Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sidewinder

0 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Air Power Blog Air Power News 10. 2012.08.02 20:34:33
Légierő-hírek, tizedik iteráció. Időszerűen egy Mi-24-es képpel, így emlékezve meg a típusról, melyet a szociálliberálisok siralomházba küldtek, a második Orbán-kormány pedig a vesztőhelyre kísért... Zord..
Amikor az első Moszkvai Autószalonról még odakint írt posztomban megpróbáltam összegezni az első benyomásaimat erről a városról, csak enyhe, rettegéssel vegyes hüledezést éreztem. Igaz, az estély és a színhely csodás volt, de az, hogy a reptértől a belvárosi Intercontinental…..
Sidewinder 2012.09.23 19:31:52
Nekünk van egy ex-határőr Niva. Tizenkét éves,a határőr korában meg lett görbítve kissé. Ám meg lett véve,mert erre volt pénz,új Nivára sajnos nem. Nyugati terepjáróban nem is gondolkodott apa,mert ő is látta a "teljesítményüket" amikor a külföldi vendégvadászok lemerészkedtek velük az aszfaltról. Az eredmény: a lesajnált,"fos" UAZ-ok,Nivák húzták ki őket a sárból. Van olyan visszajáró vendégvadász aki a gyülekezőhelyen hagyja a 30 milliós nyugati csodát,és inkább megkér egy magyart,hogy hadd ülhessen már be mellé a Nivába,mert az el is megy a terepen. A Nivával egyébként volt némi kaland,már az elején. Amikor megvettük több órán át nem hoztuk el,mert a kereskedő kinlódott,hogy valahogy résmentesen fel lehessen húzni a jobb oldali ablakot.Végül nem sikerült. Aztán a kalocsai Lada márkaszervizes szerelő(akkor még volt HungaroLada) megmutatta,hogy nézzük az ajtót,mintha kifelé hajlana,amikor be van csukva. És a másikhoz képest tényleg. Szétkapta,megállapította,hogy kapott egy tisztességes oldalütközést,amit utána nem kalapáltak ki rendesen. Meg lett csinálva az ajtó minimum pénzből. Utána az autónak volt egy fácánnal történő találkozása 95Km/h sebesség mellett. Javítani kellett,az is volt vagy 3000 forint hűtőrács cserével együtt. Szóval olcsóbb javítani mint egy nyugati márkát. Persze az ilyen ex-rendőr,ex-határőr Nivákkal vigyázni kell,azok közt sok a szétgyilkolt példány.
Az,meg,hogy a Kalina szar lenne,tipikusan az olyan sznobok véleménye,akik szerint ami nem nyugati vagy japán,az csak szar lehet,főleg ha orosz. Meg valószínűleg képen se láttak Kalinát. Teszem,hozzá,hogy a Kalina nekem személy szerint nem tetszik.
Itt van róla egy teszt,amit a "konkurencia" írt:
www.vezess.hu/teszt/teszten_az_uj_lada/9274/?o=1

A Kalina után,Renault beavatkozás nélkül készült Priorát meg aztán főleg simán össze lehet hasonlítani egy nyugati kocsival. Mennek 180-at simán. Még a régebbi,itt lehúzott 112-esről is van fent sok gyorshajtós videó.

Mondjuk a Gaz Szobol 4x4 lehúzása meglepő,mivel a Totalcar tesztjei is pont a kiváló terepjáró képességét emelik ki,szóval nem biztos,hogy az a vízvezetékcsöves valami az aszfalton sem tudna végigmenni.
Sidewinder 2012.09.23 19:43:51
Lada 112 vs VV Passat gyorsulási:
www.youtube.com/watch?v=w6zrthYMFUY&feature=player_embedded

Ez pedig egy különösen érdekes videó,a közlekedési rendőrök megállítottak egy valószínűleg valahonnan a Kaukázusból érkező Lada 112-est.Igen szokatlan utas ült a hátsó ülésen. Érdemes végignézni,nem lövöm le a poént!
http://www.youtube.com/watch?v=bcddbX-VQ-0&feature=player_embedded#!
Trollvadász Pussy Riot újra 2012.08.19 21:17:21
Ítéletet hirdettek a Pussy Riot punkbanda ügyében Oroszországban - adta hírül a hvg.hu. A zenekar tagjai két év kényszermunkát kaptak, ami az orosz börtönök ismeretében elég keményen hangzik. Korábban már volt a blogon olyan magyar kommentelő, aki letöltendőt kért a lányokra.…..
Sidewinder 2012.09.21 11:57:55
@trollhunter89:
A tények Oroszországról:
A megboldogult Jelcin idején 45 újságírót öltek meg Putyin idejében ugyanez a szám 11.
A savazás pedig a kaukázusban és Közép- Ázsiában divat.
2.A demokratikusnak tartott jelcin alatt szétlőtték a képviselőház épületét tankokkal. Akkor nem rinyált a nyugat leszámítva az általános,mindkét felet csitító sablonszövegeket.
Putyin elnöksége alatt meg már azon is "nyűszítenek",ha egy rohamrendőr megver egy jogellenesen,engedély nélkül tüntető buzit,vagy ellenzékit.
Úgy egyébként megjegyzném,hogy babasimogatás amit Kaszparov kapott ahhoz képest amit itt kaphatott volna 2006-ban a magyar rendőröktől,vagy a szintén "demokratikus" grúziában kaphatott volna 2007-ben,vagy 2011-ben.Például megvan mindkét szeme,és lát is rá. Ez egy volt 2006-os tüntető esetében már nem jelenthető ki ilyen nagy eséllyel. Az orosz rohamrendőrök hiába jobban felszereltek mint mondjuk a magyarok,a felszereléseik nagy részét be sem vetik legtöbbször. Sok videót láttam már róluk,és a nehezebb helyzetben is inkább csak gumibotot használnak a keményebb eszközöket (vízágyú,könnygázgránát-vető esetleg gumilövedék) nem igazán.
Tüntetések: hétvégén volt Moszkvában a "milliók menete",ahol az egész ellenzék képviselte magát,a szivárványos zászlós buziktól,a nyugatos demokratákon át a fehér-sárga-fekete,régi birodalmi zászlót lobogtató radikális nacionalistákig.Persze ott voltak a kommunisták is,mivel ők a legnagyobb ellenzéki erő. A milliók menetén lehettek vagy 25000-en is. A szegénység meg annyira kiütközött,hogy például az egyik elnyomott ellenzéki csajnak papírra sem futotta,hanem egy vadonatúj Ipad-ról olvasta fel a mondanivalóját.
Senkit nem vittek el a zsaruk,csak álltak és nézték a résztvevőket. Azért mert bejelentett,engedélyezett tüntetés volt,és a tüntetők most nem mentek neki a rendőröknek. A legtöbb újság egyébként a koherens ellenzéki programot hiányolta,és ennek számlájára írták,hogy jóval hamarabb véget ért érdeklődés hiányában az esemény.
Putyinnal nem az a baja a nyugatnak,hogy nem demokratikus. A nyugat azt pont leszarja,hogy ki mennyire demokratikus. Abban az esetben,ha az ő gazdasági és katonai céljait szolgálja. Rengeteg diktátort nevelt,és pénzelt a nyugat. Kezdve Batistától,pinochet-ig,Mubarak,a bahreini uralkodó, a szaudi király.
Ezek mind igazi véres kezű diktátorok akikhez Putyin ha "fel akarna nőni"(bár szerintem nem akar),már akkor is el lenne késve,ha 20 éve kezdte volna el az emberek permanens gyilkolását,mondjuk "boszorkányság" vádjával,ahogy az például Szaud-Arábiában az USA egyik legfőbb szövetségesénél divat. Ők nem lebaszást kaptak az USA-tól,hanem új F-15-ös vadászgépeket,kedvezményes áron.
Putyinnal az a nyugat legfőbb baja,hogy újra megerősítette az országot a Jelcini lejtő után,és nem akar a nyugati gazdasági,katonai politikai érdekek korlátlan kiszolgálója lenni. Sőt még konkurencia is például a hadiiparban. Ezen kívül nem ad korlátlan kitermelési jogot a nyugati cégeknek a gazdag orosz olaj és gázmezőkre. Jelcin pedig az alkoholizmusa miatt irányítható volt, józanabb pillanataiban ő is elmondta,hogy marhára nem azt akarta csinálni Oroszországból amit végül "sikerült".
Szíria pedig geopolitika és geostratégia. A demokrácia duma itt is kamu. A nyugat pénzeli a "fegyvertelen" lázadókat akik már akkor gépkarabélyokkal meg például BTR-el felfegyverkezve jártak és lövöldöztek amikor még itt folyton "fegyvertelen" ként kellett őket emlegetni.
Szíriából azért akarják eltakarítani Asszadot,mert oroszbarát,és mert még Iránt is segítené egy esetleges nyugati támadás esetén. Továbbá több legyet akarnak ütni egy csapásra,mert ha nyerne az ellenzék akkor cserébe megérnék őket,hogy Tartuszban zárassák már be az orosz haditengerészeti bázist. Továbbá szabad felvonulási terület lenne Irán ellen. Oroszország semmi mást nem tesz,mint amit a nyugat tett Bahrein esetében. Ott állomásozik Bahreinben az amerikai flotta,akik lazán végignézték,hogy angol és amerikai gyártmányú tankok fedélzeti fegyvereiből halomra löveti az uralkodó az ellenzéki tüntetőket. A Formula 1-et sem véletlnül kellett ott többször is törölni. Ha szoktad nézni az F1 közvetítéseket,akkor tudhatod,hogy Charles Pic nevelőapja magyar. Illés Tamás,műrepülő pilóta. Ő mesélte,hogy akkor pont ott voltak,mert próbáltak valahogy kijutni az elmaradt GP-2 futam miatt az országból,és őket is majdnem lekaszálta egy sorozat. Szóval ez a színtiszta szent nyugat vs velejéig romlott szemét putyini oroszország fekete-fehér összehasonlítósdi kissé gagyi.Oroszország semmivel sem folytat imperialistább külpolitikát mint mondjuk az USA,akiknek például sikerült az iraki olajért háborút indítaniuk,kamu indokokra hivatkozva.
A pussy riot "produkcióját" megnéztem videón,egy nagy rakás szar. Zenének,művészetnek semmiképp nem nevezném. Egy csimpánz értelmesebben tudná kezelni az elektromos gitárt mint amit ott azok bemutattak.Ja a slusszpoén,hogy páran azon szörnyülködtek,hogy a gyerekeivel mi lesz a zenekar tagjainak. Nem hiszem,hogy például azt a tagot nagyon érdekelné,hogy mi lesz a gyerekével,aki nagy nyilvánosság előtt egy múzeumban megbaszatja magát,úgy hogy bármely pillanatban elindulhat a szülés. 4 nappal az ominózus esemény után meg is született a gyereke. Egy másik szintén emberfeletti intelligenciával megáldott p.riot tagnak meg annyira futotta,hogy egy szupermarketben feltolt magának a pinájába egy fagyasztott csirkét. Szóval no comment a banda. A "zenéjük" szar,de legalább idióták is.
Az orosz hadsereg az utóbbi időben, egy 20 évnyi helyben topogás után, elég sokat fejlődőtt a személyi felszerelések terén. A következő videó is leginkább ilyen szempontból érdekes, szóval a megrendezett-toborzós részét próbáljuk figyelmen kívül hagyni. Normális málha…..
Sidewinder 2012.08.26 21:04:12
Dubrovka színház: szerintem nem éppen sikersztori.Bár erről nem csak a Szpecnaz tehet,hanem inkább az akció vezetése. Eldöntik,hogy gázt vetnek be. Rendben. Akkor viszont oda kellett volna hívni minél több mentőt,hogy a túszokat el tudják szállítani.Nem hagyni,hogy mindenki menjen amerre lát. A másik,hogy meg kellett volna mondani,hogy pontosan milyen gázt is használtak,hogy legyen ellenszer. A gáz egyébként sokkal jobb ötlet,mint, az,hogy bemegyek és szétlövöm a nézőteret.
Beszlan: A rengeteg halott ellenére úgy gondolom,hogy példás akció volt. A halottak nagy része ugyanis abba halt bele,hogy a terroristák felrobbantották a robbanószerkezeteket amiket a padlótól a sportcsarnokban levő kosárpalánkig,mindenhova odapakoltak.Ezek a robbanószerkezetek egyébként sok, ott készült felvételen láthatóak.
Csak ugye ezt nyugaton szeretik elfelejteni,mert akkor lehet mondani egyes híradókban,hogy a "gyerekgyilkos" Szpecnazosok vidáman agyonlőttek több száz gyereket. Az,hogy a terroristák is fel voltak fegyverezve plusz rengeteg éles robbanószerkezetet pakoltak mindenhova,az nem számít.Ezek a majmok pedig rögtön robbantottak,hiszen nekik "megdicsőülés"az öngyilkos merénylet,ha pedig ezzel jó sok "hitetlent" is megölnek,akkor meg főleg.A Szpecnaz mindent amit lehtséges volt,megtett azért,hogy ne legyenek áldozatok,vagy ha lesz is, minél kevesebb legyen. Ott volt például Danyila Razumovszkij ezredes,aki direkt ugrott be a terroristák által kilőtt sorozatba,nehogy eltalálja a gyerekeket.
Sidewinder 2012.08.30 21:40:57
@Combat Gear Admin:

Ezen a német oldalon lehet kapni eredeti és replkika Szpecnaz sisakokat. Az eredeti K6-3-as is kapható! Viszont sajnos arany áron adják.
A Szpecnaz által szintán használt ZS-1 sisak kapható replika változatban is,jóval olcsóbban mint az igazi. Annál oda is van írva,hogy csak replika,ne használjuk ott ahol lőhetnek ránk ,mert kilyukad:) A többi sisak viszont mind eredeti. Például a Koplak-1SB-1 rohamrendőr sisak is kapható.
Eredeti K6-3 titán sisak,beépített rádióval:
www.wttag.de/shop/product_info.php?info=p1019_K6-3---Helmet---Radio.html

Beépített rádió nélkül 200 euróval olcsóbb,de így is brutális ára van,ráadásul állítólag az oroszországi ár sokszorosa:
www.wttag.de/shop/product_info.php?info=p1020_K6-3---Titanium-Helmet.html

Egyébként ebben a webáruházban nagyon sok eredeti orosz cucc kapható a légierő pilótái által használt hajózóruháktól a különböző taktikai kesztyűkig.Ráadásul a legjobb gyártók termékei,például a SPLAV különböző cuccai közül lehet válogatni.
Slovensko, do toho! Magyar Pussy 2012.08.22 11:02:00
Hideg szelek fújnak Kelet-Európában: két évtizeddel a demokratikus fordulat után visszarendeződni látszik minden: erős állam, etnikai nacionalizmus, nyomuló egyházak, erős kezű cár atyuskák fiatal lányokkal packáznak. Nem vitás: Malina Hedvig és a Pussy Riot zenekar tagjai korunk…..
Sidewinder 2012.08.25 14:00:37
@gastro, missing in action: A nyugatnak Oroszországból nem a demokrácia hiányzik,azt pont leszarják,abban az esetben,ha az adott ország a nyugat gazdasági és katonai érdekeit támogatja.Erre pont jó bizonyíték Szaud-Arábia,vagy Bahrein nyugati támogatása,vagy lehetne példának hozni monduk Mubarak diktatúrájának 30 éven át való támogatását. A jelenlegi Oroszország mindegyikhez képest mintademokrácia. Szóval lehet,hogy az oroszországi ismerősök nem is olyan korlátoltak,hanem pont a lényegre tapintottak. A jelenlegi Oroszországban az zavarja a nyugatot,hogy újra konkurenciának számít,erősödik gazdasági és katonai téren. Jelcinnek azt is elnézték amikor szétlövette a parlament épületét 93-ban tankokkal.Putyint meg már akkor elmondják mindennek,ha egy rendőr gumibotot használ a tömegoszlatásnál.Az is zavarja őket,hogy annak idején Hodorkovszkij az állam egyébként helyes beavatkozása miatt nem tudta eladni a Jukoszt az amerikaiaknak,átadva ezzel az orosz szénhidrogén kitermelés jelentő része feletti ellenőrzést a külföldieknek.Komoly bevételektől esetek el. A demokráciáért való sírás csak egy álca,igazából az ottani dollármilliárdos bevételekért sírnak amit az orosz energiacégek és hadiipari üzemek termelnek,azok közül is főleg a Szuhoj repülőgyár,és a közepes szállítóhelikopterek terén piacvezető Mil helikoptergyár a fontos.
Sidewinder 2012.08.25 14:00:53
A kettő ügynek köze nincs egymáshoz. Szegény Malina Hedviget azért megverte pár barom,mert magyarul szólalt meg.
Az orosz esetnél meg 3 hülye picsa a templomban gyalázta Putyin mellett az egyházat is,úgy,hogy ott hívők imádkoztak. Ezek meg eközben odamentek "előadni" ezt a se zenének,de imának sem nevezhető fost. Nem tudom,hogy a három hülye picsa imádói mit szólnának,ha valaki bemenne ordibálni a Szent István bazilikába,vagy a leghíresebb pozsonyi templomba,mondjuk a papok halálát kívánva,símaszkban ordibálva,úgy,hogy 70 éves nyugdíjasok próbálnak ott épp nyugodtan imádkozni.
Ezek a picsák meg ráadásul vallásosnak is hazudják magukat. Szánalmasak. Most jól beszopták. Ennyi. Azt tudom mondani,hogy úgy kell nekik. Aki mindenórás terhesség közben,hagyja,hogy a nagy nyilvánosság előtt kúrják egy múzeumban, arról már nehogy intelligenciát tételezzünk fel.Ezek a hülye picsák számos helyen előadták az antiputyin szarságaikat,még egy börtön tetejére is felmásztak. És mindenki pont leszarta őket. Senki nem foglalkozott velük. Amikor a Vörös téren adták elő a zenének nevezett fosukat,akkor a rendőrök egyszerűen kiröhögték őket. Én kevesebbet adtam volna nekik,de így jártak. Most meindenki jön azzal,hogy jaj de az egyiknek gyereke is van. Na és? Gondolt volna erre akkor amikor bement a templomba. Mégis mire számítottak,hogy ha egyszer a büntető törvénykönyvben ott a vallásgyalázás című paragrafus is?
SF.blog Sztalker másképp 2012.05.28 20:02:00
"A moszkvai metró fokozottan veszélyes közlekedési üzem." - olvashatjuk Dimitry Gluchovsky Metro 2033 című, posztapokaliptikus regényében. A könyv és a belőle készült számtógépes játék rekordgyorsasággal ért el olyan népszerűséget, hogy bátran kijelenthetjük: a Metro 2033…..
Sidewinder 2012.06.27 14:48:06
Ez a könyv még nincs meg,de úgy tűnik érdemes lesz beszerezni. Az utolsó orosz könyv amit megvettem és elolvastam,az az Ugrás az űrbe című volt. A Lakott Szigetet pedig filmen láttam csak,persze nem moziban,vagy szinkronos DVD-n, "hála" az összes magyarországi filmforgalmazónak amelyek orosz filmet nem hoznak be,mert orosz,vagy ha mégis akkor gondosan kiválasztják a gyengébb alkotásokat,hogy azoknak a segítségével visszatereljék a nézőt a "helyes irányba",az "igaz ösvényre" vagyis az amcsi filmekhez.Viszont az lenne a kérdésem,hogy várható-e,hogy esetleg Alekszand Zorics bármelyik könyve kiadásra kerül Magyarországon,magyarul? A Zorics név alatt igazából egy szerzőpáros "bújik meg" akiknek sok sci-fi és második világháborús könyv köszönhető. Hazánkban ismeretlenek,ám hazájukban,Oroszországban nagyon népszerűek.Én egy számítógépes űrhajós játék,a The Tomorrow War kapcsán találkoztam először a nevükkel,ugyanis a játék története az ő regénysorozatukra épül,és annak egy részét mutatja be.A játék először kissé bugos volt,de a javítás után kimondottan jó lett. Annyi rontott csak az élményen,hogy a játék szintén orosz készítői valamiért az összes szereplő nevét angolosították,így lett a főszereplő Andrej Rumjancevből Andrew Rumey. Ezen kívül az orosz zászlókat is eltüntették az eligazítóteremből. Na nem nyújtom tovább a rétestésztát.
Zoricsék hivatalos honlapjának angol változata:
www.zorich.ru/eindex.htm
The Tomorrow War játék:
shop.pcdome.hu/termek/3034/the_tomorrow_war

A játékról azt írja a pcdome,hogy már nem kapható,de az Örs Vezér téri Aárkád Mediamarktjában 2 hete még volt 2 példány.
Még egy játék ami Zoricsék regénye alapján készült:
www.pcguru.hu/pcguru/hirek/Men_of_War_Red_Tide
cdgalaxis.hu/PC/19506/men-of-war-trilogy.html
Sidewinder 2012.06.29 00:41:40
Lakott sziget,első rész, BDRip:
www.rutor.org/torrent/86850/obitaemyj-ostrov-film-pervyj-2008-bdrip-ot-hqclub

Magyar feliratot sajnos csak DVDriphez találtam,lehet,hogy csúszni fog kicsit:
www.opensubtitles.org/hu/subtitles/3449060/obitaemyy-ostrov-hu

Lakott Sziget: Az Összecsapás:
www.rutor.org/torrent/16575/obitaemyj-ostrov-shvatka-2009-dvdrip
Magyar felirat:
www.opensubtitles.org/hu/subtitles/3518463/obitaemyy-ostrov-skhvatka-hu

Bár gondolom,hogy jobban tudsz oroszul mint én,de javaslom,hogy a rutor oldalon a felső letöltési linkre"szkazaty" kattints,ahol a ládától balra van egy piros színű lópatkó ezüst végződéssel. Ha nem arra kattintasz,hanem az alatta lévőre,akkor is lejön a film,de akkor előtte telepít egy MediaGet nevű programot, és azon át szedi le,de az bonyolultabb eljárás.
Mivel felmerült, hogy önálló bejegyzése legyen a pénteki latakiai incidensnek, melyben a felek egybehangzó megerősítése szerint a szír légvédelem lelőtt egy török Phantomot, úgy döntöttem, hogy lesz (június 22. éjfélre visszadátumozva). Különös tekintettel arra, hogy a…..
Jézus atyaúristen, valaki ebben az országban vagy nagyon fejlett humorérzékkel bír, vagy csak szimplán gonosz, és feltett szándéka leégetni a magyar televíziózást minden lehetséges fórumon, hiszen más oka nemigen lehet annak, hogy az 52. Monte Carló-i Televíziós Fesztiválra…..
Tegnap a HM immár az MTI-n keresztül is bejelentette az UH-1N beszerzési program létét, s ezzel az - egy évnyi előkészítést követően - hivatalosan is nyilvánossá vált. Most itt az ideje, hogy szemügyre vegyük ezt a típust, üzemeltetését, hosszú távú…..
Utálom a városi legendákat, amelyek szinte alap nélkül terjednek szájról szájra, apáról fiúra. Amikor a Lada fűtése szóba került, heves vita robbant ki a szerkesztőségben. Szerintem a Lada jó fűtése csak egy sztereotípia, de most kiderül az igazság Kapcsolódó cikkünk…..
Sidewinder 2012.02.04 22:20:14
@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: A hóban Lada Nivával jó közlekedni. Mert az el is megy benne. Ma is bizonyított a miénk. Szerda óta állt az udvaron de reggel gond nélkül elsőre indult a -13ban,aztán minden baj nélkül mentünk vele 140km-et a szeles,hófúvásos,hóeséses időben,nem egy tisztességes emelkedőt és lejtőt megjárva. A fűtése is jól dolgozott,és hazaértünk. A sima zsiguliról nem hinném,hogy a tajga réme lenne. Hátsókerekes,így ha valaki nem csak trükközni,driftelgetni akar vele kimenni ebben az időben annak kimondottan veszélyes.Olyat is hallottam,hogy nem árt bele cementes zsákot rakni hátra,hogy nem csúszkáljon.De személyes vezetési tapasztalatom nincs. Samarával már igen. Az egy kimondottan jó kocsi. Megbízható,egész gyors,és a fűtése is jó. Amíg nem volt meg az 1.7i Nivánk addig néha be lett fogva szegény meg vadászatra is. És meglepően jól ment a sáros terepen,amit az első kerék maghajtásnak és a személykocsik között komoly hasmagasságnak köszönhet.De a hóban is elég sokat bírt,egész komoly hófúvásokon át lehetett vele sikeresen menni. Persze nem egy terepjáró,de a személykocsik közül igen jól bírta ezeket a nehezebb útviszonyokat.
Air Power Blog Air Power Hírek 7. 2011.08.01 13:25:00
Az ötödik után megnyílik a légierő és légvédelmi hírek hetedik része...Zord..
Sidewinder 2012.01.16 17:02:37
@zord: Az oroszoknak nincs szerencséjük a Marssal. Remélem,ha egyszer embereket küldenek oda,azok már nem járnak úgy pórul,mint a szondáik.
KatPol Blog A vörös arzenál 2011.12.22 10:55:00
Néhány nap múlva lesz 20 éve, hogy átadta magát az enyészetnek az óriásbirodalom, amely böcsületes magyar fordítás szerint a Szocialista Tanácsköztársaságok Szövetsége nevet viselte. Hogy ezt is ünnepelni kellene-e, mint a Karácsonyt, az nézőpont kérdése. Egy dolog biztos:…..
Sidewinder 2011.12.30 17:51:41
@Rammjaeger83: A Kamaz gyár amerikai hitelből épült. Technikát nem kaptak,de pénzt azt nem is keveset.Elég jól jártak vele. Ha valaki nézi a Dakar-rallyt akkor tudja,hogy a Kamaz a mai napig a legjobb kamion. Hiába van ott a Dakaron minden nagy nyugati kamiongyár ami számít, a Kamaz rendszeresen leverte őket. A Kamaz a Dakar történetének legjobb kamionos csapata. 10 Dakart nyertek meg,köztük a tavalyit(illetve ideit) is. A második legjobb kamionos csapat pedig a Tatra. Nekik 6 győzelmük van eddig.Az utolsón is küzdöttek,de egy technikai probléma miatt nem értek célba. A Kamaz csapaté lett az első 4 hely.A következő Dakar 2012 jan1-én indul ismét Dél-Amerikában,a kamionok közt a fő esélyes a Kamaz. Bár most a fiataloknak kell bizonyítani,mert a Dakar történetének legjobb kamionos versenyzője Vlagyimir Csagin, a 7 -szeres bajnok "Cár" bejelentette,hogy visszavonul a versenyzéstől és nem indul a Dakaron,a csapat munkáját azonban továbbra is segíti,lévén,hogy mérnök.
Sidewinder 2012.01.05 21:47:02
@David Bowman: A Tatra-t annyira nem ismerem. Annyit tudok róluk,amennyit a kommentátorok mondanak,nevezetesen,hogy az abban alkalmazott cseh fejlesztésű független kerékfelfüggesztési rendszer a legfejlettebbnek számít az egész mezőnyben. Azt tudom még,hogy a motorja német gyártmány (ez nyekkent meg tavaly úgy,hogy fel kellett adniuk a versenyt). A Kamaz. A Kamazban tudomásom szerint egyetlen lényegi rész,a váltó külföldi,a ZF gyártmánya. De a Magyarországon kapható új, civil Kamazok is ZF váltóval vannak szerelve. A motor orosz meg a karosszéria is az. A Dakar leghíresebb kamionos versenyzője,a 7-szeres győztes Csagin is részt vett a fejlesztésekben,mert ő egyébként a Kamaz gyárban mérnökként dolgozik. A versenyen most is ott van,csak sajnos már nem mint versenyző. A kommentátorok sokszor emlegették,hogy harckocsimotor van benne,ez viszont tudtommal nem nem igaz. Talán BTR vagy Kamaz Vistrel motor lehet benne.Egyébként ezeknek a versenygépeknek az alapján fejlesztik a katonai teherautóikat. A biztonsági övek Sabelt gyártmánnyok(ahogy az összes többi autóban és kamionban is) meg a versenyzők overallja és sisakja Sparco gyártmány.Szóval vannak a Kamazban külföldi dolgok,de azt nem mondanám rá,hogy csak a felirata Kamaz.
Sidewinder 2012.01.05 21:52:08
@folti_: Nem inkább F-15? De nem ám. Régen annak a másolatának tartották a Szu-27-et,de most már az okosok szerint az F-18-ról másolták. Ez a legújabb variáció,2 hete volt szerencsém ehhez,már youtube-on is terjesztik,asszem egy Szu-35 videó alatt is bent van kommentként ez az okosság:)
Rövid időn belül Matolcsy és Debreczeni könyve után ez már a harmadik könyv, ami a poszt témájául szolgál, de ez a történet is csodálatos - a maga módján. Megjelent Gereben Ágnes ízléses borítóval megáldott könyve: Mong Attila azonban nem átallott kitenni egy…..
Sidewinder 2011.12.07 19:50:37
@¡Viva La Onda!: Jól látod a dolgokat. Apollo 440-el én nem értek egyet. A nő nem hülye,csak egyszerűen politikai megrendelésre ír. Az oroszellenessége is ide vezethető vissza. Azt tenném még,hozzá,hogy a CEU oktatója is(sőt elsősorban az) így az azt alapító Soros Gyuri bácsi elvárásainak megfelelően ír. Erre kapja a sok pénzt. Ha valaki hiteles műveket akar olvasni orosz témában annak ajánlanám Sz.bíró Zoltán és Szvák Gyula tanszékvezető egyetemi tanár könyveit. Ők sokkal hitelesebb Oroszország-szakértők. De nem reklámozza a könyveiket senki ingyen,mert nem politikai megrendelésre írják azokat. Ellentétben Gerebennel.
Pár napja nézelődtem a neten és 1-2 érdekes képen akadt meg a szemem, ami remélhetőleg nem csak számomra az. Múlt hónapban jelent meg az Air Base blogon egy bejegyzés, az repülőgép hordozók fedélzetén használatos járművekről. Na most ezeknek látható az orosz megfelelője a…..
Sidewinder 2011.11.19 17:45:31
@Mokker: A Kraz előtt álló,csíkos hátú sárga villogós fülke nélküli szerkezet szokott inkább vontatni. A műhely szerep viszont nagyon valószínű. Kényelmesebb mint liftezgetni a gépet:) Vontatni viszont a kis sárgával érdemesebb,mert kisebb helyen elfér,megfordul,és kevesebbet is eszik. Ami hajónál bizony minden állam esetében számít.
Az orosz hadsereg 2008 januárjában mutatta be az áttervezett, új uniformisait. Ami igazából ezekből számomra érdekes volt, az az új gyakorló ruházat, amely modernebb szabásminta alapján új digitális "flora" terepmintában készült el. Rendhagyó módon nem csak a katonákat…..
Persze minden országnak kellenek hősök, nekünk is jár egy kistérségi Jack Bauer, aki megment minket a végromlástól, a terrorizmus pusztító szörnyetegétől, és persze a világot behálózó szervezett bűnözéstől. Mert ahogy az Egyesült Államok, mi is hadban állunk, sőt mi…..
Sidewinder 2011.11.08 22:01:08
Szevasztok.Nekem alapvetően inkább pozitív véleményem van a sorozatról.
Ami engem zavart az a sokat felemlegetett angol párbeszéd volt Szabó ezredessel. Az ezredes angolul colonel,nem pedig major.Lelőtték a fegyverneppert kérdezés nélkül? Nehezek a gazdasági körülmények a lőszermennyiség amit beleeresztettek a kommandósok olcsóbb volt mint mondjuk 10 éven át etetni a börtönben. A sorozat nyilván lehetne jobb is,nem tökéletes,de ennyi pénzből ennyire lehet megvalósítani. Nem vagyok fidesz hívő,nem szavaztam rájuk,és ha így kormányoznak akkor nem is fogok,de a sorozat eddig tetszik még akkor is ha van min javítani,például az igen seggnyaló "a kormánynak szüksége van rád" mondatot kihagyhatták volna az új emberük beszervezésénél... Szóval vannak hibái,de örülök,hogy van egy új magyar sorozat. Mondjuk a tűzvonalban is nagyon tetszett. Azokat meg nem értem akik csak azért nem néznek valamit mert magyar,és akkor az csak szar lehet.Igen készülnek gyenge alkotások is (például barátok közt),de sem ez,sem a tűzvonalban nem tartozik azok közé.A tűzvonalban sztorija egyébként tényleg klassz volt,Garamvölgyi László is részt vett a megírásában.A sorozat körüli botrány ,tényleg gáz,de örülök,hogy nem lett időutazós. Valószínű azért sem lett az mert az ennyi pénzből normálisan nem megvalósítható. Az RTL Klubon nyomtak valami másik időutazós amerikai sorozatot,ami annyira megfogott,hogy a címét is elfelejtettem,csak arra emlékszem belőle,hogy a főszereplő valami gömbbel utazott mindig,és utazáskor a Space Shuttle-on használatos narancssárga fedélzeti szkafander volt rajta. Azon mindig jót röhögtem. Ha ma újra nyomnák lehet,hogy valaki el is hinné,hogy az tényleg időutazó ruha,mivel most,hogy már nincs űrsikló mindenki a kék fehér Szokol KV-2 fedélzeti szkafandert használja,még a kínaiak is.De valószínűleg a sorozat nem annyiból készült mint a Hacktion.A hacktion meg remélem sokkal több mint 16 részt megér,mert eddig jó.
Sidewinder 2011.11.08 22:19:46
@Fallandraise: Mi a baj a német sorozatokkal? Nem csak az USA-ban csinálnak színvonalas sorozatokat,hanem a németeknél,olaszoknál,oroszoknál is.
Filmdroid 5 Days of War 2011.07.15 17:03:00
 2008-ban pár napig feszült egymásnak a grúz, orosz és oszét haderő, ami végül Grúzia vereségével zárult. Az 5 Days of War ebbe a konfliktusba nyújt betekintést egy-két haditudósító szemszögén keresztül, azonban a produkció bátran beállítható propaganda filmnek is.…..
Sidewinder 2011.09.28 22:19:36
Most néztem meg. Ez a film egy rakás szar. A legrosszabb film amit eddig Harlin rendezett.Egy amerikai propaganda alkotás. Az egész ott hibázik,hogy a grúzok támadtak elsőnek,ezt azóta nemzetközi vizsgálat is kiderítette,még a híres hírhedt wikileaks iratokban is ez van.Oszétoknak orosz útlevele van,meg papírjai? Igen,mert 91-ben népszavazáson eldöntötték,hogy függetlenek akarnak lenni Grúziától. Erre válaszul a grúz hadsereg megtámadta őket. Aztán háború,azt lezárták,és utána több nemzetiségű többek közt orosz békefenntartók állomásoztak a határon. A grúz vezetés egyébként még emberszámba sem vette a két tartomány lakóit,nemhogy okmányokat adjon nekik. Az oroszok ezt kihasználták,adtak orosz papírokat annak aki igényelt és azzal már dolgozni is mehetett.A másik ami baromira nem tetszett,hogy azt nyomták,hogy a világsajtó csak az orosz álláspontot erőltette. Marhára nem így volt,mindenki a támadó grúzokat védte. Említhetők még a Reuters kamu képei is.Szaakasvili a hatalomra kerülése óta el akarta foglalni a két területet. Az oroszoknak is voltak vitaható akcióik,de a nagy balhét a grúzok kezdték,ők támadtak. Szaakasvili azt hitte,hogy Medvegyev mivel egyedül van otthon,majd fél reagálni és mire az oroszok ébrednek övé Abbházia és Dl-oszétia meg a NATO tagság. Medvegyev valóban hagyott neki időt,hisz a grúzok már 7-én is támadták Chinvalit,de az oroszok csak 8-án indultak el. A film maga azért is gagyi mert sztoriban kis eltéréssel másolja az Olimpius Inferno című 2009-es orosz filmet, ami az első film volt ami erről a háborúról készült. Annak röviden annyi a története,hogy egy amerikai rovarkutató srác,elmegy Grúziába,hogy az Olimpius Inferno nevű ritka lepkéről filmet csináljon. Ott találkozik egy orosz csaj ismerősével akinek arra vannak rokonai. Elkezdenek filmezni,ám nem csak a lepkék,hanem az éjszakai támadásra induló grúz harckocsi konvoly is a felvételre kerül. A felvételt a csaj ötletére mint bizonyítékot el akarják adni nyugati újságíróknak,ám azok átbasszák őket és feljelentik a grúz katonai titkosszolgálatnál. Amelynek egy vérszomjas tisztje keresztbe hosszába kergeti őket az országon,hogy megszerezhesse a felvételt,nehogy a nemzetközi közösség számára kiderüljön,hogy valójában a grúzok kezdték a háborút. Szóval Harlin nyomott egy Ctrl-C Ctrl-V-t és ezt eladja filmnek 3 évvel később.Tudom,hogy nem a legjobb rendező,de azért többet vártam tőle,főleg hogy sokkal látványosabb se lett mint az OI pedig több zséből készült.Meg valaki elmondhatná nekem,hogy miért kell minden amerikai filmben még a Mi-24-esnak is Bell JetRanger hangja legyen?Katasztrófa:S
Olimpius Inferno(2009) előzetes:
www.youtube.com/watch?v=7aOodLPmVJM
Az Origo immár 41 cikkben dolgozza fel a magyar vonatkozású, az Egyesült Államok nagykövetsége által készített és hazaküldött jelentéseket, amelyek a Wikileaks, egy a titkok kiszivárogtatására létrehozott szervezet és weboldal kebeléből szivárogtak ki. Semmiképpen nem térnék…..
Sidewinder 2011.09.13 23:21:57
Ritka gagyi cikk,már bocsánat. "Gyurcsány példaképként tisztelte Putyint,egy diktátort" az eredeti origo áltlal írt cikkben nem ez van. Ott az van leírva,hogy gyakorlatilag irigyelte Putyin népszerűségét az orosz választópolgárok körében,továbbá a magabiztosságát. Legalább ha már egy cikket írunk egy másik alapján,akkor ha idézünk,írjuk azt amit oda leírtak,ne költsük át Andersen meseművé.Putyin diktátor? Tényleg? Aztán miért. Azért mert a barátaival vette körül magát a kormányban? A világ minden országában ezt csinálják.Azért mert egy barátját jelölte utódnak,és egyesek szerint ő vezet a háttérből,míg mások szerint meg egyre jobban látszódnak a különbségek(már ahol vannak) Medvegyev és Putyin elképzelései közt?Mintha Magyarországon egy Orbán Viktor nevű most hivatalban lévő miniszterelnök egy fideszes barátját jelölte volna független köztársasági elnöknek,hogy jelképezze a nemzet egységét adott esetben adjon felhatalmazást alkotmányos kontroll gyakorlására egyes vitatható törvényeknél?A barátja meg mindent elsőre aláír amit Orbán kitalál. Mert Putyinéknak 2/3-a van? Orbánnak is az van. Azt csinál amit akar. Akárcsak Putyin. Ilyen alapon Orbán is diktátornak lenne nevezhető.Gyurcsány és Putyin közt van egy elég nagy különbség: míg Gyurcsány csak a szavak szintjén hazafi,ahol teheti ott rúg a magyarokba,utána meg csodálkozik,hogy utálják, addig Putyin tényleg az,rengeteg dolog,a helikopteripartól kezdve az ő elnöksége alatt indult újra,és sokkal inkább nevezhető hazafinak. Azon túl pedig,hogymindent megtesz,hogy hazája a világ egyik vezető hatalma legyen,szovjet elődeivel szemben az embereknek is ad. Putyin idején a dolgozók mindenütt időre megkapták a fizetésüket,sőt emelkedtek is a fizetések,míg a demokrata Jelcin alatt előfordult,hogy egy évig is várhattak rá. Ezért nem túl meglepő,ha Putyin népszerű.
Sidewinder 2011.09.18 22:36:11
@légycsapó: Kezdjük az újságírókkal. Nem csak Putyin létezik abban az országban,könnyen lehet, hogy valakik más nagykutyának(milliárdos oligarcha) a levesébe szartak,és ők tették el láb alól. Nem kell minden halott újságíró mögött Putyin kezét látni. A Politkovszkaja gyilkosság meg valami elképesztően gyengén kivitelezett "dobjunk egy lapát szart Putyinra" jellegű akció volt. Putyin nem ennyire hülye,és nem is ennyire béna,hogy egy ilyet jóváhagyjon,hogy a saját születésnapján amikor ráadásul a világ egyik vezető gazdaságának kancellárával tárgyal,akkor lelőjenek egy őt kritizáló újságírót. KGB ügynökök közül ügyesek,okosak is végezték már tepsiben,ha Putyin nem lenne okos valószínűleg nem élne már. Az csak arról szólt,hogy őt szar helyzetbe,hozzák,hogy "barbáréknál a nagyfőnök szülinapjára újságírófejet visznek be tálcán". Többet rombolt Oroszország megítélésén mint Politkovszkaja cikkei,könyvei.Ezt Putyin is pontosan tudta,épp ezért kizárt,hogy ő legyen az ügy mögött. Újságírók tömegei tűnnek el,hát a házszámot egyel eltévesztetted,mert az Fehéroroszország. A tömegek számszerűen: a demokratának tartott Jelcin idején 45, a hatalmat kritizáló újságíró lett gyilkosság áldozata, Putyin elnöksége idején 12, Medvegyev jelenleg is tartó elnöksége alatt 0. Csak a nagy nyugatot valahogy nem zavarta az,hogy jelcin idejében jóval több újságíró gyilkosság volt,mert őt szegényt lehetett irányítani,legtöbbször azt se tudta,hogy hol van. Az ország meg romokban hevert az emberek nem kaptak fizetést,és így már nem voltak igazi nagyhatalom,csak az atomrobbanófejek miatt. Ez a helyzet Putyin elnöksége alatt megváltozott,Oroszország újra visszanyerte a rangját,újra fontos tényező lett,és ez sokakat zavar. Üzletemberek csücsülnek börtönben,van ismerősöm aki kint élt Togliattiban a 90-es években,és mesélt érdekeseket. Azt,hogy például,az az agyonsajnált Berezovszkij mekkora egy mocsok maffiózó volt,hogyan tette tönkre a Lada, gyárat és lopta ki belőle a pénzt,Hodorkovszkij hasonló eset. Mellesleg ez a nyugaton szentként tisztelt berezovszkij az előző választások előtt nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette ki,hogy az a célja,hogy hazamenjen,és erőszakkal átvegye a hatalmat Oroszországban.Akkor miről beszélünk? Hodorkovszkij: a menatep bankkal amit alapított szépen szivattyúzta ki a pénzt a hazájából,adót meg nem igazán fizetett.Ez nyílt titok volt a 90-es években. A Duna Tv adott évekkel ezelőtt dokumentumfilmeket amik az orosz elnökökről szóltak,a Jelcinről szóló részben volt egy jelenet,amikor a 90-es években fogadta az akkori Gazprom-vezért és élő TV adásban elkezdte szidni. A következőket mondta a faszira mutatva: "Íme egy ember aki nem fizet adót"emberünk pedig nem mondott semmit,csak legyintett egyet,és élő tv adásban kiröhögte az államfőt. Szerinted ezt Putyinnal ki merné megcsinálni? Hodorkovszkij a bankjával lopta ki a pénzt svájci meg ki tudja még milyen számlákra,nem adózott,volt,hogy a munkásai egy évig nem kaptak fizetést,ő meg vígan élt. Putyin hatalomra kerülése után kijelentette,hogy siralmas helyzetben van az ország,infrastrukturális fejlesztés szükséges,ipari fejlesztés is kel ami pedig sokba kerül.Ezután pedig meghívta az oligarchákat egy megbeszélésre ahol kifejtette nekik,hogy az ország fejlesztéséhez bizony nekik is hozzá kell járulni a saját pénzükkel is,és,hogy adózni sem ártana,mert üres az államkassza. Páran húzódoztak,erre pedig Putyin megnyugtatta őket,hogy pontosan elő lehet keresni a 90-es évekből származó papírokat,és ott elő lehet venni,hogy ki mennyivel is lóg,miket művelt amik nem voltak túl törvényesek,és annak mi a büntetési tétele. A legtöbben megértették a célzást. Roman Abramovics sem egy ma született bárány ő is mehetett volna sokak szerint Hodorkovszij mellé,ám ő ellentétben Hodorkovszkijjal a saját pénzével is beszállt az ország fejlesztésébe. Főleg a sport a foci fejlesztéséhez járult hozzá. Több modern stadion építését finanszírozta országszerte, máig ő fizeti az orosz válogatott szövetségi kapitányát,a saját vagyonából. Elvállalta,hogy Csucskföldön kormányzó lesz. Éveken keresztül az is volt,és egy fejlett régiót hozott létre abból a semmi közepén lévő területből. A saját pénzéből finanszírozta halfeldolgozó üzemek,utak építését,iskolaépítéseket. A 2018-as foci VB-rendezőbizottságában is benne van,és 23 millió dollárral járult hozzá a saját jövedelméből a szükséges beruházásokhoz,mint például utak,stadionok építése,vasútfejlesztés. Hodorkovszkijnak meg a többinek is megvolt erre a lehetősége, és Vekszelbergtől kezdve(aki az orosz filmgyártást támogatja saját vagyonából jelenleg) éltek is a lehetőséggel,de Hodorkovszkij kijelentette,hogy ő bizony nem fog a saját pénzéből ilyeneket csinálni,és,hogy mi az,hogy ő nem adózik rendesen. Ezt megspékelte azzal,hogy a légierőnek is beszállító tehát stratégiai cégét amerikaiaknak(Exxon) akarta eladni,ami kockázatos,úgyhogy amikor betelt a pohár,akkor elkapták. Most ül,és talán akaratán kívül,de ő is hozzájárul az orosz foci fejlődéséhez,mert focilabdákat varr a börtönben. Ki így,ki úgy. Abramovics sikeres kormányzó lett,majd úgy mellékesen megvette a világ egyik legjobb focicsapatát,nyugodtan él,ingázik London és Oroszország között,köszöni jól van. Hodorkovszkij meg azt hitte,hogy ő a faszagyerek,akinek bármit szabad,de kiderült,hogy nem. Ennyi a történet.
A moszkvai MAKSz 2011 airshow-n mutatta be az Enyergija vállalat a jövendő orosz űrhajó első életnagyságú modelljét. A hol PTK NP, hol Rusz, hol PPTS névre hallgató űrkapszula az orosz "válasz" volt az Orionra, egy hatfős űrhajó, mely alkalmas lesz távolabbi célok,…..
Ma a Moszkva melletti Zsukovszkijban a széles nyilvánosság előtt is bemutatkozott a PAK-FA program eredményeként eddig megépített két prototípus, melyek a remények szerint egyszer talán rendszerbe álló ötödik generációs harci repülőgépek alapjául szolgálhatnak. Szergej Bogdan,…..
Sidewinder 2011.08.21 23:54:58
@zord: Kint voltál? De jó neked.
Sidewinder 2011.08.22 22:47:05
@toth.tomi: Teljesen érthető az óvatosság. Az Eagle Dynamics fórumán olvastam,hogy Szergej Bogdan azt nyilatkozta az Izvesztyija című újságnak,hogy maximum 5G túlterheléssel fog a bemutató alatt repülni,mert az elején vannak és nem kell széttépni.A tolóerővektoros rendszert sem használta. A hajtóműhibára pedig mintaszerűen reagált,a szakemberek meg remélhetőleg gyorsan megtalálják és elhárítják a hibát.
Sidewinder 2011.08.22 22:50:39
PAK-FA+Su-35 bemutató repülés:
www.youtube.com/watch?v=5e0pTbmCUtg&feature=related

A Szu-35 elképesztő.A hangulat is nagyon átjön. A PAK-FA is nagyon tetszik a népnek.
Július 20-a a Román Légierő (Szent Ilie, Illés) napja. Ebből az alkalomból ismét nyílt napot rendeztek Aranyosgyéresen, ahova a LégierőBlogger ezúttal az időeltolódást figyelembe véve utazott ki. Na nem egy órával, hanem a biztonság kedvéért másfél nappal…..