Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamás7

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Apó, én tudom rólad, hogy több világrészen és sok országban dolgoztál. Engem nagyon érdekelne, hogy milyen emberekkel dolgoztál, vagy éltél együtt szívesen? Sokfajta nemzetiségű emberrel éltem és dolgoztam együtt. Bármilyen nemzetiségű emberrel tudtam együtt lenni. Akiket…..
A média égboltozata vakító fényű állócsillagok világa. Zenészek, diktátorok, futballisták, vagy netán ezek ötvözete, a nagy testvér győztesei, az élet apró incidensei mellett (válás vagy éppen egy átmeneti idegösszeroppanás) is megkapóan megközelíthetetlennek, és éppen…..
Tamás7 2010.01.14 11:28:12
@cserenkov: nagyon jó link
Tamás7 2010.01.14 11:31:08
még egyet engedjetek meg nekem:

www.youtube.com/watch?v=Ce_oCLUykrE&translated=1

www.youtube.com/watch?v=Q4f_UNMNONA&feature=related

az ilyen embereket nézve érzem, hogy van Isten

Ők a szenvedés helyett a nehézségekkel...

Én is a 100-ad ilyen lennék..
Tamás7 2010.01.14 17:28:04
@amancich: :-) ez jó ötlet :-)
Jezsuita bloggerek BÚÉK 2010.01.04 09:49:00
Történt egyszer, hogy az anyaméhben fiúikrek fogantak. Teltek a hetek, és a fiúcskák növekedtek. Ahogy növekedett a tudatuk, úgy nőtt az örömük is:
 - Mondd, nem nagyszerű, hogy fogantattunk? Nem csodálatos, hogy élünk?
 Az ikrek elkezdték felfedezni világukat. Amikor…..
Tamás7 2010.01.05 13:27:45
@kis_csirke: nekem is tetszett

a fenti történet olyan mintha nem a születés elötti és utáni élet lenne, hanem a halál elötti és utánni életről szólna, így olvasva olyan jó érzés volt, de sajnos a mindennapokban nem könnyű megélni, amit az egyik testvér ír a másiknak, hogy lesz születés után is élet, meg, hogy van anya, hiszen ott van a köldökzsinor...
Éppen csak hogy túl vagyunk a polgári karácsonyok elmaradhatatlan, marathoni étkezésein; szerencsésen letudva az ajándékozási dömping; többségünknek a „két ünnep között” legalább kicsit „nyugi van”. Ha volt szép az ünnepekben, akkor annak –…..
Tamás7 2009.12.28 15:11:26
@Felicitasz: nekem úgy tetszik, hogy ilyen gyermeked van, aki ilyenek után érdeklődik ilyen fiatalon,
sőt aktuális is abban is, hogy most volt szent család ünnepe :-)
@ester: illetve erről is az jött le nekem, hogy Isten osztogatja a kegyelmeit, és remélem, hogyha kitartasz a lelkigyak mellett, akkor még többen lesz részed
Tamás7 2009.12.29 15:18:16
@Iovianus: az utolsó hozzászólás az, amit szerintem mindannyian tapasztaltunk, tapasztalunk... ehhez újjat nem tudok mondani.

viszont néhány hete volt egy olyan téma ami az időbeosztásról szólt, a Jálicsos könyvből volt idézet, hogy az életben milyen sorrend van... ott lényegében arra jutottunk, hogy próbáljuk bátran Istenre áldozni az időnket, Ő majd segít a mindennapi dolgokban cserébe.
Tamás7 2009.12.30 13:29:02
@amancich:

"Ehhez képest közömbös számomra, hogy formálisan vallásosnak, vagy hívőnek tekintette-e magát."

Nem pont az a lényeg, hogy legyen meg a szándékunk? Hisz elvégre ez az amit ugymond maguk tudnunk megtenni, nem?
Az elmúlt napokban egy kedves ismerősöm a következő üzenettel ajándékozott meg: „Október 11-én, VASÁRNAP, délelőtt 11 órától a Hősök terén az eddigi egyik legnagyobb roma tüntetésre kerül sor. A Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnöke, Kállai László és a hozzá…..
Tamás7 2009.12.10 19:52:05
remélem olvassátok még a topicot, kiváncsi lennék a véleményetekre:

mit gondolotok erről??

www.youtube.com/watch?v=kLRG6vItX-Q&feature=related

érdemes más számait is megnézni.

amúgy az egyik komment, ami önmaga egy posztot megérne:

"én utálom a cigányokat de Junior nem egy sima cigány ő nem hülye hanem értelmes sőt ebben a zenében mindent elmond szóval ha ezt ő írta akkor le a kalappal!"
Jezsuita bloggerek Kegyelem 2009.12.06 22:10:00
 Apó, benned az tetszik nekem leginkább, hogy igazán szabad ember vagy. Mi segített téged abban, hogy eljussál erre a szabadságra? Igyekeztem Krisztus értékrendje szerint élni. Mit jelent ez gyakorlatilag? Amikor döntenem kellett valamiben, aszerint igyekeztem dönteni,…..
Réges-régen találkoztam egy öreg és bölcs emberrel, akit mindig csak Apónak szólítottam. Sokféle dologról beszélgettem vele és nagyon sokat tanultam tőle. Ezeket szeretném megosztani veletek. Egyszer megkérdeztem tőle: - Apó, te egész életedben hívő ember voltál. Miben…..
Tamás7 2009.11.18 17:34:00
@izrael miszteriuma: már nem az első olyan alkalom, hogy nagyon elgondolkoztatott az idézet, amit ide írtál, esetleg tudnál ajánlani olyat könyvet, ahol példáúl a fentit olvastad? sajnos én nem vagyok otthon az ilyen szép irományokban, persze még elég fiatal is vagyok, de érdekelne, hogy melyiket javasolnád, esetleg elérhetőséggel, Köszi
Tamás7 2009.11.19 11:02:08
Novemberi temetőben sétálgatva sírok, és őszülő falevelek között el-el gondolkodom azon, hogy milyen is lesz a Mennyország. Magam is meglepődöm, hogy gyerekkori fantáziaképek azok, amik spontán módon először eszembe jutnak a Mennyország szó kapcsán. Fényesség, szárnyas fehér angyalok, valami nagyon…..
Tamás7 2009.11.19 11:13:21
@cserenkov: nekem mindig ilyenkor az jut eszembe, hogy az egyik Atyám mondta egy hitetlennek, hogy "akiben Te nem hiszel, Na abban én se hinnék" ( nem tudom eredetileg, hogy volt, vagy, hogy honnan származik)

Az én környezetemben nagyon kevesen gondolnak a Mennyországra, nagyon kevesen gondolnak arra, hogy a haál után van valami, sőt a halálra se gondolnak soha ( meg persze nekem is ugyanolyan nehéz).

Egyszer egy barátommal amikor az Egyházi hivatásról beszéltünk, megértően, szerettel bolíntott, hogy szegények bizonyára megunták az életet, és inkább feladják a dolgot,
arra nem is gondoltak, hogy esetleg tudják, hogy hivatásukat elfogadva készülnek az örök életre...

mellesleg remélem, hogy mind odajutunk és, hogy jó hely lesz :-) és együtt lehetünk mind, szerett barátok

egy kis zene a témához, a youtubon találtam:
www.youtube.com/watch?v=3hM2wJEZW-o&feature=related

bizonyára idősebbeknek ismerős már, nekem új :-))

szép napot
A Piramis annak idején még ezt egy utópiszikus sóhajnak szánta. Akkor még nem tudtuk, hogy a csoda igenis lehetséges! Jó 6 éve ugyanis piacra került a Second Life (második élet) nevű internetes valóság-szimulátor. Lényege, hogy boldog felhasználók ingyen és bérmentve képesek…..
Tamás7 2009.11.13 12:49:21
de legalább a mai játékok nem annyira ingerszegények :-)

@Androidus: én most nem mondok véleményt, de egy kérdés vetődött fel bennem, de lehet inkább a téma íroja felé: ha rossznak tesszük fel az ilyen játékokat is, van-e jó oldala?

mert az köztudott, hogy akik ellene vannak, azok miért, de van-e olyan dolog, amiben jó? sőt esetleg kompenzálja a rossz oldalt?

mert hát tényleg nem a valóság, a való életet nem lehet benne élni, ezért, de akkor mit lehet csinálni?
Tamás7 2009.11.13 19:45:42
köszönöm, tervezem.

egy sztori jutott eszembe, egyik nap a vonaton suliba menet hallottam, hogy két haver beszélgetett, hogy milyen klassz dolgokra "képes", mármint a karaktere.. abbahagytam az olvasást, és egy kicsit hallgattam, gondoltam érdekes dolgokat tudhatok meg

ugyanis nem tudom, hogy az olvasók mennyire tudják de a legtöbb virtuálisos dologban mindenkinek van karaktere, amelyet fejleszteni lehet, és magas level szinteket elérni, de vannak egyéb tulajdonságok, mint a damage vagy különböző varázstulajdonság, és mint a régi [tamagocsit) itt is lehet edzeni, fejleszteni, amire rá lehet kattani

fél év után a rokonomat látogattam meg, és furán tapasztaltam, hogy egyesével tüntek el, és láttam, hogy közben egy kicsit "tunningoltak" a saját karakteren :-)))) aranyosak voltak :-)))

amúgy ez hasonló, mint az a játék, amit szóban játszanak, ahol van egy vezető, aki a mesélő, és szintén karakterek vannak, de nem pc-n megy, hanem a valóságban... vannak akik egyszerűen feljebbvalónak érzik magukat, mert az ő karakterük már max levelen van... végülis az ember ki tudja próbálni milyen egy istennek lenni,

de szerintem ez normális, ha már egy másik világban vagyok, akkor nehogy mán egy nyomoruságosban, minimum, hogy szabadon dönthessek, azt tehessek amit tenni kell..

mi lenne, ha egyszer a virtuális világban, az egyik játékos, hogy tovább léphessen matek leckét kapna feladatnak? az olyan jó lenne, mint amikor a sárkányt kell kinyiffantani? vagy fölállna?

jó éjszakát mindenkinek
A múltkor a fontossági sorrendről igyekeztem valamit (Jálics nyomán) tanítani. Hadd folytassam a sorozatot (forrás: mint korábban). Most a gyakorlati tanácsokon van a sor, amik nagy segítséget nyújtanak abban, hogy a lelki- és imaéletünk hosszú távon kibontakozzék, fejlődni…..
Tamás7 2009.10.18 14:58:08
@bölcsésztanár: jó hozzáállás. tetszik. csak annyit hadd jegyezzek meg, hogy nem kell koncentrálni szerintem, azt godolom, hogy az a 10 perc "hadd vesszen el" annélkül, hogy koncentrálnál

furi nekem mert még sose csináltam olyat, hogy hagytam időt elmenni, mert mindig csinálok valamit, gyakran mondom a testvéremnek, hogy okés beszélgessünk, de addig akkor teregessünk ki, nem pedig, hogy itt vagyok, mondjad
Tamás7 2009.10.18 18:45:57
“Imádkozz úgy, ahogy tudsz és ne úgy, ahogy nem tudsz.” Így tartották a régiek, és így tartják ma is, akik gyakorolják szerte a világon. Az imádság egyesek számára kötelesség, mások számára dög unalom, ismét mások számára fölösleges időtöltés. De vannak,…..
Tamás7 2009.10.09 14:39:22
@izrael miszteriuma: megint elolvastam a történetet amit írtál, és köszönöm, elgondolkoztatott

amikor elsőnek kezdtem tényleges keresni imamódott, abban talán az volt a legjobb, hogy Istennel kezdtem el foglalkozni, közvetlen csak vele, csak neki és ez nekem már önmagában tetszet, függetlenűl attól, hogy milyen egyéb változás, megtapasztalás ért vagy épp az hogy semmilyen..
Tamás7 2009.10.10 09:45:32
Kíváncsiak vagytok, mi volt az, amire eddigi (15 éves) papi életem során a legtöbb pozitív visszajelzést kaptam? Mert papoknak bizony nem adnak (nem mernek adni) még pozitív visszajelzést sem (hát még negatívat…)! De én kaptam azért időnként! Főleg akkor, amikor az alább…..
Tamás7 2009.10.09 14:33:42
@saintlouisdefrance: egy történetem jutott eszembe arra, amikor írtad, hogy nincs időd eleget aludni. egy, mint szokás szerint nagyon zsufoltak voltak a napjaim, vizsga, továbképzés, közösség, barátok és még sorolhatnám, amikor is egy kicsinyke baleset ért, nem is olyan nagy, de éppenséggel 2 napra a balesetire kerültem, de a lényeg, hogy amikor este kiültem az erkélyre, mert nem tudtam mit csinálni fura érzés volt, amikor megtapasztaltam, hogy mindegy megy a maga modján nélkülem is, lényegében nem vagyok olyan nélkülözhetetlen, arról nem is szólva, hogy ahol mégis fontos ott lennem, ott meg megértették, hogy most nem vagyok és megoldottuk. persze azóta megfeledkezem erről gyakran, és ha nincs miért rohangálnom, akkor is keresek valamit

mégegy:
Jálics Atya története jutott eszembe, hogy a fa alatt üldögélő stresszes emberke hogyan jött rá a menő felhőkből, hogy nem is olyan nagy gond amilye van, van annál fontosabb.

amúgy egyetérzek veled, de igyekszem nem fel adni és mindig a pihenére is jutattni időt, javaslom, megéri.

illetve még egy sztori jutott eszembe, talán Pio Atya lehetet amikor elment valahova és észrevették, hogy szépen beszél egy idegennyelvet és kérdezték, hogy mikor és hol tanulta meg, hisz korábban nem tudta, amire Ő azt mondta, hogy egy angyal járt hozzá éjszakánként és tanította..
valamelyik nap jutott eszembe, hogy hoppá tényleg ilyenek is vannak a hitünk szerint és én még soha nem is foglalkoztam ezzel, pedig ha kérnénk Őket...
Már régóta foglalkoztat a kérdés, és emlegettem is már többször. Saját életemben kezdtem el felfigyelni arra tizenévesen, hogy nagyon vágyok hazajönni vakációra a gimiből (másik városban tanultam, messze az otthonunktól), mégis, amikor hazaérek, akkor valahogy felszínes lett a…..
Asztrológia, okkultizmus, ezoterika - megannyi gyanús csengésű szó a keresztény füleknek. Mindez persze bizonyos fokig érthető is: az ilyesmi gyakran eltorzítja az igaz hitet, könnyen válhat "valláspótlékká" is. Ami azonban engem mindig fájdalmasan érint, hogy ezen a…..
Tudom, hogy mi papok mindenbe beledumálunk, amihez pedig nincs semmi közünk se’. Íme a példa: most akkor szabad, vagy nem szabad házasságkötés előtt lefeküdni egymással? Van egy rendtársam, aki hosszú ideig Japánban dolgozott, és – egyebek között – jegyesek…..
Tamás7 2009.05.03 12:25:38
@Felicitasz: érdekes, ilyenekre nem is gondoltam, esetleg ha van ezzel foglakozó mű , akkor azt leírhatnád,

a sok-sok érdekes gondolathoz nehéz tudományosan hozzászólni, de azért az is battyog lassan felfele;
néhány hete volt egy imakonferencia, amin az egyik előadás arról szólt, hogy a legfrisseb tudományos eredmények a szerelemben az Egyház tanítását támassza alá,

persze, hogy jó a testi kapcsolat, hisz a oxitocin (meg társai ) teszi a dolgát, de én azon a véleményen vagyok, hogy, ha az Egyház tanítása szerint éljük meg, és egy önzetlen odaadásban történik meg, akkor nem egy önélvezethajhászként kiégve megyünk az egyre brutálisabb írányba ... hanem tényleg valami csodálatos történik, hisz elvégre ez is Isten ajándéka

amúgy persze, hogy nem könnyű, hogy 30 éves korig ne éljünk nemi életet, de szerintem a kór olcsó kifogás: ez olyan mint amikor a bűnömmel addig megyek paptól papig míg az egyik nem mondja hogy nem is bűn,

amúgy tényleg nem könnyű, és beszélni se róla,
amúgy észrevettem, hogy az Egyházban sokan szeretnek erről beszélni, hisz izgi téma nekik, meg ugye a fiataloknak felkelti a figyelmét, ami nem rossz, hisz van olyan lány ismerösöm, aki azon gondolkodik, hogy kivel kellene még lefeküdni, hogy minden tökéletes legyen...

FIÚK: egy kis sportba is bele lehet fektetni a feles energiát néha :-)))
Az imádság életforma. Senki sem tud (nagyon) másként imádkozni, mint ahogyan él. Az ima (és az élet) magasiskolájában egyetlen megtanulandó szabály van: nem beleszólni. Jálics Ferenc, aki sokunk számára tekintélynek számít ezen a téren - négy gyakorlatot javasol, amelyek…..
Tamás7 2009.04.22 12:17:30
@Jezsu0: de nem az lenne pont a jó, ha mi is fel tudnánk mindent egy lapra tenni valahogy? (persze jó lapra)
Tamás7 2009.04.27 16:58:47
Sziasztok! Van egy dolog amin mostanában elgondolkoztam (kicsit korábbi téma, de most értem ide :-)) )
Pacsy írta valamikor Jálicstól: "Hogyan történik a gyógyulás? Közel engedem magamhoz a sértést és azt érzem: "Ez egy sértés, és ez fáj. Szabad fájnia, hiszen ez egy sértés." Ezzel kedődik a sértés elszenvedése."
Nem annak kellene lennie, hogy a saját bűneimet szenvedem el? itt pedig a másik sértéséről van szó, ha jól értem

meg nekem néha olyan fura, hogy ez az egész inkább emlékesztett a különböző pszichoanalizises dolgokra vagy épp a new age egyik-másik részére, persze azzal a nagy különbséggel, hogy nem magunktól vagy a természettől várunk el dolgokat hanem Istent hagyjuk cselekedni, hiszen annyi ág van ami különböző emlékek feldolgozatlanságát okolja személyiségi gondokért, (még középsulisként olvastam ilyen témákat)
én szeretnék Istennek lenni csak, és tudom, hogy változnia fog majd a kép bennem amit a vallásos életről kialakítottam, de ezek a gondolatok bennem vannak és kiváncsi lennék a véleményetekre

amúgy sok pozitív tapasztalatom is volt mióta elkezdtem a szemlélődéses gyakorlatot, hónapok után gondoltam vissza, hogy mi minden nem változott...

@izrael miszteriuma: belenéztem a táncba, és alapjából a táncot nagyon nem szeretem, de kedvet kaptam, és lehet elkezdek táncolni és nekem tetszett amit írtál,

asszem ennyi vala, és szép napot mindenkinek
Tamás7 2009.04.28 16:17:43
Szerbusztok pártában élő vallásos leányok! Nektek szeretnék most valami fontosat üzenni. Meg akarom oldani az életetek nagy kérdését. (Csak, hogy érdemes legyen olvasni a jezsuita blogot! :) Én csak tudom hogy kell férjhezmenni: a cölebsz lelkipásztorok értenek igazán a…..
Tamás7 2009.04.22 14:44:21
@hot little bitch: csak benéztem, mert érdekesnek tűnt a cím, de látom elkanyarodott a téma... miközben olvasgattam az az érzésem támadt, hogy hot little bitch igenis hívő... nincs igazam??