Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kristofnagy

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki ismeri a klasszikus, biológiaórákon sűrűn elhangzó példát a békáról, amit ha beleraknak egy fazék hideg vízbe, majd begyújtanak alá, akkor észre sem veszi, hogy forrósodik az őt körülölelő közeg, s szépen lassan megfő benne. Nem ugrál, nem ficánkol, csak pislog,…..
kristofnagy 2010.10.27 17:56:02
@Éhesló: úgy tűnik rossz a memóriád, szóval ajánlom neked ezt, 2006.októberéből, Schiffer tollából: www.vedegylet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=524
Új műfajjal jelentkezik a blog: vendégszerző írásával. Róna Dániel, aki hallgatóm volt a Corvinuson és jelenleg az Ecostat politikai elemzője, az önkormányzati választás érdekes, bár kétségtelenül vitatható megközelítését kínálja írásában. Engem meggyőzött, s ha a…..
kristofnagy 2010.10.15 22:43:48
Milyen kiváló magyar termékeket ismer? Hogyan segítené elő, hogy ezek a magyar termékek nagyobb súlyt kapjanak a hazai piacon? Inspirálásként: http://www.youtube.com/watch?v=ZvIbhbE2CTo és http://tudatosvasarlo.hu/cikk/%E2%80%9Emagyar-termek%E2%80%9D-cimkek Kedves Hallgatók!Nagyon…..
kristofnagy 2010.10.05 23:22:11
Alapvetően a magyar termékek támogatását elavult ötletnek tartom. Az egészet egy kis 19. századi levegő, egy kis áporodott nacionalizmus veszi körül. Miközben vannak értelmetlenül sztárolt, jószívvel is közepes termékek, mint a Pick szalámi, addig az igazi különlegességeket, mint a hőgyészi szarvasgomba, vagy a tengelici spárga. A hungarikum címkét sokszor a valóban kiemelkedő dolgok helyett csak neves, de nem olyan jó termékekre használják.
Ahogy az a Tudatos Vásárlók cikkből is kiderül, az, hogy mi a magyar termék, szinte meghatározhatatlan. Ők 7 szempontot sorolnak fel; könnyen lehet, hogy több is van, és kérdés, hogy ezeket hogy kellene súlyozni. És vajon egy szlovákiai magyar családi vállalkozás terméke akkor magyar-e? Ilyen, és sok hasonló megválaszolhatatlan kérdés merülhet fel.
De ahogy írtam, alapvetően nem a nemzeti termékekben való gondolkodás lehet a megoldás.
Sokkal inkább a lokális piacok erősítésében kellene gondolkodni. Az államnak azért kellene tennie, hogy a kereskedelmi láncok lerövidüljenek a termelő és a fogyasztó között. Írjuk inkább rá mindenre, hogy mekkora széndioxid kibocsátással jár a szállítása, vagy mekkora volt a megtermelésének az ökológiai lábnyoma.
A helyi termékek és piacok erősítése a minőségszintet is növelhetné, ami minden "magyar" termék címkézésnél is az egyik cél.
Így újra feltehetjük a kérdést? Vajon ugyanazt a terméket a Budapesttől 160km-re fekvő Galántáról, vagy a 260km-re lévő lentiből hozzák? Én az elsőre szavazok.
Varró Dániel eposzparódiája Ki ne emlékezne 2003 karácsonyának nagy könyvsikerére, Varró Dániel "Túl a Maszat-hegyen - Muhi Andris és a pacák birodalma" (Bp. Magvető 2003.) című művére? A verses mese csodás szórakozást nyújt, Varró brilliáns nyelvérzéke, rímei, humora…..
Csak kevéssé vagyok (sajnos) érintett a helyi választásokban, mivel az én érdekeimet úgysem képviseli senki igazán (túl messze a város), viszont gondoltam támogatom az LMP-t, hátha történik valami csodaféle akármi.Nem nagyon voltam képben a helyi jelöltjeiket illetően, gondoltam…..
A nagy nyári uborkaszezont érdekesen használják ki a parlamenti pártok. A Jobbik gárdistái hűség-hűtlenség rapszódiát nyomnak a kánikula elűzésére, ( hűségesek Müller Niki gárda tagságához, csapodárok, ha zsenge Emeséket találnak) a parlamenti legkisebb fiúk pedig…..
Lássuk be, hogy egy civil főpolgármester-jelöltnek nem sok értelme van - kivéve persze, ha a Jello Biafrának hívják. Voltak egyébként már próbálkozók korábban is, egyiküket épp most választották meg köztársasági elnöknek. A civilbudapest.eu (amit tegnap ajánlottak…..
 Bekerül az alkotmányba a Szentkorona-tan. Legalábbis így értelmezhető a kereszténydemokraták módosító indítványa, mely szerint át kell tekinteni, hogy a hatályos alaptörvény megfelelően tartalmazza-e ,,alkotmányfejlődésünk történeti értékeit”. Boross Péter,…..
  A Központi Vásárcsarnok nagyon jól néz ki. Egy barátom mesélte, hogy egy angol ismerőse magyarázott neki valamiről hogy "az a templom a Váci utca végén", és eltartott egy darabig, míg rájött, hogy a Pecz Samu tervezte, Zsolnay-tetős, neogótikus szépségről van szó. Na most…..
Ünnepi Zöld Térkép workshop Wendy Brawerrel, a nemzetközi zöld térkép hálózat alapítójávalTovábbított meghívó:Időpont: 2010. május 27. 16:00-17:30Helyszín: Négyszáz (1075 Budapest, Kazinczy utca 52.)Május utolsó hetében a Tudatos Vásárlók Egyesülete és a Budapest Zöld…..
kristofnagy 2010.05.27 13:31:54
Alig telt el néhány óra az új Parlament megalakulása után, az ifjonc pártok (s egy régi), máris annyira beleszerettek a légkörbe, hogy a 200 fős Parlament ötletéről -egyenlőre- hallani sem akarnak. No nem mintha ez számítana, de így a hiteléből veszít mind a Jobbik, mind…..
  Igazán nem kenyerem a politikai elit puzséri értelemben vett kollektív lehordása, de az Országgyűlés pénteki performansza alapján tényleg minden frakció megérdemelné, hogy kukoricára térdepeltesse őket valaki. Nem szeretem azt az érvelést sem, hogy „fiatal a mi…..
Fura, de annak ellenére nem voltam még soha a Standban, hogy a régi Sas utcai házunkban már több, mint egy éve megnyitottak. Pénteken aztán majdnem véletlenül oda ugrottunk be, az Imola névnapját ünnepelni, egy vicces, de jó fárasztó parlamenti közvetítés után.Hiába híres…..
kristofnagy 2010.05.15 22:19:03
@Hepci: szerintem Segal igencsak jó séf, de valahogy nincs szerencséje az éttermekkel. Talán a Barakával a Magyar utcában lehetett az aranykor
Bár sejtem, hogy a többség szerint lényegtelen kukacoskodás, szerintem viszont sokat elmond a magyar média állapotáról, hogy mindenhol* – még a Fidesz elnökének honlapján is - ugyanaz a mai hír: Sólyom László felkérte Orbán Viktort kormányalakításra. Pedig nem, nem kérte…..
  No persze, ne túlozzunk: csak arról van szó, hogy Pokorni Zoltán ma reggeli kijelentése szerint nem Sólyom Lászlót jelöli majd a Fidesz köztársasági elnöknek. A jelenlegi államfő ötéves ciklusa megérdemel majd egy hosszabb elemzést, de mindent a maga idejében. Néhány…..
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége, fuss el véle.Nagyjából ennyivel lehet összefoglalni az LMP zuglói pályafutását. De ha így folytatják, akkor nagyjából ennyire számíthatnak országos szinten is. Az első fordulóban váratlanul jól szerepelt alakulat ma egy nemes gesztussal…..
Aki túl korán ellövöldözte a patronjait, az  most sajnálkozhat, mert messze nem a választási este volt az Országos Választási Bizottság történetének legkínosabb szereplése. A pompás testület pár percel ezelőtt 5:2-es szavazataránnyal úgy döntött, hogy nem jogsértő az…..
Miután az LMP és az MSZP megvívta első párbaját, úgy tűnik nagy változások fognak beállni a volt kormányzópárt háza táján. Helycserés támadások kezdődnek a pártban és azon kívül is. Mint köztudott, az LMP ellenállt "Ildikó néni" csábítóan fenyegető…..
Ennyit kell gyűjtenünk mikroadományokból ahhoz, hogy az utolsó egy héten (azaz a jövő héten) minden korábbinál intenzívebben kampányolhassunk. Az utolsó hét az LMP számára sorsdöntő lesz, készülj Te is!Miről van szó?Ha van pár órád, a hátralévő napokban amit az LMP-re…..
Az LMP annyira más eszközökkel akar politikát csinálni, hogy ezzel saját maguk teszik lehetetlenné, hogy sikeresek legyenek.   (Fotó: lehetmas.hu) AZ LMP tegnap arra kérte szimpatizánsait, hogy adjanak pénzt a párt kampányára, mivel pártkasszájuk "gyakorlatilag…..
kristofnagy 2010.03.31 11:52:05
Ezen a blogon általában tartózkodni szoktam attól – bár nem mindig sikerült elkerülnöm -, hogy a politika megértése helyett az események esztétikájáról beszéljek. Most mégis fontosnak tartom ezzel kezdeni: örülök annak, hogy az Országos Választási Bizottság zöld utat…..
Korábban ebben a blogban is többször foglalkoztunk az LMP-vel, amelynek teljesítménye megosztotta műhelyünket. Abban azonban egyetértettünk mindannyian, hogy szükség van arra a szellemiségre, amelyet a párt képvisel. A lehetséges siker legnagyobb gátját a párt…..
Március 23-án délután háromtól vetíti a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központja (BCE Társadalomtudományi Kar /C épület 557-es terem/, 1093 Budapest, Közraktár utca 4-6.) Kőszegi Edit dokumentumfilmjét, melyre a központ vezetői, Nagy Beáta és…..
Célegyenesbe fordult a nulladik fordulós verseny: már alig egy hét áll a pártok rendelkezésére, hogy összegyűjtsék a szükséges számú ajánlószelvényeket. A hivatalos adatok szerint a Jobbik, az MSZP és a Fidesz mindenhol indulhat, az MDF és az LMP erősen küzd, a (még) kisebb…..
kristofnagy 2010.03.13 16:32:30
@mrs. white: szerintem s így van. Az LMP abban válhat nagyon fontossá, hogy a Jobbikból kiábrándulók (1 éven belül ez egy óriási csoport lesz) is találhatnak a normális, békés, tiszta, modern pártot.