Regisztráció Blogot indítok
Adatok
igaziatommaki

0 bejegyzést írt és 1369 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én másfél év óta keresek munkalehetőséget! 25 éves munkatapasztalattal, mérlegképes könyvelőként, adójogi területjártassággal. Eddig naponta legalább 10 álláshirdetésre adtam be jelentkezésem. Főként azt volt a probléma, hogy "...ennyi munkatapasztalatot és…..
igaziatommaki 2010.07.16 13:55:15
@Istencsaszar: A vállalkozói kiváltásánál kérik az egyes szakmákhoz megkövetelt képesítő papírokat. Lehet, h Te is tudnál írni egy bérleti szerződést, de attól még nem lehetsz ügyvéd, csak zug...aztat meg bünteti a Btk...Tudok szurit beadni, de attól még nem vagyok se orvos, se ápolónő...
Amúgy a fodrász nemcsak vág, de dauerol, fest és komoly vegyszerekkel dolgozik...Magamnak én is festem a hajam, de ettől még másét nem vállalnám...vagy magára vessen...:-PPP
igaziatommaki 2010.07.16 14:03:17
@Istencsaszar: Aha...a jogásznak se kell diploma, az orvosnak se kell...Hát, én nem ezt hallottam! It területen lehet, de ha a tegnapi blogot elolvasod, ott pont azt írja a kis hölgy, h a diplomás ápolónői papírja szart se ért kint Hollandiában: se a papírja, se az, hogy profin csinálta a gyakorlatot.
igaziatommaki 2010.07.16 14:47:16
@Istencsaszar: És amikor idejönnek uezek a német vezetők és magyar alkalmazottakat kezdenek vezetni, vhogy elfelejtik a munka törvénykönyvét. Igencsak van túlóra a német multiknál és igencsak görbén néznek rád, ha munkaidő végén hazamész. 5 évet dolgoztam német multinál itt Bp-en...
 Kedves blog!   29 éves vagyok és van egy 6 éves lányom , akit egyedül próbálok nevelni.Párom problémák közepén elhagyott... 2009 januárban kirúgtak a munkahelyemről, mert nem tetszett a fönöknek hogy a “gyerek matt” csak állandó délelőtti munkát tudok…..
igaziatommaki 2010.05.09 12:34:41
@Strici: Pont ma hallottam, hogy 2 gimis bnőmet is elhagyta az ura, 2 kisgyereke van mindkettőnek (ovisok)...Vidéken, 36, 38 éves nők, 2 kisgyerekkel, alig jövedelemmel: hát, nem minősül jó partinak...Igaz egyikük elégtétel, mert folyton azt szajkózta nekem, hogy mindegy kihez, férjhez kell menni, mert egyedül maradok...Na, most akkor ki maradt egyedül?!
Posztírónak: Önkormányzati rendszeres és alkalmi segélyt kérni, rezsitmogatást...
igaziatommaki 2010.05.09 12:36:30
@Ladyb: ÁÁÁÁÁ...nem válnak el...egyedülálló anyukáknak, nőknek nincs jó esélyük se új társat találni, se a jövedelmük nem olyan...esetleg akkor nem fognak tudni műkörmöshöz járni. :-))
igaziatommaki 2010.05.09 12:56:28
@Ladyb: Ez is éppolyan álságos lenne. Ha megkapargatnánk a mostani házasságokat, kiderülne, hogy olyan 98%uk hazugságon alapul...
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Sziasztok,   Sok hajmeresztő…..
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Sziasztok! Most nem terrortémában írok, csak…..
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide   Sziasztok,   Cégünknél az utóbbi…..
Prinz Dani legújabb levelében alaposabban megismertet minket az amerikai egyetemekkel, megtudhatjuk tőle, hogy a nagy vizen túl sem fenékig tejfel az élet, de egy jobban átgondolt és gördülékenyebben működő rendszerrel ismerkedhetünk meg. Bővebben az amerikai egyetemekrőlAz…..
Birka nép A szuicid birka 2010.04.04 10:47:00
Most akkor lehet engem pofán köpni.  És hullagyalázással vádolni.  És azzal is, hogy beálltam a bulvárbirkák sorába. De minden intelem ellenére csupán egy rövidke kérdést teszek föl: Mi a fenéért kell minden közéleti személyiségnek luxuskurvába/bájgúnárba…..
Birka nép Az el nem jött birka 2010.04.01 18:30:32
A lány a metró kijáratával szemben állt. Félpercenként nézte meg a mobilján az időt, s ugyancsak sűrűn próbált hívni egy számot. De minden hívási kísérlet után egyre szomorúbb lett. Bizonyára Ti is ismeritek azt a fajta lánybirkát, aki nem azért szép, mert nem csúnya,…..
igaziatommaki 2010.04.04 12:36:43
Nyerj Asus netbookot a Munkahelyi terror blog nyereményjátékával. Csatlakozz  facebook oldalunkhoz  és automatikusan részt veszel a sorsoláson.   A részletekért kattints ide     Sziasztok!   Bizonyára sok levelet…..
Sziasztok! Anyukám egy kis vállalkozó boltjában dolgozott mint eladó. Nem volt baja a melóval. szerette is csinálni, de már nem mai csirke és kissé lerokkant a cipekedéstől. Valami idegbecsípődése lett. El ment betegállományba, kb 3 hétre. Mikor vissza ment a hapsi közölte vele,…..
igaziatommaki 2010.03.24 19:38:18
@Animacs: Nem kérdezhetik meg hány napot volt beteg...Bár a felvételnél a rózsaszín TB könyvecskéből úgyis kiderül.
igaziatommaki 2010.03.24 20:39:46
@Male39: Én úgy emlékszem, h Mo-n a 8as kód van beírva mindenkinek, persze a munkáltató még magánnyomozó cégeket is megbízhat, hogy kiderítse mi a baja a munkavállalónak, sőt úgy tudom már sokan szakosodtak is erre az üzletre!Az orvosnak a gépében azonban a teljes betegségkód szerepel, azaz Tb által lenyomozható és az orvost is seggbe rúgják, ha valótlant írt be.
1 és fél évig voltam munkanélküli. Diplomás vagyok, 1 felnőtt gyerek anyja. Van férjem is. 23 év munkaviszony, ebből 3 év gyes a többit ledolgoztam. Képzettségnek megfelelő és nem megfelelő munkakörökben. Naponta több helyre elküldtem önéletrajzomat, nem válogatva a…..
igaziatommaki 2010.03.21 09:04:50
@Strici: Haza fognak, végülis az oroszok is hazamentek, miután ideiglenesen állomásoztak itt.Ők se nagyon tanultak meg magyarul, max. ha magyar feleségük lett.
igaziatommaki 2010.03.21 12:45:00
@Animacs: Ez pontosan így van! A jenkik is tanultak vmi idegen nyelvet a high school-ban, csak épp már egyik sem emlékszik egy szóra sem(max:Zsötem, danke), ráadásul, akinek anyukája német, csak apukája amcsi, az se tud németül semmit...Van olyan ismerősöm, aki 15 évig élt Németo-ban (katona-a változatosság kedvéért), és 15 év alatt se ragadt rá semmi.
igaziatommaki 2010.03.21 16:11:22
@Strici: Nemcsak láthatja, de meg is teszi. Nemrég kiváncsisgból felmentem az usa katonai hírszerző akadémiájának honlapjára. Adott honlap bájosan angolul arról tájékoztatott, hogy mivel meglátogattam a honlapjukat, jogukban áll követni a gépem, hogy az ő honlapjuk után merre járok még....És ugye még tájékoztattak is, de rendesek.Nem nézek szexoldalakat, de most utána azért is! A magyar ZMNE honlapjára azonban bmikor felmehetek, nem követi a gépemet senki.
@Animacs: Az angol az a nyelv, amint a leghatásosabban lehet kifejezni a semmi. (Temesi Ferenc)
Kedves Mindenki! A cég meg volt nevezve, de a blog.hu szerkesztőinek kérésére csak körülírva jelenhet meg a posztban!   Despota  Kedves Terror! Éppen álláskereső szakaszban vagyok, ami, ha így megy tovább, hamarosan hídkereső szakaszban folytatódik, valamelyik alatt…..
Üdv mindenkinek! Erdélyi vagyok, fél éve költöztem Budapestre, párom miatt, aki magyar állampolgár és itt is él; több diplomám is van, odahaza pedagógusként dolgoztam, angol nyelvet oktattam, iskolaigazgatóként is tevékenykedtem az utóbbi 2 évben, több nyelvet beszélek, és…..
igaziatommaki 2010.02.21 15:38:42
@tff: Nem, a tanulmny arról szól, h nem mennek ki a hírszerzők az emeberek közé, bent ülne a bázison és várják, h berepüljön az információ. És a fránya info nem repül be. Majd a tanulmány megállapítja, h hiába van zseniális technológiájuk, meg pénzük, meg analítikai programjaik, ha ezeket senki se tudja hasznlni, továbbá az embereik nem tudnak írni-olvasni, nincs jó agyuk (sic!) és biza kéne beengedni tanult civileket, akár oroszokat is (nato szövetség ide-vagy-oda)...végigröhögtem, olyan volt, mint egy kabaré, csak sajna a szomorú valóság volt.
igaziatommaki 2010.02.21 15:40:04
@igaziatommaki: bocs, az össze-vissza gépelésért:beragadnak a betűk a billentyűzeten.
igaziatommaki 2010.02.21 15:49:49
@miriamele: Nem az a baj, h a világ változik, hanem, h nem tudjuk merre és nem úgy néz ki, h jófelé. Azt mondták régen, ha lesznek robotok, meg számítógép az jó lesz, mert kevesebbet kell az embereknek dolgozni. Hát, jelenleg nem efelé tendál a dolog. Mintha mindenkitől többet várnának el kevesebb pénzért.
Az alábbi hirdetés az expressz.hu oldalon jelent meg. Eredetiben megtekintheted ITT.   Hónapok óta hírdetek,keresgélek,de persze hogy hiába.Mi van veletek? ? Csak a gusztustalan lehúzások,kihasználások,ki nem fizetések mennek.Mindenki ott veri át a másikat,ahol csak tudja.  …..
Kedves Blogtagok!   Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. Közel 1,5 év munkanélküliség után végre sikerült elhelyezkednem egy nagyvállalathoz alkalmazottként, nem is rossz fizetésért (nettó 200, de nincs semmi más juttatás). Úgy volt, hogy a munkaidő 8-17 óráig van mindennap,…..
igaziatommaki 2010.02.07 10:40:08
@epres négercsók: Megértettem. :-P nem is azt írta Tibor, h MOST nem bírja,azt írta, most éppenhogy tetszik neki a nyüzsi,a sok semmittevés után, hanem ha ez így fog folytatódni, akkor nem lesz 65 éves...
igaziatommaki 2010.02.07 10:50:12
@Strici: Amcsi ffiak már ki vannak a sok karrier-nőtől...:-) Nem véletlenül kezdtek el újra a kelet-európai, ázsiai nők felé kacsintagtani. Nem egy panaszkodott nekem, h a karrierista felesége otthon nem főz, nem mos, nem mosogat,nem takarít, úszik a ház, nem akar gyereket, ha van is 3 gyerek, azokat az utca, meg a bébisintér neveli..a válások száma magasabb, mint hazánkban, erkölcs a padlón...Biztos, h ők a jó minta???
igaziatommaki 2010.02.07 11:26:39
@Strici: Mert az amcsik is kezdenek rájönni, h egészségtelen műkajákon élnek..Az amcsi lányokat pedig nem tanította meg anyukájuk a házimunkákra és ebből következőan a fiúkat sem, így egyikőjük sem takarít. Bizonyos szempontból pedig prűdek, puritánok.És igen, olyan asszonyt akarnak, aki rendben tarjta az otthonukat, a gyerekeket neveli, és keres egyedül is annyit pénz a ffi, h ezt megteheti.És ha a ffi hazmegy a munkából nyugalom várja. Mert ő sem akar idő nap előtt föld alá kerülni. Hogy a déli államok emberei, meg a latino családok még ennél is mennyire konzervatívabbak, azt hagyjuk is.
Tisztelt MHT! Nagy állami cégnél vagyok alkalmazásban pár hónapja. Nem valami felemelő munkára tessék gondolni, csomagok és levelek válogatásáról van szó, de legalább fizetnek érte. Gondolom már mindenki kitalálta, mi a cég neve, ezért nem is írom le. Az utóbbi napokban…..
Tiszteletem ! Egy világcégnél dolgozom főállásban. A munkaszerződésemben semmi extra pont nincs rendkivüli munkaidőről ,a munkaidőm a szokásos heti 5x8 óra ( 3 müszakban ) ,időnként szombati túlórával. Főnőköm egy ideje azzal fenyegeti a beosztottakat ( 20-30 fő ) ,hogy…..
Munkaadóm nem éppen nagylelkű lépéssel kezdte az újévet. Eddigi tapasztalataink alapján már sejtettük, hogy a Cafeteria megszűnik annak megadóztatása miatt. Ez meg is történt, de a feketeleves csak ezután következett. Mondván, hogy Ők a munkavállalókkal szóban nettó…..
igaziatommaki 2010.01.30 09:44:32
@Strici: Tudod azért félnek, mert volt már rá precedens, h megbeszélték a dolgozók, h kiállnak XY emberke mellett. Mikor sorra került a dolog, a 20 dolgozóból mind lekopott, XY meg egyedül maradt. :-( (lélekben persze vele voltak) Mert vagy tökös, mind a 20, de ha már egy nem tökös, akkor már (megba...), megette a rosseb az egészet.
szia,   itt a tesómék története, még friss.   Szóval, kb. másfél éve kezdtek el dolgozni egy hotelban. A tesóm "linen porter" (nem tudom magyarul, biztos ágyneműsfiú, esetleg szobafiú, ha van olyan...szóval, aki leszedi a régi ágyneműt, megszámolja,…..
igaziatommaki 2010.01.29 16:36:44
@Babette: Valaki benyúlhatott Despi blogjába? Meghekkelte?
igaziatommaki 2010.01.29 16:43:56
@Despota: Hol van ilyenkor Strici? Ő mindenhez ért...most határozottan hiányzik.
igaziatommaki 2010.01.29 17:05:35
@Despota: De leglább szólhattak volna vmit neked, nem?
Van, akinek sikerül munkát találnia és szerencsés csillagzat alatt született, és van, akinek nem. Én két éve vagyok munkanélküli!!! Ami azért szomorú, mert anyuval élek és a nyugdíján kívül nem igen jutunk pénzhez. Dolgozik, de a cége 3-4 havi késéssel fizet és akkor is…..
igaziatommaki 2010.01.27 14:01:50
@Bar-Lev:" A posztírónak meg üzenem, hogy igen, lehet hogy várni kell a sikeres felvételi után fél évet a bevonulásig, de ha egyszer bent van, és odateszi magát, akkor jó dolga lesz. "

A válaszom a válaszod:- "Régiófüggő, alakulatfüggő, és szerencsefüggő." :-)))))(félve mondom: és előljárófüggő)
igaziatommaki 2010.01.27 14:10:29
igaziatommaki 2010.01.27 15:55:06
@Bar-Lev: Ok, köszi. tudod én is egy ilyen "hüllllye-civil" :-) vagyok, akinek szívügye a magyar honvédelem sorsa.
Nekem két dologgal is problémám van. Az egyik a munkahelyi légkör, ami szinte már tarthatatlan, borzasztó, stresszes. Van egy szurka-piszkálós kolléganő, és nem telik el úgy nap, hogy valaki alá alátegyen. Ez végül mindig kiderül, így vagy úgy, de tudomásunkra jut... Ami…..
Sziasztok! Nagyon jó állásajánlatot kaptam , de a férjem nem támogat hogy elmenjek dolgozni. 3 éves kislányunk most kezdte az ovit, és szerinte mellette kellene maradnom mivel nagyon anyás.   Ő nem akar segíteni, állandóan sajnálja a kislányt hogy mi lesz vele, sír akkor…..
Következzen egy igen érdekes álláshirdetés a profession.hu oldalrűl, amelyre Sid nevú olvasűónk hívta fel a figyelmemet. Az eredeti hirdetést itt találhatjátok.   ..
Kedves Despota és tisztelt HR asszisztensek, ügyintézők!   Bölcsész diplomám van (nem nyelvszak), a magát legjobbnak tartó magyar egyetemről (ELTE), közel 10 éves tapasztalatom a saját szakmámban. Dolgoztam már a versenyszférában itthon és külföldön is, de tapasztalataim…..
igaziatommaki 2010.01.18 09:46:38
@Bolcsesz79: Vigyázz ám a külfölddel, ha kimész Angliába, konkrétan jó, ha beszélsz angolul, de a bölcsész diplomádat elfelejtheted, meg az irodai melót is: takarítást, esetleg pincérkedést (ha nem kérnek szakképzettséget) vállalhatsz. (kurvasághoz,táncosnőséghez oda is öreg vagy, Strici hiába javasolta :-) ),tehát cselédmelókat, és készülj arra, h a férjed mellett még másik 8 emberrel fogod megosztani a lakást, mert hiába több a lóvé, az árak is... És csak akkor menj ki, ha nem szándékozol visszajönni, mert ha beírod a Cv-dbe, h kint 3 évig takarítottál, szerinted mennyi esélyed van, h visszakerülj a munkaerőpiacra?!
igaziatommaki 2010.01.18 09:52:25
@Lescol: Már többször volt róla szó, régi kommentekben keresgélj...Kb. pénzmosás,piackutatás, adatgyűjtés, haver berakása a céghez, igazolják, h a hefop támogatást jogosan nyerték el (pályáztattak, leinterjúzattak 200 embert, ledokumentálták), na meg legyünk jóindulatúak, vannak cégek, akik tényleg közvetítenek ki embereket...
igaziatommaki 2010.01.18 09:55:30
@Bolcsesz79: Én nem haboznék a helyedben..ha a férjed nem ért meg: válóper, Angliában fognék egy bankárt és ....:-) csak vicc volt!
A BKV dolgozóinak sztrájkja kapcsán többször is és ismételten szóba került, hogy a közlekedési vállalatokat is privatizálni kell, mert az állam rossz gazda, lám-ám, egy BKV-t sem tud irányítani. Bezzeg, ha magánkézbe kerülne, sokkal jobb lenne minden, és nemhogy veszteséges…..
igaziatommaki 2010.01.18 09:37:19
@miriamele: Igen, egymásban bízni?itt? mikor a kgb akadémia 1. óra 1. leckéje: "ne bizz meg senkiben magadon kívül, még a kapcsolattartódban és a főnöködben sem!"
Az amerikai hadi költségvetés csak irányszám, uis unlimited budget-je van, csakúgy, mint az ottani titkosszolgálatoknak, azaz hozzájuk bmikor lehet átcsoportosítani pénzt, ha szükségesnek látják, nincs korlát.

És Strici, igazad van, vannak eleve veszteséges közszolgálttások pl. vasúti személyfuvarozás vagy az eügy...Ha meg privatizálják, drága lesz, sok ember élete rámegy, de lesz, aki viszont magasabb szolgáltatást fog kapni meg jól is jár. Kérdés, melyik a jobb.