Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Speedygonzi

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félóra kellett, hogy meggyőzzem magam. Addigra értem az első hegy tetejére, ahol - tudtam, hogy kijön biztatni a futókat - ott állt egy kis csoportban a legendás Coacholi, kiabált, hogy hosszú lejtő jön, pihenjem ki magam. De akkor már jó volt :) Túl voltam a félnapos tortúrán, ami a szombati munka…..
Speedygonzi 2019.01.01 17:05:53
@rrroka: Ja mondjuk innen nézve az is érdeses kérdés, de az én szememben ők már ufo-k, te meg még fehér ember kategóriában vagy :)
Hosszútáv blog Vadlán jártunk 2018.10.09 21:25:30
Még tavasszal beneveztünk Rókával a Vadlán Ultra Terep 108 km-es távjára párosban. Ő már tavaly is volt hasonló módon, én először. De remélem nem utoljára. Nagyon szuper volt minden ezen a rendezvényen. A pálya tök jól futható, kiválóan jelölve (még én is csak kétszer mentem rossz irányba), szép…..
  Végül annyira tűrhetetlen és felháborító lett a hőségben futás, hogy hiába kellettek volna a hosszú LSD-k, nem bírtam! Pedig van cél, megy a felkészülés... a hosszúk meg mégse! Felháborító, mert belerondít az én titkos kertembe, ahova a sok marhaság elől vonulok el, a futásba! És egyre…..
Speedygonzi 2018.08.04 20:17:30
Gondolkodtam sokat hogy mitol porgott be ennyire ez a szenaskor. Verkor Medveskor kanyarban sincs ehhez kepest, ez pedig 2 honapja van, es szetfutjak az emberek :)
Arra jutottam hogy kozel van (Buda)Pesthez es van rovid tav, nem csak 60-75 km. Azota latom hogy mashol is lettek rovidebb tavok.

Szoval addig piszkalta az agyamat a dolog, hogy mivel most hetvegere a hosszum ugyis egyedul van -kis felesegem sajnos eppen nem tud futni, futastol fuggetlen okbol- igy nem kell a 12-18 kmre korlatozni a hosszut hanem lehet tobb. Ha meg mar tobb akkor miert ne lenne picit tobb.

Aztan beterveztem vasarnapra. Es tegnap este eldontottem hogy ha hajnalban nem leszek mosottsz** akkor indulok inkabb szombaton ( mondenkeppen korai indulast akartam). Es le is nyomtam :)

Kicsit megertettem azt is hogy miert mennek vissza tibbszor az emberek. A sok jelvaltas miatt biztosan mindenkinek az az erzese hogy "maradt meg ebben a palyaban". En is igy vagyok. 32,9 km-t menetem es rengeteget nezegettem itininert, terkepet, gps tracket. 3-4 ilyen 100-200m es leteresem volt es meg igy sem gondolom hogy nagyon mellementem. Volt kilato a nagy kopaszon, meg foto a nagy-szenasrol.
Nagyon kellemesen futhato a palya nagy resze. Sok emelkedo van amit meg tudtam kocogni es sok lefele amit meg tudtam futni.
Meg volt jo sok arnyek. Szoval nagyon nem bantam meg hogy elmentem, es kicsit ertem a visszajaro embereket is.

Biztos hogy hagytam a palyaban en is. Nem hiszem hogy a kovetkezo honapokban visszamennek, mert nekem a jelenlegi futasaimhiz kicsit hosszu, illetve ilyen hosszu futasnal torekednem kellene az alacsony pulzusra. Amit most nem tettem mert feltem hogy nem lesz meg az 5 ora, ha meg legkozelebb jonnek felnek hogy lassulnek a mostanihoz :)

Nezumi, koszonom az irasod a szenas korrol, de foleg hogy visszamentel, hogy beguzd 5 ora ala - gobdolom ez volt a cel- ez adta a lokest hogy megnezzem mirol is van itt szo.

Koszi
Speedy
Nagyüzemben megy a nyári uborkaszezon (kovászos, mindig a kovászos). Míg mások az év első szezonját agyonversenyezték, hogy aztán meg nyáron agyonversenyzés mellett még agyon is triatlonozzák magukat, addig én összesen két eseményen szopattam magam összesen: egyszer a távolsággal, egyszer a szinttel…..
Speedygonzi 2018.08.05 11:59:15
@téglánakgyors:
"És valahogy a dekás boxereknek is rövid a száruk, mert hajlamosak felgyűrődni"

nekem is van ilyen fajta, vágom mirő beszélsz. most kijött egy új soroza kalenyis alsógatyó, picit kevésbe fuha mint az előző, de hosszabb a szára és nem gyűrődik annyira. anyagra az előző talán jobb volt, de mit ér ha gyűrődik.

amúgy a másik hivószó: 6" boxer. pl under armour bocerjock 6". (van nekik 9"os is az már futónadrág :) én 8-10 Eur körül tudtam akcióban venni ilyen. Olcsónak nem mondanám, mert decában 3-at kapsz 4 ezerért. ettől fuggetlenül én nagyon szeretem ezeket, most tervezek venni egy 3-as packot ami kicsit pamutosabb anyaból van (hétkoznapinak). csak külön ezt nem éri megrendelni külföldről, mert úgy drága lesz a végére

ez az a deca-s amire én gondolok.
www.decathlon.hu/bokszer-legatereszto-szurke-id_8489194.html
Karácsonyra kaptam a Kalenji Kiprun Trail MT terepfutócipőt és már másnap el is vittem futni, mert remek 10 Cº-os, napsütéses, saras, olvadt göröngyös, hatalmas pocsolyás időt hozott a Jézuska. A cipő majdnem ugyanolyan súlyú, mint a két éve beszerzett, most nyugdíjba vonult Saucony Grid Excursion…..
Speedygonzi 2018.07.25 09:02:35
@rrroka: excurisonből csak TR11 GTX-et láttam (80 eur volt kb), 1-2 méret már hiányzott is. De igazából én a gondot a GTX-ben láttam. Az excurusion szerintem egy visznylag olcsó cipő kellene hogy legyen, (ezt mutatja pl az usa árazás ahol $70, mig pl s koa / peregrine 110-120-130 dollár köré van pozicionálva.

viszont mivel GTX ezért van vagy 20 dollár felár. De én valahogy úgy vagyok ezzel hogy futócipőbe nem látom értelmét a gtx-nek, mert nem szellőzik olyan jól, és nagy vizbe lépve (csúszva) úgyis beázik, ha meg beázott akkor lassaban szárad ki. arról nem beszélve ha elkezd töredezni sérülni a gtx membrán, akkor úgy ázik be kb mint a sima, de lassabban szárad...

pont ránéztem a neten hogy itthon mennyi az excursion, és csodálkozva láttam hogy még TR8-9-10-et is lehet kapni (akár teljes áron), miközben már a TR12-es verzió az aktuális.
Külfödön meg TR11-nél régebbit már nem találsz mert ott már leakciózták, elfogyott...

Én most Salomon Sense Ride-al szemezgetek, 80 eur körül tudnám elvileg venni -mert ez még a tavaszi szin, uristen
A CBR600F a világ egyik legjobb motorja. Puha mint a vaj, kezes és toleráns, tökéletes azoknak, akik szeretnének megismerkedni a sportos motorozással: univerzális és unalmas. Feltehetőleg ugyanezt érezhették az olasz Plan B-nél is, hisz nagyjából kétmillió munkaóra…..
Látják, ennyit érnek az eskük. Vagy legalábbis az én esküm. Nem hívő emberként úgy gondolom, hogy van párszor tíz évem a Földön, aztán nincs tovább, kukacgyomor-töltelékként végzem – esetleg környezetszennyezésként, ha elhamvasztanak. Tehát ebbe a párszor tíz évbe…..
Speedygonzi 2011.10.17 09:43:25
@Csikós Zsolt:
Gratula az újabb szerzeményhez, és köszi az irást, jó volt olvasni. Sok sikert az új motorhoz, és remélem a pár apróság után nem fog problémákat okozni.

OFF:
sebessegoltara.blog.hu/2010/11/07/mostanaban_tyukanyoban_utazom
ezzel kapcsolatban tudsz valami újat mondani? vagy volt cikk csak lemaradtam? irtam oda is, de az már a topic már nem tul aktiv
A sebesség oltára Dirty Dancing 2011.05.22 10:58:00
Laza talajon motorozni első osztályú szórakozás Miután csigatempóban belefúrtam magam a földbe, muszáj volt rendet rakni a fejemben. Nem gondolok munkára, asszonyra, gyerekre és kutyára, csak arra, ami éppen előttem van. Oda nézek, arra kanyarodom, úgy fékezek és a lábamat sem…..
Speedygonzi 2011.05.22 21:07:02
@baowah: 35ös obi ilyen szép rajzolatod ad az arcokon?? hol a torzitás? tudtam hogy jó obi, de hogy ennnyire..
Ilyenkor kicsit irigy vagyok a nikonosokra. A 35mm egy nagyon jó dolog lenne croppon de a canon 35/2 nem ilyen jó... a 35/1,4 meg jó, csak nagy és drága. Annyiból inkább motort :)
Egy hete írtam, hogy eladtam a Pandát, és nem sikerült helyette másik, kedvemre való téli autót találnom a pénzért. Igazából arra is rájöttem, hogy városban nem szeretnék kocsival járni, egyáltalán. De munkába azért kell menni, a BKV említésére viszont rosszul leszek. Lehet,…..
Speedygonzi 2011.05.17 17:08:48
@Csikós Zsolt:
Szia,
Van folytatása a történetnek?
Mik a végleges tapasztalatok a téli robogózásról. Kiváncsi lennék a tuci, meg úgy komplettbe a téli szezon kiértékelésre.
Örülnék egy hasonlónak cikknek.
köszi,
Speedy
A Belsőség-találkozó után néhány nappal Pista két félmondat között kezembe nyomott egy könyvet, aztán ment is tovább az udvar irányába. Kérdőn néztem rá, mire hozzátette: „Krisi küldi. Ajándékba.” Nem titok, szeretem a képregényeket. Leginkább a francia és…..
  Még közel sincs vége az idei MotoGP szezonnak, mi több, az igazi tűzijáték még csak most kezdődik. A világbajnoki címeket ugyan lassan borítékolhatjuk az illetékeseknek, azonban az érmekért még keményeket fognak meccselni.   Egy kis játékra invitálom az olvasókat.…..
Speedygonzi 2010.09.07 10:13:07
Eddig még egyszer sem gondolkodtam el rajta, hogy 120 km/h-nál le kéne hajtanom a sisakrostélyt. Az elhatározás már korábban megszületett, csak a kivitelezés volt homályos. Kellett egy jármű, ami városban gyors, nem bubog, viszont százharminccal megy az autópályán,…..
Speedygonzi 2010.09.02 10:13:22
@Ender Gábor:
gratula a motorhoz, remélem sok örömöd lesz benne. Jó áron vetted, valószünüleg nem buksz nagyot rajta, ha esetleg átértékelődnek a szempontjaid, az évek múlásával.

sajnos az érvek egy részével én sem értek egyet, szerintem az ekkora robogók már nem feltétlen az olcsóságról hiresek, ha mindent egybeveszünk. De legalább az amortizációt nem te állod belőle, az árának nagyobbik felét már elvesztette.
Én azért maradok a 350 alatti kategóriánál, de ez az én dolgom.

@robogót ellenzó népeknek:
már több mint 10 éve motorozok. tizenéves suhancból letem huszonéves dolgozó ember. 10 éve el nem tudtam képzelni és hinni hogy egy robogó (akkor alapvetően 50est jelentett a fejemben) jobb lehet bármiben mint egy motor. Akkor azt mondtam, hogy inkább veszek megint egy simnsont az MZ helyett mint hogy robogóra üljek. Azóta volt már több motorom 125-150-250-500-750 köbcentivel, sokszor eggyszerre több is.
4 éve vettem egy scarabeo 50et. 1 éveig azzal jártam munkába. bevallom még élveztem is, amelett hogy tényleg bagó a fentartása. 0 amaortizációm volt rajta, olcsó alaktrészek, amik szinte nem is kellenek, de legalább minden boltban lehet hozzá mindent kapni. persze vannak korlátai. sajnos úgy alakult hogy autóval kellett munkába járnom, és igy megváltam tőle. Mai napig sajnálom kicsit.
Most úgy alakul hogy vissza tudok állni motoros közlekedésre. eszem ágában nincs a nagymotorom használni. Van egy kis 125 4T motorom ami éppen üjjászületik, az van vizionálva munkábajárósnak. De a szivem mélyén robogóval szeretnék munkábajárni. PL egy helixel, vagy egy madisonnal, downtownal. Minél jobb szépvédelem, ne legyek dzsuvás esőben sem. és tabasszal, ősszel, amikor reggel 6-8-10 fok van nem fázzon a lábam. Délután hazafele meg vigyorgok a napsütésben hazafele....
A motoros barátaim nem hiszik el hogy egy robogóval is motoros elményt kap az ember. Lehet hogy kicsit más, de motorozás. És amikor mindennapi használatról beszélünk praktikus. Lehet hogy hétvégén nem ezzel mennék kirándulni, de erősen gondolkozom, hogy a kis sr125 helyett inkább egy robit keritsek.

szerintem azok akik ezek ellen a robogók ellen ágálnak valójában nem is tudják mit irnak / beszélnek. De biztos hogy nem használtak huzamosabb ideig ilyet. Van bennük sok elöitélet, egyesekben esetleg sznobizmus is. Régen én is hasonlóan gondolgoztam, azóta belálltam, lehet hogy kicsit egysikú voltam...
Montenegróból tartok hazafelé, amikor ez a poszt élesül. Kedd este már otthon alszom, szerdán és csütörtökön munka van, aztán a tervek szerint pénteken Szombathelyre robogok tovább. Teccik érteni? Robogok. Nagyrobogóval vagy luxusrobogóval, nem is tudom pontosan, mi a helyes…..
Speedygonzi 2010.08.18 08:41:13
@helix: Nagyon jó a helix csak ha nem erzelmektol futve nezem, akkor nem éri meg. amilyen árban az elfogadhato darabok vannak, annyiért Foresightot vagy X9-et is lehet pl venni majd 10 évvel fiatalabbat.
Persze nem a helix draga, hanem ezek nagyon olcsók...

Ender:
te foglalkoztál most sokat a kérdéssel. A 180-250 kategóriában melyik az a robi, ami egy 185-190 cm körüli embernek kényelmes, tehát az első trepnire is fel tudom tenni a lábamat úgy hogy nincs a nyakamban? a Helix emlékeim szerint ilyen, bár régen ültem rajta nagyon. A Foresighton mostanában, az egyértelmüen kicsi. A többivel nincs tapasztalatom. Én nem szeretnék 250 fölé menni ccm-ben.
Amikor tavaly kifékezett egy kedves audis, és elfektettem a Yamaha XJ900-asomat, még nem tudtam, mekkora meló lesz rendbe rakni a bajokat. Nem gondoltam semmi komolyra, egy index összetört, a fékkar vége és a jobb tükör (nem kár érte, utángyártott gagyi volt) letört, mintha a műszer…..
Speedygonzi 2009.04.14 07:03:49
@Csikós Zsolt:

Küldenetem egy üzenetet a telókkal kapcsolatban, de nem tudom elment-e, elég fura nekem ez a blog.hu-s üzenetküldő.

Speedy