Adatok
Edelény (törölt)
3 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Ez a legújabb tortám, a kedvencem :) ..
Edelény (törölt)
2009.04.15 20:51:24
Köszönöm mindkettőtöknek és örülök, hogy benéztetek hozzám! :)
Edelény (törölt)
2009.05.13 20:11:23
@polag:
Szia Polag,
íme az eredeti recept, alatta pedig, amiket változtattam rajta az első adag elkészítése után.
Fondant:
Hozzávalók:
(1 bögre 250 ml)
425 gr marshmallow (MM)
2 ek víz
1/2 teáskanál só
2 teáskanál citromlé (friss vagy üveges)
2 teáskanál kukoricaszirup
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 teáskanál citrom kivonat
kb. 7 bögre (cup) átszitált porcukor ( kb. 1 kg)
kb. 1/2 bögre növényi zsíradék
Kikenek vastagon egy műanyag tálat, beleöntöm a MM-t, hozzáadom a vizet és egyszeri keveréssel felolvasztom a mikróban. Hozzáadom a kukorica szirupot, a citromlevet, a sót és a vaníliát. Alaposan összekeverem. Aztán kezdem adagolni a porcukrot bögrénként, mindegyik után alaposan megkeverve a masszát. Az 5. bögre után alaposan bezsírozom a kezem és a fondantot kiöntöm a tálból, úgy kezdem hozzágyúrni a 6. majd a 7. bögre porcukrot. Közben folyamatosan zsírozom a kezem. Ha a végén túl lágynak érezzük a masszát, adjunk még hozzá egy bögre átszitált porcukrot.
Amikor alaposan összedolgoztuk a masszánkat külsejét zsírozzuk be és légmentesen csomagoljuk el.
Tapasztalataim:
Nagyon jó állagú fondant az eredmény. A kivonat(ok) az ízén is finomítanak. Sajnos nem volt citrom kivonatom, pedig nagyon jót tett volna az ízének. Citrom kivonat hiányában, a második adagnál 3 teáskanál citromlét kevertem hozzá. A vanília kivonat egy kicsit sötétít a színén (halványan igaz, mert nem sok az 1 tk-i mennyiség), de ha hófehéret szeretnénk, akkor kihagyhatjuk. Az eredeti recept sómennyisége nekem nagyon sok volt, sós utóízt kölcsönzött a fondantnak, így a második adag készítésénél nem tettem bele még negyed teáskanálnyit sem.
Szia Polag,
íme az eredeti recept, alatta pedig, amiket változtattam rajta az első adag elkészítése után.
Fondant:
Hozzávalók:
(1 bögre 250 ml)
425 gr marshmallow (MM)
2 ek víz
1/2 teáskanál só
2 teáskanál citromlé (friss vagy üveges)
2 teáskanál kukoricaszirup
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 teáskanál citrom kivonat
kb. 7 bögre (cup) átszitált porcukor ( kb. 1 kg)
kb. 1/2 bögre növényi zsíradék
Kikenek vastagon egy műanyag tálat, beleöntöm a MM-t, hozzáadom a vizet és egyszeri keveréssel felolvasztom a mikróban. Hozzáadom a kukorica szirupot, a citromlevet, a sót és a vaníliát. Alaposan összekeverem. Aztán kezdem adagolni a porcukrot bögrénként, mindegyik után alaposan megkeverve a masszát. Az 5. bögre után alaposan bezsírozom a kezem és a fondantot kiöntöm a tálból, úgy kezdem hozzágyúrni a 6. majd a 7. bögre porcukrot. Közben folyamatosan zsírozom a kezem. Ha a végén túl lágynak érezzük a masszát, adjunk még hozzá egy bögre átszitált porcukrot.
Amikor alaposan összedolgoztuk a masszánkat külsejét zsírozzuk be és légmentesen csomagoljuk el.
Tapasztalataim:
Nagyon jó állagú fondant az eredmény. A kivonat(ok) az ízén is finomítanak. Sajnos nem volt citrom kivonatom, pedig nagyon jót tett volna az ízének. Citrom kivonat hiányában, a második adagnál 3 teáskanál citromlét kevertem hozzá. A vanília kivonat egy kicsit sötétít a színén (halványan igaz, mert nem sok az 1 tk-i mennyiség), de ha hófehéret szeretnénk, akkor kihagyhatjuk. Az eredeti recept sómennyisége nekem nagyon sok volt, sós utóízt kölcsönzött a fondantnak, így a második adag készítésénél nem tettem bele még negyed teáskanálnyit sem.
A figurák fondánból készültek, tortabevonat szintén. ..
Edelény (törölt)
2009.04.13 20:13:33
@atandi: Köszönöm szépen! Igazából még csak most kezdtem, eddig összesen öt tortát csináltam. Még csak tanulom a dolgokat, bár rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, ami bátorítást ad a jövőben.
Egyébként Ede=Edina, csak rajtam maradt ez a becenév :)
Egyébként Ede=Edina, csak rajtam maradt ez a becenév :)
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz