Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leponex

0 bejegyzést írt és 2833 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Minden arab terrorista. Minden pap pedofil. Minden politikus korrupt. Ismerősek ezek? És persze ismerjük a zsidó, a skót, a szőke nős és a rendőrvicceket is. Sztereotípiáink javarészt negatívak, így értelemszerűen bántóak is lehetnek. No de mit lehet ezzel kezdeni?   A baloldali válasz mindig…..
leponex 2021.07.07 19:51:49
  "Sok gyalázatos pillanata volt a maguk 11 éves kormányzásának, tisztelt képviselőtársaim, de a mai nap biztos, hogy a történelem sötét lapjaira kerül." - szólalt fel Szabó Tímea a parlamentben, hozzátéve: "Nem a melegek veszélyesek a gyerekekre, hanem maguk."   Hosszú napok óta megy a hiszti a…..
leponex 2021.06.22 01:31:26
@6.Lenin: "Tényleg nem létezhetne egy közös, jó megoldás? Miért nem ezeket keressük végre?"
:)

Beszéld meg ezt Jancsikával, a tipikus elmebeteg felebarátunkkal és baráti körével, oszt próbálj meg keresni vele valami közös megoldást ...
Pedig tök egyszerű lenne: hagyjuk békén egymás szexuális szokásait, és a gyermekeket,
Az evolúció sajna egy kicsit még elmaradott, mondhatnánk konzervatív: természetes módon a heterók felé lejt a pálya ...

Lyogállamban nincs semmiféle lehetőség bármiféle 'konszenzusra', lásd stoic79: , a 'jog' liberális interpretálása a végtelenségig tágítja azt a teret, ahol bármit és bárminek az ellenkezőjét is lehet bizonygatni.
A mostani kormányzat szerintem épp azt ismerte fel, hogy semmi értelme, sőt! politikai öngyilkosság a heterofóbia erőszakos nyomulását úgy tekinteni, mint a szabad véleménynyilvánítás aktusát.
Erőszakos, agresszív, a fasiszta kommunizmus ellentmondást nem tűrő, liberális köntösbe öltöztetett gazdasági-politikai változata az, ami elől tényleg nem szabad kitérni.
  Az Országgyűlés szerdán elfogadta a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza többek között a lehetséges túlórakeret 400 órára emelését. Az ellenzék már hétfőn kivonult a parlament ülésterméből, szerdán pedig megpróbálták ellehetetleníteni a szavazást síppal, dobbal,…..
leponex 2021.06.17 23:21:33
@G. Nagy László:
ideológiai agymosást csinálsz Te is László, de ezzel nincs semmi probléma.
Vevőt találsz rá, kérdés mennyit.
Neked Szent István kegyetlen diktátor, Orbán meg a Koppány - gondolom azért voltál a szavazója ;-)

A rideg valóságról azért másféle elképzelések is vannak, azt ugyanis tényleg le kell képezni, ha értelmezni akarjuk.
Mármint a valóságot, nem a téveszméinket.

Azért az érdekelne, gyermekeidet állami vagy magániskolába járatod-é?
PS: addig könnyű az 'államot' a romlás alapvető okozójaként értelmezned, amíg az létezik, és lehetővé teszi számodra is (mint a liberális téveszmék rendíthetetlen terjesztőjének) e csacska gondolatkísérletedet kockázat nélkül hirdetned.
Szerintem :)

OFF
www.napi.hu/magyar-gazdasag/nyugdij-nyugdijas-gyerek-gyerekvallalas-nyugdijrendszer-atalakitas-banyar-jozsef.731245.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

rendíthetetlen üdvözlettel: l
Hét pontban foglalta össze Perintfalvi Rita a maga Facebook oldalán, vajon Ferenc pápa miért nem akarja látni Orbánt. Na vajon miért? – kérdezi, sok kérdőjellel, majd előadja a végtelenül primitív O1G-narratíva keresztény-kompatibilis változatát. Pedig ehelyett akár gondolkozhatott is volna... Én…..
leponex 2021.06.10 09:57:13
@ulpius66: :)
A blogger írt egy parafrázist, nyilvánvalóan nem ok, cél nélkül következetesen tartva magát a 'teológus' nevének parafrázisához is ...
Talán nem véletlenül.
A 4. pontnál azért csak le kellene esni a tantusznak ;-)
vagy a 7.-nél
De ha nem, hát nem.
PS: a poszt NEM a Pápáról, hanem a 'teológus' primitív narrációjáról szól.
Szerintem.
leponex 2021.06.10 12:13:49
@Rodney_2: :)
kétszer kellett nekifutnom, a sajtkészítők egész normálisakat szoktak posztolni.
Csak ezt a szegény felebarátunkat, a száznevű jancsikát lehetne feledni ...
De ha nem, hát nem.
Majdnem három évet kellett arra várni, hogy hivatalosan is életbe lépjen az úgynevezett Sargentini-jelentés. Miután az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy 2018. szeptember 12-én jogszerűen szavazta meg a holland zöldpárti politikus által jegyzett jogállami jelentést Magyarországról, lehetőség nyílt…..
leponex 2021.06.04 10:00:03
Blogger,

A 'jogállamiság' alapja a hatalmi ágak szétválasztása, a törvényhozó ( jelesül az EP ) nem léphet az ellenőrző (jelesül az Eu Bírósága' helyébe.
Jogsértés vélelme esetén az EP -megnevezve a vélt konkrét jogsértést, amivel a jogállamiság sérült - az Eu Bíróságához fordul. Pont.
Parlamenti szavazással dönteni arról, hogy jogsértést történt, és egyúttal büntetést is kiszabni (ez a Bíróság kompetenciája) ez annyira abszurd, hogy még a 'népidemokráciákban' is betartották a formaságokat még a koholt vádak alapján hozott halálos ítéletek esetében is.
A jogállamiság elvének totális megcsúfolása, semmibevétele, sárbatiprása, .... az, amivel az EP próbálkozik.
De te nyilván jogász (is) vagy, meg tudod magyarázni ...

PS: segítségképpen súg neked a wiki is:

"A hatalmi ágak szétválasztása a hatalommal való visszaélés intézményesített gátja. Szerepe, hogy az egyes önállóan gyakorolható, azonos szintű, más-más döntéshozói tisztségek körét, jogkörét és felhatalmazását elkülönítse egymástól, és biztosítsa az egymástól független kiválasztásukat és megbízatásukat. Általában egy demokratikus alkotmányos alapelv szabályozza, mely szerint a törvényhozásnak (parlament, helyi önkormányzat), a közigazgatásnak, és az igazságszolgáltatásnak (alkotmánybíróság, a bírói szervek és az ügyészség) hatáskör tekintetében, intézményi és személyi vonatkozásban is el kell válnia egymástól."
  Én még emlékszem a lovasrendőrök rohamára, ahogy belehajtottak a tömegbe. A rémült arcokra a Dohány utca felé menekülő sokaságból, gyerekekére, idősökére. Még emlékszem a könnygáz csípős, mindent átható szagára. A könyvelőm Károly körúti irodájára, ahol még napokkal később is szemünket törölgetve…..
leponex 2021.06.01 16:41:49
@Renee Le Renard: "Én még emlékszem a magánnyugdíjak ellopására."
Mi is.
'Magánszámlákra' sikkasztották el az aktuális nyugdíjak fedezetét, amit állampapír kibocsátásával - azaz államadóssággal - kellett finanszírozni.
EZT az állampapírt meg épp a 'magánnyugdíjpénztárak' vették meg - de most már kamat fejében.
Ingyen, költségek kockázat és mindenféle garanciavállalás nélkül jutottak az állami (közösségi) nyugdíjkasszához, amivel fix jutalékért és magasan tartott költségeket elszámolva jórészt külföldi alapkezelgetők jutottak (volna) végtelen ideig extra jövedelemhez.
NEM extraprofithoz, hiszen a saját befektetett tőke zérus volt.
Közgazdasági abszurdum : államadósságból majd valamikori 'magánnyugdíjat' megfinanszírozni magas államháztartási hiány mellett.

Költségek, kockázatok társadalmasítása, nyereség magánosítása.

Ennyike.
leponex 2021.06.01 21:39:42
@G. Nagy László: " Ám az állami nyugdíjrendszer olyan elbaszott mókuskerék, amelyből igen nehéz a kiszállás. Nem is igen látom a reális jövőjét."

Liberálistól meglepő, hogy reálisan látná a jövőt :)

Az 'állami nyugdíjrendszer' annak a normális 'rendnek' a leképezése, hogy az öregekről az akkori kevésbé öregek gondoskodnak. Egy normális társadalomban nem egymás ellen küzdenek a zemberek ( lásd a mindenkori kapitalizmus és az ő mindenkori pandantja a komenizmus osztályharca), hanem képesek felismerni, hogy az előző generáció 'hozta létre' őket, nevelte fel, mondhatnánk eufemisaztikusan: nekik köszönhetik a létüket.
Ahogy normális társadalomban azok a kevésbé öregek szintúgy létrehozzák az őket követő generációt, akik a következőt, ... akik majd a szintúgy megöregedőkről gondoskodnak.
Nem olyan bonyolult ez, elég ehhez egy évszázadot végiggondolnod ...
De ha nem, hát nem.
leponex 2021.06.01 22:14:04
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "elismeri: változtat a politikáján. Lásd netadó."

A netadó egy végtelenül ostoba 'gondolat' volt - egy amúgy valós, ma sem igazán megoldott problémára: hogyan lehetne megfogni a neten történő adóelkerülést.
Az autópálya fenntartójától beszedni az azt használó autók helyett az autópálya használat díját. O-nek ölég kellemetlen lehetett ezt az orbitális marhaságot valahogy korrigálni.

O. azért nem egyszer volt hajlandó még Ferenc testvér javaslatát is megfontolni, mi több azt meg is valósítani.
Ferenc testvérünk az öszödi apokrifjében több remek javaslattal élt:

" Melyek a fő kérdések? Menjünk gyorsan darabra. Választási ügyekben kisebb települési önkormányzati képviselőtestületek, már úgy, hogy ez figyelembe vehető legyen a mostani őszi önkormányzati választásnál. Ez kétharmados törvény. És feles törvényben pedig korlátozottabb tiszteletdíj és költségtérítés. Ezzel egy időben kisebb parlament, ez 300 fő alatti parlamentet jelent. A mi álláspont szerint egyfordulós választással, 149 egyéni és 149 országos listán megszerezhető hellyel."

És Orbán megfogadva Ferenc javaslatát: lészen ezért egyfordulós, vegyes választási rendszer, még jobban csökkentett parlamenti létszámmal.
Ferenc javasolta, és amikor Orbán meg is valósította, Gyurcsány lett a leghangosabb tiltakozó a demokrácia sárbatiprása és egyéb szamárságok emlegetésével.

A Feri másik - tényleg jó ötletét - : "Mindeközben természetesen megjelennek olyan, az egyéni hozzájárulást jelentő fizetési kötelezettségek is, mint a felsőoktatásban a diplomakölcsön, ami ugye ausztrál módszerként vonult be a sajtóba. A képzésről, a képzés költségeiről a hallgató számlát kap és a képzés költségeit elkezdi visszatéríteni akkor, hogyha jövedelme a minimál, a havi minimálbér negyvenszeresét elkezdi meghaladni évente, tehát ezt mondhatnánk ügyesebben is én szerintem, ez tehát nagyjából azt jelenti, hogy közel három és félszerese a jövedelme, igen és összesen a bérek 3 százalékával elkezd fizetni visszafelé. Hozzáteszem, én ennél többet szeretnék, én azt szeretném, hogyha az egyetemek saját hatáskörükben korlátokkal, de bevezethetnék a tandíjat. Nem mi, az egyetemek, mert önállóak."
- és megint a Feri által tunningolt hahás tünti miatt vonta vissza Orbán az eredetileg a Ferenc testvér tényleg jó koncepcióját.
Hogy az fizesse meg a képzés költségeit, aki abból hasznot húz, ne csak megint a többi adófizetőt húzzák le.
Ha az állam alkalmazza a diplomást, akkor az állam , ha a versenyszféra, akkor adójóváírásssal megtámogatva a versenyszféra fizesse meg a képzés költségeit.
Ha meg valaki az itthon ( a többi adfófizető által finanszírozva) szerzett diplomájával elmegy külföldre, éas ada termeli a profitot, akkor az fizesse meg utólag a képzését.

Ferencük egyáltalán nem volt h.lye, csak épp alkalmatlan volt miniszterelnöknek.
Írt aUj Péter akkoriban, és nagyon igaza volt.
♦ Áll a bál Nagykovácsiban. Valaki becsatornázta ezt a balhét a Telexhez, akik gyorsan rittyentettek is belőle egy korrekt cikket, és ezzel gyakorlatilag ledobták a nyilvánosság atombombáját a falura.  Még a cikk megjelenése előtt elindított, a beruházás megakadályozására indított petíciót azóta (a…..
leponex 2021.05.11 00:10:05
@zord íjász: igen, te alapos, felkészült vagy, nem párosul hozzád lenézés, semmi .
a hiba az én készülékemben van.
Érveid hibátlanok, ha kell kétszer is belerakod a faszodat egy kommentedbe, én meg zsigerből ...
Én ettől függetlenül nagyra értékelem a mostani posztodat is, mégha érezelemvezérelten is ;-)

"Általában is igaz, hogy semleges, távolságtartó, objektivitásra törekvő szemlélettel viszonylag könnyebb az élet." - írod, és legott együttérzésem támad: nehéz életed lehet ...
:)
leponex 2021.05.11 00:12:59
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: látod, ezt is megérhettem: abszolút egyetértek veled ebben.
Kifejezetten visszataszító, aljas, undormányos volt a rossztündér blogja, igaz van két éve is, hogy rá sem kattintottam.
:)
leponex 2021.05.11 06:53:43
@zord íjász: nem mintha jelentősége lenne, de: zord íjász · zordidok.blog.hu2021.05.10. 17:23:23
PS1: a vezértrollal igen ritkán értek egyet, de úgy látom már az is elmúlt...
PS2: azért van annak egy kis bukéja, ha a zindex címlapra tesz olyan blogokat, amelyeken a poszter letilt minden kommentet - gondolom a liberális nyilvánosság utáni olthatatlan vágyában, mert mint láthatjuk: a liberális bár nem ért egyet egy hozzászólással, de bármit megtesz hogy azt ne is mondhassa el.
KDL posztja remek példa erre, ( Zöldi úré szintúgy) akkor kommentelgettem oda meg hivatkoztam rá pozitívan amikor még a lőtéri kutyát sem érdekelte. Oszt néhány ironikus kommentet követően durcásan kitiltot, és mit ád a blogszféra Mindenhatója? Lajosunk ott virít a blogketrecben rendszeresen - immár az érinthetetlenek kasztjában :)
Különleges anyagból vannak gyúrva a liberális nyilvánosság hívei, Elek Rossztündérrel az élen...
Ha már dobostorta, akkor nézzen ki annak, legyen is az ...
  A jelenkor egyik fő perverzitása, hogy - beteljesítve George Orwell disztópikus jövendölését - új jelentést kölcsönzünk szavainknak. E törekvés többnyire sunyi, álcázó funkcióval bír, és jelentősen előmozdítja, hogy az embereket olyan cselekedetekre vegyük rá, melyeket egyébként soha el nem…..
leponex 2021.05.03 23:13:23
@G. Nagy László: ""Hiába ellenzed, nincs más alternatíva, a liberális demokráciát kell tökèletesíteni az emberisègnek , ehhez pedig a legjobb mód, ha minèl többen , minèl nagyobb polgári vagyonra tesznek szert a társadalmat alkotó egyènek , egyfajta kistulajdonosi kapitalizmushoz közelítene a rendszer a jövőben , kicsi állammal"

Tökéletesen egyetértek."

:)
Mo-on ez kezdődött el, nemdebár?
2010 óta a hazai kapitalizmus építése kezdődött el, elsőre a közbeszerzések nyertesei végre nem külföldi cégek, hanem hazai kezdő kapitalisták lettek, akik a kívánatos 'polgári vagyon' felhalmozását indították be.

És igazad van, nincs , nem volt más alternatíva arra, hogy a hazai 'tőkésosztály' -lásd Mészáros és tsai...- kialakításával közeledni kezdjünk az áhított kapitalizmushoz.
Oszt valamiért mégsenem tetszik ez a libertárius/liberális véleményformálóknak.

PS: az öregebbek még emlékeznek, amikor a gyengélkedő szocializmusnak emberarcot akartak faragni, hogy a szocializmus tökéletesítésével eljuthassunk a minden gazdasági-társadalmi rendszer legfejlettebbéhez, a kommu... izé a liberális demokráciáig.
leponex 2021.05.03 23:30:37
@G. Nagy László: "1. Nincs olyan képzelőerőnk, amely tudna jobbat, hatékonyabbat és emberségesebbet a liberális berendezkedésnél....
Mindezeket figyelembe véve aligha mernék jóslatokba bocsátkozni."

ÉS még most is egy olyan 'liberális berendezkedésről' írsz, mintha most konkrétan egyet is meg tudnál mutatni, ami hatékony ( jó, de miben is?? az általánossá váló jólétre, a természeti erőforrásokkal való gazdálkodásra, a vagyoni/jóléti különbségek csökkenésre, a békességesebb, együttműködőbb, elfogadóbb világra, ...) és fenntartható rendszer lenne.
De tényleg, melyik lenne az ???

NEM arról szól minden, hogy ez, ami most van (gazdasági rendszer) fenntarthatatlan???

A 'liberalizmus' lényéből fakadóan globalitásra, egyeduralkodóvá válásra törekszik, (detto mint a kommunizmus) megcsúfolva a sosemvolt klasszikus liberalizmus alapelveit is.

Valóban élni csak lokálisan lehetséges, globálisan csak virtuálisan.
Lehet választani.
Már ha lehetséges, ha valóban maradt még annyi szabadsága a zembereknek.
  Sokadszorra írom le: a magam részéről nagyon bírom Puzsér Robit, rengeteget tanultam tőle. Van azonban egy-két olyan kérdés, melyet valamiért képtelen reálisan látni.   A minap a hét fő erényről folyt a diskurzus az Önkényes mérvadó című rádióműsorban, itt hangzott el Puzsér részéről a…..
leponex 2021.02.23 02:13:49
@G. Nagy László: "Pont ellenkezőleg: azt hirdeti, hogy váljunk, naggyá, erőssé, tökéletessé, és igen, gazdaggá is."
:)
Nem ez a poszt az evangélium értelmezésének, azt gondolom.
Írástudó Laci barátom, te Kennet Hagen, a hitmagvetés-pénzmagvetés derék prófétájának derék követője lehetsz...
Jézus amúgy a gazdagságról biza mást is mondott, egyszer talán végigkellene olvasnod azt az Evangéliumot...
Mondott valamit a bölcsességről, nagyságról is, meg az erőssé, gazdaggá válóról is, aki oly lelkesen örvendezett estére a bőséges termésének a csűrökben ...

"Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. "
...
' Sosem beszél arról, hogy váljunk nyomorultakká, kiszolgáltatottakká, akiken majd segíteni lehet. Pont ellenkezőleg: azt hirdeti, hogy váljunk, naggyá, erőssé, tökéletessé, és igen, gazdaggá is. Éppen azért, hogy szabadokká váljunk, s ne függjünk senkitől és semmitől, sőt akár segíthessünk is másokon. Mindig megdöbbentő számomra, ha valaki mást olvas ki Jézus szavaiból, pedig van rá példa bőven...'

Ja, itt vagy erre épp Te példának.

Senki nem olvasta ki Jézus szavaiból, hogy nyomorúságra, kiszolgáltatottságra bíztatna bárkit is.
Te a kapitalizmus szabadságának hirdetését olvasod ki belőle, meg hogy Ferenc pápa kommunista, merthogy a globális kapitalizmusról csúnyákat írt -abban a könyvében, amit talán nem is olvastál.

'Van egy csomó gond vele. De ezek egyikére sem az a megoldás, hogy egy kicsit lépdeljünk a szocializmus felé! '

Ja.
Mint a létező szocializmusban a jobboldali elhajlás ;-)

De már az is valami, hogy azt azért belátod, 'egy csomó gond' van vele.
De majd jól kijavítjuk a hibákat elvtársak!
Lásd a 68-as 'forradalmárokat' nyugaton, meg az 'emberarcú szocializmus' farigcsáláóit keleten, mert a rendszer jó, csak reparációra szorul.
A csak a magántulajdonon és a csak 'közösségi' tulajdonon alapuló gazdasági rendszerek nem alkalmasak egy 'normális' , fenntartató emberi élet kereteinek biztosítására hosszú távon.
leponex 2021.02.23 02:26:27
@G. Nagy László: itt már tényleg a bullshitet tolod:
"Nyugaton egy átlagos "szegény" életszínvonala összehasonlíthatatlanul magasabb, mint a nagyszüleié volt,"

A 'létező szocializmusban" az átlagos életszínvonal összehasonlíthatatlanul nagyobb volt, mint aháború alatt, meg a feudalizmus korához képest.
Ez most akkor érv a szocializmus jósága mellett?

EZT lényegében bármikor elmondhatod, az anyagi életszínvonal tényleg nőni szokott.

De ez SEMMIT nem mond az életminőségről, aminek inkább van értelme.

A kapitalizmus szabadságáról neked mit mondanak azok a képek, amiket a létező kapitalizmus országaiból láthasz a temérdek 'biztonságot garantáló' katonákról, rendőrökről, betonkockákból rakott útakadályokról egy-egy békés karácsonyi vásárről?
Ez lenne a szabadság?
leponex 2021.02.23 02:49:00
@G. Nagy László:
"Az igazságosság nem azt jelenti, hogy a szőlősgazda mindenkivel hajszálpontosan ugyanolyan feltételek mentén szerződik. Az igazságosság abban áll, hogy a felek saját, szabad akaratukból, kölcsönös elégedettség mellett megállapodnak, s ehhez becsületesen tartják magukat. Jézus ezzel a mondatával lefekteti a civilizált emberiség és a kapitalista gazdaság erkölcsi alapjait. Egy tisztán piaci környezetben nem csupán arról van szó, hogy a magántulajdon szent, de arról is, hogy mindenki ténylegesen azt teheti a sajátjával, amit csak akar, feltéve, hogy nem árt vele szándékosan másoknak."

- a példázatnak semmi köze a bármiféle gazdasági rendszerhez, abszolút világosan szól az akkori, a választott nép fundamentalista írástudóihoz, hogy az 'Isten országa' éppenhogy nem kapitalista üzletmenet szerint működik, mint ahogyan ők azt addigra üzleti tranzakciókká silányították. (El is lett véve tőlük ennek az országnak a hirdetésének kiváltsága)

- a tisztán piaci környezet nem létezik, ezt Te jobban tudhatod, léccilécci ne told már tovább ezt a badarságot.

- a magántulajdon nem szent, ezt még azok a királyok is tudták, akik egy egész országot 'birtokoltak'.
A természeti erőforrások magánosítása önmagában abszurd, azt legfeljebb gondozásra lehet kölcsön kapni, használni.
A létező kapitalizmusnak az egyik legnagyobb 'bűne', hogy ezeket 'magántulajdonnak' nevezte ki, amit természtesen egyenlő feltételekkel a gazdagabb, erősebb szerezheti meg.
Szerinted normális, hogy egy magánszemély magántulajdonába kerülhet a Balaton egy darabja?
Fökötte a levegő?
Alatta a Föld közepéig terjed?
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
leponex 2021.02.12 11:14:22
@G. Nagy László: "az állami nyugdíjrendszer ingatag piramisjáték és kurva rossz ötlet volt annak idején!"

Csak egy gondolatkísérlet erejéig próbálj meg megfordulni a lovon.
Látni fogsz két fület, előtted valami hosszúkás lesz, na az a ló nyaka ...

Hogy melyik nyugdíjalap a piramisjáték, hiszen épp az elébb írtad le:

" Azokra gondolok, akiknek elúszott, vagy elértéktelenedett a nyugdíjalapjuk, mert az alapkezelő ilyen ingatlanlufikba fektetett. Sok ilyen történt."
leponex 2021.02.12 11:29:15
@G. Nagy László:
OFF
csak egy aktuális példa napjainkból, a tipikus szocialista önkritika örökkévalóságáról:

index.hu/belfold/2021/02/12/rogan-antal-megszolalt-a-foldvasarlasi-ugyben/

"Valótlanul híreszteltük, hogy Rogán Antal feleségének családja a vételár 95 százalékát a Budapest Banktól kapott kölcsönből fedezte. Valótlanul állítottuk, hogy Rogán Barbara szülei és üzlettársai a földek tulajdonjogát megszerezték. A valóság ezzel szemben a következő: Rogán Barbara szülei – Obrusánszki Zsolt György és Obrusánszki Zsolt Györgyné –, illetve üzlettársai nem szereztek semmilyen földterületet, a Budapest Bank nem nyújtott kölcsönt részükre."
leponex 2021.02.12 14:46:46
@G. Nagy László: "Ez mindenkinek a magánügye. Nekem fontos. Ha másnak is az, úgy növekedni fog a nemzet. Hurrá! Nem az én dolgom, hogy mások vágyai szerint éljek."

GAZDASÁGI szempontból folyt a diskurzusunk, megint mellébeszélsz

" Jól látod: kifejezetten önző pali vagyok. De ez nem áll távol a liberalizmus legnemesebb, legtisztább vonulatától sem. Ez egy individualista, az önérdeket mindenek fölé pozicionáló eszmerendszer. Ezért szeretem és vallom."

Posztjaidból, érvelésedből ez teljesen nyilvánvaló.
És tényleg köszönet, hogy ilyen precízen definiálod a mai modern 'liberalizmus' alapvetését:

" Ez egy individualista, az önérdeket mindenek fölé pozicionáló eszmerendszer."

Egyetértünk ebben.
Üdv, és kösz a diskurzust :)
Kínai vakcinát a koronavírus ellen? Előző gerillamarketing bejegyzésemet azzal kezdtem: kemény fába vágja a fejszéjét a NER vezetése, amikor a kínai vakcinát ajánlja a magyar lakosságnak. Ezt azzal indokoltam, hogy hazánkban nagyon erős előítélet, cselekvést is befolyásoló negatív attitűd a…..
Nagy öröm a zöldeknél, hogy Joe Biden egyik első intézkedésével megvonta a 12 éve húzódó Keystone XL kőolajvezeték engedélyét. Pont ahogy annak idején Donald J. Trump egy tollvonással engedélyezte a hivatali gépezetben elakadt folyamatot. Barack Obama utolsó évében ugyanis jobbnak látta nem…..
leponex 2021.01.29 17:52:03
@A kiló nem százat jelent.: :)
'illiberálisként' gyakran nem értek veled egyet, de a legjobb értelmes blogok közt vagy. Szerintem.
Hajrá!
A cím nyilvánvalóan fikció. Nincs épeszű politikus, aki nyertes helyzetből –márpedig minden ellenzéki híreszteléssel szemben a Fidesz abban van – kiengedné a kezéből a győzelmet. Nyilván a jelenlegi kormánypárt is mindent meg fog tenni, hogy a soron következő parlamenti választást is megnyerje. Az…..
leponex 2021.01.27 19:31:10
@s: "A nagy és sikeres cégek alapja a kicsi, ám sikeres alkalmazott. Ezt nem lehet megkerülni."
:)

Kifejtenéd bővebben, konkrétan miképpen is lehetett volna a nemlétező magyar sikeres nagy cégnek valahonnét kicsi de sikeres alkalmazottat lízingelni 2010-ben ??

Figyu, nekem van egy abszolút biztos receptem arra, miképpen érheted meg biztosan a 100. születésnapodat.
A százéves kor alapja, amit nem lehet megkerülni, de abszolút biztos az eredmény!
1200 hónapon keresztül a hónap első napján meg kell innod egy pohár tejet.
Ennyi.
Na, tetszik?
:)
leponex 2021.01.27 22:51:46
@s: :)
"Az emberekbe kellett volna invesztálni. A cégeket ők már megcsinálták volna."
Ja .
A rabbinak is mennyi remek ötlete lett volna még, hogy a ló meggyógyuljon, de sajna közben elhalálozott...

Látod, az én 100 %-os kidolgozott, preciz javaslatomra te csak annyit tudsz javasolni, hogy meg kell érni a százat - ahhoz hogy megérjük a százat.
:))
üdv, és kösz a polémiát!
leponex 2021.01.27 23:28:14
off
@s:"Van más nézőpont is, mint a tied."
Így igaz. Már ez is eredmény, hogy ezt belátod :)
A két oldal egyre távolabb egymástól, egyre kevesebb a megértés, egyre kevesebb a megérteni akarás. Jó, talán lehet, hogy nem egyre kevesebb, de kijelenthető, hogy kevés. Mert - úgy tűnik - tényleg csak két oldal létezik. Főleg ott, ahol két párt (vagy két politikai tömb) versenyez egymással a…..
leponex 2021.01.11 07:27:59
"Hogy miért? Mert a liberálisoknak a konzervatívokat kell utálni, a konzervatívoknak a liberálisokat, és ha ezen ideológiák képviselői elkezdenének beszélni egymással, megérteni egymást, ugyan mivel lehetne megfélemlíteni a szavazókat?"

Kedves blogger!
Abszolút támogatható a víziód, magam a "békés egyet nem értés" kultúrájának esélytelen képviselőjeként a legcsekélyebb eredmény nélkül próbálkoztam ezzel az elmúlt sokévben.

DE az alapvető tévedésed szerintem ott van, hogy Te a 'pártokat' véled látni a kibékíthetetlen verbális ellentétek okaként, miközben teljesen nyilvánvalóan a 'mainstream' média elfogult torzításai, hazugságai, célzatos hergelései nélkül a pártok nem sokra mennének ezen a pályán.

A feltételezhető jószándékod mellett magad is ezt teszed itt, amikor ab ovo a pártokról azt feltételezed, hogy ők csak a szavazókat akarják megfélelmlíteni - a hatalom megszerzése érdekében.
Nem Blogger, nem a 'pártok' félemlítik a zembereket, hanem a média. Aki (globális) nagyhatalommá nőtte ki magát.
Hoztál több jó példát, én hadd hozhassam ide a legaktuálisabbat:
A mostani amerikai elnök az egyetlen aki nem indított háborút a világban a négy éve alatt.
És mit olvashatsz a médiában?
Hogy háborút, atomcsapást akarhat indítani utolsó napjaiban, és ezt meg kell akadályzni!
Bukásának csúfosak a körülményei, magyarázhatók de alig-alig védhetőek, de nem ő akarja megfélelmlíteni a választókat egy háború kirobbantásának lehetőségével ...

PS: majd két évtizedig hűséges vásárlója, olvasója voltam a valamikori ÉS-nek, mígnem 1992-93 -ban olyan irracionális szintet ért el a gyűlölet és félelemkeltésben, hogy kénytelen voltam megszakítani vele a kapcsolatot.
Hamarosan így járok a mai magyar média nagyobbik részével is...

Messzemenőkig egyetérve
@clemens: kommentjével is.
Bár vélem, ő sem azt érti az értelmesen szabályozott nyilvánosság alatt, amit a legmeghatározóbb, döntő részben leuraló 'világmédia' mai orwelli világa jelent.
Aki immár ott tart, hogy eldönti, mi maradjon meg és mi legyen az emlékezetlyukba hajítva, lehetetlenné téve a valóság megismerésének most már a lehetőségét is.
De grat, mindenképp!
leponex 2021.01.11 07:36:08
@Vén motoros: "Antagonisztikus szembenállásokat nem lehet sem ki- sem megbeszélni, csak szőnyeg alá söpörni, vagy eltagadni, vagy mentális erőszakkal elfojtani. ."

Ja.
Dünnyögsz egy új mesét,fasiszta kommunizmusét ...
Nem az egyetértésről, hanem a békés egyet nem értésről lenne itten szó.
Erőszak nélkül...
De ha nem, hát nem.
Nagyon beindultak a viták a magyar jogállamiságról, de sajnos, a színvonal megint a béka segge alatt. Különösen a Fidesz produkál lenyűgöző bullshit-cunamit. (előre szólok, hogy ezt a posztot indulatból írom, ami látszik is rajta)..
leponex 2020.11.21 23:09:48
@szemet: én nem értek a közgazdaságtanhoz sem, csak a genetikusan paraszti józan eszemet használom :)
A műszaki végzettségem abban azért sokat segít, hogy egy Lengyel Laci bácsi, Kéri bácsi, Bokroslali .... hagymázait ne szopjam be :)
leponex 2020.11.22 15:24:33
@Lord_Valdez: Társadalomfilozófia, hogy a nyugdíjrendszer, az egészségügy hogyan van megszervezve, természetesen lehet állami, lehet magán, lehet vegyes biztosítás alapú. Nem is vitattam.
Csak abba nincs értelme itt belemenni, mi feltétele, anyagi vonzata lenne, milyen kihatású társadalmi igazságérzetrombolással járnhat a VALÓDI magánnyugdíj, egészségügy felépítése. Svájcban nem most kezdték ...

"A: két ember, mind a kettő halászik és mind a kettő cipőt készít
B: az egyik ember specializálódik a halászatra, a másik a cipő készítésre és kereskednek egymással.
A válasz a B, és nem azért, mert a liberálisok így gondolják, hanem mert a specialisták magasabb termelékenységgel tudnak dolgozni."

Nekem sem könnyű a liberálisokkal, lásd be :)

A: van egy német cipőkészítő, gépesítve, bejáratott piaccal, tőkével, és van egy most induló magyar magánvállalkozó, aki cipőket készítene.
A Deichman beszállítókat keres ....

B: a magyar vállalkozó akkor inkább halászna ( nem tom hol, tán egy halastóban. Csónakot vesz, hálókat, miegyebet.
De szabad a tőkemozgás, és egy izlandi vállalkozás automata halászhajókat hoz be, és ő is halászni kezd.
A multi bevásárlóközpont élőhal beszállítókat keres ...

Az, hogy valami mennyire hatékony, az attól is függ, kinek a szempontjából vizsgáljuk a hatékonyságot.

Nyilván a német meg az izlandi sokkal hatékonyabb (a magának elért profitot nézve), a hazai gazdaság viszont két munkanélkülivel lett gazdagabb.

Nyilván egy szuperül gépesített erdőirtó társaság sokkal hatékonyabban fogja kitermelni az Amazonasz erdeit, gyorsabban, mint ahogy az regenerálódni tudna. Magyarul el fog pusztulni.

A helybéli favágók nyilván ezt a tempót nem bírnák, az Amazonasz erdeje vígan terebélyesedhet tovább.

Társadalmi szempontból melyik a hatékonyabb??

Vagy nézzük a modern mezőgazdasági termelést? ...

"A gondolatkísérletnek két nagy hibája van."
Ezt én szintúgy mondhatnám, de ennyire nekem azért nem fontos, hogy liberális barátainkat bármiről is meggyőzzem, egy komment nem is erre való.

HA igaza lenne a Te kedvenc liberális közgazdáidnak, akkor az a nagy fene jólét tényleg lecsorogna , egy kicsivel mindenki részesülne belőle.

Nem tudom mennyire szoktad nézegetni, olvasni a netet, de mintha épp a társadalmi, anyagi egyenlőtlenségek növekedtek meg a világban.
Nem, ehhez nem kell komcsinak lennem ;-)
Márpedig az elmúlt évtizedekben a szabadkereskedelem, szabad tőke, munkaerőmozgás, az elektronizálás, digitalizálás soha nem látott 'hatékonyságnövekedést' hozott.

A hatékonyság immár odáig fejlődött, hogy a föld erőforrásainak visszafordíthatatlannak látszó romlása soha nem látott lendületet vett.
A klímaváltozást már a számra sem merem venni.

EZ mind a liberális demokráciák, a hatékonyság soha nem látott növekedése alatt következett be.

Tényleg azt gondolod SEMMI köze ezekhez?
************************

"Ja, hogy itt az a félreértés, hogy te azt hiszed, hogy ez az államhoz befolyó adókból ment. Nem, ez teljes félreértelmezése a béren kívüli juttatás fogalmának."

Mert szerinted, ha egy jövedelemformát nem adóztat meg, vagy csak kisebb adóval terheli az állam, akkor ez nem az államhoz be nem folyó adóból megy? Amiről lemond az állam?
Anyagilag nem ugyanaz az eredmény?
******

Jó, fogadjuk el, feltételezésedet, a Mészáros félék nem termelnek, nem állítanak elő értéket, csak meglopják az államot tíz éve.

Szólj az Indexnek, hogy hülyeséget idéz a G7-től:

"https://index.hu/gazdasag/2020/06/03/meszaros_lorinc_lehet_legnagyobb_hazai_munkaado_az_allam_utan/"

Egészen megdöbbentő adatot árult egy válaszában a Mészáros-csoport a G7-nek adott egyik válaszában. Azt, hogy mára nagyjából

MINTEGY 25 EZER MUNKAVÁLLALÓT FOGLALKOZTATNAK
a teljes céghálójukban.

Ez Magyarországon óriási szám, önálló cégként így valószínűleg csak egy nagyobb foglalkoztató lehet nálunk, a 30 ezer munkavállalót foglalkoztató Magyar Posta. A Spar, az Audi vagy a Tesco is jócskán le van maradva. Talán úgy könnyebb elképzelni, hogy ezek szerint

TÖBBEN DOLGOZHATNAK MÉSZÁROSÉKNAK, MINT A TESCÓNAK ÉS AZ AUDINAK EGYÜTT.
"
(grafikon kihagytam, indifferens.)

"Amikor a Horn-kormány privatizálta az energiaszektort, az azért volt, mert az energiaszektor az összeomlás szélén volt és sürgős tőkebevonásra volt szükség. "

Nna, itt ért végem a türelmem, nem szeretnélek tovább fárasztani ...
üdv!
leponex 2020.11.22 15:26:46
@Lord_Valdez: "Az baj. A józan paraszti ész sokszor kevés."

Jól jön hozzá a műszaki diplomám (digitális irányítástechnika).
Rokaffy Farkas Vétó a vétónak 2020.11.16 19:32:05
  Olyan esemény történt ma, ami ebben a formában példa nélküli; két uniós tagállam is megvétózta az Európai Uniói 7 éves költségvetését. Magyarország és Lengyelország élt azon szuverén jogával, hogy ne fogadja el ezt az elkövetkezendő időszakot kontinentálisan meghatározó büdzsé tervezetet benne a…..
leponex 2020.11.17 07:48:29
@élhetetlen: " Most az EU-ban ugyanez történt, változtattak egy törvényen, jogszabályon, de nem ítéltek el senkit szavazással. Az majd a bíróság dolga lesz konkrét ügyekben. "
:)
Egy 'törvényben' világosan, egyértelműen definiálni kell a tárgyát amire vonatkozik, és azt is, konkrétan mvel lehet azt 'megsérteni'.
A népi demokráciában elég volt ha kijelentették, hogy áskálódtál meg aláástad a népidemokratikus rendet.
Detto mint most, hogy a Zorbán megsérti a jogállamiság elvét.

Orbán pontosan azt kifogásolja a jogállamiság alapján állva, hogy az EP szavazással dönthet arról, hogy egy tagállamban 'megsértik' a jogállami elveket, anélkül hogy konkrétan definiálva lenne, mik is lennének azok a sérelmek.
És a szavazás eredményét meg sem támadhatná a tagállam az Eu Bíróságán.
Mint a szocializmus népbírósága anno ...

Most, hogy végre a valóságos jogállamiság felé mozdult el az Eu, kiderül mit is gondolnak valójában a 'jogállamiság' elvén.

Szavazhat-e a törvényhozó (az EP) az ellenőrző (Eu Bírósága) helyett egy jogilag vitás helyzetben?

Nna, erről fog menni a mérkőzés, igencsak durva, diktatúrákra jellemző lenne, ha vélelmezett, és kokrétan meg sem nevezett jogsértésről szavazással dönthetne az EP anlkül, hogy ezt a Bíróság állapíthatná meg.

Már ha még mond valamit az Eu-ban a 'jogállamiság' elve, a hatalmi ágak egymástól való (független) elválasztásáról, meg a népidemokrácia jogszolgáltatásának abszurditásáról...
De ha nem, hát nem.
leponex 2020.11.17 08:11:14
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: látom nem olvastad ( vagy szövegértelmezési nehézségekkel küzdesz - igaz azt már évek óta :) - @morph on deer: barátun citálását ...
leponex 2020.11.17 08:20:03
@Ekrü: a 98%-os ... pontosan demonstrálja, hogyan kell működnie egy jogállamnak.
A Törvényhozó ( a Parlament) törvényt alkot, az Ellenőrző (az Alkotmánybíróság) pedig dönt arról, hogy ez jogellenes, ezért meg ezért.

A Bíróság dönthet csak egyedül vélelmezett jogsérelem esetén.

És a törvényhozó tudomásul veszi a bíróság döntését, és nem szavaz kétharmados felhatalmazásával arról, hogy márpedig ez lesz és punktum.
  Popper Péter az az ember, akire mindig is valóságos példaképként tekintettem. A teljes életművében évtizedeken keresztül nem találtam egyetlen árva gondolatot sem, amellyel vitám lett volna. Egészen mostanáig. A napokban futottam bele Felcserélt szerepek című előadásába, melyben kitér az…..
leponex 2020.09.09 20:24:18
@is: hamár...
Az általam említett három szakember már a szakma szabályai szerint sem írhatott volna le olyat, ( az általuk vélelmezett diagnózist ) ami az öregedés végefelé ( haláluk előtt, hogy világos legyen) a méltóságuk megőrzése érdekében kívánatos lett volna.
Szerintem.
Még akkor sem, ha igazat írtak volna.
A nettó gyűlölet, a tehetetlenség, a kétségbeesés sütött át az megszólalásaikon, hogy nem a kedvük szerint alakulnak a demokratikus választások eredményel.
PS: derék poszterünk azt írja, neki újdonság Popper úr tisztázatlan (??) kapcsolata a kommunista erőszakszervezettel. Talán még az egyetemi kommunista párttitkárságáról sem hallott.
PS2: attól még a lócitrom is az marad ami, akárhány veréb lájkolja...
PS3: igen, olvastam Popper két könyvét is ifjabb koromban, és még tetszett is. Akkor.
Régen minden jobb volt? Mostanában mindenki a kedvenc Index-cikkét posztolja nosztalgiából vagy tisztelgésből. Röhögni fogsz, de az egyik fideszes Facebook-oldal is beszállt a küzdelembe és talált egy igazi (epés) aranyköpést. 2005-ből, amikor még Tóta W. indexes és nem hvg-s volt. Gyurcsány…..
leponex 2020.08.07 21:32:28
@Lord_Valdez: nem akarok hinni a szememnek, de lassan leesett atantusz, Te itten csak provokálsz :)
"Tudom, hogy sokan azt hiszik, hogy Tóta baloldali, de nem az. Tóta nagyon is jobbos, persze, nem fideszes értelemben, hanem a szó klasszikus értelmében, csak épp anti-hülye. Nem bírja elviselni a hülyeséget. "
TWA maga a hülye :)
És tényleg látszik, hogy nehezen viseli el saját magát.
leponex 2020.08.08 11:51:06
@midnight coder: "aki Szálasi és Rákosi óta a legkárosabb volt a magyar történelemben."
Megint csak nem tudok ezzel egyetérteni.
Ferenc testvér szerintem jól látta meg, hogy a magyar 'liberálisok' esélytelenek, viszont a döntően liberális média (kint és bent) őket tolja.
Horn (az utolsó ?) komolyabban vehető baloldali politikus ezért volt kénytelen koalálni velük.
De a Bokrossal befürdött velük 1998-ra.
2002-ben a Medgyessy még egy tétova kísérletet tett a normálisabb 'baloldali' politikára, eltávolodva kicsit a 'liberálisoktól', akik persze megpuccsolták Ferenc testvér segedelmével.
Oszt lett egy-két éves liberális ámokfutás, a Ferit pórázon tartva. (Lásd öszödi apokrifet!).
Feri ugrabugrált, kapkodott, semmi értelmeset nem tudott se balról, se liberálról megvalósítani. Leamortizálta a szocikat, le a 'magyar liberálisokat'.
Szerintem köszönetet érdemel ezért;-)
Ferenc testvérünk elvitathatatlan érdeme, hogy 2010-re a magyar választópolgárok sokasága belátta: 'ezeket' soha többé! És lőn a kétharmadok sora.
Ahogy a Krómer írta vala: Lovasszobrot Gyurcsánynak!
És igaza van :)
leponex 2020.08.08 11:58:06
@Dan da Man: "A szólásszabadság ugyanis nem egyenlő a provokációval meg a geciskedéssel."

Vicces vagy, a ballib média hónapokig tele volt az oegygével, a sajtótájékoztatókon meg a végnélküli primitív provokációval...
Nem emlékszem, hogy a liberális média tiltakozott volna a liberális média provokációi és a geciskedései miatt.
Lehet, hogy emiatt gondolják a liberális nyugaton, hogy nálunk nincs szólásszabadság ?
Aki követte az Európai Tanács 2020. július 17-21-i rendkívüli ülésével kapcsolatos híreket, az nehezen igazodik ki azon, hogy végül is miben állapodtak meg az uniós állam- és kormányfők, valamint hogy bekerültek-e a jogállamisági feltételek az uniós költségvetésbe. Az alábbi posztban segítünk…..
leponex 2020.07.26 06:53:58
@ben2: "Ez gyakorlatilag a hatalmi ágak (esetünkben a törvényalkotás és az igazságszolgáltatás) szétválasztásának durva megsértése lenne."
Pontos!
Pedig ez történik az EU-ban.
A 'jogállamiság' elvének legdurvább megcsúfolása, amikor többségi szavazással akarja a törvényhozó ( az EP) akarja eldönteni, megsértettte-e valaki az EU jogrendjét.
Amiről az EU Bírósága van hivatva érvényes jogi döntést hozni.

Abszurd, hogy a mai európai 'liberálisok' ezt a kommunista 'igazságszolgáltatási' technikát erőltetik, rendületlenül.
Szavazással dönteni jogi kérdésben!
Tudom, másoknak kész válaszaik vannak olyasmire, amiről keveset vagy semmit se tudnak, vagy amiről tudhatnának, de arra sem emlékeznek. Nekem nincs. Akart a fene erről írni, de az emlékezetkieséses magyar közéletben muszáj. Felőlem mindenki azt gondol a történetről, amit akar, de pusztán a…..
leponex 2020.07.26 00:10:13
@Ad Dio: :)
változatlanul csodálom évek óta türelmedet ...
PS: de, illúzió ... sajnos
üdv!
Orbán Viktor újfent bebizonyította, hogy nem akar minden magyar állampolgár miniszterelnöke lenni, legfeljebb azt szeretné, ha minden választó tőle függene. A kettő között hatalmas a különbség, ugyanis az első esetben kizárólag azok érdekeit képviseli, akik potenciális támogatói lehetnek, a második…..
leponex 2020.07.13 06:22:52
@nyerafidesz: :)
Hát ha neked ez a szerencsétlen troll matyika komoly intellektuális kihívás ...
A Diákhangon többször is szó volt már Rácz Zsófiáról, aki tavaly év végén lett ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, mindössze 22 évesen. Akkor úgy írtam, erős kettős mércének számít, ha az ellenzék a koráért kritizálja, miközben Nagy Blankát és társait kvázi…..
leponex 2020.06.18 16:05:08
"Nincs az az ügy és cél, amiért közösséget lehet vállalni a Fidesszel: a kompromisszum és az összefogás helyett ők a tönkretétel és az ellenségeskedés kizárólagosságában hisznek."

Szóval kedves Adrián, te valahogy így képzeled el a blogodat,

"hogy párbeszédet és új politikai mentalitást kezdeményezzen annak érdekében, hogy folyamatos háborúskodás helyett konstruktív ötletek irányítsák a közvéleményt, düh helyett megfontolás jellemezze a társadalom döntéseit "

"ismeretlenek százezreit köpöd szembe "

Kell még idéznem tőled valamit, Adrián?
A 'párbeszédnek' még a gondolatát is zsigerből utasítjátok el, bár ez a mentalitás nem új, 88-89-ben az szdsz rég meghonosította hazánkban.

Kellene, persze, hiszen a 'magamfajta' tudja, hogy a lepényhal úszik elöl ...

Nyugi, nem fog szembeköpni senkit a Zsófi, hiszen te is zavart kisfiúként nyökögnél neki valamit, ha személyesen kellene találkoznod vele..

Nagyhirtelen a Tarlós legutóbbi interjúzása a hozzád hasonszőrű azonnalitól urik be, ahol a végtelen türelmű volt főpolgi fakadt ki, hogy miért nincs értelme szóba állni az ilyen 'médiával' ...

Ez a helyzet Adrián, nincs ÉRTELME.
Tán még emléxel, amikor a Kovács kifakadt a végtelenített tahóságra az ..dextől, oszt legott nekiesett az egész ballib média.
Hogy a sajtótájékoztatón köteles válaszolni a médiának!
Rendben, akkor ezután a Cecília fog néktek válaszolni, türelmesen, alaposan, nagymamásan, ahogy hozzátok illik :)

Oszt valamiért abbamaradtak a roppant fontos kérdések a csicskamédia részéről.

Tekintsd úgy, hogy a Zsófi se látja semmiféle értelmét belemenni a végtelenített demagóg 'kérdések' megválaszolására.
Amire amúgy sem vagytok kíváncsiak, hiszen semmiféle közös ügyben, semmiféle közösséget nem tudnátok vállalni a mostani kormányoldal képviselőivel, szavazóival.

Ha nem, hát nem.

De akkor miért akartok kérdezni bármit is a Zsófitól?
leponex 2020.06.18 16:18:50
@Indriq: "Nagyhirtelen a Tarlós legutóbbi interjúzása a hozzád hasonszőrű azonnalitól urik be, ahol a végtelen türelmű volt főpolgi fakadt ki, hogy miért nincs értelme szóba állni az ilyen 'médiával' ..."
Bár tény, hogy a vasalódeszkás tanár videójára adott tankerületi reakció egy az egyben a kádári hagyaték újbóli megjelenését sugallta, ahogy az is, hogy a leszámolásszerű büntetést elviselni kényszerülő nevelő egyből szimpatikussá vált ezzel a húzással, de mégsem ettől volt jó az a videó. Attól volt…..
leponex 2020.06.17 17:53:05
leponex 2020.06.18 07:07:59
@nu pagagyí: "Az ország
egy másodosztályú giccs lett, belül üres, amit ízléstelen dekorációval próbáltok leplezni."
ez is egy vélemény, Te ezt így látod ...

De abban egyetérthetünk: szerintem (is) József Attila barátunk a legnagyobb magyar költő (az elmúlt százesztendőben mindenképp) - bár ez is csak egy szubjektív vélemény.

Nem ok nélkül idézte Őt Orbán a legutóbbi beszédjében.
A nullákról, az összeadásról meg a Istenről...

Lehetne együtt is építeni ezt az országot, hol 'Ti', hol 'Mi', a választópolgárok sokaságának tiszteletben tartandó véleménye/politikai ítélete szerint.

De ha 'Ti' csak ezt a mocskolódó, gyalázkodó, hazudozó impotens stílusban képzelitek el megnyerni, lássátok a következményeit: 1x, 2x, 3x, ... 2/3.
A döbröginek elég volt 3 lecke, 'nektek' úgy látszik több kell :)

PS1: némi kaján mosoly azért megjelenik a zember szája szegletében olvasva jó évtizede ugyanazt a primitív bullshitet a debil 'vezértroll', vagy épp a Te kommentjeidben.

PS2: @Bravehearth: -nek remek kommentjei voltak, kár hogy nem marad meg azon a stílen.
leponex 2020.06.18 08:20:36
@Bravehearth: :)
- Hogyne, Radnóti, jónéhány kommentembe beleszőttem néhányszor a verseiből ...
- Bár én a békés egyet nem értés kultúráját szerettem volna ápolgatni mindig az általam látogatott blogokon, de be kellett látnom: hiú remény.

Mindíg lesznek, akik gyűlölnek. De csak akkor győzhetnek, ha te is gyűlölöd őket ... mondta egykor a választási vereségét követően a magyar politikus, és azt hiszem igaza lehet.

Kicsiben egy blogon is meg lehet próbálni, nemrég kedvenc vezértrollunk szeme se rebbent, amikor hazudozása bizonyítására az orra alá dugtam az egyik előző nickjét a primitív kommentjével együtt.
Szerintem felesleges etetni, legfeljebb néha egy jelzés: akár beszélgethetnénk is ha abbahagyná...
De ha nem, hát nem.

- Azt a kibékíthetetlennek látszó 'ellentétet' én biza a magyar 'liberálisok' megbocsáthatatlannak látszó ( mert soha nem kérnének elnézést miatta, még a Kis János sem) aljas, hazug, kétszínű, és kielégítetlenül maradt frusztráló hatalommániájuk, az alap nélküli belvárosi végtelen elitgőgjük következményének (lásd a szélkakas TGM) látom. És ahogy a Hobó a Vadászatban jó előre megénekelte:

"
...
Vigyél el innen, barátom!
Nem lehet, itt kell örökre maradnom.
Mozdulatai kecsesek, ám a látvány szomorú.
Talán csak a Bolond mulatságos, ahogy integet,
Hogy majd ír! Igen.
És nem felejt el semmit.
Szeretlek.
Sosem lesz vége. Sosem lesz vége.
Sosem lesz vége. Sosem lesz vége.
Sosem lesz vége. Sosem lesz vége?!"

DE, egyszer vége lesz, tarts ki addig lélek, védekezz - ahogyan Radnóti javasolta.
(Ha már a költők szóba kerültek :) )
üdv!
  Nagy irodalma lesz ennek a járványnak -- mind a költészetben mind a pszichológiában.  Szindrómákat neveznek el róla. Fázisai lesznek az otthonbakényszerült embernek -- első héten mémek száguldoznak, ingyen koncertek neten, nagy közös taps az erkélyen, aztán ez elhal, besüppedés,…..