hogy a magánszemélyek esetében egy ún. negatív listáról beszélhetünk, tehát szerződésszegéskor kerülnek átadásra az adatok, értelemszerűen egy újabb hitelkérelem elbírálásakor jelentőséggel bír a nyilvántartás. A nyilvántartott adatok széles köre…..
...még egy kis bulvár...Hamisított iratokkal, volt felesége terhére vett fel 5 millió forint hitelt egy paksi férfi, akit a napokban egy bankfiókban vett őrizetbe a rendőrség - közölte a szekszárdi kapitányság sajtóreferense.Buda Bernadett tájékoztatása szerint a 60 éves férfit…..
Abban az esetben, ha jogszerű az adatkezelés, a tartozás kiegyenlítését követő öt év eltelte után törlik az adatokat, jogellenesség esetében a kifogás elbírálása után haladéktalanul törölni kell az adatokat...
Kecskemét - A férj többször pofon ütötte nejét, majd nyakához kést szorított, és követelte, hogy szüleit beszélje rá az egymillió forint felvételére.A Kecskeméti Rendőrkapitányság egy korábban elrendelt nyomozás kapcsán, zsarolás kísérlete megalapozott gyanúja miatt…..
HitelesBalu 2009.06.15 16:27:54
@kayra: törvény van, csak eléggé nehéz betartani, ugyanis addig nem tehet semmit a hatóság, amíg a sértett nem szól, vagy a sértett nem kiskorú.
Aztán igen kevés feleség vállalja be a kockázatot, hogy esetleg mégsem ítélik el a férjet egy késselhadonászás miatt.
Az adóhivatalnál és a vámhatóságnál az a pletyka terjedt el, miszerint a kormány nem akarja kifizetni a két szervezet dolgozóinak jutalmát, ami heves ellenállásba ütközik az érdekképviseletek részéről - olvasható a Magyar Nemzetben.Akár sztrájkot is hirdetne az APEH,…..
HitelesBalu 2009.06.15 14:14:49
@pocokkaa: Szerintem sem ők az állam, de az állam azon részénél dolgoznak, ahol a leginkább tisztában kellene legyenek azzal, hogy mi történik akkor, ha nincs pénz... (több büntetést osztunk ki :D)
Az adóslista működtetésében a pénzügyi intézmények széles köre vesz részt, hiszen az ő érdekük az, hogy a leendő ügyfél fizetőképességéről és fizetési fegyelméről előzetesen adatot kaphassanak. Tehát a rendszer működtetésében a bankok, egyéb hitelintézetek (áru-,…..
Abban az esetben van esély a KHR listáról történő lekerülésre, ha a bejelentés során az adott pénzügyi intézmény valamilyen hibát követett el (nem tartotta be a törvényi előírásokat). Ekkor a pénzügyi intézménynél kell írásbeli reklamációt benyújtani. Egyébként, a…..
Szigorította a kockázatos banki portfóliókkal kapcsolatos előírásokat a PSZÁF. A leglényegesebb változás, hogy július 1-jétől a hitelt folyósító banknak többlettőkére lesz szüksége, ha az ügyfél eladósodottsága 51% fölötti. Így lassítaná a PSZÁF a magas…..
Kifogásra – az adatlekérést követően megszerzett adatok alapján – a referenciaadat-szolgáltatónál (aki a listára történő felvitelt kezdeményezte) kerülhet sor...
A törvény lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy megtudják, milyen adatokat tartalmaz róluk a KHR, ezt a betekintési jogot bármely referenciaadat-szolgáltató (pl. bank) révén gyakorolni lehet. Az erre a célra kialakított nyomtatvány az ún. ügyféltudakozvány. A választ postai úton,…..
Természetes személy az alábbi esetekben kerülhet a KHR-be (régi nevén BAR lista):Ha a hitel-jellegű szerződésben vállalt kötelezettségének oly módon nem tesz eleget, hogy a lejárt és meg nem fizetett tartozásának összege meghaladja a késedelembe esés időpontjában…..
Amennyiben a fogyasztási hitellel vásárolt árut a kereskedő nem szolgáltatja időben, illetve nem olyan terméket szolgáltat, amelyre a szerződést kötöttük, szavatossági kifogással élhetünk, és követelhetjük a kereskedőtől a hibás áru megjavítását vagy cseréjét, illetve…..