Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szendeszundi

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KultúrSokk Mamma Mia! 2018.07.26 21:06:22
Miért irritáló a Mamma Mia!? Meglepő a kérdés, hiszen a blogban számtalan bejegyzés született már musicalekkel, illetve zenés filmekkel kapcsolatban, így sejthető a műfaj iránti személyes elköteleződés. Azonban mindig szokott lenni egy kivétel, ami erősíti a szabályt. Pontosan 10 évvel ezelőtt…..
szendeszundi 2018.07.27 23:25:33
@szemétpasi: Nem indoklom. Én nem írok kritikát. Csak azt írtam, jól éreztem magam. Ja, lehet hogy nekem a munka után ez volt a szesz. Egyébként meg tökmindegy hogy olcsó vagy drága itallal iszod magad hülyére. És nem, nem csak ilyen filmeket nézek. De nem mindig aggyal kell működjünk, néha hagyni kell csak érezni is. Még egyszer: jól éreztem magam, és megnézem a második részt is. Hát, gondolom ez azért nem elítélendő :)
Tisztelt Praxis blog!   Szeretném megosztani tapasztalataimat a János kórházzal kapcsolatban. A nővéremnek pár évvel ezelőtt volt egy agyér infarktusa. Először a ÁEK-ben látták el de mivel területileg a Jánoshoz tartozunk átszállították a Neurológiára.  Egyszerűen…..
szendeszundi 2012.06.13 12:34:50
@Hkd90: Azt irod, természetes LENNE, hogy gondoskodó családtagként te csináld meg a fürdetést a személyzet helyett. Ebből azt feltételezem, hogy viszont még nem CSINÁLTÁL ilyet. Én is beadtam az injekciókat, lenyomtam orrszondán az ételt, mert a nővér nem ért rá. De egy 5-6 ágyas szobában, ahol kb. 40 cm van az ágyak között, egy magatehetetlen 80 kg súlyú testet úgy lefürdetni egyedül, hogy aztán mondjuk ne lucskos ágyban kelljen feküdnie, ezt én tökéletesen laikusként nem hiszem hogy meg tudnám oldani, csak azért, mert családtag. Láttam fürdetést, ketten csinálták, begyakorlott mozdulatokkal emelve-forditva, percek alatt. Attól, hogy valaki beteg lesz a családban, a családtag még nem lesz profi ápoló. A gyereked, férjed testével is más a viszonyod, mint ha pl. az apósodat kellene ápolnod. Vagy akár az apádat.
Míg az utóbbi egy évtizedben mind karakteresebb, érdekesebb felhőkarcolók épültek a világban, Manhattan újabb felhőkarcolóinak többsége unalmas – üveg és acél jellemtelen összjátéka. Elérkeztünk a sorozat harmadik részéhez, New York 2000 utáni építészetéhez. Cirkuszi…..
szendeszundi 2012.04.28 18:46:54
A hétvégi előrejelzések szerint nyári idő várható, úgyhogy bátran készülhetünk kertészkedésre vagy szabadtéri programokra. Vasárnap délután ugyan lehet számítani némi zuhéra, de addig is sok mindent tehetünk.- Az egynyári balkonnövényeket még mindig trágyázhatjuk, ha…..
Lady Gaga Telephone című dalának klipjénél az egész zenei szakma egy emberként hördült fel. A tízperces videót egyenesen messiásnak kiáltották ki, ami megreformálja a klipgyártást. Ha ez így nem is következett be, azért az biztos, hogy követ dobott az állóvízbe, Gaga pedig…..
Egy régebbi postban már láthattatok egy meghökkentő portrét XRoniX-ről! Nos, a látványt sikerül fokoznia: rajzolt bajusz, és betetovált szemgolyó az új body mod!A srác amúgy egy lengyel piercer, és a Gdansk-ban megrendezésre kerülő expo-n lesz szerencsém vele élőben is…..
Összefogott a hazai művészvilág Stohl Buckó megmentésére. A katasztrófaturisták mellett állítólag az ertéeles kollégák is ott ülnek estéről estére a Nemzeti Színházban Buci Maci előadásain szolidaritásukat kifejezve. Alföldi Róbert nyilatkozata szerint minden Stohl…..
Csökkentek az Econet veszteségei, köszönhetően többek közt a Neo FM névvel elhíresült rádiónak. Mivel a reggeli sávot magasan nyeri az adó, így komoly pénzek folytak be az üzemeltetőnek. 2010 első negyedévében máris jobb eredményeket produkált a cég, szám szerint az…..
Fogadjunk, hogy nem számítottatok már kedvenc pernahajderünk újabb kalandjaira! Pedig messze vagyunk még attól, hogy lezárjuk a témát. Az is igaz, hogy régen volt már ókori mitológia, görög meg még annál is régebben. Ezért aztán itt az ideje, hogy ismét megmártózzunk benne.…..
szendeszundi 2010.05.02 18:40:35
Praxis A méhem tele volt vérrel 2010.04.16 08:33:00
Sziasztok! Megosztanám én is a történetemet – egyet a sajnos nagyon sok közül –, ami két évvel ezelőtt történt. Miért éppen ezt? Mert az eset óta félek kórház és orvos közelébe menni, tűfóbiám van, pedig sosem voltam félős. Rossz citológiai eredmény miatt…..
szendeszundi 2010.04.16 17:23:58
@másikpista: Hát, én kétszer szültem, és mondhatom, a szüléssel járó fájdalom nem egyforma. Az egyik hosszú volt de csak nyaggatós, a másik rövid de mintha átgázolt volna rajtam egy vonat. Úgyhogy féfi, még ha orvos is, ne állítson ilyet.
A kaland ott kezdődik, hogy ha odafigyelsz, egy-két év alatt nagyjából belőheted, hogy melyik női alkalmazottnak, mikor van menzesze, vagy legalábbis mikor fogja rá, hogy haza kell mennie, vagy be se jön. És mind azon a bizonyos odahajolós hangsúllyal mondja, ugyanazzal a kis szünettel…..
Subba Lady Gyagya és Beyoncé 2010.03.13 05:08:00
Álljon meg a menet! A gagyi popszart játszó előadók maradjanak meg továbbra is a gagyiszar megjelenítés mellett.    ..
Ági levelében fia kálváriáját írja le, amit pedagógus szülőként türelmesen, de a negatív élmények hatására először szkeptikusan, majd elkeseredve, de a gyerek érdekét mindig szem előtt tartva élt meg. Sokan meríthetünk erőt kitartásából, illetve a történet pozitív…..
szendeszundi 2009.10.31 13:08:48
Hát vannak hülye, kiállhatatlan, idegbeteg, rosszindulatú EMBEREK, akiknek a foglalkozásuk pedagógus. És igenis irtózatosan kártékonyak tudnak lenni. Az én gyerekem most főiskolás, mikor másodikos általános iskolás volt, akkor még nem verték a tanárokat, nem is tettem volna ilyet:-). De gyűlölöm a mai napig azt a "tanító nénit", aki abból a kisgyerekből, aki tucatjával hordta haza a könyvtárból a természettudományi könyveket, imádta az állatos ismeretterjesztő filmeket, gyakorlatilag egy év alatt kiölte az egész érdeklődést, mert majdnem megbukott környezetismeretből. Amikor az első szülői értekezleten ordítva, asztalt verve adta elő, hogy ő miként képzeli ezt az évet a gyerekekkel, és minden harmadik szava a "követelem" volt, hát az agyam megállt. Újra mondom, 2. osztály. Aztán kiderült, hogy a követelmény rá nem vonatkozik, mert arra nem vette a fáradságot, hogy a dolgozatokat kijavítsa, a padtársak javították egymásét. Vagy jól, vagy rosszul. Volt olyan, hogy mindenkié egyes lett, aztán kiderült, hogy a tanárnéni a fele oldal megoldását rosszul mondta be. De az is hibának számított, ha mondjuk (ezt csak példának mondom hogy megértsétek a hiba lényegét) gömbölyű helyett esetleg gömbölydedet írt a gyerek. Csak a szó szerint bebiflázott ökörség felelt meg. (És akkor még nem beszélek arról a környezetismeret munkafüzetről, amiben egy 6 mm-es, fekete, madárhoz hasonlító paca alapján kellett eldönteni, hogy milyen fajta madár...) Panaszt tettek a szülők az önkormányzatnál is többször (csak névtelenül mertek), volt is cirkusz, hogy kik lehetnek ilyen elvetemültek? Ja mert nem mondtam eddig ugye hogy ő volt az iskolaigazgató felesége... (Azt is elmondom, mi egy kis falu vagyunk, itt ez az egy iskola van.) Viszont, elismert oktatási szakértő volt a megyében, mindig képezte magát. Egy dolog zavarta őt piszkosul, a GYEREK. Ő volt a legrosszabb, de nem ő volt az egyetlen. És a fiam nem volt buta, tavaly 400 feletti ponttal érettségizett, felsőfokú angol nyelvvizsgát szerzett. Én a két gyerekem általános iskolai pályafutása során egyetlenegy nagyszerű, szeretetre és csodálatra méltó emberrel találkoztam, aki igen, PEDAGÓGUS. A mai napig imádom. Ja és a gyerekem is. Persze azért voltak rendes, jóindulatú tanárok is.
Kődzsungelben lakom, ami önmagában nem hátrány, sőt, világörökséget képező történelmi belvárosok szolgálják a szerencsés lakókat és turistákat szinte kizárólag cserepes növénnyel adózva a zöldnek (pl Dubrovnik vagy Párizs). Szóval szerencsés vagyok a Terézváros…..
szendeszundi 2009.08.20 20:41:39
@k.tari: Laktam téglaházban a negyediken is vagy hét évig. A nappalink főfalán volt a szomszéd fürdőszobája, és mindíg a híradó alatt kezdte engedni a vizet. Alattunk egy igen zajos család lakott, nem beszélgettek, ordítottak egymással. A hálószobánkban be sem kellett állítani az órát, mert az övéké reggel hatkor felcsörgött egészen hozzánk. Meg hát volt olyan, hogy mikor nem volt víz, a szembenlakók nyitva hagyták a csapot a fürdőkádban, hogy majd észrevegyék, ha lesz. Aztán elaludtak. És aki hajnalban legelőször pisilni akart menni, bokáig érő vízbe lépett. Leginkább attól félek az ilyen házakban, hogy valaki úgy felejti, kigyújtja, felrobbantja valamijét. De ott sem vesztünk össze senkivel. Ja és ott éjjel két órakor még jöttek haza autóval, és háromkor meg már mentek el. Volt otthon néhány pár füldugónk, potom pénzért lehetett venni. Meg amúgy is van egy technikám a zavaró külső tényezők kizárására, vagy legalább mérséklésére. Csak ki kellett fejleszteni.
Tardai történetek Hetvenhat 2009.06.26 12:00:00
A bográcsos kajákban egyértelműen a szakács Bandi a nagy spíler. Tüzet rakni a Vladi tud. Magdi és Elza seperc alatt összevágják a hozzávalókat. A Berda Miki vállalja a szervezést, kezdve attól, hogy kitalálja a mindenkinek jó szombatot, egészen addig, hogy a beszedett…..
szendeszundi 2009.06.26 23:26:41
A panorámás Jancsi végül úgy döntött, nem nyitnak ki ma. A bulista spanjai már egy hete másról se' beszélnek, csak a pesti buliról, a MAD RICH se' nagyon játszana egy üres diszkónak, inkább a Budaival spanolna, hátha összejön valami rendes klub neki a nyárra, még a pultos csajok…..
Tardai történetek Hetvenegy 2009.06.08 13:00:00
Faja elég gyakran találkozik húzós dolgokkal ilyen céges gépeken. Táblázatban vezetett férfikollégák neveivel, sz-szel és d-vel kódolva, kivel mit kellett csinálnia az akkor éppen  píár-vezető csajszinak az előrelépésért, még 2002-ben létrehozott kellögem.doc-kal,…..
Tardai történetek Hatvanegy 2009.05.13 10:00:00
Egyelőre lövése sincs senkinek, hogy megkerült-e Raban kelyhe, de hogy a Vladi meghalt érte, elvileg elég csúnyán, az tuti. Ráadásul nem sokon múlott, hogy a szakács Bandi basz a fejébe egy buzogányt, de végül aztán egy baltaarcú szlovák faszi nyársalta fel egy trükkösen…..
szendeszundi 2009.05.13 11:07:31