Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bence30

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A brazil állapota stabil, bár életveszélyben van orvosai szerint, jelenleg altatják, gép lélegezteti, reggel ébresztik, miután sikerült az esti operáció - mondták az F1-pilóta magyar orvosai a késő esti sajtótájékoztatón.Műteni kellett, mert súlyosan sérült a…..
Bence30 2009.07.26 12:33:30
@Árpi:

1. Ok, azt hiszem félreértelmeztelek, egyetértük
.


2. Káoszelmélet, mint előttem is említették :-)


3. Nos, ezzel kicsit vitatkoznék, legalábbis azzal a résszel, amit jobb utánagondolásra javasolsz. Ha arról az ideális esetről beszélünk amikor egy falra merőlegesen egy tökéletesen merev test csapódik be, illetve hogy egy rugó, akkor szerintem egyértelmű, hogy a merev test több kárt fog okozni, bár ez a felület minőségétől is függ. Az utóbbi esetben ugyanis ugyanazt a mozgási energiát a rugalmasság miatt "fokozatosan" adja át a felületnek, míg előbbi esetben szinte ugrásszerűen. Szerintem érdemes az energiáknál maradni, az erők csak a felület, vagyis tulajdonképpen a "fal"-test közötti közegellenállás miatt lehetnek mások. Egy lövedéknél nyilván ez az ellenállás kisebb, ezért nagyobb kárt tud okozni.

4. Annyira vagyok biztos, mint amennyire a videókon látszik - a becsapódás előtti pillanatban tisztán kivehető a rugó formája oldalról, illetve a sisakon a sérülés is mutatja a redőket. Egyébként inkább "lepattant" a sisakról, minthogy nekiment telibe. Tehát nem a teljes energia ment át a sisakra, csak egy része (ez is haqjmeresztő). Ez Massa iszonyú szerencséje. Szerintem ha nem oldalról, hanem merőlegesen kapja el, akkor konkrétan átmegy a sisakon, fején mindenen.. :-(

5. Bizony Bizony Bizony! :o)

A g-kről:
Bizony, elég csak arra gondolni mekkora erők hatnak, ha az ember 50-nel karambolozik!
Bence30 2009.07.26 12:34:56
@Tigris: Igen, mint írtam beláttam :-)
Bence30 2009.07.26 12:42:51
@Árpi:
No, teljes az egyetértés, mindenkinek további kellemes hétvégét, izgalmas futamot, Massának még1x jobbulást!

Üdv
A héten megkaptam a kis borítékomat és a kopogtató cédulát. Közelegnek az EP választások. Kibontottam, kicsit informálódtam, majd széttéptem és kidobtam a kukába. Az első szavazásomon nem veszek részt, két okból:1,) Nem szavazok, mert nincs kire. Azért nem fogok az egyik szar…..
Bence30 2009.04.14 01:01:59
Sziasztok!

Nem szokásom hozzászólni, de ez az a poszt, ahová kívánkozik a véleményem.

1. Én nem mentem korábban sem szavazni, és már nem is fogok.
Egyszerű hasonlattal: mész az utcán, és a következő lépésed egy híg barna kupac szarba lépés vagy egy híg fekete kupac szarba lépés. Mindegy melyiket választod, az egyikbe bele kell lépni, mert menni kell tovább. Kérdem én akkor: Nem TÖK mindegy, hogy rábízod másra ezt a "nehéz és felelősségteljes, gyermekeink jövőjét meghatározó" döntést? DE. Majd ha lesz olyan alternatíva ami nem jár szaros lábbal, akkor első dolgom lesz szavazni.

2. Nem mentem el szavazni, és nem is sírok, nem panaszkodok. Nem élek ezzel a jogommal, ha úgy tetszik (bár ezt jómagyarhoz méltóan megtehetném).

3. Sajnálom azokat az embereket, akiknek ezen a bolygón töltött életüknek értékes percei, órái, napjai, évei azzal mennek el, hogy a politikát (főleg a magyart) vitatják - olyan információhalmaz alapján, ami nem objektív. Mutass egy objektív szereplőt a mai médiában. Ja, hogy az összes újságot elolvasod, és minden híradót megnézel, és utána szubjektíven leszűröd azt ami szerinted az objektív igazság?... Ahelyett, hogy a családdal lennének, és szeretetet alkotnának, ezek az emberek állandóan SÍRNAK, okot keresnek a boldogtalanságukra. Tök mindegy ki van hatalmon. Ha az "utált" hatalmon van, azért, ha ellenzékben, azért. Már ha a magyar parlamentben ezeknek a szavaknak, mint ellenzék, van egyáltalán értelmük. Persze-persze, közösségépítő vonzata is van stb-stb, de én inkább társasozom egyet a gyerekeimmel.

4. Én az életemből a mindennapi politikai SZART ami magyarországon folyik mély mederben, évek óta KIZÁROM. Nem foglalkozom se Ferenccel, de Viktorral, nekem édesmindegy ki hazudik nekem. Naiv elgondolás, hogy ezeket a bábukat cserélgetve az életünk majd jobb lesz. Lehet, egyes területeken - de máshol úgyis megszivatnak, nettóban ugyanott vagyunk. A mi életünk a saját tetteinktől lesz jobb, a korlátokat meg ismerni kell. Ilyen "politikai elit" mellett pedig nem kell olyan illúziókat kergetni, hogy a korlátokat alapjaiban elmozdíthatjuk.

5. Fél éve otthagytam az országot. Na, most majd jönnek erre az "akkor minek szólsz be" kommentek. Nem a politika miatt jöttem el (igen, adót is fizettem, utolsó fillérig, sokat), csak politizálás helyett nyelvtanulással töltöttem az időmet, és kaptam külföldön jó ajánlatot. Pár év múlva hazamegyek.

6. Szeretem a szalámit, tudom mi az anyám tyúkja, és a legszebb nyelvet beszélem.

Bocs a hosszú kommentért; ez is egy nézőpont, gondoltam megosztom. Alkossatok inkább szeretetet.

Bence
Bence30 2009.04.14 01:34:56
@changebug: Az "apolotizálás" nálam nagyjából azóta létezik, amióta 15 évesen láttam a családom két felét egymásnak esni a jobb-bal örök ellentét miatt. Mondhatni szerencsém volt, hogy így alakult - így a saját életemre tudok koncentrálni, miközben körülöttem csak magyar szó hangzott el :-).

Ja, hogy valami hasznod is legyen, nekem itt sikerült:

www.justengineers.net

Kereslet-kínálat alapon... ;-)