Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elinor

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Judit egy liverpooli állami középiskolában dolgozik, így aztán belülről látja a magyartól (tagolásban és elvárásokban is) meglehetősen eltérő rendszert. Kérésemre megírta tapasztalatait, és pár tanáccsal is tud szolgálni azoknak, akik esetleg iskolás korú gyerekkel…..
Elinor 2017.09.29 14:31:01
Erdekes cikk volt, koszonom a tapasztalatok megosztasat!

Par dolgot hozzatennek szuloi szemmel.

Az en gyerekeim tavaly szeptemberben kezdtek az angol kozepiskolat 14 es 12 evesen, 10. es 8. evfolyamon. Bar direkt a kivalasztott kozepiskola kozelebe koltoztunk, oda sajnos nem volt hely, de utolag nem is baj. A mostaninak 2-es (jo) a minositese, kulon van felzarkoztato angol targyuk a kulfoldi diakoknak. Bar valoban nincs osztalyzas, nem csak onmagukhoz kepest nezik oket, hanem irattak veluk egy tesztet (CATs), valamint evkozben a teljesitmenyuk alapjan kerultek feljebb angol v. matek csoportokban (a tobbiben, ha jol tudom, nincs differencialas). A nagyobbikom tavaly evvegen irt proba GCSE-t (mint minden 10-es), ami alapjan megtudtuk, hogy az adott targyakbol hogy all, hol kell erositeni, stb (a maga es a tanarok altal allitott celokat szinte mindenhol elerte. Iden, 11-ben lesz a GCSE, elotte irnak proba vizsgat novemberben, masikat februarban. Majus 14-en kezdodik az irasbeli, augusztusban pedig lesz az eredmenyhirdetes... (zabszempozitiv... :) )

A magyar es az angol iskolakat osszehasonlitva eg es fold a kulonbseg. A gyerekeim idekint meg a nyelvi korlatok ellenere is felszabadultak, nevetgelve mennek be es ki, nincsenek agyonhajszolva, de segitik, tamogatjak oket. Az odahaza gyulolt es rettegett matekbol idekint a pozitiv erosites hatasara az egyik legkedveltebb targy lett. Nem erzem kitolasnak, hogy most kerultek csak ki, mert van osszehasonlitasi alapjuk es fel tudjak merni a kulonbsegeket. Az itteni gyerekek nagyon lazan kezelik a sulit, nem nagyon motivaltak, a jelenen kivul nem igazan foglalkoztatja oket mas.
w Hörrtévé 2007.04.06 22:17:00
Helyes és dicséretes, ha a szcientológia elleni küzdelembe minél több médium kapcsolódik be. A harcot azonban hátráltatja, ha közben fölöslegesen hazudunk. A szcientológusok beépültek a politikába, mondja a Célpont riportere, miután kitértek arra, hogy ez a gyanús szekta még a…..