Regisztráció Blogot indítok
Adatok
numlockholmes

2434 bejegyzést írt és 240 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval adott egy csoport, és el szeretnéd menteni az összes benne található felhasználó profiljának címét. Ez hasznos lehet, ha bejutottál egy titkos csoportba, és a csoport tagjainak később direkt marketingelni szeretnél, mert például te egy konkurencia vagy. 1. lépés: Csoportlista…..
Drága Chrome kikapcsolta a helyesírás ellenőrzési lehetőséget Mac-en. A Chrome beállításai között kellene megjelennie, a Nyelvek szekcióban: Windows-osoknak még megvan az opció, hogy "Helyesírás ellenőrzés", de Mac-en nincs.  Azt mondja a Google Support, hogy: vannak Chrome kiegészítők, amik…..
A helyzet az, hogy egy video tutorialt akartam készíteni HD-ban. Nos, a Macbook kijelzője teljesen amorf képarányú, legalábbis nem a megszokott 16:9-es. Pl 1280x720 helyett 1280x800 stb... Ez azért alakult így, mert az OSX rendszeren alul ott van a Dock az alkalmazás ikonokkal, és az elfoglal egy…..
Ha van egy olyan scannelt pdf-ed, amiben vannak oldalak amire 2 lap került, akkor azt jó lenne elfelezni:  A Briss nevű csodás szoftver pont erre való, betölti az összes oldalt egymásra rakja őket és ki lehet jelölni a bal és jobb féltekét (vagy ha függőlegesen vannak az oldalak, akkor a fenti és…..
A régebbi iPhone-okon, amiken régi iOS fut ( iOS 7 vagy 8,9,10) az alsó felhúzható gyorsindító eszköztáron (hivatalos nevén a Launcher-en) nincs se mobilinternet gyorskapcsoló, se GPS gyorskapcsoló. Ezek először iOS 11-ben jelentek meg (2017 szeptemberében!) ami igazán megmutatja, hogy az Apple…..
A program összesen 138 000 magyar szót, és 192 000 angol szót tartalmaz kereshető adatbázisában. Csak írjuk be a keresőmezőbe azt a szót, amelyhez rímeket szeretnénk keresni, és másodperceken belül előttünk lesz az eredmény.>Letöltés<Az adatbázis sok híres magyar költő…..
A minap észrevettem, hogy egy rakás fotó hiányzik a Google Drive-on tartott családi albumból. Nem tudom, hogy negatív földcsakrák törnek fel a karosszékem alatt, de mindig csak én szívok ilyenekkel. Mindnesetre ez a blog kezd technikai-feszülséglevezető-káromkodásgyűjtőnek kinézni. Az én fotó…..
Az Androidos világtól ideiglenesen elszakadva nemrég vettem egy (használt) iPhone-t (iPhone 4S), hogy megnézzem mi a helyzet alma fronton a telefonoknál. Pár hét használat után az alábbi mocskosul idegesítő dolgokat tapasztaltam. Megyek is vissza Androidra a következő telónál. Amúgy semmi bajom az…..
Az a helyzet állt elő nálam, hogy átköltözök a MEGA.NZ felhőtárhelyről Google Drive-ba. Pontosan 400 gigabyte adatot kell átmozgatnom egyik meghajtóról a másikra. A gond ott van, hogy lassú a netem feltöltési sebessége. Ugye a megoldás az lenne, hogy: Letöltöm az összes fájlt a saját…..
Most rendezgetem a rippelt CD-imet, és egy rakás hülye formátumban vannak. Ötmillió év volt mire mindet átkonvertáltam .iso-ba, így a modern operációs rendszerek simán felmountolják a képfájlt, nem kell hozzá beszerezni Daemon Tools-t, vagy Alcohol 52%-ot. 1. lépés: telepíted a Homebrew-ot a…..
Könyvtárba járó, az irodalmat szerető emberek sokasága adja versírásra a fejét. Bizonyára előfordul olyan is, hogy versírás közben elszáll az ihlet, és csakazért sem jut semmi sem eszünkbe… Ilyenkor valaki előkap egy külföldi szótárt, és végigbogarássza…..
Nerd blog! Mount EXT4 on OSX 2017.07.04 21:30:50
1) Download and install osxfuse: https://osxfuse.github.io/ 2) install ext4fuse via MacPorts: Download MacPorts if not installed: https://www.macports.org sudo port install ext4fuse 3) mount linux partition where N and M are the disk and partition number. You can find this in Disk…..
A fenti imázs videó azt mutatja, hogy egy elképzelt világban hogyan működik a csomagszállítás a DPD-vel. Természetesen egyszerűen csodálatosan! De ha elteltünk a sok mosolygós embertől és a világban villámsebességgel cikázó, hipp-hopp célba érő csomagtól, akkor olvassuk el, hogy hogy megy ez a…..
Valahol a súgóban találtam, gyorsabban lehet vele működtetni az asztali webes Gmail felületet, ha már úgyis a billentyű felett van az egyik kezed. Gondoltam megírom ide is, és akkor legközelebb nem kell keresgálnem. Angol szavak első betűi, bár itt-ott vélek felfedezni a parancssoros időkből ránk…..
Csomó online és letölthető eszköz van, ami pdf fájlméret csökkenést ígér. Ezek viszonylag hatékonyan működnek akkor, ha csupa szöveg vagy vektoros ábrából áll a pdf dokumentumod. Sajnos szinte egyik ingyenes tool sem képes a pdf dokumentumokban található képek tömörítésére - pedig ezzel lehet nagy…..
Nerd blog! RGB szivárvány 2016.11.14 19:22:12
Majdnem minden grafikus programnyelvben van olyan, hogy adott RGB színben lehet egy pixelt megjeleníteni. Szivárványcsíkot akartam rajzolni. Nem is olyan egyszerű dolog. Itt van, hogy melyik csatornákon mettől meddig kell iterálni (pl egy for ciklussal) és ezeket az RGB értékeket kiköpni a…..
Vettem egy "univerzális" Kensington lock-ot a MacBook Pró laptopomhoz, hogy majd jól kikössem az asztalhoz konferenciák során, nehogy elcsórják a cigók - persze az univerzálisnak mondott lakat koránt sem univerzális. Nem megy bele a szabványos lyukba. Sőt nem csak a MacBook Próba nem megy bele,…..
A kis szemét Android azt hiszi, hogy nem tudok döntéseket hozni, hogy egy magatehetetlen csecsemő vagyok, aki nem tudja mit csinál. Ezért minden egyes kib*szott alkalommal figyelmeztet arra, hogy: "Ha hosszabb ideig hallgat valamit nagy hangerőn, akkor károsodhat a hallása. Szeretne a biztonságosnál…..
numlockholmes 2016.11.02 19:04:24
@Hóhér az utolsó barátod: Fejtsd ki bővebben
Alapvetően a Unity 3D játékmotor által készített projektfájlok minden különösebb gond nélkül felmennek a git verziókezelőbe. A gondok akkor jönnek, ha nem egyszemélyes a fejlesztőcsapat, hanem többen dolgoztok ugyanazon a projekten. A szöveges C# forráskódban történt változtatásokat simán össze…..
Windows alatt megszoktuk, hogy a Jobbklikk > Társítás... menüponttal lehet egy adott fájltípushoz programokat társítani. OSX alatt ez kicsit másképpen van. Bizonyára megtaláltad a Jobbklikk > Megnyitás ezzel > Egyéb menüpontját. Ezen belül van egy bepipálható "Megnyitás mindig ezzel" pont.…..
On OSX if you change Code::Blocks font size, the program crashes. There is a workaround for this problem: Search for default.conf configuration file in this location: /Users/username/Library/Application Support/codeblocks/default.conf Close the IDE and add these lines as a child element in the…..
Előfordulhat, hogy szeretnél készíteni egy videót, ahol nem csak a saját mikrofonba beszélt hangod hallatszik, hanem a géped által kiadott hangok is. Esetleg mindkettő. Az OSX-be nincs beépítve olyan lehetőség, hogy felvedd a rendszer saját hangjait - ám egy ügyes szoftverrel vissza lehet vezetni a…..
Az "Elég volt mára az internetből" ma már egy közmondás. Én legalább háromszor ismételtem el, amikor megnéztem a klasszikus DOOM "Aeuhhh" névre hallgató modját, amiben az összes textúra a Télapu című film főszereplőjére van cserélve. Na de MIÉRT?..
Vee barátunk videójából értesültem arról, hogy új Star Trek sorozat van készülőben, és önmagában a tényből, hogy a nagyszájú román gyerek beszél a témáról, máris tudtam, hogy szart sem fog érni az egész. A tervezett sorozatot taglaló cikk legelőször is leszögezi, hogy a főhős nő lesz. Ezredjére is…..
numlockholmes 2016.08.15 18:33:25
@Deansdale: Off téma: Ajánlották ezt a blogot ebben a rádióadásban, 1óra 34 percnél

body.builder.hu/magazin.htm4?url=/bbradio/muscle-beach-kulonradio
1:34:40
Lássátok feleim szümthükkel a 444.hu-t, mert ott megismerhetitek a webfejlesztés modern irányvonalait! Vagy nem. Teljes oldalt betöltő, 6 km hosszú 72-es betűmérettel írt, esetleg egy vékony oszlopba összetömörített hosszúkás sárga hátterű cím csak nálam üti ki a biztosítékot? Ez lenne az egyik…..