Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Juliusz

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem könnyű higgadtnak maradni, amikor az üres adathordozók – CD-lemezek, pendrive-ok, memóriakártyák – után szedett jogdíjak egy részének az eddigiektől eltérő felosztását javasló törvénymódosítás úgy köszön vissza a magyar sajtóban, hogy a kormány le akarja nyúlni a…..
Rajtam múlik Megalakultunk! 2013.06.03 17:37:17
Ma délben sajtótájékoztatót tartottunk, ahol bejelentettük a Polgári Platform megalakulását, valamint ismertettük az egyesületünk céljait és tevékenységét. Fotó: MTI Kész Zoltán, egyesületünk elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy legfontosabb küldetésünknek a…..
Oxfordi kutatók szerint a gyermekek szellemi fejlődésére legpozitívabban az hat, ha a magyar az első nyelv, amit elsajátítanak. A 6 éven át tartó kísérlet során 12 gyereket (6 fős kontrollcsoport, 6 kísérleti alany) figyeltek laboratóriumi és otthoni körülmények között. A…..
Az alábbi vendégbejegyzés az ARTICLE 19 londoni székhelyű szervezet jogász főmunkatársának, Boyko Boevnek az írása. Az ARTICLE 19 egy nemzetközi szólásszabadság-szervezet, amely nevét az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 19-es, a véleménynyilvánítás szabadságáról szóló cikkelyéről kapta. Múlt…..
Ferencváros utcaneveit nem érinti az új fővárosi városvezetés átnevezési dömpingje, azonban a kerületünket Újbudával összekötő Lágymányosi híd új nevet kap. Bár pontosan nem értem, hogy a sok vörös „T” betűben a Duna felet mi a Rákóczis…Huszonhat…..
Juliusz 2011.04.22 08:14:10
@ZOH: szerintem pedig sokkal kreatívabb az Egér, Megyeri, Lágymányosi, mint az üres kegyeletadás a nímandoknak vagy az ezredik Rákóczi-név. Szó sincs gyávaságról, most különösen nem. Már-már ellenzéki tett óvni a Megyei-hidat.
Juliusz 2011.04.22 09:28:23
@ZOH: mutatis mutandis. Ahogy már-már ellenzéki tett a Megyeri-hidat és az Egér utat óvni az átnevezéstől, a Lágymányosi-hidat siratni is az.
Juliusz 2011.04.22 09:33:46
@Footballfever: Szerinted a Rákóczi-híd jó ötlet. Én meg nem tudom elképzelni, mit írhattak az indoklásba.
Ül egy arc, és azt mondja, a lágymányosi olyan gejl szó, kéne valami tökösebb, mondjuk... Rákóczi! Vagy hogy?
Árpád vonul, kérdi egy helyen: mi legyen a neve? Sok a kecske, legyen Kecskemét! Vonul tovább, megáll, ennek mi legyen a neve? Sok a kecske, legyen Kecskemét. Az má volt, te majom. Akkor legyen Balmazújváros!
Azt eddig is tudtuk, hogy a kormány mohósága féktelen. Egészen mostanáig mégis reméltük, hogy a civil szférát, társadalmi szervezeteket, a kultúra, a művészet érdekképviseleti szervezeteit nem éri el. Hittük, odáig nem fajulhat a diktatúra a harmadik évezred Magyarországában,…..
Juliusz 2011.03.25 14:20:37
@salamander: elképedve hallgatlak. A MAOE mint szadeszes fézek? Mintegy tíz évvel ezelőtt az ellenkezője járta Pesten, a MAOE a miép bástyája volt. Holott valójában az előző rendszerben befizetett pénzekből összeállt vagyon kárvallottjai? kedvezményezettjei? vagyis virtigli pártállami örökösök.
Múlt héten írtam itt az Egy nap a városban blogon arról, hogy a Budapest-Prága-harcban bizony vesztésre állunk, de megígértem azt is, hogy rövidesen beszámolok a kilábalás esélyéről. Arról az útról, amin végigjárva lehetőségünk nyílik arra, hogy Budapest a régió…..
Kumin szerint Mi volt a terv? 2011.02.09 22:34:00
Olvasom a moszkvai kereskedelmi kirendeltségről szóló hírt, látom a képeket is a híradóban. Nem csupán a hétmilliárdos összegen rökönyödöm meg, amelyet a vádak szerint bukhattunk az ügyleten, hanem az érintettek nevének hallatán is. Annak idején a Köztársasági Elnöki…..
Moszkvai ingatlanmutyi: klasszikus sötét privatizációs történet, oroszok, Veres, Gyurcsány. Óriási lehetőség, de nagy veszély a Fidesznek. A moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség ügyében minden megvan ahhoz, hogy a kétezres évek legnagyobb politikai korrupciós sztorijává…..
Végül is, abban mindenképpen igaza van Roger Ebertnek, az egyik legbefolyásosabb amerikai filmkritikusnak, hogy "ha másért nem is, de filmre kívánkozó történeteik miatt mindenképpen szerethető a brit uralkodócsalád". A díjakkal és jelölésekkel már eddig is alaposan…..
A magyarok eddigi története három nagy szakaszra bontható. Az első a kezdetektől az államalapításig, a második az államalapítástól a mohácsi vereségig, a harmadik a mohácsi vésztől a rendszerváltásig tart. Az első két nagy korszak a megerősödésé, a gyarapodásé, a…..
Juliusz 2010.08.20 17:10:18
@bloggerman77: Bocsánat: hogyan történt, hogy egyetlen finnugor népként lóra szállt az ősmagyarság elődje? Lehet, hogy volt egy zseniális vezetőjük, egy ugor Mózes?
Juliusz 2010.08.20 17:11:45
@is: Bocsánat: Nem egyenként szöktek el a vadászó-gyűjtögető erdőlakók közül a szteppre a virtusvágyó legények, hanem testületileg életmódot váltottak.
Az MSZP teljesen hiteltelen, az LMP komolytalan, a Jobbik pedig csak tapsol a Fidesznek. Gazdasági kérdésekben gyakorlatilag Oszkó Péter a valódi ellenzék. (Fotó: napi.hu) Az elmúlt hónapokban a közélet egy érdekes színfolttal bővült: állandó kommentátorként feltűnt Oszkó…..
Sólyom egy olyan ember benyomását keltette, aki csak egy dolgot érez biztosan: magát érzi kényelmetlenül a szerepében. (Fotó: metropol.hu/MTI) A Sólyom László távozását kísérő sajnálkozó reakcióiból úgy tűnik, bal- és jobboldalon egyaránt nagyon sokan szerették volna,…..
Juliusz 2010.08.09 09:35:14
@Damján: " többek között ezen tulajdonságai miatt is nem bontakozott ki komolyabb mozgalom újrajelölése mellett."
Halkan megjegyzem, nem közvetlen elnökválasztás van. Ha monjuk egy komolyabb mozgalom alakul, és több száz napig tüntetnek folyamatosan a Kosssuth téren, akkor sem lett volna semmi.

A kültéri mozgalmaknál hatásosabbak a folyosói, emiles és telefonos mozgások, a médianyomulás stb. - akár a fideszen belül. Ezeknek a hiányát és gyöngeségét részben jól magyarázza az írás.
A reformdüh nevű betegséget Gyurcsány Ferencnél mutatták ki a Fidesz szakemberei, arról azonban nem szóltak, hogy a betegség fertőző, és vizsgálat közben ők is elkaphatták. Erre enged következtetni, hogy a kormányváltás után úgy nevezett fiatalos stílusban jelentették be:…..
Juliusz 2010.07.28 18:34:46
@Shelby_Cobra: OMG - oh my god. Ebből kimaradtál, ezzel poénkodott az új gárda iszonyú nagy arccal. Hogy milyen szart találtak, de majd ezután.

Egyébként itt-ott beszúrnak új közleményeket. Föltehetnék már az új vezetők életrajzát. A minap kerestem az egyik új főnök kilétét, de a tárca honlapján semmi, csak kerülő úton, az ötödik google-próbálkozásra jött be valami.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közvetlenül a választások második fordulója előtt írt ki ki pályázatot a budai várhegy városfejlesztési és építészeti koncepciójának elkészítésére. A tömör feladatleírás nem felesleges egyszerűsítés, a pályázóknak valóban a…..
Juliusz 2010.07.20 09:15:53
@céerem: melyik mű emlékére gondolsz? Épp az az alapkérdés, hogy melyik korból mennyit szedjünk elő, hagyjunk meg, álmodjunk újjá vagy felejtsünk el.

A múzeummal, és minden olyan törekvéssel szemben, ami kegyhellyé merevítené a várnegyedet, számomra az a fontos, hogy élet legyen benne. Persze az ország legértékesebb pontjához méltó élet, de nem az utolsó turistacsoport levonulása utáni dermesztő kihaltság, ami ma a Vár sajátja.

Fontos lenne a Szent György tér környékének visszaadni a polgárvárosi funkciót, a nyugati fal visszaépítésével, lakóhelyekkel, szolgáltatással.

Távlatosan kitűzni a nemzeti könyvtár új helyét (2025?) és a Dózsa téri szárny új funckióját. És így tovább.
Juliusz 2010.07.20 09:37:19
@céerem: nemcsak a Hauszmann-átalakítás eredeti, hanem mindaz, ami a korábbi korokból előkerült vagy rekonstruálható, ld. pl. tolsztoj ma reggeli bejegyzését.

@Babu2000: olvass bele a muma blog elemzésébe, és talán belátod, hogy nem egyszerűen a rohadt kommunistákról (céeremnek szocreálról) van szó, hanem a rohadt modernizmusról, annak is a hatvanas-hetvenes évek beli leszálló ágáról.
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
A Péterfy Bori & Love Band második lemeze előkelő helyeken végzett a különböző 2009-es magyar lemezeket összesítő listákon és a december 27-i lemezbemutató koncertre is rengetegen voltak kíváncsiak. A Bűvös vadászhoz néhány hete készült videóról beszélgettünk…..
30 milliárd forintnyi összeget örökölt egy hajléktalan testvérpár, akik egyike szociális otthonban, másikuk viszont a Róka-hegy egyik barlangjában él - írta meg a héten számos lap itthon és külföldön. A különös történet felkeltette az érdeklődésünket, részben…..
Magyar történelmi latinságok IV. Jelen posztomban Szörényi László friss tanulmányát szeretném ajánlani és megvitatni, amelynek címe: Nimród zsoltára. Ősmagyar Dante poklában? Egyébként a teljesség kedvéért: ebben a tanulmánykötetben jelent meg. A tanulmány…..
w Északi fény 2009.10.09 16:30:00
Szalagcím a rossz hírekből lesz, ezért Szlovákia is rendre Slota és Fico otrombaságaival, magyarverésekkel szerepel a magyar újságok címlapján. Esetleg bezzegországként, de csak azért, hogy lehessen emiatt is gyurcsányozni. Pedig a bezzegségnek, a szlovák virágzásnak oka van,…..
Juliusz 2009.10.10 10:56:13
A városképp teljes szerkesztősége, ugyan külön-külön, de egyazon országban, lengyel földön járt. Jómagam Krakkó szépségeivel próbáltam betelni. Valószínűleg e város neve hallatán a Rynek szóról mindenkinek eszébe jut a város főtere. Európa egyik legnagyobb területű…..
Subject: tobbesszamos egyezteteses ekkishelp Drága Béla, megy a hitvita a „barátnőknek is tolerálniUK kellett” vs. „barátnőknek is tolerálniA kellett” témakörben. Nekem az utóbbi megoldás volna kézre állóbb, annak ellenére is, hogy a barátnők többes szám,…..
Juliusz 2009.08.07 11:36:20
@minarikede: Hát megint ez a szamárság. Tény, hogy magával tól ki, aki minden mondatát háttal kezdi, sül belőle a tétovaság, bunkóság. Nem baj, ha valaki olykor szól emiatt, legyen akár magyartanár. Ez a hátbavágós metafora se rossz.
Akkor van baj, ha dogmává merevítik, miszerint sose szabad ezzel kezdeni egy mondatot, se szóban, se írásban. Ami egy marhaság, tanár úr.