Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fűrianna

1 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdvözöllek Benneteket újra itthon, egy szép és hasznos utazást követően. Kórusunk lehetőséget kapott egy rangos versenyen való megmérettetésre, melyet az olaszországi Goriziában rendeztek…..
fűrianna 2015.08.07 15:45:53
Hosszú és feszített felkészülési időszakot követően elérkezett az az adventi szombat este, melyen kórusunk fennállását ünnepeltük. A 25. évfordulónkra megjelent a Deo Gracias című cd lemezünk, ennek anyaga volt egyúttal a koncertünk műsora is. A battai református…..
fűrianna 2014.01.02 14:43:17
ChorusMatricanus Arezzo 1.rész 2013.02.21 15:17:02
A múltkori nem szokványos blog bejegyzés után azon tűnödtem vajon mivel tudnálak Benneteket egy picit még jobban lelkesíteni, hogy minél többen és gyakrabban járjunk próbákra. Tegnap este aztán eszembe jutott egy ötlet (miután betegség miatt én sem mentem próbára)....mi…..
Legutóbbi szeánszunkon elég kevesen gyültünk össze, pedig a téma nagyon vonzó és a közelgő bemutatkozás lehetősége indokolhatná a nagyobb részvételt. Na de majd jövő héten... Az alapos és célzott beéneklést követően a Britten darabot vettük elő. Dóri megtalálta a…..
Hát akkor üdv ujra itthon! Próbálom összeszedni a gondolataimat, hogy is irjam le ezt az utat, de még mindig annyira a hatása alatt állok, hogy nehezen tudom kivülről és objektiven szemlélni az élményeket és a teljesitményünket. Ha arra gondolok, micsoda bizonytalanság előzte…..
A mai próba rendhagyó módon szombaton volt, tekintettel a közelgő görög kórusversenyre. Mindannyian intenziven vettünk részt, a meleg és a korai kezdés ellenére, bár egy-két hiba biztosan ezeknek volt betudható. Az alapos beéneklés után részletesen átvettük a Csesznokovot,…..
A tegnapi próba után kialakult az a meggyőződésem, hogy kezdjük magunkénak tudni a versenyre szánt darabokat. Már a mult hét is nagyon hatékony volt ebből a szempontból, de a tegnapi napon megint nagyot haladtunk előre. Most hogy a hangokat és a szöveget tudjuk, ráfekhetünk végre…..
Rendhagyó próba, rendhagyó bejegyzés..foglalhatnám röviden össze hisz szerény személyem próbálja pótolni Melinda mindig tökéletes összefoglalóit :) Időpont: 2011.December 14. szerda Helyszín: Százhalombatta, lánykori nevén csak egyszerűen BMK néven futó…..
Boldog Ujévet kivánok ezuton is mindenkinek!Ezévi első próbánk meglehetősen álmosra sikeredett, amit bizonyára az emberiség téli álmának hiánya okozott. Mivel sajnos nem rendelkezünk 2-3 havi szabadsággal hogy csendesen kivárhassuk a tavaszt, mindenkit értesitek, hogy a munkát…..
ChorusMatricanus A CD FELVÉTEL 2011.12.06 14:55:00
Bizonyára mindenkiben munkált egy kis zabszem, mert ezen a borongós vasárnap délutánon a hirdetettnél jóval korábban érkezett a kórus, még a parkolási nehézségek ellenére is.A hatékony beéneklés után kezdetét vette az, amire annyit készültünk, A FELVÉTEL. Teltek az órák,…..
Tegnapi próbánk lassan indult ugyan, de végül összeszivárgott a társaság és nagyon aprólékos és eredményes lett az este.Ha azt gondoltam volna, hogy a módszereket már nem lehet cifrázni, hát alaposan tévedtem. Az egykori Tesla lemezjátszó ujraélesztésén dolgoztunk ugyanis. Ez…..
Bizonyára mindenki elfáradt a hétvégén, mert sajnos a tegnapi próbán a szokásosnál kevesebben voltunk (és még én is késtem). Beszélgetéssel kezdődött az este, a szombati eseményekről folyt a szó, de később azért rátértünk az éneklésre is.Megint fontos tapasztalatokat…..
A tegnap esti próbán ismét örvendetesen nagy számban jelentünk meg, lassan ülhetünk ismét 2 sorban, mint a régi szép időkben.Kisbaba mellől visszatérő tagunkat köszönthettük, Arany Juli is csatlakozott hozzánk. Nagyon örülünk Neked! Csábithatnád Verát is, annyi szépséget…..
ChorusMatricanus szeptember 17 2011.08.10 23:10:24
Sziasztok!Most kipróbálom a szerkesztést is :)Mészáros Szilvitől kaptam egy emailt, miszerint szeptember 17-én lesz vmi nyitó ramazuri a művházban, ahol kapunk egy pultot. Ide kirakhatunk mindent, amit  fontosnak tartunk a kórussal kapcsolatban, okleveleket, díjakat, szórólapokat,…..
ChorusMatricanus Blogoljunk 2011.08.09 17:09:00
Kedves Kórustagok!Ahogy a kórustáborban ígértem létrehoztam a Chorus Matricanus blogját. Minden információt, képet, történést leírhatunk ide mellyel szeretnénk elérni jelenlegi, régi és jövendőbeli kórustagjainkat is.Remélem tetszeni fog nektek :)..
A Madáchban végeztek velünk. Bementünk Annával az igazgató úrhoz, aki láthatólag szeretett volna megszabadulni tőlünk - a maga kedves, diplomatikus módján. Szót ejtett arról, hogy a színház teljesítette a pályázatban foglaltakat, bemutatta a művet, és mivel a nézők nem…..
fűrianna 2011.04.09 20:35:16
fűrianna 2011.04.09 20:43:23
Nagypénteken déltől háromig szenvedett, háromkor meghalt anya. Mint Jézus. Nagypénteken dél és három között. Egy kereszténynek ez jel, hogy Isten figyel rá. Anya azt mondta, akiket nagyon szeret Isten, Nagypénteken viszi el. Mellette voltunk apával és tesómmal. Jó, hogy már nem…..