Regisztráció Blogot indítok
Adatok
steve523

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap délután meglátogatott egy barátom, aki utoljára gyermekkorában járt Esztergomban. A turisztikailag frekventált helyek megtekintése után kérte, hogy sétáljunk egyet a városban, így körbejártuk a belvárost. A fotók 2014. február 17-én, 15:00 és 16:44 óra között készültek. Sétánk egy…..
A közvéleménykutatások szinte behozhatatlan előnyt mutatnak a kormánypártoknak, ám vannak, akik megkérdőjelezik az óriási előnyt és valójában csak 4-5 százalékos vezetést adnak a Fidesz-KDNP-nek. Ha nekik van igazuk, akkor bizony vészriadót kell fújni a Fideszben, hiszen elég…..
A budavári királyi palota A múlt év novemberében nyílt meg a Budapesti Történeti Múzeumban a budavári királyi palota elmúlt háromszáz évének történetét feldolgozó új állandó kiállítás. Néhány megmaradt műtárgy, egy kisebb falburkolat-rekonstrukció, illetve számos régi tervrajz, ábrázolás, fénykép…..
steve523 2014.02.02 00:26:33
Nem akarok hitvitát indítani... Magyarországon jelenleg is minden túlságosan átpolitizált. Nyilván a feudális Habsburg elnyomásnak is voltak árnyoldalai és a Kádár rendszernek is.
Viszont az tagadhatatlan tény, hogy Magyarország utolsó gazdasági értelemben vett virágkora az 1867 és 1914 közé esik a Habsburgokkal való kiegyezés idejére.
Az ipar és a gazdaság ereje az Osztrák Magyar Monarchiában olyan szintet ért el amit azóta sem tudtunk túlszárnyalni még az Európai Unió segítségével sem sajnos.

ez a katonai és gazdasági erő az osztrák magyar monarchia idején olyan fokúvá vált, ami már szúrta a szemét az angoloknak, franciáknak is. Így az első világháborút követően szinte szükségszerű volt a monarchia szétszakítása Trianonnal ami a franciák erőteljes nyomására valósult meg. És nem utolsó sorban az itt létrejött kis országok szembefordítására is kiváló eszköz volt. Oszd meg és uralkodj ugyebár.

Ahogy én látom, bár nem éltem benne, a Kádár rendszer egy nagyon hamis illúzió volt. Egy a valós piaci viszonyoktól teljesen elszakított torz és teljesen zárt világot hozott létre. Pozitív öröksége kulturális és gazdasági értelemben nincsen.

Én személy szerint a világháború előtti állapot (Hauszmann-féle palota) híve vagyok a királyi palota esetében. Esztétikailag lényegesen szebb volt. a nagy tömegű épületet a gazdag díszítés és a sok kisebb kupola jobban ellensúlyozta.
Stílusában is ez igazodik leginkább a többi monumentálisabb dualizmus kori budapesti épülethez. Hogy csak néhányat említsek: Szabadság-híd (azaz egykori Ferencz József híd),Országház, Hősök tere, a Városliget több épülete. Azaz az egységes arculattal érvelés mentén le lehetne zárni minden ideológiai vitát.
Az egységes városkép is ezt kívánná.
GFG Blog A trezor 2012.10.04 07:32:36
„A kurva anyukat. Sem pókerezni, sem rakaszolni nem tudnak.” (Hajnóczy Péter: A rakaszolás)     Van egy trezor. Úgy hívják, hogy IMF. Mindig ugyanúgy nyílik.  A pénzkihelyezésnek a válságban is ugyanazok a feltételei, mint korábban. Mindegy, hogy Görögországról,…..
steve523 2013.02.09 23:19:33
Egyszerű a képlet:

Az IMF csak olyan országokkal foglalkozik, amik pengeélen táncolnak mint mi is.
Magyarán ahol folyamatosan fenyeget az államcsőd veszélye és az ilyen "lazán" gazdálkodó országok megbonthatják a világgazdaság egyensúlyát a bedőlésükkel.

Miért nem kopogtatnak az osztrákoknál???????, vagy a németeknél??????, svédeknél????, Dánoknál????? talán azért mert STABIL A GAZDASÁGUK! Nekik miért nem akar az IMF pénzt adni???

Most is csak az a kurva nagy mázlija Orbánnak, hogy az amerikai és európai jegybankok öntik a pénzt a piacokra, likviditásbőség pénzbőség van. DE ha ez nem lenne, mint például a 2008 as válság kirobbanásakor GYurcsány Feri idején, akkor hirtelen fogalma sem lenne Viktornak, hogy honnan szerezzen az ország olcsón hitelt.

Ha tegyük fel holnap mondjuk beállna a spanyol állam csődje úgy elszállna a forint mint a huzat, mégpedig azért mert Magyarország gazdasága rohadt instabil(alacsony foglalkoztatottság, államadósság, gyenge vagy leginkább nem létező növekedés). Senki sem venne magyar állampapírt, még attól is megszabadulnának amit már egyszer megvettek. Ennek ere deménye pedig: ÁLLAMCSŐD lenne. Kész.

Ebben a nem várt helyzetben olyan gyorsan hívná be Viktor az IMF-et hogy adjon olcsón hitelt, mint a szél.

NEm titok, hogy a Putyinhoz is azért ment, hogy az oroszok magyar állampapírokért letelepedhessenek nálunk, azaz ők finanszírozzák inkább az országot, minthogy Viktornak az IMF-hez kéne fordulnia lóvéért, az ugyanis felérne egy választási vereséggel.

A besorolásunk pedig továbbra is bóvli kategória. Az ilyen országok meg jobban teszik ha jóban vannak az IMF-el, mert bármikor csődbe mehetünk. Ennyit a tündérmeséről!
LMP: Háromkulcsos szja-t! Nagy örömmel olvastam az amúgy még sajnos mindig fideszhívő Mandineren, hogy a gazdagoknak kedvező, a költségvetésen elképesztő lyukat ütő, a nincsteleneket még nagyobb nyomorba taszító egykulcsos adó eltörlése lesz a demokratikus ellenzék első…..
steve523 2012.11.08 20:57:56
steve523 2012.11.08 21:16:22
@xunilo: Ja, ja csak az Magyarországon az aprócska gond, hogy a felső tízezer jó része olyan Csányi- Simicska féle gazdasági érdekcsoportokból áll, akik kizárólag politikai kapcsolataiknak köszönhetik vagyonukat és földjeiket(lásd állami földek haszonbérlete körüli állandó botrány)
Épp a napokban állapította meg a Transparency International, hogy nálunk is kialakult a state capture azaz az állam fogvatartásának gyakorlata, tehát egy igen jól felépített korrupciós rendszer!

atlatszo.hu/2012/09/24/a-nemzeti-egyuttmukodes-rendszere-kik-ejtettek-foglyul-a-magyar-allamot/

Magyarországon már szétraboltak mindent trianon óta amit lehetett.
Miből lehetett itt most rohadt gyorsan meggazdagodni???
1. legyél politikus vagy legyenek állami kapcsolataid (rendszerváltáskor is ők voltak nyerő helyzetben)
2. szerezzél kurva nagy földterületeket, mert az uniós területalapú támogatással még akkor is nyereséges, ha csak gaz nő rajta.(szerintem az OTP bankvezér Csányié itt már a földek 40 %-a, ő csak tudja mi éri meg és mi nem)
Nem véletlen hogy az állami földpályázatok 90%-át politikus családtagok és rokonok nyerték

Ennyit a magyar elitről......pont ezért van szükség progresszív adórendszerre.
A The Voice indulásának másnapján mutatkozott be a mesterségesen keltett bulvárhisztériának (Jimmy fiaKrisztián és Csobot Adél továbbjuttatása) köszönhetően eddig kétmilliós nézettséget hozó X-Faktor első idei élő adása. Az RTL Klub vélhetően azt szerette volna, hogy a 12…..
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
Puli Space blog Holdtükrözés 2011.12.09 09:30:00
Az amerikaiak és az oroszok is számoltak az összeesküvés-elméleteket szövögető földlakókkal. Csak hát, alábecsülték képességeiket. Nem kicsit.Egy valamire ugyanis nem gondoltak: ahhoz, hogy a Földön a holdraszállást illetően minden kételyt sikerüljön eloszlatni, minimum…..
A TÁRKI legfrissebb kutatása szerint a magyarok 34,3 százaléka az RTL Klubot választaná, ha egy évet kellene eltöltenie egy lakatlan szigeten és csak egy tévécsatornát nézhetne. A második helyen a TV2 végzett, jóval elmaradva konkurensétől (11,7 százalék), és igen közel a…..
A wurlitzer is sír, hogy vége a Slágernek, a dalok egymásba kapaszkodva, fülhallgatóra szorított kézzel süvöltik a búcsú fájdalmas slágerét. Ilyenkor jó zenei szerkesztőnek lenni, falhoz csapkodni dühösen a műkönnyel teli ampullákat, amiket csak óvatosan adagol egyébként egy…..
steve523 2009.11.19 01:49:26
CSAK HOGY TISZTÁZZUNK VALAMIT!!!!!!!!!
Hirtelen mindenkinek kiment a pici agyából, hogy annak idején a Sláger és a Danubius is PÉNZÉRT (nem kevésért) kapta meg a frekvenciákat, egy ugyanilyen úgymond POLITIKAI döntés után.

A "politikai döntésről" meg csak annyit:

A frekvenciákat az ORTT osztja ki pici országunkban,és az ORTT be a Magyar Alkotmány (amit mi egyszerű halandók fogadtunk el 20 éve) értelmében minden parlamenti párt delegálhat politikusokat, teljesen törvényesen. Ezekután nem kell lángésznek lennünk ahhoz, hogy kikövetkeztessük, hogy ha egy ilyen testületben POLITIKUSOK vannak, akkor NYILVÁN politikai döntés fog születni. Nem is születhet "nem politikai" döntés, ha egyszer a törvény értelmében részt vehetnek az ORTT munkájában. Ez ilyen egyszerű: a politikus általában politikai döntéseket hoz. Hihetetlen hogy ezen problémáznak egyesek!

Szóval nem igazán értem miért ilyen naivak az emberek, miért gondolják, hogy ha egy szerv munkájában törvény szerint részt vehetnek a politikusok, akkor majd nem politikai döntést fognak hozni! Közröhej!

Nem kell itt temetni a demokráciát, meg mindenféle összeesküvés-elméleteket gyártani, mutyizásról beszélni. Inkább el kell azon gondolkodni vajon micsoda összegek cserélhettek gazdát annak érdekében, hogy ez a két tök egyhangú és alacsony színvonalú rádió TÍZ ÉVEKET SUGÁROZHATOTT mindenféle konkurencia nélkül. Ez volt csak az igazi politikai mutyi, csak ezt eddig senki nem akarta észrevenni!