Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tudós eb

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A déja-vu egy nagyon misztikus dolog. A déja-vu az az érzés, amikor úgy érzi az ember, hogy az ami éppen az adott pillanatban történik vele, az mintha emlékeztetné egy pontosan ugyanolyan pillanatra, tehát mintha már egyszer átélte volta az adott pillanatot pontosan ugyanolyan…..
tudós eb 2009.04.14 18:54:07
Nagyon érdekesek a történetek, amelyeket írtatok. Elmesélem én is az enyémet : Nyolc évvel ezelőtt egy túrán vettem részt a Villányi-hg.-ben. A barátommal mentünk az erdőben, és utolértünk egy fiatal párt, akik előttünk haladtak. Mögöttük mentünk csendesen, amikor hirtelen furcsa érzésem lett, és az agyamban lejátszódott a fiatal pár néhány mondatos beszéde, ami nem sokkal utána a valóságban is lezajlódott. Ezután hirtelen még erősebb érzés fogott el, és megjelent az agyamban egy tökéletesen tiszta kép, ahogy megyek az erdőben, bekanyarodok egy elágazásnál és látom az elém táruló képet. Ez néhány perccel később be is következett! Bekanyarodtunk egy elágazásnál és ugyanaz a kép fogadott, amit előtte láttam! A kölünbség csak annyi volt, hogy egy fekete macska bandukolva áthaladt az úton balról-jobbra. Ennek nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, de később, amikor láttam a Mátrixot levert a víz!! Lehet, hogy ez teljesen véletlen, de kíváncsi volnék, hogy másnak is volt-e egyidőben ilyen érzése, és volt-e ott fekete macska? Ezután az esemény után a következő hónapokban többször előfordult velem deja vu érzés a munkahelyemen, előre tudtam mit fognak mondani a kollégák, aztán elmúlt és azóta semmi nincs.
Többször próbáltam megfejteni az okát ennek, de szerintem csak egy eset lehetséges. Az, hogy az életünk, amit élünk valójában már megtörtént. Lehet, hogy örökkön-örökké ugyanazt éljük át, csak az agyunk megvéd minket attól, hogy ez a tudomásunkra jusson. Ha erre rájönnénk és elfogadnánk, akkor öngyilkosok lennénk, hiszen teljesen értelmetlennek látnánk az életünket. Éppen ezért én sem fogadom el ezt az elméletet, inkább hiszek Istenben. A deja vu szerintem egy hiba az agyunkban, feloldódik a zár, és kinyílik a világ. Lehet, hogy a tudat, mint egy erőtér betölti az univerzumot, és ezt fogja az agyunk. Ott van mindenhol, és minden információ benne van a kezdetektől a végig.
Talán nem is kellene ezzel foglalkozni. Vannak dolgok, melyekre jobb, ha nem tudjuk a választ. Hadd idézzek egy klasszikust: „ Megtudhatod, de nem leszel boldog” (Döglégy Zolee)