Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Übermayer

0 bejegyzést írt és 216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán mára vége is van az egykori Művégtaggyár épületének, hiszen már egy hete markolók harapdálták: Akkor töltött föl róla ugyanis néhány archív és aktuális fotót a Miénk a Ház. Ahogy írják a háború után Gyógyászati Segédeszközök Gyára névre szelídült…..
Übermayer 2014.01.27 22:59:16
@iparterves: Huh, ezt nemvezem: a gusztusralan szöveg magyarozással együtt.

Baromira ......!
Fotó: BKK Néhány napja a Szerencsi Válasz nyomán az Urbanistán is megjelent, hogy hibásan írták az egyik település nevét a Rákóczi téri metrómegállón, ráadásul öles betűkkel, betonba. Nos mint kiderült, tévedtünk: nem Tiszavasvári nevének végéről maradt le az i betű,…..
Hogy pontosan hány szoba van a pécsi magasházban azt nem tudom, de 250 egy, illetve másfél szobás lakás van benne, szóval jó eséllyel minden nap másik szobában alhat az a 76 éves néni, aki megvette a kecót. Már-már kezdtem gyanakodni, hogy valami nincs rendben az ügylettel, mert…..
Nos mint kiderült nem véletlenül nem értettem, miért van szükség a favágásra az Olimpiai parkban (amelyről ma egy felháborodott olvasónk számolt be) és miért nem emlékeztem, hogy ez bármiylen tervben is szerepelt volna. Íme Rogán Antal, V. kerületi polgármester…..
FRISSÍTVE: Mint kiderült, Rogán sem tudott az Olimpiai parkban történt favágásról. Közleménye itt olvasható. A magam részéről évek óta örömmel követem figyelemmel a Belvárosban és Lipótvárosban zajló köztérmegújításokat, szerintem egész budapesti szinten is…..
A Balettintézet - leánykori nevén Drechsler-palota - tényleg az egyik legmostohábban kezelt műemléke Budapestnek (főleg mióta végre elkezdtek dolgozni a Várbazáron és a Honvéd Főparancsnokságon is). Ráadásul egy igen kiemelt helyen levő épületről (az Andrássyn, az Operával…..
Eltűnhet egy ősi görög város minden maradványa, de helyén csillogó luxusapartmanok és boltok nyílhatnak, ahol a még mindig szegény líbiaiak többsége nézelődhet- merthogy vásárolni nem tud. Megéri? Kinek?  Líbia észak-keleti részében található Cyrene, melyet az ókori…..
Übermayer 2013.08.27 17:40:57
@250130: 1. kedves megszólítás, 2. pavlovi reflex szerű orbánozás bármilyen témában 3. frankó megmondása mindenfajta érv nélkül - gratulálok
Nézegessen képeket a Somon Air (The First Private Airline Of The Republic Of Tajikistan) gépeiről, köztük az Iszmail vezérről! Tádzsik-magyar két jó Borat. A magyar és a tádzsik valóság bárminemű hasonlósága csak a véletlen műve, mást el sem tudunk képzelni. (Via…..
Mi történik akkor, ha két szövetségben indulni készülő párt közül egyik sem tudja elfogadtatni saját miniszterelnök-jelöltjét partnerével? Hát keresnek egy harmadikat! Ingyenes politikai stratégiai know-how háromezer karakterben. A szivárogtatásokból(?) és a fehér füst…..
Übermayer 2013.08.20 11:49:28
Übermayer 2013.08.20 19:21:48
@1001nappal: a spin doctorok ezt találták ki: fiatal, nő, tud beszélni, csinosnak mondott

sok veszteni valójuk nincs vele (néger jelöltet meg ugye nem nagyon lehetett)
Ideje levágni a karszalagokat, kiszedni az orrból a fekete fesztiválfikát, el kell felejteni a túlpiás állapot okozta fesztiválveszekedéseket, ugyanakkor a mámort is, melyet a fesztivál okozott. Újabb Szigetnek lett vége, méghozzá nagyon gyorsan. Ahogy ilyenkor megszokhattunk, jönnek az értékelések,…..
Übermayer 2013.08.14 23:55:31
@body_andras: egyetértek, csak ezt a "hülyemagyaros" dumát lehetne hagyni már végre a picsába
Az Erzsébet-utalványhoz kapcsolódó vagyonkezelő fogja átvenni a budapesti Erzsébet téri Gödört. A vagyonkezelő ügyvezetője korábban a Hír Tv-nél, az Echo Tv-nél, és Simicska Lajos egyik cégénél is megfordult. A fővárostól az államhoz csatolt, korábban Gödör, most…..
Július 4-én a SIP (Steindl Imre Program) vezetőjével, Wachsler Tamással jártuk be a Kossuth teret, hogy kiderítsük: milyen lesz a tér 2014 március 14-én? (A kép forrása) Mi is a koncepció? Kezdjük talán itt az ismertetést. A tér felújítása előtt a fő vezérvonalat kellett…..
Übermayer 2013.07.09 12:54:48
@szb9: P+R parkoló a Kossuth téren?? bejössz mondjuk Gödöllőről a térre és ott átszállsz a metróra?? wtf?
Fotó: Manóvezér: SkyCourt - indafotó Nem tudni mennyire lesz komoly a napokban bejelentett új magyar légi társaság, a Sólyom és hogy megváltoztatja-e ferihegyi Liszt Ferenc Repülőtér jövőjét. Főleg, hogy a jövőről is megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint nem csak…..
Egy titokzatos bécsi cég mozgatja a szálakat Magyarországon. Avagy tudjukki és netuddki Bécsbe költözött? Régi mániám, hogy Európa legsötétebb bugyra Ausztria, Bécs pedig az a város, ahol John LeCarré szereplői állandó lakcímmel rendelkeznek. Tehát, ha azt olvasom…..
Übermayer 2013.05.22 14:38:44
"Kecskeméten járva azon merengtem, hogy vajon a véletlen szüleménye az, hogy ugyanolyan (vagy legalábbis nagyon hasonló)  "K" kövekkel van kirakva a város főutcája (Rákóczi út), mint a  Budapesti Károly körút, vagy megmaradt a Pesti építkezésen egy kilométernyi kő, aztán…..
Übermayer 2013.05.08 21:49:36
„Interjút adott a hvg.hu-nak az a csíkszeredai pár, akiket szombaton Orbán Viktor vitt el kamionjukhoz a beállt M1-esen. [...] Hangsúlyozták, nem volt megrendezett az eset, nem volt politikai háttere sem, mindössze véletlen egybeesésről van szó” – írta a hvg.hu március 18-án…..
Forrás: homologue.hu Alakulnak a Rákóczi tengely csomópontjai. A Ferenciek teréről már tudjuk, hogy fog kinézni hamarosan, az Astoria kaputérsége félig készen van és a BKK már a Baross térről is kidobott egy látványtervet nem is olyan rég:    Katt a…..
Übermayer 2013.02.12 11:44:46
@Hurri Kán: 1. jobbra ki- és bekanyarodó autók
  Csekati Fürdőhangulat című képét az Indafotó Urbanista-csoportjába töltötte fel. Köszi! Persze az ember tudja, hogy az országok, városok vezetői jót akarnak, de egy gonosz hang mégis azt súgja olykor, hogy a nagy közérdekű fejlesztések mögött - horribile dictu -,…..
Fotó (és még több kép): Late Modern Volt egy remek épület a Kútvölgyi úton. Egy amolyan modern a 70-es évekből. A modern dolgokat nem szoktuk szeretni, de egy-egy eredeti alkotás azért valahogy belopja magát a környéken élők szívébe. A Körszállót például mindenki szereti…..
 „Ma Trianon emléknap a parlamentben. Ehhez mi csupán annyit tennénk hozzá: a birodalom széthullásával a Britek - 1922-höz képest - elvesztették a terület 99,31%-át, a népesség 90%-át. Mégsem rinyálnak, hogy vissza Indiát, az USÁ-t, Ausztráliát vagy Kanadát.…..
Übermayer 2012.06.04 22:10:28
  30, azaz harminc százalék. Kis híján ennyit kaptak a jobb- és baloldali szélsőségesek a francia elnökválasztás első fordulójában. Aggasztó szám. Főleg úgy, hogy a középpártok szavazóinak egy része nyitott a radikális üzenetek felé. Sarkozy elnök például nem…..
A Volga Szálló eltakarításából mindenképpen oktatófilmet érdemes készíteni. Persze érthetők a szokatlan megoldások, hiszen ekkora panelépületet nem bontottak még idehaza (kisebbet is talán csak egyet). Mindenesetre, mikor egy minirakodó szedi szét maga alatt a födémet, az…..