Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mészáros Katalin Mária

18 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Szerda. 2017.03.16 00:26:16
Március 15. Kíváncsi lettem mi van Budapesten ezen a napon. 10 órakor már a Múzeum körúton voltam. Özönlött a nép a  Nemzeti Múzeum felé. A Kálvin térnél szaporabeszédű két öregasszony ért utol, majd hagyott el, szóval nemcsak a szájuk, a lábuk is sebesen járt. Közben egymást überelték…..
Mészáros Katalin Mária 2017.03.18 00:38:28
Hajónapló Szombat. 2016.01.23 21:54:21
Remek nap volt. Úgy kezdődött, hogy még tegnap megbeszéltük a kislányommal, hogy lejön ő is korizni. De épp nincs autója, csak HÉV-vel tudott lejönni, onnan meg normális esetben csónakkal szoktam áthozni, mert körbe a városon, és a hídon át vagy 3 km a gyalogút, de hát nem volt más megoldás...…..
Mészáros Katalin Mária 2016.01.24 22:08:12
Ezen a blogon szerintem választ kaphatok tudatlanságról árulkodó kérdéseimre (nyilván kérdezni sem tudok jól!):
- A neten hol lehet olvasni, hogy Ráckevénél a Duna milyen széles és mély?
- Közelebb is van vízmérce Ráckevéhez, mint a tassi? (Ma 07:00-kor ott 152 cm volt a vízállás:
www.vizugy.hu/?mapData=VizmerceLista#mapData)
- A Vízügyi Főigazgatóságnál használt vízállás milyen összefüggésben van a Duna medrének a vízfelszíntől való tényleges mélységével?
- A Ráckevei (Soroksári)-Dunában milyen sebesen mozog a víz? A Wikipédián az írják, hogy: "A Duna-ágban a víz sebessége 0,2–0,4 km/h, üzemszerű vízpótlás esetében nyáron 1,5–2,5 hét alatt, télen 3–5 hét alatt cserélődik ki a mellékág vize." (hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1ckevei-Duna) Min. 3,33 m/perc sebesség mellett hogyan tud arasznyi vastagon megfagyni a folyóvíz?
Biztosan írta A Tengerész, hogy melyik HÉV állomást használják? A ráckevei végállomás környékén más részekhez képest egy kicsit még szélesebb is a folyó - a befagyást milyen tulajdonságok befolyásolják?

Bocs, ha idegesítőek a kérdéseim ...
Hajónapló Kedd. 2016.01.05 20:44:01
Az imént jöttem be a begyújtásból a hajóról, szakad a hó. A parti lámpák és Amapola fényeit szikrázóan fehér szűz porhó veri vissza, mely beborít mindent, mellé a puha csend, bent pattog a kályhában a tűz, kint megenyhült az idő, csak -1-2 fok van szélcsenddel, nekem most van karácsonyi…..
Hajónapló Hétfő. 2015.11.30 21:20:53
Probléma volt a hegesztéskor, hogy  kéznél legyen ami kell. Különösen a létra tetején állva okoz gondot. Végülis egy hangszórómágnessel oldottam meg. Elektródák, drótkefe, kalapács és hegyesre köszörült rossz Hilti fúrószár a salakveréshez. Estére rajta volt a két…..
Mészáros Katalin Mária 2015.12.06 21:51:14
  A BETŰ MÉRETÉNEK MEGHATÁROZÁSAA BEJEGYZÉSEK SZÖVEGÉHEZ:  1. Az adminisztrációs képernyőn nyissuk le a "Beállítások" menüt s abban kattintsunk a "Sablonok" linkre.   2. A "Sablonok" képernyőn a saját sablonunkat ábrázoló képen kattintsunk a "Szerkesztés"…..
Ribárszki Sándor idomítottját Jaroslav Línek lovagolta haza, mögötte hat hosszal a tréningtárs, Alcobaca (Kerekes Károly) és a favorizált Akaba (Stanislav Georgiev) végzett. A dobogósokat a legjobb magyar tenyésztésű ló, Mimir (Nicol Polli) és Teno (Benjamin Clös) követte a…..
Zala Csaba idomárral beszélgetett Balog Lili BL: Kedves Csaba, mindössze egy éve vagy tréner, mégis Seperate Opinion révén komoly sikereket értél el az elmúlt szezonban. Gratulálok! Hogyan kerültél versenylovak közelébe? (Seperate Opinion kitűnő mérlege háromévesen: győzelem…..
A 2009-ben sikerrel indult Összefogás Futtatói Klub és hazánk vezető magán telivértenyésztője, a Telivérfarm Kft. között folytatódik az együttműködés. A hazai galoppversenyekben az utóbbi évek egyik meghatározó résztvevője, Nemzeti Összefogás – 36 futás, 5 győzelem,…..
Hajónapló Vasárnap. 2013.03.17 20:04:26
Olvasva a kommenteket, nagyon kérek mindenkit, ne cukkoljátok, ne froclizzátok, ne fikázzátok egymást! Nem kéne  lesüllyedni se a MNO, se a 168 óra kommentjei színvonalára. Én nem hiszek abban, hogy az "ellentáborban" rossz emberek vannak. Csak ők mást gondolnak. De sokkal több…..
Nehéz elfogultság nélkül írni az A36 szindikátus kivételes képességű versenylováról, aki három évesen megnyerte a Magyar Derby-t, a Magyar St. Leger-t, majd négyévesen a Millenniumi Díjban és a Kincsem Díjban sem talált legyőzőre, s ezt követően Pozsonyban, Münchenben és…..
Balog Lili beszélgetett Pető Sándor galopp idomárral BL: Milyennek értékeled az elmúlt évet? PS: Kis létszámú istállómmal (15 ló) az előkelő negyedik helyen végeztünk a statisztikában. Húsz versenyt nyertünk. Teljes mértékben elégedett vagyok.…..
Mészáros Katalin Mária 2013.01.18 08:27:11
Hajónapló Péntek. 2013.01.04 20:14:37
Megint van spekulálás. Miután készen vagyok nagyjából a mizzen vereteivel, két napja dolgozom a főárboc dolgaival. Miután két darabból áll, ahogy a klasszikusok, árboctörzsből és árbocsudárból, ezek átlapolással csatlakoznak és quasi bilincsek fogják össze őket. Ezekből az…..
Mészáros Katalin Mária 2013.01.06 14:40:46
@temtom: Nincs link; a főoldalon (atv.hu/), a főcím alatt jobb oldalon van egy képes doboz, melyben a megtekinthető videókhoz tartozó képek váltogatják egymást. (A doboz tetején 2 fül - a bal oldali felirata: FRISS VIDEÓK - ez a működésének alapesete.) Az éppen aktuális kép fölött kiíródik egy műsor címe, mely elindul, ha a képre (vagy felette a műsorcímre) kattintanak. A doboz alján kis méretben filmszalagként futnak ugyanazok a képek; itt is ki lehet választani az adott műsort a kapcsolódó képre kattintva!
Ebben a dobozban található, ill. nézhető meg a "Fiala - a messziről jött ember 2013. 01. 03. 1. rész" videófelvétele.
Távoszlop Elhunyt Kerekes Gábor 2013.01.03 00:20:54
A szilveszteri versenynap előtt kaptuk a hírt, hogy hosszantartó súlyos betegség után elhunyt Kerekes Gábor hazánk egyik legjelentősebb telivér tenyésztője és futtatója. Éppen akkor, amikor tenyésztői pályafutása legnagyobb sikerét Complettát ünnepelhette volna együtt több…..
Hajónapló Szerda. 2012.12.26 23:00:04
Ma reggel kihasználtam, hogy elolvadt minden hó és még nem esik az eső sem, felaprítottam legalább 3-4 hétre való tűzifát a MP-féle tuskókból. Közben feltöltöttem az édesvíztankokat, aztán folytattam az árbocveret készítést. Éppen befejeztem a szabadtéri programot amikor…..
Hajónapló Szombat. 2012.12.22 22:50:52
Reggel békésen nekiláttam dolgozni a műhelyben, amikor J megjelent a bicikliutánfutóval, hogy indulhatunk. Mármint a piacra. Már tegnap emlegette, hogy olyan finom volt az alma amit tegnap vettünk, hogy kell venni belőle még. Azt mondtam neki, hogy nem bánom, ha összekészül,…..
Hajónapló Hétfő. 2012.10.22 22:04:07
Délelőtt folytattam a felkészülést a télre, mert a hét végére már havazással ijesztget a meteorológia. Kicsit nehéz elképzelni, a mai meleg után, de jobb félni, mint megijedni. Ezért fát vágtam több hétre valót és elraktároztam fedett helyre.  Kész a legújabb csapda.…..
Mészáros Katalin Mária 2012.10.23 10:40:59
BETELT A POHÁR FOLYTATÁS ahttp://magyarviviana.blogspot.hu-n !!! FIGYELEM! EZ A BEJEGYZÉS KÉP-POSZTNAK KÉSZÜLT, DE ÁTTETTEM KLASSZIKUSBA! HOGY MIÉRT? LEJJEBB ELOLVASHATÓ! (Kép-posztról még itt is.) Megelégeltem, meguntam, belefáradtam, nem győzöm…..
  2012. AUGUSZTUS 5-e: ÚJPEST FC - VIDEOTON FC !A meccs ideje alatt mutatta be aranyérmes gyakorlatát a szintén UTE-sportoló BERKI KRISZTIÁN Londonban, az olimpián! Jó volna elolvasni a Bulldogs molinóján a szöveget? Persze! Rá kell kattintani a képre s máris olvasható a…..
Hajónapló Hétfő. 2012.09.17 20:46:13
Szalma vagyok, J-nek haza kellett mennie két napra otthoni dolgot intézni, de ahelyett hogy „kihasználnám a felügyeletlen állapotot” az ágyat nyomom, mert délelőtt egyszerre csak elerőtlenedtem, mintha hirtelen nem is 68 éves lennék hanem legalább 69, na megmértem a lázam 37,2 ami…..
Kisharsány KOCCINTÁS 2012. 2012. szeptember 01.Kisharsány   (VILLÁNYI BORVIDÉK)    Hagyományteremtő céllal tavaly indult útnak ez a szimpatikus civil kezdeményezés, a 'Koccintás' névre keresztelt országos „verseny”. Tavaly Kisharsány a "Villányi…..
Hajónapló Csütörtök. 2012.09.13 11:10:07
Tegnap szerda, piacnap volt. Ez Ráckevén rítus. Kibringáztunk a Dunaparton elterülő "sor"-ra, igazából nem nagyon akartunk vásárolni, csak némi gyümölcs és kenyér amit vettünk ( 500Ft egy kiló őszibarack...azért ez durva...kezdhetnék politizálni, de hagyjuk), a lényeg nem ezen…..
szeptember 1-jén 16.00 órakor KOCCINTSUNK EGYÜTT!  Sajtótájékoztató a "Koccintás 2012." versenyről "Idén is keressük Magyarország legkedveltebb borvidéki településeit. A "Koccintás 2012." eseményen minden borvidékbe sorolt település bemutathatja borászait, borait,…..
SZERINTEM EZ KIRÁLY VOLT!!! (A videót csak a YouTube-ra átváltva lehet megnézni!) We Will Rock You Brian May, Roger Taylor és Jessie J. (Queen with special guest Jessie J.)..
http://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/4692670   "Azokon a csatornákon, ahol B kategóriás celebribancok mellműtéteit és Győzike legfrissebb adócsalásait élőben közvetítik, végre egy valóban értékes magyar ember volt a téma. Aztán Gyurta, ahogy kell, megnyerte az…..
JEAN-MICHEL JARRE: "Oxygène P2" JEAN-MICHEL JARRE - "Oxygene" Part 2 -- Album "Oxygene"Original released 1977. (Label "Dreyfus") ..