Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erzs

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelentkeztem egy minőségellenőr állásra, valamelyik multihoz egy vidéki nagyvárosban. Behívtak, de első körben még nem interjút kellett adnom, hanem gagyi matek és pszichológia teszteket kellett kitölteni. A magyar nyelvi feladatokról meg már nem is beszélve, ahol hiányzó…..
Mandiner blog Gréczy tényei III. 2010.02.27 13:01:00
  Gazdasági adatok körüli kutakodásunk következő tárgya a hazai infláció elmúlt 12 évi alakulása. Állítás 3. Az Orbán-kormány idején az infláció 9 százalék volt, tavaly 4,5 százalék.   Nos, ez sem stimmel teljesen, mert az Eurostat adata 2009-re 4, a…..
erzs 2010.02.27 16:05:13
@TuRuL_2k2: én változatlanul hiszek Molnár Ferenc bonmot-jában: Drágám, most döntse el, kinek hisz! Nekem vagy a szemének? - mondta Molnár, amikor vmelyik felesége rajtakapta egy ifjú színésznővel. szóval, tudomásom szerint statisztikai adattal még sehol nem lehetett gázszámlát fizetni.
erzs 2010.02.27 16:44:35
@TuRuL_2k2: Kedves Molnár Csaba, igazán nagyon örülünk a táblázatainak, egészen feldobott bennünket. Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a valamiféle fatális véletlen folytán rosszul kiszámolt jövedelmünk 8 évnyi különbségére feltétlen igényt tartunk és a levélben megadott számlaszámra kérjük átutalni. Egyúttal jeleznénk, hogy a rosszul értelmezett infláció miatt keletkezett különbségre is igényt tartunk, átutalását hasonló módon kérnénk. Kedves Csaba, még szerencse, hogy végül csak kiderült az igazság, és megkaphatjuk azokat a hiányzó milliókat, amelyek a munkáltatók helytelen szöveg- és adatértelmezése miatt maradtak el. Erzsike
  A nyugdíj örök. A nyugdíj örökkön-örökké emelkedik. A nyugdíj természete ilyen. - jutott eszünkbe tanult kollégánk posztjának esszenciája, ahogy igyekeztünk elmélyedni a nyugdíj és a magyar szocialisták közötti kapcsolat misztériumában. A Hírszerző…..
erzs 2010.02.03 15:42:21
@gyaloghartur: nálam lenne igény egy artur összesre!
erzs 2010.02.04 12:47:29
@gyaloghartur: akkor én egy árvát megmentettem
erzs 2010.02.05 09:33:41
@gyaloghartur: frissítés
körülnéztem a neten. hát tudja ki gyűjtse össze magát! a Ráskai Lea! Maga Kaszanovába oltott Donhuán!
Mandiner blog A köd múltja 2. 2009.12.29 08:01:00
  Bár kiderült, hogy az égvilágon senkit sem érdekel, de mi azért csak folytatjuk sorozatunkat a négy évvel ezelőtt történtekről. Ezúttal 2005 decemberének második hetére tekintünk vissza az MTI-archívum segíségével.   2005 utols hónapja igen eseménydús…..
erzs 2009.12.30 14:55:34
Kedves KK és TT! Nem csüggedni! Sztem is nagyon jó, ha idővel összeáll a 2005 végi, 2006 eleji kreatív kommunikációk gyűjteménye, amihez szinte a teljes mszp-s kompánia hozzátette a magáét, na meg persze a szoclib orákulumok.
A Veres-Katona duó pl. egymást túlordítva közölték, hogy "A helyzet nem súlyos, hiszen januárban, februárban jobb volt a költségvetés havi egyenlege, most márciusban valamelyest rosszabb. De azt gondolom, hogy az eredeti költségvetési számok azok tarthatóak ebben az évben. Hogy mennyire nem súlyos a helyzet, mutatja a pénzpiacok reagálása is, hiszen a forint erősödött a tegnapi, pontosabban a hétfő délutáni hír bejelentését követően. Tegnap is és a mai napon is. Tehát azt gondolom, hogy teljesen rendben lévő folyamatokról van szó."
(2006.04.12. Klub Rádió - Megbeszéljük)
Vagy: Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter: "Az infláció soha nem látott alacsony szintű, a forint a folyamatosan csökkenő reálkamatok ellenére erős, az értéktőzsde szárnyal, és ami nagyon fontos: öt év csökkenés után visszanyertük a versenyképességünket. Nemcsak hogy megállt a versenyképességünk csökkenése tavaly, de elkezdtünk mindenféle versenyképesség-indikátor alapján visszanyerni a versenyképességünkből. Ma a régió legversenyképesebb országa vagyunk. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) Tisztelettel jelentem tehát a Háznak, hogy a gazdaság növekedése szempontjából minden feltétel adott az euró 2010-es bevezetéséhez." parlamenti felszólalás (2005.10.04.)
PS gyaloghartur már múltkor is kitett magáért, hajrá Arti! (óda nem lesz?)
Mandiner blog A köd múltja 1. 2009.12.14 07:01:00
 Ha még nem is túl magas fordulatszámon, de pörög a kampány, lassan véglegesednek a jelöltek és a listák, s mindenki egyre több hülyeséget beszél. Még az MSZP is talált magának miniszterelnök-jelöltet egy zsák krumpli személyében, ami egyébként szoci szempontból nem egy…..
  Aki csak egy kicsit is tiszteli és szereti Gréczy Zsolt bloggeri munkásságát, az ugyancsak fura érzésekkel olvashatta főnöke, Gyurcsány Ferenc tegnapi, Demokraták ébresztő! című bejegyzését a kapcsolat.hun. Vezénylő tábornok, nagy nemzetmentő, lehazudja a csillagot…..
...és ezt vegyük a szó legszorosabb értelmében. Előre figyelmeztetem a reggelizőket, hogy előbb fejezzék azt be, majd ezután nézzék meg a videókat -gyenge gyomrúak akkor se :)Azt hittem Szigetvári Viktor kirívó eset, de tévedtem. Horn Gábornak is ízlik a "zöld…..
erzs 2009.05.21 14:45:02
Az MSZP nem ismeri, de jó jelöltnek tartja Patait  A szocialista frakció nincs igazán tisztában azzal, hogy ki az a Patai Mihály, de ha az SZDSZ-nek jó, akkor ők is támogatják, csak hogy elkerüljék az előrehozott választást. (Index) Ebben az egymondatos hírben benne van a…..
 Bár meglehetősen szkeptikus vagyok a Publius Hungaricus által vízionált tisztítótüzet illetően, a magyar apokalipszis nem is nagyon kezdődhetne mással, mint egy/több Tesco bezárásával. Sarkadon nem elképzelhetetlen ez a rendszerváltoztatás óta példátlan lépés: annyira…..
Árokásó Top100 Eva S. Balogh 2008.07.14 23:32:00
Méghogy egy nyugdíjas már csak a társadalom nyakán élősködő inaktív! Nyugger, mintegy. Ez lehet így mucsai feketeországunkban, de nem ám a fejlett Nyugaton. Ennek élő példája Eva S. Balogh. Eva S. Balogh, az '56-os emigráns mögött egy köztiszteletben leélt történészi pálya…..
erzs 2009.01.08 16:13:57
drágáim, honnan veszik maguk a jeles szerzőre vonatkozó infókat? merthogy én nemigen akadtam a hölgy "köztiszteletben leélt történészi pályára" vonatkozó adatokra. tulképpen mi is a neve? Balogh, Eva S. ?
Eva Susan Balogh?
Puskas-Balogh, Eva S.?

A köztudottan kiváló és elismert történész tevékenységéről az internet szerint mintegy 3 db könyv tanúskodik, melyek közül az egyik a disszertációja, ha nem tévedek. az általam fellelt halhatatlan alkotások: The road to isolation : Hungary, the great powers, and the successor states, 1919-1920;
Foltos emlékek
by Éva S Puskás-Balogh;
Soviet-Canadian relations, 1917-1939.
by Eva Susan Balogh; Carleton University. Dissertation.

A Library of Congress – Online Catalog
szerint Orosz József barátunk orákuluma az alábbi művel van jelen az egyetemes emlékezetben:
LC Control No.: 92207964 LCCN Permalink:
lccn.loc.gov/92207964 Type of Material: Book (Print, Microform, Electronic, etc.) Personal Name: Puskás-Balogh, Éva S. (Éva Susan) Main Title: Foltos emlékek / Puskás-Balogh Éva S. Published/Created: San Francisco, Calif. : Mikes Kelemen, 1986. Description: 149 p. : port. ; 21 cm.
és végül, hogy teljesen precízek legyünk:
Eva Susan Balogh dean: 1973-1979. Morse College
www.library.yale.edu/mssa/YHO/colleges.html
en.wikipedia.org/wiki/Morse_College

viszont élete nagyobbik felének tevékenységéért, ti. az intenzív összevélekedésért kitüntetést érdemelne.
erzs 2009.01.12 10:55:57
Kedves Doomhammer, körülnéztem Mo. (nektar2.oszk.hu/librivision_hun.html webpac.mokka.hu:8080/WebPac/CorvinaWeb ) és Ejrópa könyvtáraiban (search.theeuropeanlibrary.org/portal/en/index.html ), oszt egy nagy semmi. Lehet, hogy nem vót tökéletes a keresés, de azé’ csak előgyütt vón vmi, ha van. Egyszóval, mintha baj lenne a hölgy hitelességével. (Amit azonnal cáfolnom kell, mert egy független és objektív baloldali és/vagy liberális esetében az ilyesmi EL-KÉP-ZEL-HE-TET-LEN!)
Hogy publicisztikáira és elemzéseire - a magyar sajtó mellett - vevő a külföldi is, az csak azt bizonyítja, hogy bármely náció zsurnalizmusa képes bámulatosan rövid idő alatt lesüllyedni a béka segge alá, ha megfelelő közegbe kerül.
Eva S. Balogh: www.budapesttimes.hu/content/view/7353/217/
www.budapesttimes.hu/content/view/6301/217/
www.budapesttimes.hu/content/view/6550/217/
Szerzőismertető a The Budapest Times-ban
Eva S. Balogh received her B.A. in history at Carleton University, Ottawa, Ontario, Canada. She continued her education at Yale University: M.A. in Russian and East European Studies and Ph.D. in History. She taught at Yale University concentrating on East European history, the diplomatic history of World War I, and nationalism. In addition, she served as dean of Morse College, one of the twelve residential colleges at Yale University. Since 1994 she has thrown herself into a new field: current Hungarian politics. And in case she sounds single-minded, she has bred and shown basset hounds.
You can read her international perspective concerning events in Hungary on a regular basis in the "Hungarian Spectrum" section of BTOnline. And if that's not enough, you can visit her website at esbalogh.typepad.com

Tehát: Eva Susan Balogh dean: 1973-1979. Morse College (Yale)
„Dean (education), the head of a division, faculty, college, or school in a university.” Ez azért nem teljesen ugyanaz, mint hogy a „Yale dékánja”.
 Dszg kolléga hívta fel figyelmünket a kitűnő hírre: általános iskolások találkoztak a miniszterelnökkel. A Magyar Távirati Iroda ismét hozzátette a magáét a gyurcsányi életműhöz (kiemelések tőlem):Általános iskolások találkoztak a miniszterelnökkelNegyven általános…..
 A nagycsécsi esethez hasonlóan a pécsi, kézigránátos gyilkosságnál is kétféle lehetséges indíték kerül elő: vagy a rasszizmus ölt, vagy az uzsora-biznisz vezetett a tragédiához.  Beindult az ismerős kórus: Teleki László azt mondja, jobban odafigyelne a társadalom a…..
 Az ember szívét mindig megdobogtatja, ha saját kis hazájáról olvashat a világlapok címoldalain. Kálmán eddig sem panaszkodhatott, de Tóninak kevés ilyen élmény jutott, még a 2006-os tankindítás is csak a vicces kisszínesek között jelenhetett meg a jobb helyeken. A napokban…..
Unalmas óráinkban, miután végeztünk a minket érdeklő online felnőtt tartalmakkal, sokszor könnyedebb szórakozásra vágyunk. Ilyenkor gyakran kattintunk rá a különböző állami intézmények honlapjainak „Üvegzseb”, „Közbeszerzések”, „Közérdekű…..
 Tegnap küldtük ki emailben a Reakciós Jósda első jóslatát (az elbarmolt subjectért minden címzet elnézését kérjük), s máris beszámolhatunk az első részleges sikerről. Mi is szerepelt eheti jóslatunkban? --> Kiss Péter nyugdíjasotthonba költözik A kormány nem…..
Konzervatórium A hang színei 2008.07.05 10:03:00
Miután az előző, A hang természete című bevezető írásomban felvázoltam alapvető kapcsolatunkat a minket körülvevő zenei hangokkal, most a hang belső, intim természetéről írok néhány gondolatot, hogy azt jobban megismerve válhassunk képessé annak optimális, esztétikus…..
 Az ATV úgy reklámozza egyik műsorát, hogy „Az interjú, amiért Medgyessynek mennie kell”. Áprilisban beszélgetett a Nő háromszor című talk showban Demcsák Zsuzsa (majdenem szóvivő) a volt miniszterelnökkel.  Medgyessy mondanivalója egy dolog. Majdnem közhely:…..
 A Magyar Nemzet ma előállt a tegnapelőtt megszellőztetett politikai motivációjú magánnyomozói akció megbízójával: a lap bizonyítékai szerint Keller László, a Pénzügyminisztérium jelenlegi államtitkára állt az Orbán Viktor, Kalmár István és Simicska Lajos ellen…..
 Kevés emberről gondolom, hogy rendbe tudná szedni az országot (a mai politikusok bizonyosan nem tartoznak közéjük) de belőle kinézem, hogy talán képes lenne erre, legalábbis az első lépések megtételére, mert egy ember nem csinál nyarat. Ám most nem is a…..