Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pityu454

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdjük egyből egy szemléltető ábrával, hogy be tudjuk lőni, hogyan is mennek nálunk a dolgok. Ha van egy aranyos, nagyfülű tacskód, meg egy 30 millió vitorlásod a Balatonon, melyik után kell adót fizetned? Logikus? Ésszerű? "Minden kutyára szükség van az…..
Pityu454 2011.11.16 16:46:26
@zero: No, azért ezt illet volna nem kihagyni:
"Ez alól kivételt élveznek a mentő-, jelző-, vakvezető, rokkantsegítő, vagy terápiás; a Magyar Honvédségben, rendvédelmi szervben, nemzetbiztonsági szolgálatban, vagy közfeladatot ellátó őrszolgálatban alkalmazott; az ivartalanított; az ismert tartóval nem rendelkező és állatmenhelyen, ebrendészeti telepen, vagy állatvédelmi szervezet telephelyén tartott; valamint állatmenhelyről, ebrendészeti telepről, vagy állatvédelmi szervezettől örökbefogadott kutyák."

Aki pedig azaz havi 500 Ft miatt el akarja passzolni a kutyáját.. hát annak gratulálok.
Ez a kivétel pedig csak azt erősíti, hogy inkább örökbe fogadnak kutyákat, hogy ne kelljen utána fizetni. (havi 500at.. )

Já, ez neked ment volna, főként :)
Pityu454 2011.11.16 16:47:43
@Pityu454: Jóóó, most látom, hogy benne van.. akkor pedig nem értem a kommentek egy részét. :/ :D
Legújabb sorozatunkban a fagyizók után a budapesti hamburgerek nyomába eredünk, ugyanis nem akarjuk elfogadni, hogy ez az étel csak pótszer lehet, az átmulatott éjszakák kísérőétele, esetleg a sietők gyorsfalatja. Igenis lehet igényes hamburgert is készíteni, ami semmivel sem…..
Pityu454 2010.09.28 00:30:39
Paaaaaaaarti!Gyula is saját kárán tanulta meg, miért nem szabad decemberben online ajándékokat vásárolni. A Pixmaniatól legalábbis: December 12-én rendeltem karácsonyi ajándékokat a Pixmania-tól, a www.pixmania.hu-ról. Az oldalon hatalmas bannerek hirdették, hogy ez…..
Pityu454 2009.12.31 16:48:42
@hagyma: Valamilyen szinten vitatkoznék ezzel:D
OFF
Pl. nyomtatókat oké h patronnal/tonerrel árulják, de azok általában sokkal kevesebbet bírnak, mint egy olyan, amit vennél bele.
Ki kell számolni egy Ft/lap-ot, aztán kiderül melyik nyomtató éri meg. Nemhiszem, hogy egy FF lézeresnél olcsóbban kijönne egy tintasugaras, amibe patront se cserélsz.
De javíts ki, ha tévedek, mert lehet tévedek. :)
Pityu454 2009.12.31 19:10:42
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Nohát az elképzelhető hogy karácsony előtti napokban nagyon sokan vannak a vásárlók, de karácsony előtt 2 nappal nemcsak az Iponban.
Nekem ma nem is kellett sorban állnom se pl. :)
Négyszer annyi dolgozót meg gondolom nem fizethetnek 1 éven keresztül, hogy két hétig zökkenőmentes legyen a kiszolgálás. :S
  Ha magyar Manhattan-ről van szó, akkor az általában Csepelt jelenti (annak ellenére, hogy húsz éve csak tervek vannak), bár olykor-olykor angyalföldi és ferencvárosi felhőkarcolókról is keringtek hírek. Közben pedig felröppent, hogy Érd happolja el a kitüntető címet -…..
Pityu454 2009.06.24 10:05:16
@Csibelany: sajnos nem tudom fixen, hogy lehet-e oda menni, mert ugye nekünk itt van az érdi.
Én még múltkor egyik ismerősömet kísértem el, de ők meg néha dunaújvárosba mennek, néha meg battára.
Szerintem egy annyit megér, hogy felhívd és megkérdezd.
A vizitdíj idejében is volt egy olyan, hogyha nem a körzetszerintibe mentünk, akkor kellet fizetni a gyerekeknek is ( vagyvalami ilyesmi), most meg nincs vizitdíj, szóóval elméletileg mértne...?
Nekem is kéne már egy szemészet, fogászat... de nekem annyi előnyöm van, hogy oda jártam iskolába. (Papíron ugye még odajárok..., utolsó év, érettségi szóbeli pénteken:) )
Pityu454 2009.06.24 10:10:54
@ALICE: Batta a Mo. leggazdagabb városi közt van, azthiszem egyik rangsor alapján Budaörs után második.
Azt az olajfinomítót semmivel nem nagyon lehetne űberelni érden.
Finomító kb. akkora mint batta város, nem kicsi iparűzési adót fizetnek a városnak..
Ráadásul a füst Ercsihez megy, de közigazgatásilag battához tartozik, így ercsi semmit pénzt nem kap.

@Csibelany: pont a fogászat a legkényesebb, ez nekemse tiszta. Iskolásoknak van/volt valami iskolafogászat, meg érden úgy tudom iskolák szerint voltunk beosztva, szóval én nem is tudom hova mehettem volna.
Amúgy fogorvost lehet váltani az biztos itt érden is, szüleim se a körzet szerintihez járnak (már..).
Pityu454 2009.06.24 10:20:56
www.menforcare.hu/virtualis_tura.html
összehasonlításképp:D és egyéb infók weblapom

@Csibelany: Köszönöm:)
@ALICE: Én amiatt szeretem Érdet, mert sokszínű város.. vannak szép részei, új részek, gazdag részek, régiesek stb.
Na meg tiszta levegő, és közel van a főváros.
Jó itt lakni, csak azzért valahol még mindig "Európa legnagyobb faluja".
Elnézést kérek azoktól, akiket zavar, hogy a blog bejegyzéseiben ilyen sűrűn előkerül Érd, és az itteni állapotok. Érdiként úgy hiszem beszélnem kell az itteni hiányosságokról, mert ezekkel egyébként nem foglalkozik senki. Az alábbi levelet fogom küldeni a MÁV-nak a nap…..
Pityu454 2009.04.15 22:37:22
Azért nem teljesen a város lakók minősíthetők a rongálásért, hiszen a Spatiba, Borgödörbe nemhiszem, hogy csak érdiek járnának.

Amúgy 1 év után lett világítás a gyalogos aluljárókba, 2 évvel a megnyitás óta már kukákat is felraktak, szerintem ebből kiindulva minimum 1 éven belül liftek nem fognak működni.

De azt ne felejtsük el, hogy a liftek a mozgássérültek miatt lettek építve. Érd alsónál nincs is nagy gond, de Érd-felső Pestre menő oldalára nemtudom hogy tudnak tolószékesek feljutni.

Egy ideig az a lift működött a 3-ból, de úgy tudom már egy jóideje az se működik.

Ez a rongálás tényleg valahol nevetséges...
Több száz ezer károkat okoznak sokszor nap mint nap, akkor miértnem lép a rendőrség valamit? Legalább péntek-szombaton járhatnának sűrűbben arra.

Arról nem is beszélve mi folyik érd-felsős gyalogos aluljárokba péntek-szombat este... legalábbis nyáron.
Ezt inkább nem részletezném.

Szerintem az okozott károk tizedéért még haveri cég is csinált volna biztonsági kamerát, amit mondjuk látnak rendőrök, így elméletbe ki is jöhetnének.

Aluljáró, uszoda..., azért azt se felejtsük el, amíg az előző párt "kormányzott" érden, nagyon sok felujítás, építkezés ment a városban, így a jelenleginek érdeke, hogy azokat lejárassa.
Pl. jelenleg a Gárdonyi suli felujításáról olyan fontossággal és olyan terjedelmben írnak, mint valami "érdi metró építésről".
Jövő iskolája.. (de ezt se ők kezdték el intézni...)

Sry OFFért.
Amikor a felújított állomások, megállóhelyek szétverése mint téma előkerül, akkor Barosstelep megállóhelyről is szó esik. A felújított állomások közül a vandálok ezt verték szét, már az első héten. Barosstelep megállóhely az érdi fejlesztések keretein belül épült a…..
Pityu454 2009.04.15 22:13:10
@Mesteri Margarita:

Egyálatlán nem kötöszködésből, mert régebben tényleg minden, most elsősorban, balatoni gyors megállt érden, azonban az új menetrend, hát.. hogy is mondjam, kicsit ritkábban járnak pl. Siófokra a vonatok Érd-felsőről átszállás nélkül. (Számszerint 1)

elvira.mav-start.hu/elvira.dll/xslms/uf?mikor=-1&isz=0&k=&ref=&retur=&nyit=&vparam=&language=1&i=%E9rd+fels%F5&e=Si%F3fok&d=2009.4.15&u=29

Remélem nyárra átvariálják kicsit, de tavaly, a télihez képest csak több kocsival közlekedtek vonatok nyáron, az én észrevételem szerint. :S
Tegnap (azaz kedden) utaztam a martonvásári vonaton Kelenföld felé. A vonat 14:54-kor indult Érd-alsóról. Kint bőven 20 fok felett járt a hőmérséklet, egy pólóban is izzadtam. Felszálltam a vonatra, leültem, és akkor éreztem, hogy tűz forró a fűtőtest. A probléma ezzel annyi…..